АВГУСТовски бебета 2013 - 2

• 28 465
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
По европейските стандарти е след 4-ти месец, но според СЗО е след 6-ти месец. Така че ние като сме в ЕС спазваме тяхните стандарти, за това на бурканчетата ни пише след 4-ти месец.

# 91
Здравейте! Днес за първи път смятам да дам на бебата пюре с морков. Казаха ми обаче,че моркова трябвало да се дава на момента. Пюрето е купено- морков и ябълка на Хип. С ябълката вече сме захранени,но морков ще давам за първи път. Давал ли е някой морков до сега и да процедирам ли както с другите пюрета? Единия ден отварям и давам,после го слагам в хладилника и давам още веднъж на другия ден. После го хвърлям или го хапвам аз. Надявам се, че ще има някой,който да се отзове на питането ми и да ми отговори.....

# 92
Спокойно можеш да дадеш и утре от същото  бурканче.Все пак ще стои в хладилника,а не отвън  .На Слънчо има пюрета само от един вид,които са най-подходящи за захранване.Но щом вече приема ябълка няма проблем. 

# 93
Спокойно можеш да дадеш и утре от същото  бурканче.Все пак ще стои в хладилника,а не отвън  .На Слънчо има пюрета само от един вид,които са най-подходящи за захранване.Но щом вече приема ябълка няма проблем. 

Благодаря много за отговора  Simple Smile 

# 94
Здравейте и от нас.
Дара е на 5 м. и 8 д. /така и не можах да направя тая лентичка - нещо съм тъпа Joy/ На 07.01 тежеше 6350 и беше 67 см.
Ние вече се храним. Според двете ми педиатърки /ЛЛ и другата при която я водя на частно/ детето е готово за захранване тогава, когато започне да прави опити да сяда или когато проявява явен интерес към храна. При нас комбинацията от двете беше налице още в началото на декември, но едно досадно сополче ни забави, после пък празници и от 01.01 започнахме. Хапваме зеленчукови пюрета като замествам обедното хранене - готвя ги на пара. Купувам само био, поне засега. Лошото е, че по това време на годината няма много био зеленчуци.
Плодови пюрета ще започна да давам след като мине месец от захранването, като ще заместя следобното хранене. Мноог от моите приятелки захранват супер бързо. През ден нова храна и вече дават две хранения, аз лично не бързам за никъде.
За ушите не съм мислила, ама сигурно ще ги пробия по някое време.
Ами това засега от нас.

# 95
  • София
Запис и от мен в новата тема. На нас ни предстои да се захраним скоро, още не съм решила кога точно, мисля че вече е готов младежа да дегустира Simple Smile

# 96
  • гр.Пловдив
Запис и от мен в новата тема. На нас ни предстои да се захраним скоро, още не съм решила кога точно, мисля че вече е готов младежа да дегустира Simple Smile

Здравей,с какво ще захраниш малкия? Hug
Ние ядем от началото на 4 м плодови пюренца и оризова каша разтворена в АМ.

# 97
  • София

Ние ядем от началото на 4 м плодови пюренца и оризова каша разтворена в АМ.
Аз до колкото разбрах , бебетата които са изцяло на кърма се захранват след 6 навършени месеца, а тези които са на АМ след 4 мес. Някъде прочетох , че след 5-я мес напълно се изчерпват "запасите" от майката.
По мой наблюдения, моето бебе което е вече захранено е много по- жизнено от бебе само на кърма .

# 98
  • СОФИЯ
всичко си зависи от самото бебе,аз захраних на 5 навършени месеца ,защото тя ми показа че е готова.има много показатели освен възрастта и това дали е на кърма или АМ. Peace

# 99
И аз започнах да захранвам преди една седм. Тя ми показа, че е готова. Беше изключително нервна, сега се кротна малко. Кърмим се доста често и според мен или кърмата не й стига, или е готова. Еми пробвах с пюре...нещата се поуспокоиха. Надявам се, че като започна да замествам хранения,  ще е още по - добре положението. За сега отваря устата. Пожелавам си да не е злояда и да яде всичко, че баткото е ужасно злояд - яде само хляб, лютеница, маргарин и салам,  а е на 2,5 г. Като бебе не ядеше нищо освен кърма. Пюрета прояде на 1.6 г. като се отбихме принудително заради втората ми бременност. И тогава започна да яде само каши и плодови пюрета и мляко с кус кус. Всичко друго се плюеше, а пробвахме всичко частна кухня, държавна, домашна. С часове пред масата. То не бяха детски, игри, правехме се на маймуни. Масата приличаше на ресторант. И сега - хляб, лютеница, маргарин и салам. Кога ли ще прояде човешка храна  ... още чакам....

# 100
  • гр.Пловдив
Ами захраних,защото бяхме стигнали до 2 кутии АМ Хипп на седмица =50лв #Crazy
Не можеше да изкара и 2 часа сит.....не че сега не давам по повече,понеже купувам по 2 оризови каши на Хип пак разтворени в АМ Хип+ всеки ден по едно пюре от тиква,на седмица ми струва всичко 86лв..... #Crazy Да е жив и здрав да яде,много се надявам като въведа зеленчуковите да ги хареса,за да махна 1,2 хранения с тоя Хип.. Mr. Green

# 101
teddynm доста е скъпо спор няма. Но държавните управители са сметнали че 310 лв. мин. майчинство е достатъчно за всичко  Joy
Нашето меню днес ще е оризова каша с банан за закуска, пюре от тиква за обяд и пюре от ябълка  следобед. През останалото време АМ, ние сме на Лактана. Забелязвам, че вече малките пюрета на хип не му стигат, ламти за още. Този малък  лъв е толкова е лаком, че може да изяде и мен  Joy

# 102
  • гр.Пловдив
И аз започнах да захранвам преди една седм. Тя ми показа, че е готова. Беше изключително нервна, сега се кротна малко. Кърмим се доста често и според мен или кърмата не й стига, или е готова. Еми пробвах с пюре...нещата се поуспокоиха. Надявам се, че като започна да замествам хранения,  ще е още по - добре положението. За сега отваря устата. Пожелавам си да не е злояда и да яде всичко, че баткото е ужасно злояд - яде само хляб, лютеница, маргарин и салам,  а е на 2,5 г. Като бебе не ядеше нищо освен кърма. Пюрета прояде на 1.6 г. като се отбихме принудително заради втората ми бременност. И тогава започна да яде само каши и плодови пюрета и мляко с кус кус. Всичко друго се плюеше, а пробвахме всичко частна кухня, държавна, домашна. С часове пред масата. То не бяха детски, игри, правехме се на маймуни. Масата приличаше на ресторант. И сега - хляб, лютеница, маргарин и салам. Кога ли ще прояде човешка храна  ... още чакам....

Щом се е успокоило детето значи е сито и доволно,що се отнася до храненето на баткото ви,хич не си го слагай и не му се моли,да се нервиш само,той като изгладнее сам ще прояде Peace
Това е теория на баба ми,която ме е гледала до 3 г и все съм яла попара със сирене,захар,масло и топла вода от бойлера-друго не съм признавала и бабката хич не си го е слагала,като съм тръгнала на градина от 3г и там съм прояла покрай другите деца.

# 103
  • гр.Пловдив
teddynm доста е скъпо спор няма. Но държавните управители са сметнали че 310 лв. мин. майчинство е достатъчно за всичко  Joy
Нашето меню днес ще е оризова каша с банан за закуска, пюре от тиква за обяд и пюре от ябълка  следобед. През останалото време АМ, ние сме на Лактана. Забелязвам, че вече малките пюрета на хип не му стигат, ламти за още. Този малък  лъв е толкова е лаком, че може да изяде и мен  Joy

Hug Много хубаво меню си му направила,харесва ми Peace
Пюретата ги обожава,но повече от 1 на ден не му се полага,купих и аз оризова каша с банан на Лактана и като я приготвих стана сива-нормално ли е това?Понеже досега съм взимала оризови на Хип,Нестле и Милупа,но си стоят леко жълтеникави,но тази сивее може би от банановите частички..

# 104
Аз преди 2 дена взех каша, до сега не съм. След дълго двоумене на щанда грабнах кашата на Хумана с банан. На цвят си е бяла към леко жълтеникава. Та от вчера папка  кашичка и смея да твърдя, че много му харесва.

Общи условия

Активация на акаунт