АВГУСТовски бебета 2013 - 2

• 28 431
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Моето дете стои в стола за хранене, слагам му играчки на таблата и може да се занимава 1 час. Ако му омръзне в стола слагам го в проходилката. Махнала съм всички дреболии, които са му на нивото и може да докопа, сложили сме райбери на шкафовете(купих ги от Джъмбо) за да не ги отваря. Детето не обича да бъде разнасяно на ръце или някой да го държи, иска да си се занимава самосиндикално. Понякого го оставям и в кошарата седнал и му слагам играчки, но като се завърти по корем не може да стане и трябва да му помагам.
От 1-2 седмици започна да заспива вечер към 20:30-21:00(преди това си лягаше към 23:00) и сутрин става към 07:30-08:00. Вечер не се буди изобщо.
Забравих да спомена, че си имаме и зъбче от 1-2 дена Simple Smile освен голямото слюноотделяне друг симптом нямаше.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 09:47 от A.J.

# 676
Добре де, въпрос към тези които се справят, къде стоят децата ви по време на готвене чистене и т.н. Моето просто няма къде да го оставя на безопасно място, преди беше в прходилката но от известно време насам се опитва да се надвесва и съм го хващала на косъм да падне от нея. В леглото ис не стои, реве след 5мин..ММ го гледа за по 1-2ч на ден да изпера и почистя, за наспиване си мечтая само, преид ставаше сутирн  и можех поне 30мин да си отпочина, но сега отива в друга стая и аз си се разправям с него. Невъзможно е да го оставям сам, освен ако не спи. Crazy
В шезлонга, така че да може да ме вижда, като и говоря ако е неспокойна, проходилка засега не мисля да ползвам. Помоща, която получавам е от ММ за половин един вечер, докато си играят Simple Smile

# 677
Добре де, въпрос към тези които се справят, къде стоят децата ви по време на готвене чистене и т.н. Моето просто няма къде да го оставя на безопасно място, преди беше в прходилката но от известно време насам се опитва да се надвесва и съм го хващала на косъм да падне от нея. В леглото ис не стои, реве след 5мин..ММ го гледа за по 1-2ч на ден да изпера и почистя, за наспиване си мечтая само, преид ставаше сутирн  и можех поне 30мин да си отпочина, но сега отива в друга стая и аз си се разправям с него. Невъзможно е да го оставям сам, освен ако не спи. Crazy

Може би е до модел на проходилката - от нашата няма такава възможност да падне.  Аз лично успявам да си свърша нещата сутрин. Тя се събужда в 6.00 до 7.30 изпращаме тати и ученика. През това време тя седи в ъгъла на дивана- обособен специално за нея. Отпред има фотьойл, а отстрани възглавници, така че да е обезопасена. Заобиколена е с играчки. Докато всички се суетим около нея тя винаги е мирна, защото ни следи с поглед и й е интересно. През това време вече съм взела решение какво ще готвя и съм го приготвила / пр. вадя плика от фризера, приготвям картофи и т.н. /. Мъжете излизат - ние се приспиваме. Тук вече имам час - час и половина да приготвя храната и да я пъхна в печката или сложа на котлона. От тук на сетне остава само да следя и разбърквам и пооправям разхвърленото, ако остане време удрям една стирка, гладя и т.н. След като се събуди е ясно, че възможностите са ограничени, но обикновено времето стига. Ако кажа, че е много чисто или че е по конец ще излъжа.

# 678
Ние сме с тази проходилка и за сега не е имало никакви аварии. Доста стабилна и здрава изглежда.

# 679
Моятa бебкa я слaгaм в шезлонгa. В нaчaлото не го искaх,зaщото реших че сaмо той липсвa вкъщи. Но се окaзa безценен. Нa три нивa е облегaлкaтa,имa и игрaчки,зaкопчaвa се...нa бертони мисля,около 50 лв. Дaже отскоро птез деня искa тaм дa спи,свaлям до легнaло положение облегaлкaтa,нaпред-нaзaд,полюлея я и зa мaкс 10 мин е готовa. Aко й омръзне дa седи тaм,я премествaм другaде зa мaлко. Освен товa лесно се мести и в другите стaи. Simple Smile
Тa успявaм дa нaпрaвя хaпвaне зa нея и нaс,дa си изчистя,подредя и починa,a вечер и докaто спи порaботвaм. Е,имa дни, в които сякaш ме е гaзил влaк и тогaвa нищо не вършa. НAЙ-ВAЖНОТО СПОРЕД МЕН е дa не се преуморявaме,дa се чувствaме и жени (не сaмо мaйки),a стрaничните зaнимaния тонизирaт Simple Smile

# 680
  • СОФИЯ
и на мен от около месец шезлонга ми влиза в употреба ,най-накрая,преди това само ми заемаше място,но сега вече го оценявам.

# 681
  • гр.Пловдив
От дивана пада,от спалнята пада,в кошарата като е му се струва тясна  , върти се нон стоп гръб-корем и си удря главата в таблите и решетката и ревунти......затова е инсталиран на земята newsm62 Нямаме килими,всичко е паркет и аз съм постлала 3 ката олекотени завивки и съм му нахвърляла играчки-да се търкаля,да квичи,да се мята-каквото му душа сака Mr. Green
Педи каза да не го мъча още в проходилка,защото не са им заякнали тазобедрените ставички и разни там други кости,имало време още поне 2 месеца..пък и аз нямам зор да ми се мантарка и проходилка в краката Mr. Green
Шезлонга изобщо не го отрази,не му беше интересно и удобно явно,само където се набутах 210лв,затова вече съм много резервирана към подобен род покупки за временно ползване...Вече или взимам втора ръка,както направих със столчето за хранене или търся на заем от приятели Mr. Green
И ние имаме 2 зъба-изникнаха едновременно и слава богу без драми,дано и сдругите да е така. Hug

# 682
Мамита вие започнахте ли да давате кисел за следобедно  хранене,и как го приготвяте ?

# 683
  • Пловдив
А и аз да кажа, няма лошо. Ако на вас ви е ОК във вас да не е чисто, да няма храна и да не сте се къпали и мъжът ви е наред с това, то си е супер. Аз честно се чувствам кофти, ако е така, а пък си имам и едно мрънкало вкъщи... (ММ). Щом още мрънка чат пат за чистотата, какво да ви кажа. И аз не бях от най-големите чистници и готвачки, ама моят мъж е свикнал с друго, пък много си го обичам и след 7 години с него и се пречупих. Сега хич не се чувствам добре, ако е мръсно и няма готвено.

Иначе бебка постоянно я местя от  едно място на друго. Като по-малка докато не можеше да седи беше супер, слагам я в шезлонга или на някое легло или диван, зависи къде съм и си е кротичка докато не се умори или огладнее. Сега е ужас, омръзна и шезлонга, не и се лежи на легло или диван, иска да седи, а и да реши да лежи почва да се върти и следователно пада. Имах едно последно място, една активна гимнастика представляваща пояс и от там се изхлузи. Сега просто я слагам на дивана или леглото седнала, възглавници около нея и постоянен надзор, ако не съм в стаята слагам един бебефон да я гледам. На земята хич не иска да седи, а и там по-трудно застопорявам възглавниците, за да има опора, защото все се опитва да става права. Та не ми е лесно да изчистя и да сготвя, защото сигурно на всеки 10 минути или ходя да я слагам пак седнала или я местя другаде, че и е писнало. Също така едно място ми е и столчето за хранене. Слагам и аз играчки на таблата и така. Понякога си помагам и с бейби тв. Общо взето сутрин ставаме към 6-7 и успявам да изгладя или изчистя, правя си закуска, режа зеленчуците на малката и остава само да ги пусна преди обяд да се сварят. Пак се кърмим към 10, ако има за дооглаждане и чистене продължавам. После се приспиваме, обикновено ако не е спала от 6-7 и се доспива към 10-11. Имам после от половин до 1 час време за компа. После и приготвям обяда и моя, храним се и т.н и излизаме на разходка. Вечер обикновено като се върнем тя е спала навън и е спокойна, тогава гледам да сготвя. Имам и дни, в които когато тя стане, аз ѝ пускам бейби тв и продължавам да дремя, тогава нямам много време, но и аз съм човек почивам си, играем си и т.н. Таткото като дойде, гледам да се изкъпя и да се пооправя откъм обезкосмяване Simple Smile. Общо взето, ако се напъна два дни, мога спокойно третия ден да почивам, а това се търпи. Естествено има дни, в които малката не иска да се остави и за момент, тогава тегля една майна на ММ и си гледам детето и си казвам то не може постоянно да е чисто и така, но гледам да не се отпускам. А и вечер бебка заспива в 21 и тогава си е нашето време с ММ, вечеряме, пийваме, гледаме си някой филм и така.

# 684
  • СОФИЯ
Мамита вие започнахте ли да давате кисел за следобедно  хранене,и как го приготвяте ?
във 150 мл вода си приготвям нишестето,след това добавям плодово пюре и слагам 2 лъжиици АМ.моята девойка го предпочита пред кашите.аз давам кисел откакто започнах с кашите,редувам ги.

# 685
  • гр.Пловдив
А и аз да кажа, няма лошо. Ако на вас ви е ОК във вас да не е чисто, да няма храна и да не сте се къпали и мъжът ви е наред с това, то си е супер. Аз честно се чувствам кофти, ако е така, а пък си имам и едно мрънкало вкъщи... (ММ). Щом още мрънка чат пат за чистотата, какво да ви кажа. И аз не бях от най-големите чистници и готвачки, ама моят мъж е свикнал с друго, пък много си го обичам и след 7 години с него и се пречупих. Сега хич не се чувствам добре, ако е мръсно и няма готвено.

Иначе бебка постоянно я местя от  едно място на друго. Като по-малка докато не можеше да седи беше супер, слагам я в шезлонга или на някое легло или диван, зависи къде съм и си е кротичка докато не се умори или огладнее. Сега е ужас, омръзна и шезлонга, не и се лежи на легло или диван, иска да седи, а и да реши да лежи почва да се върти и следователно пада. Имах едно последно място, една активна гимнастика представляваща пояс и от там се изхлузи. Сега просто я слагам на дивана или леглото седнала, възглавници около нея и постоянен надзор, ако не съм в стаята слагам един бебефон да я гледам. На земята хич не иска да седи, а и там по-трудно застопорявам възглавниците, за да има опора, защото все се опитва да става права. Та не ми е лесно да изчистя и да сготвя, защото сигурно на всеки 10 минути или ходя да я слагам пак седнала или я местя другаде, че и е писнало. Също така едно място ми е и столчето за хранене. Слагам и аз играчки на таблата и така. Понякога си помагам и с бейби тв. Общо взето сутрин ставаме към 6-7 и успявам да изгладя или изчистя, правя си закуска, режа зеленчуците на малката и остава само да ги пусна преди обяд да се сварят. Пак се кърмим към 10, ако има за дооглаждане и чистене продължавам. После се приспиваме, обикновено ако не е спала от 6-7 и се доспива към 10-11. Имам после от половин до 1 час време за компа. После и приготвям обяда и моя, храним се и т.н и излизаме на разходка. Вечер обикновено като се върнем тя е спала навън и е спокойна, тогава гледам да сготвя. Имам и дни, в които когато тя стане, аз ѝ пускам бейби тв и продължавам да дремя, тогава нямам много време, но и аз съм човек почивам си, играем си и т.н. Таткото като дойде, гледам да се изкъпя и да се пооправя откъм обезкосмяване Simple Smile. Общо взето, ако се напъна два дни, мога спокойно третия ден да почивам, а това се търпи. Естествено има дни, в които малката не иска да се остави и за момент, тогава тегля една майна на ММ и си гледам детето и си казвам то не може постоянно да е чисто и така, но гледам да не се отпускам. А и вечер бебка заспива в 21 и тогава си е нашето време с ММ, вечеряме, пийваме, гледаме си някой филм и така.

На кои нас,че на мен не ми стана много ясно от написаното ти??!!!Това с къпането ми идва вече в повече,аз просто споменах,че не съм ходила на фризъор от 3 месеца,а не че не си мия косата или не се къпя всеки ден newsm62 newsm62 Боже мили.....И това,че е адски разхвърляно няма нищо общо с чистотата,адски лесно ми е за поддръжка с моп,защото както казах нямам килими и изобщо прахоляци не се събират нито разнасят....И на последно място храна си имаме предостатъчно,просто не успявам да сготвя(пък и желание нямам особено) Mr. Green

# 686
във 150 мл вода си приготвям нишестето,след това добавям плодово пюре и слагам 2 лъжиици АМ.моята девойка го предпочита пред кашите.аз давам кисел откакто започнах с кашите,редувам ги.
А какво нишесте слагаш ?

# 687
Не е до модела на прходилката , просто няма възмпжност да я вдигна още нагоре, а бебо е висок и затова като се надвеси има опасност да се изхлузи от нея.
Иначе той просто за 5сек не стои мирен, дори в мен се върти постоянно, повече от 5мин рядко се занимава с нещо или някъде, където да го сложа си иска внимание и вариант е или да спи или някой да го гледа. Не се оплаквам, радвам се че е живо дете, иск и да ходи, но не може и само тупка с крачета Laughing
Ние имаме килим, бащата го чисти Simple Smile Майка му готви, аз чистя останалото в стаята и пера, но просто за мен нямам достаъчно време, а други майки гледам навън лакирани, прически, грим..фръц фръц Grinning Иначе и аз се къпя всеки ден хахахах
Направо вчера ме хвана яд че ходих на фризъор, ходих да наопрвая едно ветрило от права коса и ме направи така все едно са ме ръфали зайците #2gunfire
 Кисел давах, но като видях после каки Е-та има на единия етикет, който беше скрит под друг залепен , се отказах.
Пресни плодове давате ли, ние яще станем на 8месеца другата седмица.

# 688
  • Пловдив
А това с къпането така съм го написала, не че някой тук посочвам. Иначе и аз без грим и прическа си ходя, но ще гледам и това да променя. Чат пат ми идва настроение за малко спирала и молив, но се случва рядко. В началото иначе си се и лакирах, но както ви казах сега не ми остава толкова време.

Ние кисели не правим, каша само хапваме като по-хранителна.

# 689
  • СОФИЯ
А какво нишесте слагаш ?
най -обикновено царевично,понеже сега тепърва давам глутен.

Общи условия

Активация на акаунт