АВГУСТовски бебета 2013 - 2

• 28 492
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • СОФИЯ
аз още не съм я слагала  в проходилка,имам едно приспособление"бънджи-гащи",което се закача на вратата,в него стои ,обаче не знае още какво да прави и го ползва да се люлее в него.ти пробвай то ще си покаже,ако и е интересно нека да стои ,естествено за по кратко в началото .
 Simple Smile

# 601
Аз го слагам в проходилката от 1-2 седмици, обикаля целия апартамент. Имаме бънджи център, но от както започна да "ходи" с проходилката не иска да стои много в бънджито, дразни се че не върви  Joy
Иначе на мен си ми мамосва много, на баща си казва те-те.

# 602
Аз го слагам откакто почна да стои седнал, не стабилно. Ако не иска или не знае какво да прави ще се отпусне вътре, нали си имат опция сядане Laughing Бобчето като походи напред назад и се заиграе на едно място с играчка си сяда вътре Wink Аз мисля че е достатъчно голяма да може да си ходи, кажи ако я сложиш как е реагирала  Peace

# 603
  • София
здравейте, мами и бебоци  Hug
ние си купихме стол за хранене и бънджи. и двете са голяма помощ за мен - в столчето стои с радост и понякога се заиграва след като се нахрани, така че на мене точно ми стига времето да измия и прибера след папкането, евентуално преди това - за да приготвя нещата  Sunglasses в бънджито го слагам на вратата на банята, докато се изкъпя и почистя разни неща.
бънджито на кенгуро не е много еластично, да знаете. ние търсихме забавление за детето, но за съжаление няма голяма амплитуда на ластика - той скача по-весело, когато е у мен... ако можех, бих го сменила за малко по-екстремно  Mr. Green но е добро като вариант за майките, които си гледат сами бебоците, залисва ги известно време.
честита баба марта и 8-ми март на патерички на всички ви!   bouquet

# 604
  • гр.Пловдив
Нашия не може още да стои седнал стабилно,все се клатушка наляво ,надясно или напред с главата,аз го подпирам,но не може хайвана да издържа дълго и се размрънква....проходилка не съм купувала още Mr. Green

# 605
  • велико търново
аз също от 2 дена я слагам в паяка,седи пове4ко преведена на пред но аз не я държа много там,най много 4,5мини я махам.не може да седи още седнала,като вземе да шава и се гътва настрани Simple Smile още не съм я 4увала да казва думи4ки ама много пее и  прави нещо като целувки Simple Smile днес бяхме на ехограф вс ни е добре и на място Simple Smile цял следобяд бяхме навън и утре също мислим да излезем Simple Smile

# 606
Благодаря много... Вчера не успях да влезна пак във форума, това време много ни изкуши и два пъти излизахме и сутринта и след като обядвахме пак.. Зажъдняли сме за слънце и разходки и двете. Питам за проходилката,понеже няма да купуваме,  ще ползваме от една приятелка. Та трябва да се обадя да ми я приготви и да отидем да я вземем.Исках да се ориентирам кога да го плануваме...Като я сложа ще пиша каква е реакцията.. Вярвам че ще и хареса. Въпреки,че не е смелчага.Всичко ново гледа подозрително. Подариха ни люлка. Може и в стаята, може и на двора със стойка си е. Сложихме я вътре,стои като припарирана... Страх я е да шавне, като я люшнеш леко се стиска и почва да мрънка и да плаче.. Онзи ден и тя се разплака от иначе любимата и играчка. Наложи се да я прибера. Със стола за хранене беше по същия начин.. Първите няколко пъти беше резервирана, сега е хепи!

# 607
Ако е високо бебчето, смисъл от проходилки няма, нашата я караме два месеца на най-високото и скоро ще я махаме, защото му е малка и си подгъва крачетата,пък и като се надвисва да гледа надолу може да падне. Naughty
Та това ми е  съвета към всички майки Wink Пък и нали ще прохождат след някой друг месец newsm68 , за два месеца няма смисъл от над 60лв Peace

# 608
Добър ден момичета!
А какво ще кажете за занимателните центрове-бънджи,някой ползвал ли е такова.Харесват ли го бебчетата?Става въпрос за този тип  http://www.bambino.bg/cangaroo-bandji-stoyka-cangaroo-xfactor-blue-p-4876.html

# 609
Ние имаме това
Ползваме го от януари, но от 2 седмици от както откри проходилката не иска да стои много много в бънджито. Общо взето за 2 месеца беше веселбата от него. Прецени дали има смисъл от такава инвестиция или направо ще минете на проходилка.

# 610
Да ви се похваля какво измислих, за да поукротя моята дивачка докато играе в кошарата - понеже все се надига на крачета и се надвисва към земята, днес й сложих отгоре резервния чаршаф с ластик... Simple Smile стана като похлупак и сега като надигне глава и като види, че не става пак си поляга и играе вътре  Laughing да видим докога ще го търпи това капаче Simple Smile

Иначе бънджи за врата ползваме вече трети месец и вече разбра колко е весело в него, а и аз си върша малко по-спокойно домакинската работа. Проходилка не възнамерявам да купувам, аз ще се жертвам в ролята на проходилка като му дойде времето да ходи.  Simple Smile С физическото развитие сме отличници - седи стабилно, търкаля се всякак, надига се държейки се за спалнята ни, но нещо още не иска да казва папа, тата и другите там лепетни думички, боботи и дърдори разни несвързани срички, но не ги повтаря, по скоро имитира нас докато си говорим с баща й.

Онзи ден бяхме на консултация и вече сме 8 кила кръгло на 68 см. височина, голямо шило е, напоследък си дърпа ушичките и помолих педи да погледне вътре дали няма нещо, но всичко се оказа ок. Обаче това педи не ми даде направление за ЕХО, въпреки, че исках  Thinking каза, че нямало такава практика .... а и нямало причина да ни дава, били сме здрави. Може ли някой да ми даде официално  инфо, което да ползвам като аргумент да ни го даде този талон, длъжна ли е ? трябва ли да има задължително някакъв проблем със здравето на малката, за да ни прати на ехограф?

Водичка пропи след като й сложих биберон с по-голяма дупка, мисля, че трети номер се води, от преходна чаша още не може да пие - олива се.

Зъби още няма, вече не оправдавам всяко нервно настроение с никнене на зъби, минаха 4 месеца откак започна да чеше ожесточено венци, така и не поникнаха.

Продължава да иска цицка нощем и в 24 ч. и в 4 ч., последните 2-3 нощи с триста зора я приспивах със залъгалката като се размрънкаше в 24 ч., надявам се постепенно да забрави това нощно сучене.  Ще ми се да може за седмица да я оставим на някоя баба и да избягаме някъде на почивчица с баща й само двамата без нея Simple Smile колко егоистични родители сме само Simple Smile но сме наясно, че няма да е скоро.... мечтиии Party

Времето наистина е прекрасно и сме се поразсъблекли малко вече Simple Smile обиколихме кафетата в студентски град днес Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 17:42 от shenel

# 611
 shenel-браво на малката,моя хич го няма в обръщането още,не седи стабилно ,само иска да скача  Mr. Green  ,пее някакви песни и вика мааааааааааааааааа ,баааааааааааааааааааа, неееееееееееее и толкова .За ехографа-на консултацията миналия месец педиатърката ни обясни че малкия има право на направления за изследване на кръв,урина и ехограф на който се оглеждат некухите вътрешни органи

# 612
Обаче това педи не ми даде направление за ЕХО, въпреки, че исках  Thinking каза, че нямало такава практика .... а и нямало причина да ни дава, били сме здрави. Може ли някой да ми даде официално  инфо, което да ползвам като аргумент да ни го даде този талон, длъжна ли е ? трябва ли да има задължително някакъв проблем със здравето на малката, за да ни прати на ехограф?

Прегледът е профилактичен - не трябва да има проблем, за да се даде направление. Искай задължително  Peace да не се прави на разсеяна лекарката. В сайта на НЗОК намирам ей това примерно: http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?p_l_id=58538& … ame=DLFE-9510.doc

Като го изтеглиш документа, някъде на първите страници е това, което ти трябва. Даже ако искаш си го изпринти и с него в ръчичка - при педиатърката.

Много ме ядосват като се ослушват за направленията  Close

# 613
Да, направление нали дават и на теб като искаш да се прегледаш всяка година на гинеколог... Защо да не дават на него..май наистина се ослушват. Искай си и настоявай, всички на 6месеца и ли там когато идат да дадат кръв урина.. се минават и на ехограф Wink

# 614
  • гр.Пловдив
Да, направление нали дават и на теб като искаш да се прегледаш всяка година на гинеколог... Защо да не дават на него..май наистина се ослушват. Искай си и настоявай, всички на 6месеца и ли там когато идат да дадат кръв урина.. се минават и на ехограф Wink

Именно,то си е задължително,ние минахме комплект-ехограф,ортопед и кръв и урина Peace

Общи условия

Активация на акаунт