АВГУСТовски бебета 2013 - 2

• 28 435
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък намирам време и да сготвя и да се оправя и на разходка излизаме всеки ден , че и да седя пред компютъра намирам време....  Grinning всичко е до организация, я се стягайте, та какво правите по цял ден...?
И аз ще купувам слънцезащитен крем, казаха ми че на бюбхен цапал дрешките, вие каква марка ползвате или мислите да вземете?
Междодругото има промоция в Марешки душ гел за коса и тяло на Клоран 500мл за 12лв, редовната му цена е 21.
Пепи още се буди нощем но по рядко, някои път го залъгвам с бибата или с водичка.
Следобед давам каша оризова по 160гр но след 1 час пак е гладен и си иска млякото,  вие какво давате следобед?

# 661
  • СОФИЯ
слънцезащитен крем мисля на биодерма да и взема,засега имам мостри и тях ползвам.иначе за следобедно хранене давам каша или кисел,редувам ги с различно плодово пюре,след това и давам и мляко.според мен щом детето си иска и млякото му давай.

# 662
От вчера следя това с организацията и домашния бит. Искам да си кажа моето мнение от гледна точка на майка с 2 деца. С първото дете бях много изнервена, всичко беше разхвърлено, но готвех всеки ден. Сега съм много по- организирана. Готвя всеки ден- всичко трябва да е много лесно- крем супи, печено, гювечи и т.н.  Целта е да сложа продуктите и да включа печката. Взехме и решение със съпруга ми - една близка позната идва около 3 - 4 пъти в седмицата за по час - два. Заплащаме и минимална сума. Тя си играе с бебето или излизат на разходка, а аз ходя на зъболекар или фитнес. Искам да уточня, че все още кърмя и нямаме заменено хранене. В същото време голямото дете е в първи клас - има извънкласни дейности - налага ми се заедно с бебето да го вземаме от у-ще, водя го до читалището или спортната зала. С две думи- имам график. Това ме държи много дисциплинирана. Е и моите крака не са виждали епилатор  Mr. Green, но това е положението. Ако и за първото дете се бях сетила за човек, който да идва за час - два, щях да си спестя много нерви. Баби нямаме- съпругът ми е сирак, а моята майка живее на три часа и половина с новата магистрала. Лек ден и усмивки!

# 663
Ние от 3 месеца сме на 4 хранения. Сутрин попара, обаяд зеленчуково или месно пюре, следобед плодово, вечеря мляко. Това й стига, но ако изпитва глад, ще добавя още веднъж мляко.   bouquet

# 664
От вчера следя това с организацията и домашния бит. Искам да си кажа моето мнение от гледна точка на майка с 2 деца. С първото дете бях много изнервена, всичко беше разхвърлено, но готвех всеки ден. Сега съм много по- организирана. Готвя всеки ден- всичко трябва да е много лесно- крем супи, печено, гювечи и т.н.  Целта е да сложа продуктите и да включа печката. Взехме и решение със съпруга ми - една близка позната идва около 3 - 4 пъти в седмицата за по час - два. Заплащаме и минимална сума. Тя си играе с бебето или излизат на разходка, а аз ходя на зъболекар или фитнес. Искам да уточня, че все още кърмя и нямаме заменено хранене. В същото време голямото дете е в първи клас - има извънкласни дейности - налага ми се заедно с бебето да го вземаме от у-ще, водя го до читалището или спортната зала. С две думи- имам график. Това ме държи много дисциплинирана. Е и моите крака не са виждали епилатор  Mr. Green, но това е положението. Ако и за първото дете се бях сетила за човек, който да идва за час - два, щях да си спестя много нерви. Баби нямаме- съпругът ми е сирак, а моята майка живее на три часа и половина с новата магистрала. Лек ден и усмивки!
Много добре сте го измислили, аз си правя фитнеса всеки ден вкъщи, но тези дни си го мисля да отида с децата  Joy

# 665
Чиполино Ултра на питането за количката.

# 666
  • Пловдив
О и аз мисля, че трябва да се стягате. Аз взимам всеки ден душ, имам график с епилацията и стриктно си го спазвам, гледам да не се окосмявам много и почти го спазвам, а епилирам и ръцете си. Готвя три, четири пъти в седмицата, даже мисля да почвам да си зареждам фризера с нарязани зеленчуци, тесто и т.н., за да може бързо да готвя. Чистя минимум два пъти в седмицата. Всяка вечер си имам време за себе си пред компа. Гладя всичко. За да не полудея отиваме от време на време при майка ми или при свекито, за да се наспим и починем. Нашите живеят на 5 часа път, а техните на мъжът ми са в София, но пак намираме кога да отидем. Мъжът ми много работи, но когато има време помага. Излизаме с малката всеки ден, ако имам работа може и да е за час, но излизаме. Кърмя 5 пъти, имаме две заместени хранения, в които всичко си е домашно (кашите само ги купувам). Тази нощ съм кърмила в 12, в 3 и после  6. Както се казва всичко е до нагласа и организация. Сега е кошмар, малката трудно я оставям някъде на безопасно място и тя да не мрънка, но пак успявам.

# 667
И аз като UNynaeve, с изключение на кърменето. В момента съм и на очни и пак намирам време за всичко.
Моят график по-принцип е следния: преди обяд гледам да изгладя, изпера, измия чинии(ако има нещо от вечерта), може да мина и един моп на пода. Към 12-13 излизаме на разходка за няколко часа, през това време пазарувам. Като се приберем от разходка готвя, след това вечерта нямам ангажименти, гледаме филми, вечеряме ....и т.н.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 14:28 от A.J.

# 668
  • София
 smile3501 Значи можело, а? Истината е, че през януари като идваше свекърва ми успях да излъскам къщата и да сготвя ядене за 2 дни като бебо беше почти постоянно на кенгуруто докато шетах, но сега наистина съм се отпуснала...
и той си се буди нощем, кърмим се, нямаме заместено хранене. Напоследък е почнал все по-рано да "става" сутрин. Зимата беше към 7-8, като се запролети - в 6:30, нооо сега го гледам вече в 5:30 е готов за игра, а дообедното му спане не се удължава.

# 669
  • гр.Пловдив
О и аз мисля, че трябва да се стягате. Аз взимам всеки ден душ, имам график с епилацията и стриктно си го спазвам, гледам да не се окосмявам много и почти го спазвам, а епилирам и ръцете си. Готвя три, четири пъти в седмицата, даже мисля да почвам да си зареждам фризера с нарязани зеленчуци, тесто и т.н., за да може бързо да готвя. Чистя минимум два пъти в седмицата. Всяка вечер си имам време за себе си пред компа. Гладя всичко. За да не полудея отиваме от време на време при майка ми или при свекито, за да се наспим и починем. Нашите живеят на 5 часа път, а техните на мъжът ми са в София, но пак намираме кога да отидем. Мъжът ми много работи, но когато има време помага. Излизаме с малката всеки ден, ако имам работа може и да е за час, но излизаме. Кърмя 5 пъти, имаме две заместени хранения, в които всичко си е домашно (кашите само ги купувам). Тази нощ съм кърмила в 12, в 3 и после  6. Както се казва всичко е до нагласа и организация. Сега е кошмар, малката трудно я оставям някъде на безопасно място и тя да не мрънка, но пак успява

smile3501  Леле,браво на теб и на всички маминки,как успявате да се справяте,някои от вас са и с по 2 дечица #CrazyЯсно ми е,че всичко си е до организация,но на мен явно не ми се получават нещата с домакинските истории...Ютия не съм хващала през живота си,ползвам само ако се наложи нещо екстремно и да няма начин да не се изглади..,съответно и на бебчо дрешките не се гладят...
Сготвена храна,ако окрякам правя все пържоли,бутове с картофи,нещо джиджи миджи на бързо..
На бебето дрехите не смятам за нужно да ги сложа в гардероба,пък камо ли да ги подредя..Обичам всичко да ми е на една ръка разстояние Mr. Green
Просто нямам никакви навици,много разхвърлян човек съм,на 31г съм с първо дете,чакам го да навърши 1г и се връщам на работа...не ми се мисли какво ще е тогава...И преди да стана семейна си бях същия чешит-майка ми го отчита като грешка,понеже нищо не ме караше да й помагам.После си гледах ученето и работата само, нищо не хващах в къщи,срамота е за жена,но наистина си е така Mr. Green.На бебето досега нищо не съм му сготвила,ще го запиша тези дни на кухня,праска само готови пюренца по 3 на ден Mr. Green Не съм кърмила,нямаше кърма от секциото и стартирахме с АМ....

# 670
  • гр.Пловдив
слънцезащитен крем мисля на биодерма да и взема,засега имам мостри и тях ползвам.иначе за следобедно хранене давам каша или кисел,редувам ги с различно плодово пюре,след това и давам и мляко.според мен щом детето си иска и млякото му давай.

Мдам,който и крем да се вземе от този клас все ще е добре-Мустела,Уриаж,Виши,Биодерма и т.н,а за млякото нашето педи каза че до годинката трябва да пие по 0,500 мл на ден,т.е 2 големи шишета. PeaceНашия не накусва месните,яде само тиква с картоф или картоф с пащърнак заедно с 2 други плодови на ден или 1 плодово и една каша Слънчо 150мл като количество.Давам на поискване,зеленчуковото го яде сутрин към 9...

# 671
  • София
Добро утро. Simple Smile
Ясно ми е,че всичко си е до организация,но на мен явно не ми се получават нещата с домакинските истории...Ютия не съм хващала през живота си,ползвам само ако се наложи нещо екстремно и да няма начин да не се изглади..,съответно и на бебчо дрешките не се гладят...
Сготвена храна,ако окрякам правя все пържоли,бутове с картофи,нещо джиджи миджи на бързо..
На бебето дрехите не смятам за нужно да ги сложа в гардероба,пък камо ли да ги подредя..Обичам всичко да ми е на една ръка разстояние Mr. Green
Просто нямам никакви навици,много разхвърлян човек съм,на 31г съм с първо дете,чакам го да навърши 1г и се връщам на работа...не ми се мисли какво ще е тогава...И преди да стана семейна си бях същия чешит-майка ми го отчита като грешка,понеже нищо не ме караше да й помагам.После си гледах ученето и работата само, нищо не хващах в къщи,срамота е за жена,но наистина си е така Mr. Green.На бебето досега нищо не съм му сготвила,ще го запиша тези дни на кухня,праска само готови пюренца по 3 на ден Mr. Green Не съм кърмила,нямаше кърма от секциото и стартирахме с АМ....

И аз съм нещо подобно, само където чистя всеки ден заради кучето.Не си давам много зор ако няма сготвено ами ще яде нещо друго. Все пак той (ММ) не ме е харесал като готвачка и чистачка. Ако не кърмиш не си по- малко майка от кърмещите, толкова по- важни неща има оттук нататък в живота на децата.

# 672

[/quote]
И аз съм нещо подобно, само където чистя всеки ден заради кучето.Не си давам много зор ако няма сготвено ами ще яде нещо друго. Все пак той (ММ) не ме е харесал като готвачка и чистачка. Ако не кърмиш не си по- малко майка от кърмещите, толкова по- важни неща има оттук нататък в живота на децата.
[/quote]
Никой тук не разделя майките на кърмещи и некърмещи. Аз го коментирах най- вече заради факта, че не мога да си остава бебето за повече от 2 часа / въпреки, че понякога ми се е искало/. Тук споделихме начините как всеки се справя с ежедневието си. Ясно е, че на всяка от нас и е тежко. Винаги казвам, че поне на работа имах обедна почивка. Сега и това нямам. Споделяме кой как се справя. Разбира се, че най- важните неща престоят. Казвам ти го вече като майка със стаж - и първото цвете, което ще бъде откъснато за теб и първото тържество за 8ми март в детската градина и начина по- който те търси къде си в тълпата точно преди да влезе за първи път в училище без знае, че не си го изпуснала от поглед. Не си по- малко майка повярвай!

# 673
Добре де, въпрос към тези които се справят, къде стоят децата ви по време на готвене чистене и т.н. Моето просто няма къде да го оставя на безопасно място, преди беше в прходилката но от известно време насам се опитва да се надвесва и съм го хващала на косъм да падне от нея. В леглото ис не стои, реве след 5мин..ММ го гледа за по 1-2ч на ден да изпера и почистя, за наспиване си мечтая само, преид ставаше сутирн  и можех поне 30мин да си отпочина, но сега отива в друга стая и аз си се разправям с него. Невъзможно е да го оставям сам, освен ако не спи. Crazy

# 674
  • София
Освен да сваля шапка пред домакинстващите мами  Crazy Може би с времето и аз ще намеря някакъв баланс.  Grinning Кой знае, може би наистина е до организация и целенасоченост   bouquet Засега не успявам, и от скоро тази мисъл престана да ме натоварва  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт