Сърдечни малформации- тема 9

• 186 712
  • 776
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Има ли вариант отвора да се затвори с прием на медикаменти, защото до сега това не ни беше казано. Ходихме при доктор Емил Христов във Варна и доколкото знам той идва от София и е много голям специалист.
Също искам да попитам този междупредсърден дефект много ли е опасен, какво може да се очаква?
Не идва от София,  д-р Христов. Той си е варненски лекар. При прегледа какво ви каза, не ви ли насочи за медикаменти или второ мнение в Националната кардиологична болница в София?

# 436
Не ни насочи към медикаменти, единственото нещо, което каза е, че, единствено този отвор не се е затворил и може и да се затвори от самосебе си, но не е сигурно. За това през  6 месеца трябва да се ходи на контролен преглед и много да се пази детето да не кара вирусни инфекции с висока температура, защото това нещо може да прерасне във пневмония.
Не можах да разбера сериозността на проблема и от какво се поражда това, да не се затвори този отвор. Нищо не ми каза повече и за това видях, че има много коментари в този блог, за това реших да попитам дали някой друг е имал такъв проблем. Мерси.

# 437
Здравейте, решихме да отидем за второ мнение при друг доктор - доктор Шивачев - той прегледа детето и каза, че всичко е наред - шума на сърцето е функционален - каза ми, че няма отвор, не вижда порок на сърцето. И аз го попитах затворен ли е родилния отвор в преградата между двете предсърдия - той ми каза да, той се е затворил ето го, всичко е наред със сърцето, шума на сърцето се засилва когато детето е болно, особено когато е с висока температура. И от време на време така се смееше на въпросите, които му задавах, не знам какво да си мисля. Единия казва, че вижда отвор, другия казва, че няма. Доколкото разбирам и четох преградата между предсърдията представлява съединителна тъкан и се чудя, ако има дупка, тя тази дупка след време дали няма да изчезне?

# 438
Потърсете мнение от доктор Велковски най - добре. Ние бяхме на 3-ма детски кардиолози в рамките на около 20-тина дни и тримата ни казаха съвсем различни неща. Според мен освен самият специалист, който гледа, има значение и апарата, на който гледа. Велковски ми каза, че този пролапс на митрална клапа, който той вижда при нашето дете, може да се види само и единствено на апарата, на който той преглежда. А двама детски кардиолози 10 дни по-рано, единият от които пак от Националната кариологична болница, не видяха нищо.

# 439
Светлана какъв е бил вашия проблем и аз се лутам от кардиолог на кардиолог, единия казва, че родилния отвор на преградата между предсърдията се е затворил, другия казва, че не е дори се е увеличил със 7 мм. единия ни казва, че няма порок на сърцето. Другия ни казва, че има междупредсърден дефект, понеже не съм запозната и не мога разбера, този междупредсърден дефект ако наистина го има не може ли да си израстне сам. Смятах да ходя и на трето мнение, вече си мисля, че ако отида на трето мнение не знам да не ми кажат нещо друго...

# 440
Здравейте мами,
Едно бързо въпросче имам към вас.Колко е нормалният пулс при дете на 2.4 г.с МКД? Измерих го в спящо състояние на ръката и е 80,след прекарана пневмония.

# 441
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Мисля, че за възрастен човек нормата е около 60 удара в минута, и на база на това 80 в покой с МКД ми изглежда нормално.
Но не съм специалист. Най-добре се обадете на лекаря си и той ще Ви каже със сигурност...

# 442
Здравейте, на детето ми ще слагат холтер. Моля, ако някой е минал по този път да ми каже с какви дрешки да го облека ,за да му е най-удобно. Никога не съм виждала холтер и не знам как изглежда. В Трета градска сме.

# 443
По принцип искат децата да са с пижамки с копчета отпред.

# 444
Ама ние няма да сме с болничен престой.
Слагат ни холтера на едната сутрин и го махат на другата...не са ми споменавали за хоспиталазация.

# 445
Здравейте, силни мами! Моето дете се роди със сърдечна малформация -транспозиция на големите съдове. Битката беше голяма, но се справи. Много търсих за тази диагноза когато ми я съобщиха и малко намерих, затова и пиша тук.Дано никой не я срещне, но ако има нужда от някаква информация съм на среща. Лека вечер Simple Smile

# 446
Здравейте, силни мами! Моето дете се роди със сърдечна малформация -транспозиция на големите съдове. Битката беше голяма, но се справи. Много търсих за тази диагноза когато ми я съобщиха и малко намерих, затова и пиша тук.Дано никой не я срещне, но ако има нужда от някаква информация съм на среща. Лека вечер Simple Smile
[/quote

Здравейте, хубаво е, че сте се преборили с проблема. Докторите ни са на световно ниво. Да са живи и здрави още дълги години. Ако сте само с транспозиция, то тя се коригира в началото и след това само се проследява детето. При нас е свързана и с други дефекти и за съжаление ще се налагат бъдещи операции. От чисто любопитство по време на бременността ходихте ли на ехокардиография и при кого?

# 447
[/quote

Здравейте, хубаво е, че сте се преборили с проблема. Докторите ни са на световно ниво. Да са живи и здрави още дълги години. Ако сте само с транспозиция, то тя се коригира в началото и след това само се проследява детето. При нас е свързана и с други дефекти и за съжаление ще се налагат бъдещи операции. От чисто любопитство по време на бременността ходихте ли на ехокардиография и при

Здравейте! За съжаление само на 3д ходих три пъти през бременността и никой не видя проблема със сърцето. Благодарение на целия екип на кардиологичната болница всичко със сърцето е добре и дано така да бъде. За докторите само поклон, наистина направиха и невъзможното.

# 448
Здравейте,

Детето ми е с пролапс на митрална клапа - I степен, както съм писала и по-горе. От 20 дни има задна хрема и едно подкашляне. В общи линии това е откакто тръгна на градина сега септември месец. Взехме гърлен секрет и от там изолираха бета хемолитичен стрептокок. Не е имал температура, не е имал тежки кашлици, няма зачервено гърло. Съвсем жизнен си е и освен някой сопол, който се появява от време на време и това подкашляне след ставане от сън, други симптоми няма. По повод изолирания бета хемолитичен стрептокок му назначиха аугументин, който ние започнахме да пием.

Въпросът ми е такъв - преди няколко месеца Велковски като постави диагнозата пролапс каза, че трябва да се прави профилактика с антибитик за енокардит. Аз не разбирам следното нещо. Детето ходи на градина, от там ще хваща постоянно какво ли не. Сега пием аугументин, но като го пусна после отново в градината, до 2 дни ще е хванал някоя друга бактерия. Означава ли, че пак трябва да пием антибиотик? Аз откровено не виждам изход от тази ситуация. Как процедирате вие? Какво са ви казали на вас? Всички бактерии в гърлото ли трябва да се морят с антибиотици, за да не се направи ендокардит или само определени такива и само ако има тежка симптоматика (каквато ние определено нямаме в момента).

# 449
Здравейте. Не сме точно за тук, от месеци се лутам да си намеря мястото във форума, но уви ... Синът ми има малформация на венозната система на единия крак. Вероятно ще правят ангиография в Националната кардиологична болница. Казах ни, че се прави с 24 престой, хоспитализация. Имам 2 въпроса към тези, които са лежали там: 1. Нали ще има възможност да съм с него в болницата? За по време на процедурата ми е ясно, че няма как да знаете, но все пак ... ако някой има представа, ще съм благодарна. 2. В детското отделение ли ще лежи според вас? Знам, че въпросите ми са много тъпи, но съм малко в шок, не очаквах да правим това изследване, то е инвазивно и все се надявах да го пропуснем.

Общи условия

Активация на акаунт