АВГУСТовски бебета 2013 - 2

• 28 491
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
 Здравейте, аз забравих да се отчета с мерките - ние сме 9,800 кг. и 72 см. Станал е бог на проходилката, гоним се из целия апартамент. Говора му е предимно"ба-ба", "де-де-те", но когато е гладен или наакан започва да ме вика "мааам, мам, маааам". Онзи ден му правих попара по следния начин: 3-4 сухарчета(на Хип), масло около една кафена лъжичка, обезсолено сирене колкото кибритена кутийка и заливам с вряла вода. Аз не я пасирам, а само намачквам с вилица. Момчето ми си изяде цялото приготвено количество, много му хареса. Вярно е че на първата лъжичка се понамръщи заради по-едрите частички, но аз нямам немерение да го разглезвам с пасирана храна.

# 586
 tany3dj-ами не мога да кажа точно ,но думите й бяха че по новите изисквания трябва да има ваксина и след това захранване.Сега малкия е на 5 коригирани месеца и 1 седмица,но ако пропуснем още 1 м,той ще е на 7коригирани ,което е доста късно  newsm78
nikolova_03-задължително ще пием кафе ,надявам се по-скоро да приключим с тоя гаден ремонт

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 11:57 от bratz23

# 587
Не е ли малко рано за попара? Ние отскоро почнахме захранване с глутен, пък камо ли попара със сирене и масло..мисля че трябва да се мине през колкото може повече глутено-съдържащи и тогава попара. Пък и месо вкарахте ли няколко вида? Ние само пиле и заек Thinking
 Всеки си преценява де, ама за сирене не мисля да бързам.. Peace
Как преглъща големите парченца? Моя ако има нещо недопасирано се задавя newsm78

# 588
Не знам дали е рано но ми казаха и грис да вкарам вече,някой да предложи рецепта как го прави newsm78

# 589
Аз грис си давам отдавна, не съдържа глутен. Купувам го като готова каша на Хумана.

# 590
И аз го давам като каша на Милупа,но искам домашно приготвен да е

# 591
Ориз и елда са културите несъдържащи глутен, гриса стандартно е пшеничен и в него има глутен Simple Smile

# 592
  • гр.Пловдив
Мами,вие месото само под формата на месните пюренца комбинирани с картофи и зеленчуци ли го давате?

# 593
  • София
Дребния отдавна хапва всякакви каши (с и без глутен) , жълтък, всички пюрета с месо ги е пробвал ама най-обича телешко и спагети с шунка (на Бебивита).
 Когато аз се храня и той ме гледа мнооого жално, давам му парченце кашкавал. Мисля, че е готов за попара. На 10 мес. вече трябва да е напълно захранен за детската кухня. Simple Smile

# 594
Честит празник, мили дами!   bouquet

# 595
  • гр.Пловдив
Не е ли малко рано за попара? Ние отскоро почнахме захранване с глутен, пък камо ли попара със сирене и масло..мисля че трябва да се мине през колкото може повече глутено-съдържащи и тогава попара. Пък и месо вкарахте ли няколко вида? Ние само пиле и заек Thinking
 Всеки си преценява де, ама за сирене не мисля да бързам.. Peace
Как преглъща големите парченца? Моя ако има нещо недопасирано се задавя newsm78

И аз не бързам за попари,месо е опитал пиле и пуйка със зеленчуци,днес дадох за пръв път малко жълтък в пюрето,иначе пасирам всичко гладко,понеже се надува да повръща,ако има по-големи парченца,като цяло АМ си му остава любимец номер 1...

# 596
  • гр.Пловдив
Дребния отдавна хапва всякакви каши (с и без глутен) , жълтък, всички пюрета с месо ги е пробвал ама най-обича телешко и спагети с шунка (на Бебивита).
 Когато аз се храня и той ме гледа мнооого жално, давам му парченце кашкавал. Мисля, че е готов за попара. На 10 мес. вече трябва да е напълно захранен за детската кухня. Simple Smile

Браво на малкия,добре се храни, прочетох,че сте 8,400,а сте 5 дни по-малки от нас,много се радвам на такива сладури,много добре,че иска да си опита детето от всичко,понеже тук масово съветват за това напълно захранване за детската кухня до 10м Peace

# 597
Зависи от гриса, четете какво съдържа, аз досега съм взимала без глутен... Peace
Идната седмица и ние ще се отчетем с мерки Simple Smile
А след глутен какво следва да захраним, не че има ред, но се чудя с какво да продължим newsm78

# 598
  • велико търново
аз дадох грис в комбинация с праскова,купешко пюре Simple Smile хареса и
Снощи много ме уплаши нещо се беше запекла,напъва се и пла4е,бях я взела 4е ми дожаля и взе да ме стиска за врата,сигурно 15 мин се напъва милата,ама пък като отворих памперса беше рядко....не знам,днес и сварих тиква да и дам.Тук вали сняг яко Sad ааааааааааааааа и 4естит 8 март на вси4ки с малко закъснение Simple Smile

# 599
Мами, онзи ден нашата бебка каза тата...от тогава не е спряла.. та та та то...казва и мааа ама само като трябва да ядем. Искам да ви питам, кога започнахте да слагате децата в проходилка? Чета че, вече доста мами тук ги слагат бебоците в проходилки.Бебата стои права на крачетат и сравнително стабилно вече седнала.Но не може да лази и не скача.. като я хванеш както другите деца ги държат да скачат тя стои права като струна и се смее и поклаща напред-назад Laughing

Общи условия

Активация на акаунт