Брак или "на семейни начала"?

• 47 340
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 1 140
  • гр. София
принцеса_Фиона newsm10

Имала съм връзка, в които мъжът държеше да се оженим, а аз не желаех, въпреки че той си остана любовта на живота ми. Просто така го чувствах, не исках връзката ни да бъде омерзена от институциите.
Сега, ако някой скочи, че все пак сме се разделили, ще напомня, че изключително много бракове не просъществуват и за една десета от времето за което бяхме с приятеля ми. За мое огромно съжаление животът си прави кофти номера с нас и него вече го няма. Така че напълно разбирам elliee.

Понастоящем съм  бракувана Laughing, но всичко е много различно, като започна от себе си и завърша с това, че човекът до мен е друг.

Не мога да се начудя на хора, които се женят, защото така трябва, раждат се деца, защото така "трябва" и правят още куп глупости, защото така "трябва". Съзнанието ни местодомува още в по-миналият век.

# 1 141
  • София
Нашите приятелски семейства масово живеят без брак. Обаче наистина знам за 2 от жените, че много биха искали да си се омъжат за половинките. И много ме е яд на мъжете им. Чудя се защо не искат да подпишат с тези жени, които са им родили деца. Интересно ми е, защото това са изключително отговорни мъже, семеен тип.  Peace

# 1 142

За себе си - не бих сключила брак, не изпитвам потребност, никаква.

Стига бе  Wink

ако обичаният/любим човек ти направи подобаващо предложение какво ?!  Laughing  ще кажеш/откажеш с : 'Не мерси , обичам те , ама  не изпитвам потребност, никаква да се бракуваме .... разбираш ли ... '
Хахахаха Desss... мен много ме ужасяваше точно това, да не вземе да ми предложи и аз да трябва да му откажа  Joy За това се разбрахме навреме, че брак не искам... а и той на този етап не иска, така че вече съм малко по-спокойна. Хаха разбрахме се за семейни начала и това е... Сега бебка е на път да се роди и може би някога след време евентуално, ако нещо ни прищрака ще подписваме.  Joy Иначе относно детето не виждам какво му пречи на него при положение, че мама и тати се разбират добре и си го обичат и си го гледат. Сега не се гледа с лощо око на извънбрачните деца, както едно време...  Satisfied

# 1 143
  • София
Сега не се гледа с лощо око на извънбрачните деца, както едно време...  Satisfied
Стига вече с тази соц терминология. Няма извънбрачни деца.

# 1 144
Сега не се гледа с лощо око на извънбрачните деца, както едно време...  Satisfied
Стига вече с тази соц терминология. Няма извънбрачни деца.
Е добре де като нямате брак и имате деца как се казва. Извинявам се за невежеството, но не съм живяла през соца и нямам идея за терминологията...  smile3506 smile3506

# 1 145
Много правилно е написано определението и не е соц. терминология, може би звучи малко гадно, но е точно така. Логично е - деца родени в семейство без брак са извънбрачни, но това не означава че са не законни - такива са само тези без акт за раждане.

# 1 146
  • Ловеч
Деца от свободни родители hahaha

# 1 147
  • София
На моето дете, в нито един документ не пише, че е извънбрачно.
Не ми пречи - ако искате, може и копелета да ги наричате.  ooooh!

Много правилно е написано определението и не е соц. терминология, може би звучи малко гадно, но е точно така. Логично е - деца родени в семейство без брак са извънбрачни, но това не означава че са не законни - такива са само тези без акт за раждане.
Извини ме, но пишеш пълни глупости.  Peace

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 10:14 от tonkabonka

# 1 148
  • Велико Търново
Няма законни и незаконни деца Grinning Има, припознати от бащата и неприпознати - т.е. установява се произхода на детето, като във втория случай - детето носи името на майката. Акт за раждане се издава винаги - освен ако не е родено вкъщи или на място, извън болницата , и майката изобщо не го заяви ,че такъв субект съществува Wink

# 1 149
Когато мъж има слключен брак и законна половинка,а му се роди дете от друга жена,тогава детето е извънбрачно. Peace

# 1 150
  • София
Когато мъж има слключен брак и законна половинка,а му се роди дете от друга жена,тогава детето е извънбрачно. Peace
Айде бе!  Joy

# 1 151
На моето дете, в нито един документ не пише, че е извънбрачно.
Не ми пречи - ако искате, може и копелета да ги наричате.  ooooh!

Извини ме, но пишеш пълни глупости.  Peace
Ама това с документите е ясно, че никъде не го пише. Важното е бебчо да е припознат и мама и тати да се обичат и да обичат и него, за да е щастливо мъничето. Аз го използвах само като термин, а нямах предвид, че документално децата на родители без брак се вписват като извънбрачни. И естественно, че никой здраво мислещ човек няма да нарече ничии деца копелета, само защото родителите нямат сключен брак. Tonkabonka не съм искала да те засегна теб или някой друг.

# 1 152
Айде бе!  Joy

Защо се смееш? newsm78  Наистина преди е било така.Затова думата ''извънбрачно''е звучала срамно. В наши дни ,естествено не е така. Времената се менят.

# 1 153
  • София
Наистина преди е било така.
Не знам как е било преди. Аз мисля, че коментираме настоящето.  Peace

# 1 154
Няма законни и незаконни деца Grinning Има, припознати от бащата и неприпознати - т.е. установява се произхода на детето, като във втория случай - детето носи името на майката. Акт за раждане се издава винаги - освен ако не е родено вкъщи или на място, извън болницата , и майката изобщо не го заяви ,че такъв субект съществува Wink

Аз това и имах в предвид, т.е. ако едно дете се роди без въобще да се "заяви като съществуващ субект".

tonkabonka, за теб може и да са пълни глупости, но може би защото не ти харесва определението като такова. Аз не влагам лош смисъл в тази дума, не зная защо ти го възприе така. До скоро и моите деца щяха да са извънбрачни и какво от това. Деца родени в семейства без брак звучи не толкова лошо, но пък доста по-дълго. А "копеле" не мисля, че някога през живота си ще нарека някой по този начин или да си помисля такова нещо, ако някой я ползва е точно за да обиди човека спрямо който я произнася и според мен тези хора са глупаци.
Съжалявам ако с думите си съм обидила някой и се чудя кога хората ще престанат винаги да търсят конфликта и да си мислят, че всички търсят такъв.

Общи условия

Активация на акаунт