Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 6

• 54 635
  • 890
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,

днес бях профилактично на мамолог. Нормален УЗ статус, обаче мамаакцесориа в дясна аксила. След време на това място щяло да висне кожата с масните жлези и ако искам, от естетическа гледна точка и покачването на кг с възрастта, можело да се оперирам.

Тази диагноза пречи ли на кърменето? Нищо не ми препоръчаха за подготовката му. newsm78

# 421
Здравейте!
Преди седмица с бебето ми бяхмев болница  с диагноза пневмонияби сякаш кърмата ми намаля, защото гърдите мистанаха доста меки и започнах да предлагам и двете,  хранехме се доста често можеби и за успокоение на бебчо (заради инжекциите)  започнах и да пия сминдух на капсули 3*2  и кърмата се увеличи!
Бебо започна да се храни само от едната гърда и увеличи паузите! А  гърдите ми даже се препълваха малко и намалих капсулите на 3*1 и после на 2*1,  един ден даже пропуснах да пия и кърмата пак ми намаля!
Сега отново се кърмим доста по често и от двете гърди и пия пак капсулите,  чудя се дали и да не сецедямакар че няма какво следсукане?  Това достатъчно ли е, за да се увеличи кърмата и  до когаа да продължа?
Може ли да се поддържа лаактацията без да  се цедя,  защото вначалото с цеденето си докарах хиперлактация,  а и сега като излизаме навън няма как да се цедя?!

# 422
  • София
Помощ , хваща ме сенна хрема,какво мога да слагам в носа или пия при случай,че кърмя.
Мерси.

# 423
  • Варна
S@NDR@, няма нужда да се цедиш, идеалният вариант е да разчиташ изцяло на бебето, ако му даваш да суче когато иска, то само ще си регулира количествата. То това е и целта на задачката Wink, та мисля че към момента се справяте чудесно.
magnet_for_happiness, за съжаление почти нищо, тоест само това, което може да слагаш и на бебето - спрейчета от сорта на тези с морска сол (Куикс), физиологичен разтвор и здрави нерви да изтърпиш. Преди да забременея и първата година след като родих имах същите проблеми. Това което помогна при мен последния път е хранителна диета, изключих изцяло млечните продукти за месец и сенната хрема спря, а иначе ме държеше от началото на май до средата на септември. Това помогна при мен, не зная дали би имало ефект при някой друг, прочетох някъде и реших да пробвам и при мен подейства. Тази година още не ме е хванала, но очаквам пак  Sad

# 424
  • Варна
Помощ , хваща ме сенна хрема,какво мога да слагам в носа или пия при случай,че кърмя.
Мерси.

По принцип, за хрема, може да ползваш капки Пиносол или Еуфорбиум Композитум. И двете са подходящи за бременни и кърмачки. Мисля, че по-скоро второто е за алергични хреми като сенната, а първото баш за болести. Виж, прочети някъде листовките.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 23:31 от Maybelline

# 425
Мерси.

Препоръчвам ти хомеопатия: риналержи /5-6 лв. е/, по 2 таблетки три пъти дневно. не вреди на кърмене и бебенца.

# 426
  • София
Аз пих pollens 15 ch  и Alium cepa 15 ch, но мисля че трябва да идеш на лекар!

# 427
Моля за помощ - снощи получих болезнена голяма бучка на едната гърда, цяла нощ затоплях с компреси, душ, масажи, цедих - не пускаше повече от няколко капки. С кърменето към 6ч. предложих първо нея и масажирах едновременно по посока на зърното, гърдата ми омекна най-после /доста се поуплаших/, сега е мека, опитах и да я доизцедя - отново пусна само няколко капки, не знам детето колко е изсукало... Все още обаче мястото е болезнено и ме е страх да не се върне запушването. Как да продължа да я третирам?
п.с. детето ми е на 11 дни.

# 428
  • София
Вземи си и лецитин, докато мине запушването пий по 4 на ден , така поне седмица, след това минаваш на три на ден, след седмица на две и после профилактично по един. Лецитинът помага да не стават запушвания. Преди кърмене прави топли компреси. Важно за студения компрес СЛЕД кърмене е, че не трябва да го държиш повече от 20 мин и през интервал поне 4 часа. Ако имаш във фризера замразени зеленчуци примерно, в пликчетата миксовете, вършат чудесна работа за студен компрес, важно е при всяко кърмене да даваш да суче от засегнатата гърда, опитай поза да е легнало  бебето и ти надвесена над него да го кърмиш, отделно докато суче прави леки масажни движения посока към зърното на засегнатото място.
ЗА Г-жа Гертруда Смехуркова

добавям-винаги предлагай първо засегнатата гърда. трябва да няма напрежение и /или болка и тогава се приема,че си ок. Предлагай на 2 часа да цока от нея.Другото е много вода пий и АКТИВНА почивка, бебето спи и ти  с него,домакинството го зарежи.

# 429
Благодаря, взех Лецитин 1200мг, но на опаковката пише препоръчителен прием до 2т. дневно,  по-голяма потенция ли съм взела или няма проблем да са 4т. на ден и от него?! Да опитвам ли да доизцеждам след хранене от засегната гърда все пак или само сученето е достатъчно?

# 430
  • София
Точно такъв лецитин ти трябва,когато има запушване се пие по 4 на ден Peace после съм написала какс е намалява,не се спира.
Ако гърдата не се е отпушила,да може да опитваш да доизчеждаш,ако бебето не суче ефективно.
Ако проблемът продължи повече от 2 дни отиди на лекар.

# 431
Здравейте  Simple Smile
може ли отново да Ви попитам за съвет как да постъпя?
Изключително на кърма сме и на поискване. До преди 2 седмици хапваше на3 часа,но след това почна да си иска на 2 часа,понякога и на 1,3 като не винаги му е стигало предимно в късните следобедни часове и съм го дохранвала със замръзена кърма. Но от няколко дни усещам как кърмата ми е намаляля, защото преглъща хубаво 2 или 3 минути и после напразно суче. Слагам го максимално на често,но кървата ми не може са слезе толкова бързо на такива интернали на час и той много се изнервя и после не иска и да захапе. Би трябвало да ми идва другата седмица,затова ли е така,четох,че и 12 седмица имало криза в растежа...но пък и на предишен ПМС съм изцеждала нощно след хранене по 20-30 мл от 2те гърди,а сега и 5 не мога да докарам. От последната ни консу.тация на 12.03 е качил само 500 гр. И се притеснявам,че доки ще каже да дохранвам,а ми се иска да сме само на кърма поне до 6 месеца. Само да каже,че пелепите са му добре напишкани,понякога ака по 4 пъти на ден,друг път по 1,но обилно. А и понякога фунтанелата му хлътва доста.
А нощните му хранени са 2-между 1 и 2 часа и между 6 и 7 сутринта. Да ставам ли аз нощем да се цедя,за да стимулирам дневното... newsm78

# 432
  • София
Здравей ТОНИТО 7.
Предполагам си чула за фенугрийка (сминдуха)- може да си купиш и да пиеш, доста помага. Аз лично го пия през ден/два по 2 в момента, защото много ми се засили кърмата тези дни и много ми остава, а не искам да пълня фризера само.
Също така съм забелязала, че когато хапвам макарони и домати и после имам много кърма.
Другото което ми прави впечатление е че тези дни съм особено спокойна и може би и това се засили доста.
Хубаво е да имаш едно кърмене между 2 и 8 часа сутринта и по възможност да поспиш малко на обяд.
Успех и дано съм била полезна.

# 433
  • UK
Тонито, предполагам, че МЦ също играе роля при теб, както и при мен, аз цяла седмица имах проблем преди да ми дойде, едва след това нещата се регулираха. Със сина ми винаги около МЦ беше борба за всяка капка.
Мисля, че няма да има нужда чак да ставаш да цедиш, но може да пробваш да му даваш в заспало състояние още един път към 4 ч. през нощта, нека вместо да складираш, той да я получи тази кърма на момента, явно има нужда. Моята спи и суче едновременно, не си отваря очите нито веднъж, но спи при нас и не я вдигам и не я местя. Цеденето ще е достатъчно през деня. Давай да суче на всеки час и половина -два, като му предлагай ти, изпреварвай го преди да си е поискал сам, за да не се изнервя толкова от глад и да суче по-добре. Мисля, че ще се справите и без сминдух. Повечко търпение и ще стане Simple Smile Особено като мине МЦ Simple Smile
И пий много вода, аз напоследък установих колко много съм намалила течностите в сравнение с първите дни на кърменето. В такива моменти пия по един литър чай за кърмачки на ден и не съм сигурна билките ли помагат или това, че пия по литър вода повече от обикновено.
Не съм сигурна добавката от изцедена кърма дали е добра идея, давай, но давай съвсем малки количества и когато е много гладен, нека огладнее пак след час-два за да суче и стимулира ефективно, не да го нахраниш обилно и да огладнее чак след 3-4 часа. Давай по 20 мл примерно, макс 30 мл. и то вечер, когато кърмата е най-малко. Щом пишка добре, значи може да потърпи малко глад.  Laughing

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 21:28 от dejie

# 434
Малко офф: Не се надъхвайте от сега със сминдух Simple Smile Няма нужда да стимулирате с допълнителни средства при такива малки бебета - достатъчно е честото поставяне на гърда - това с "лекарствата" го оставете поне за 6-7м. Simple Smile

.. да не стане като една потребителка - цедила по 700 мл. през 3 часа... и сега е в паника, че й спира кърмата, защото изцежда само по 300  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт