Сърдечни малформации- тема 9

• 184 967
  • 776
  •   2
Отговори
# 765
Bondy07 ✋ твоят дефект е бил на място, където е възможно да се затвори с чадърче през вената. Това е оптималния вариант за бързо възстановяване 👍
След тази операция имам и друго подобрение ,почти не боледувам респираторни болести и бързо се оправям, без кашлица.А до тогава имах ужасни бронхити,много лоша и продължителна кашлица всеки път като се разболея. Направо се родих след тази операцията в това отношение 🙂

# 766
  • София
Здравейте!
Снаха ми роди на 30.12. в Берлин момиче
2600 кг.
Два дни по- късно чуха шум на сърцето и ги изпратиха вчера на спешен преглед при кардиолог веднага след изписването. Оказа се,че има някаква  сърдечна дупка (извинявайте,че така се изказвам) и по спешност са ги откарали снощи в болница “Шарите” Берлин.Днес са и направили някакъв вид безкръвна процедура чрез влизане през слабините и затваряне на дупката(и)с помощта на затварящо устройство. В момента е под наблюдение.
Много се притеснявам какво ще следва от тук натам. Тя иначе е при бебка в момента. Следят и показателите и довечера ще дадат повече инфо.

# 767
Затворили са сърдечния дефект транскатетърно (с много тънки катетри се влиза през вените на крачетата на детето и се стига до сърцето) Радвайте се, че са в чужбина и всичко е минало добре. Сигурна съм, че детето ще се възстанови бързо, ще ги изпишат скоро и ще расте нормално без никакви проблеми. В България първо можеше да не чуят шума толкова скоро (в родилните отделения понякога няма достатъчно добри специалисти) второ можеше да не могат да затворят дефекта с катетър, а да се наложи да направят отворена сърдечна операция (която е много по-тежка и сложна)

# 768
  • София
Дай боже да е успешно и да не се налага операция! Място не си намирам като знам,че не мога да помогна с нищо🥹Планирам другата седмица да отида при тях за няколко дни поне да им вдъхна сили.

# 769
Мисля, че няма да е нужна операция. Според мен проблема на детето е коригиран и просто ще трябва да се следи профилактично при кардиолог. Такива деца си растат нормално без ограничения. Моят син има две такива процедури (катетеризации ги наричат) в Турция са му правени, като единия път беше на 9 месеца и имаше 1 нощувка в болницата, втория път беше на 2г5м и имаше 2 нощувки. Сигурна съм, че и вашето бебе скоро ще го изпишат. Най-много да има някакви медикаменти за месец-два след процедурата

# 770
Здравейте!
2600 кг.
Два дни по- късно чуха шум на сърцето и ги изпратиха вчера на спешен преглед при кардиолог веднага след изписването. Оказа се,че има някаква  сърдечна дупка (извинявайте,че така се изказвам) и по спешност са ги откарали снощи в болница “Шарите” Берлин.Днес са и направили някакъв вид безкръвна процедура чрез влизане през слабините и затваряне на дупката(и)с помощта на затварящо устройство. В момента е под наблюдение.
Много се притеснявам какво ще следва от тук натам. Тя иначе е при бебка в момента. Следят и показателите и довечера ще дадат повече инфо.
Такава дупка ми затваряха на мен на 30 годишна възраст, защото чак тогава ми я установиха. Затваря се както са ви писали транскатетърно, тоест през вената, стига се до дупчицата и се слага т.нар. оклудер (чадърче, което се разгъва и запълва дупката). В рамките на няколко месеца организма обгръща чадърчето със собствена тъкан и така вече няма дефект. От моя лекар знам, че когато дупчицата я затворят още като бебе или като дете, после няма никакви проблеми (колкото по-рано, толкова по-добре). Така че изобщо не се притеснявайте, всичко ще е наред.

# 771
  • София
Благодаря ви много за информацията,успокоявате ме! ❤
Предавам инфото и на снаха ми.
Вчера не са казали нищо повече на снаха ми,тя стои при нея в интензивното отделение,цеди се и и дава кърма със шише. Надявам се на днешната визитация да има повече инфо!

# 772
Здравейте!
2600 кг.
Такава дупка ми затваряха на мен на 30 годишна възраст, защото чак тогава ми я установиха. Затваря се както са ви писали транскатетърно, тоест през вената, стига се до дупчицата и се слага т.нар. оклудер (чадърче, което се разгъва и запълва дупката). В рамките на няколко месеца организма обгръща чадърчето със собствена тъкан и така вече няма дефект. От моя лекар знам, че когато дупчицата я затворят още като бебе или като дете, после няма никакви проблеми (колкото по-рано, толкова по-добре). Така че изобщо не се притеснявайте, всичко ще е наред.
А знаете ли какъв тип образни изследвания са противопоказни при такъв тип затваряне?
ЯМР предполагам не може да се прави?

# 773
  • София
Здравейте отново!
От 2 дни малката вече си е у дома!❤
Интервенцията е успешна,ще я проследява кардиолог. За сега има предписано само лекарство за разреждане на кръвта за 6 седмици.Храни се добре и се надявам да няма проблеми! ❤

# 774
Здравейте!
2600 кг.
А знаете ли какъв тип образни изследвания са противопоказни при такъв тип затваряне?
ЯМР предполагам не може да се прави?
Може да се прави ЯМР до 3 тесла. На мен ми се наложи, даже няколко правих. Говорих с доктора, който ми слага чадърчето и той ми го написа в амбулаторния лист, както и ми даде книжка за самия оклудер, където е описано до колко тесла може да се прави ЯМР. Иначе не искаха да ми направят изследването, без да имам някъде написано, че може.

# 775
Vesela Aleksandrova писала сте ми, но пощата ви е пълна и не може да получите отговора ми.

# 776
Моля, пуснете нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт