Брак или "на семейни начала"?

• 47 465
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 990
Някои неща говорят повече от брака - и това, че те е вписал за бенефицент, и това, че не си го пречукала все още.  Joy Joy

# 991

Ами то и сключването на брак е вид застраховка.

Не е. Ако мъжът ти умре или се инвалидизира, никой нищо не ти плаща, извън това, което вие като семество сте спестили и изработили в годините.
А общопридобитите блага може да се поделят поравно и в извънбрачни отношения.

# 992
  • София
Ами той затова ти е предложил,, бе Ванилка Simple Smile Казал си е, леле, тя ми е бенефициентът, дай да се презастраховам, че току виж ме почерпила едно пино гриджо с отровни гъби.

Е, как не е , явяваш се точно бенефициент на наследството, дори и за личните имоти, които не влизат в СИО, в дяловете от бизнеса, ако има такъв и прочие. Ако съм жива е лично и наследник ми е детето, ако съм омъжена, наследник основен ми е съпруга и останалото децата, в моя случай детето.

Отделно шансовете да не ти платят са сериозно относителни, имаше тема по този повод с изказвания на доста компетентни юристи по застрахователно, така, че и на тази кълка не бих лежала. Simple Smile

# 993
  • При семейството си
На мен точно заради една застраховка ми предложиха, ама пък аз заради...не знам какво приех. Но по темата, подкрепям напълно съвместното съжителство и много ме е яд, че в БГ сме толкова назадничави и в това отношение.

# 994
Така или иначе, всичко някой ден ще отиде при децата ни. А докато навършат 18 г. живият родител им е настойник и управлява наследствата им. Когато в процеса на придобиване е поделено поравно между мъжа и жената, няма никакви проблеми жената да си вземе своя дял, да управлява дела на детето си до пълнолетие, след което да му предостави наследството от баща му.
Моят мъж няма собствен бизнес, но ако имаше, щях да съм съдружник с 50 % участие. Бенефициент съм към застраховките му /както и той към моите/. Нямам никакво намерение да го убивам, защото ми е необходим да е до мен и да го има.
Животът е сложен, да, има непредвидими обстоятелства. Но дори и най-работещата съпруга може да се окаже в един момент хем без съпруг, хем без работа.

# 995
Ахх, по никакъв начин няма разлика в "тези неща" при брака и съвместното съжителство.
За другите неща, каквото съм искала съм казала. Известен ми е подхода ти да изпадаш в някакви детайли, с цел да докажеш теорията си, благодаря.  Wink

Ясно. Аз си мислех, че нещо съм изпуснала връзката и при бракуваните било едно, а при небракуваните друго  Joy

Иначе нямам за цел да доказвам нищо, просто ми стана странно.1 ден никога не бих отделяла за 2-3-4 стаен, и то двама човека, явно не е гледал мъжът ми, когато е избирал домакиня  Simple Smile другият вариант е да съм идеалната домашна помощница, като чета това, съвсем реално ми изглежда като време.

И да, обемите са различни, моята спалня е с размер на стандартен хол ново строителство, а хола ми с размер на апартамент.

Не само квадратурата е от значение - ако няма нищо на пода, освен една саксия, примерно, не е кой знае колко трудно за минаване. А ако е с много малки неща насам-натам, смятай какво местене и почистване е. Затова имах предвид, че зависи от организацията на дома Peace

# 996
За такива случаи има застраховки.
Точно така. Аз имам мъж с "високорискова" професия. Подсигурен е с две застраховки. От там нататък не мога да седя и да очаквам най-лошото...
(Което ме подсети, че още когато започна тази работа преди години, живеехме от една година заедно, без брак. Е, още тогава, без брак и без нищо, той ме вписа в застраховката си като бенефициент. Глей го какъв е бил смотан - ми аз можело да го пречукам заради това, как не се е сетил да се предпази!  Joy

и моят работи високорискова работа (под риск да го застрелят) и има застраховка живот Mr. Green даже мин.седмица се опитва (само се опита де) да монтира една лампа в коридора и ме накра да ида да изключа бушоните,та го бъзиках смее ли да ми се довери:)

направо се чудя как имах търпение да прочета няколко страници описание на това,което и аз всеки ден правя-вечер задължително кухнята трябва да е в ред вкл и котлоните излъскани.за разхвърляното може и да пропусна д аоправя всичко,защото знам,че лягаме и не го гледаме колко е разхвърляно,а мъжа ми става много рано и се изстрелва за работа и грам няма време даже да види какво е наоколо,но.....аз като стана се започва от-до. всеки божи ден оправям от-до. имах период,в който чистех всеки божи ден-баня основно миех и подове прахосмукачка и парцал.това беше,когато детето пролази.просто немога да понасям да лази по мръсно,после като проходи поразредих,но поне два пъти седмично го правех,после започнах да поработвам и го намалих на един път седмично.( дара88 просто намали домакинстването.и мен ме дразни,когато не е като съм свикнала и както обичам да е,но наистина не си струва да загубиш контакт с детето,заради това.) постоянно пера,суша.....абе няма свършване никога! но мен много ме дразни да има нередности.създава ми хаос в главата направо.
и аз имам проблемът с дребните играчки,но немога да ги елиминирам,защото с аму от любимите.има едни "плей мобил" играчки и те имат човечета.....еййййй имаме купища от тия човечета и те си имат и аксесоари и са плъзнали навсякъде из нас!

хайде и аз се отчетох:)

# 997
и аз имам проблемът с дребните играчки,но немога да ги елиминирам,защото с аму от любимите.има едни "плей мобил" играчки и те имат човечета.....еййййй имаме купища от тия човечета и те си имат и аксесоари и са плъзнали навсякъде из нас!

Съчувствам. Ние сме на вълна Монстър Хай кукли, няма да казвам, че изтръпвам от сбръчканите им зелено-сини артритни ръце, но и редовно има рев "Няма я едната обица" - дребна пластмасова запетайка  Mr. Green

# 998
  • При семейството си
Ахх, по никакъв начин няма разлика в "тези неща" при брака и съвместното съжителство.
За другите неща, каквото съм искала съм казала. Известен ми е подхода ти да изпадаш в някакви детайли, с цел да докажеш теорията си, благодаря.  Wink

Ясно. Аз си мислех, че нещо съм изпуснала връзката и при бракуваните било едно, а при небракуваните друго  Joy

Иначе нямам за цел да доказвам нищо, просто ми стана странно.1 ден никога не бих отделяла за 2-3-4 стаен, и то двама човека, явно не е гледал мъжът ми, когато е избирал домакиня  Simple Smile другият вариант е да съм идеалната домашна помощница, като чета това, съвсем реално ми изглежда като време.

И да, обемите са различни, моята спалня е с размер на стандартен хол ново строителство, а хола ми с размер на апартамент.

Не само квадратурата е от значение - ако няма нищо на пода, освен една саксия, примерно, не е кой знае колко трудно за минаване. А ако е с много малки неща насам-натам, смятай какво местене и почистване е. Затова имах предвид, че зависи от организацията на дома Peace

Някъде да споменавам в постовете си брой членове на семейството, брой стаи или пък дали мъжът ми е избрал мен за тази цел или плаща на някой друг?

# 999
Elpis, имам малко свободно време и съм седнала да се лигавя. Не знам какво имаш предвид, но със сигурност не е било насочено към теб  Peace

# 1 000
Като навършат 12 г. нещата коренно се променят. В момента в стаите им има няколко зарядни и няколко електронни бъзикни. Всъщност големият погром вкъщи е от котката. Нейните играчки са разпилени и забутани по незнайни кьошета. Непрекъснато събирам някакви "мишки".

# 1 001

Съчувствам. Ние сме на вълна Монстър Хай кукли, няма да казвам, че изтръпвам от сбръчканите им зелено-сини артритни ръце, но и редовно има рев "Няма я едната обица" - дребна пластмасова запетайка  Mr. Green

и аз съчувствам:) одеве търсих една шапка на капитана на кораба,която е с диаметър около 1,5 см в стая  направо обезобразена от играчки....ама буквално няма как да влезеш в стаята.....брррррр......а после даже я и подредих.

# 1 002
Не обичам да чистя всеки ден,а обичам да ми е чисто,затова ползвам услугите на помощница.Струва ми много малко и не го считам за лукс.Ако трябва да изчистя цялата къща,и двора качественно ,ще ми отнеме минимум 6 часа!ако трябва да оправям и гардероби не ми се мисли.Щом мога да си го спестя,не ми се напъва излишно.Виж готвенето и е хоби и не ми тежи.И преди и след брака съм си така:)

# 1 003
Аз съм силно вярваща православна християнка и , като такава, за мен е важен църковния брак. При нас сватбеното тържество и венчавката в църква бяха в един и същи ден, а гражданския брак го сключихме преди това в камерен състав (само с кумовете). Излезе ни малко по-скъпо (друга рокля, почерпка с кумовете...), но пак бих постъпила така. Не разбирам безсмислиците, дето се говорят по времето на гражданската церемония и нямаше да ги изтрая в пълния им вариант. Дрън-дрър...Бля-бля...

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 12:30 от Hrista

# 1 004
  • София
Ами всички сме различни. Аз трудно издържам църковните бракове - нЕма такова мъчение.

Общи условия

Активация на акаунт