Брак или "на семейни начала"?

• 47 967
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз и за дървата не бях чувала.

# 331
С детските градини май не е точно такъв казуса...
Имаше един момент, че, именно заради такива двойки без брак, които претендират, че са "самотни майки", трябваше да има решение за развод, за да се признае "предимство" на детето, или направо отказ на бащата. Нещо такова... Не съм съвсем сигурна, просто помня, че дуднаха действително самотни майки, как трябва да доказват документално, че бащата не го е еня за детето му...
Но за другите помощи вероятно е по-лесно - просто декларираш че сте в семейство двама (без баща) и туй то.
Клара, да не би да са ходили на проверки по домовете?! Изненадана съм, в конкретната ситуация може би дори приятно  Joy

# 332
обществена тайна е фактът, че масово се взимат
всякакви помощи и облекчения от майчета, живеещи
с бащите на децата си и въпреки това
представящи се за самотни майки
никой не го проверява това
макар че често виждат таткото в ДГ примерно
важното е да се вземат едни пари или да
се спести някоя и друга такса
 Sick
"тъпата държава" си го заслужавала по техни думи

Това е градска легенда. Хората си мислят, че като еди кой си е без брак се води самотен родител и затова не се женят, но гледат накриво хората, когато не са подписали. А на практика, за да се ползват тези привилегии е необходимо в акта за раждане на детето да пише баща неизвестен, което е много рядко и то когато наистина е такъв.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 22:48 от Не се сърди, човече

# 333
  • София
Човечето е права Peace
Брат ми и половинката му, когато се разделяха, държавата ги третира като абсолютно законна двойка, предвид имуществото и попечителството на детето. По никакъв начин не разбрах разликата Peace

# 334
За съжаление не говоря наизуст и по принцип
Въпреки името на бащата в акта за раждане
Кой и как проверява не ме интересува, явно контролът не е на ниво, щом се случва
Знам какво съм видяла

# 335
Не е съвсем градска легенда. За детски надбавки моите неомъжени приятелки даваха само техния доход. Поне преди две години, когато за последно съм обсъждала този казус. За сега не знам, но не съм разбрала нещо да се е променило.

# 336
Брак!

Бракът не е късче хартия, бяла рокля или джамбуре.

Той е тайнство, съзаклятничество, принадлежност, семейство. Той е връзката, която ви прави роднини в действителност, защото няма иначе как да станете роднини (с него и със семейството му).
Толкова ли е трудно да се разбере?

А който иска да си живее на семейни начала - супер. Що трябва да има спорове и надцаквания? Ако бракът е салам, а семейните начала - шунка, разбираемо е, че някои ще искат да ядат и шунка. И квооооо Wink?

Но да ми казват, че саламът бил черво пълно с тленните останки от умряло животно - моля, няма да се разберем.  #2gunfire

# 337
  • София
Брак!

Той е тайнство, съзаклятничество, принадлежност, семейство. Той е връзката, която ви прави роднини в действителност, защото няма иначе как да станете роднини (с него и със семейството му).

А който иска да си живее на семейни начала - супер. Що трябва да има спорове и надцаквания? Ако бракът е салам, а семейните начала - шунка, разбираемо е, че някои ще искат да ядат и шунка. И квооооо Wink?

Но да ми казват, че саламът бил черво пълно с тленните останки от умряло животно - моля, няма да се разберем.  #2gunfire

От това последното се смях искрено  Joy
Освен това сравнението със салама е страхотна алегория. Всеки брак е различен вид салам, пълен с различни подправки и вкусове.   bouquet

# 338
имайки предвид че и бракът и 'на семейни начала' са базирани върху човешкия елемент, не разбирам как може да имат различна стойност на колбасарския щанд. Човешките взаимоотношения са си човешки взаимоотношения независимо от законовата обвивка на нещата. А това за тайнството и бла -бла, за мен то не се корени в семейния статус, а в интимността между двамата Naughty

# 339
Не е съвсем градска легенда. За детски надбавки моите неомъжени приятелки даваха само техния доход. Поне преди две години, когато за последно съм обсъждала този казус. За сега не знам, но не съм разбрала нещо да се е променило.
Аз съм от неомъжените с припознато дете. И точно заради това получавам детски.  Grinning Така че още си е така. Няма промяна. Други изгоди няма. За да има други изгоди, трябва в акта за раждане да пише баща - неизвестен.

# 340
Брак!

тайнство?!

съзаклятничество?!?!

принадлежност?!?!?!?

това в кой век? Колко процента от случаите в днешната реалност би покрила твойта теза? Освен кралското семейство на Великобритания в частта си за роднинство.

Днес не говорим за развод след 10-15-25 години. Днес по норма разводът започва около или скоро след раждането на първото дете, чието зачатие често е станало повод за сватбата де. Та хайде да не пропагандираме устоите на брака, за да тикаме хората към трудни и скъпи разводи. Роднините пък в повечето случаи като вземат да се заобичат, като вземат да станат едно голямо задружно семейство, като закичат сватбени свидетелства и родословни дървета по стените ... идилия направо. Ако изобщо се познават, има голям шанс да се мразят за спорта.

Късметлии са тези, които не ги застига горното. Прекалено малък е шансът за успешен брак от първи път. За всички, които пропагандирате брак - погледнете процента на разводи и средната продължителност. Нещо "в добро и лошо, докато смъртта ни раздели" куца.

Между другото - шунката е по-изтънченото и класно изделие и определено с много по-дълбоки традиции от саламът. Само FYI.

# 341
Нямаме ценности,за това в днешно време браковете "докато смърта ни радели" са рядкост. Преди семейството е било най-важно,а сега дори бракът е отживелица. В това разкрепостено общество няма как да е по друг начин.Традициите също не се спазват .
В преди години как се е гледало на жена ,забременяла без брак? Или на жена ,която живее с мъж без брак? Всички знаем.  Peace Ако и сега беше така ,нямаше да има толкова изневери и провалени семейства с лека ръка !

# 342
  • София
Брак!

Но да ми казват, че саламът бил черво пълно с тленните останки от умряло животно - моля, няма да се разберем.  #2gunfire

тайнство?!

съзаклятничество?!?!

принадлежност?!?!?!?

това в кой век?
...
Е как така "в кой век"? Във всички любовни романи е така  Crossing Arms Ето и ние с мъжа ми (да се разбира съпруг) съзаклятничим, съзаклятничим... Всеки ден!

# 343
Много лесно отписвате брака. Него го има и той си е още тук, никъде не е заминал. Вярно, нарастна дела на самотните майки и на живеещите на семейни начала, но си има и нормални семейства с брак. По мои наблюдения, около мен, нормалните семейства са поне 50-60% от всички, около 30-40% са на семейни начала, и остатъка са самотни майки. Това за средата около мен, във Варна.
За разводите също не съм съгласна, от приятелските семейства които имам, само едни се разведоха някъде около 10г. изкараха. Останалите си живеят нормално.
Това което обаче мога да кажа по темата е друго. В чужбина бракът не е отписан в такава степен като при нас. Много по-популярен е и не се зачерква с лека ръка. При нас това е грешката, че прекалено несериозно се гледа на нещата, включително и на брака.

# 344
Тук е описано за самотните родители, ако самите хора, които приемат документите записват за самотен родител жена с дете, което не е с баща неизвестен, тогава вече проблемът е в тях, не в закона.

Общи условия

Активация на акаунт