Сърдечни малформации- тема 9

• 185 097
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
Сигурно в чужбина би получило по-добра грижа, но не разполагаме с такива финанси, така че поне първата процедура, живот и здраве, ще е тук, вече в зависимост от развоя на нещата, ще мислим за по-натам.
По принцип гинеколога, който ще води раждането в Майчин дом, съветва, че по-добрият вариант е да пробваме предизвикано нормално раждане като компромисен вариант, д-р Маринов иска да е секцио, заради по-доброто планиране на целия процес.
Исках да видя при други майки как са се случили нещата.

# 736
Абсолютно не бих родила никога нормално в този случай. Ще ви спукат водите и ще почнат да падат тоновете на бебето, и ще направят спешно секцио. Ще го измъчите още преди да се е родило, а го чакат тежки дни и след това.  Слушайте др. Маринов. Първо помощна процедура ли ще има преди голямата коригираща  операция? Артериален суитч или друг вид корекция ще правят? Др Лазаров ли ще оперира или някой от другите? Моя син е опериран на 10 дни и след това с множество усложения, преместиха го в Пирогов и слава Богу в тяхната реанимация го спасиха. В НКБ още през 2021 г реанимация беше зле, а сега е още по-зле.

# 737
Първо бандинг ще му правят, доколкото разбрах. След това на около 6м. ще има по-голяма операция и на около 3г. фонтан. По принцип с д-р Митев сме разговаряли за първата процедура, за следващите операции не знаем дали пак ще е той.

# 738
Той ще е, щом почва от начало и натам ще води всичко той. Видът операция е различен от нашия. Късмет на детенцето 🍀 Дано всичко мине възможно по-бързо и успешно

# 739
Здравейте, скъпи мами!
Поставиха ми диагноза междупредсърден септален дефект тип секундум с размери 11мм/11мм. Посъветваха ме за редовна консултация веднъж годишно. Знаете ли дали отвора трябва да достигне определен размер, за да се наложи лечение?
Също така ме информираха, че е възможно нормално раждане, някоя от вас раждала ли е с наличието на такъв проблем и как е протекло?
Благодаря!

# 740
Здравейте, скъпи мами!
Поставиха ми диагноза междупредсърден септален дефект тип секундум с размери 11мм/11мм. Посъветваха ме за редовна консултация веднъж годишно. Знаете ли дали отвора трябва да достигне определен размер, за да се наложи лечение?
Също така ме информираха, че е възможно нормално раждане, някоя от вас раждала ли е с наличието на такъв проблем и как е протекло?
Благодаря!
 Здравей, аз съм с такъв дефект ,оперираха ме 2020 година ,бях на 49години тогава. Дефекта беше голям 25мм на ширина,можело мишле да мине през него, до тогава не знаех че имам дефект, родила съм две деца със секцио и все с пълна упойка. Отвора не си променя размера , просто симптомите се проявяват след 40 годишна възраст -задух, аритмия ,сърцебиене ,високо кръвно ,защото сърцето почва да се уврежда и уголемява. Операция е задължителна, макар и не спешна ,защото ако се стигне до необратимо увреждане нищо не може да се направи тогава. След операцията си живея нормално без тежки физически натоварвания ,веднъж в годината ходя на кардиолог и пия лекарствата,които ми изписаха.
Можеш да ми пишеш на лични ако друго те интересува.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 23:39 от araselia

# 741
Може би малко глупав върпос, на фона на всичко, което се обсъжда в тази група, но се очертава дълъг престой за мен и за бебето, след като се роди, в детското отделение на Националната кардиология - може би нещо от порядъка на месец-два, така че някой наскоро минал от там може ли да сподели какви са условията? Има ли някаква храна за майките или трябва да си осигуряваме? Стаите с какво разполагат, какво сте си носили, което да ви е било от полза повреме на престоя и като цяло колко време сте престояли там и как минаваха дните Ви? Благодаря!

# 742
Даже не знам от къде да започна. Ще ви трябва всичко каквото се сетите, че ще ползвате, както за вас така и за бебето. Сега се сещам, че даже препарат за тоалетна бях взела, понеже миризмата беше ужас. Положението е наистина трагично. Храна може да си заявите за вас, тип болнична храна, заплаща се. Аз си поръчвах от отвън. Възглавница и завивка също за вас трябва, за детето има осигурени. Детето ако ще е на адаптирано мляко, ви трябват кана (иначе ще тичате все да ползвате общата за отделението) термос, стерилизатор, препарати и четка за миене на шишетата… През няколко дни трябва някои да взима дрехите за пране и после да ви ги връща. Всеки ден имаше нещо, което мъжа ми трябваше да носи, а ние бяхме само 12 дни. Дори лекарства са ме карали да си търсим ние, защото те нямали…

# 743
Към всяка стая ли има баня и тоалетна или са общи на етаж? Топла вода има ли в банята?
По принцип знаете ли какви критерии търсят, за да изпишат бебе? Освен да е в стабилно състояние, предполагам, дали търсят да наддава с определени килограми? Аз не знам колко ще стоим, но на последния преглед ни казаха, че след като се роди, две седмици няма да бъде оперирано най-вероятно, т.е. две седмици ще стоим просто, и вече не знам след операцията колко ще бъде престоят. Подготвям се психически за дълъг престой, дай Боже да е по-кратък.
И още нещо - дрехи за бебето ще ми трябват ли и аз само с нощница ли мога да седя?

# 744
Винаги, когато съм била с дете в болница съм си стояла със спортни дрехи през деня. За конкретното отделение не мога да кажа нищо, била в педиатрично отделение в тази болница - там си бях сама с детето в стаята и си имахме баня и тоалетна. 

# 745
Към всяка стая ли има баня и тоалетна или са общи на етаж? Топла вода има ли в банята?
По принцип знаете ли какви критерии търсят, за да изпишат бебе? Освен да е в стабилно състояние, предполагам, дали търсят да наддава с определени килограми? Аз не знам колко ще стоим, но на последния преглед ни казаха, че след като се роди, две седмици няма да бъде оперирано най-вероятно, т.е. две седмици ще стоим просто, и вече не знам след операцията колко ще бъде престоят. Подготвям се психически за дълъг престой, дай Боже да е по-кратък.
И още нещо - дрехи за бебето ще ми трябват ли и аз само с нощница ли мога да седя?

Имате ЛС

# 746
Каква е диагнозата на бебето? По принцип ако детето е в реанимация няма да бъдете с него. Килограми не гледат стига да се храни самостоятелно, а не със сонда. Моя син го изписаха 2,400 някъде и добре че ни изписаха, защото там и аз бях страшно изнервена и той явно го усещаше и храненето ни беше мъка. Вкъщи всичко се получи много лесно, бързо наддаде. В стаята сте или сама с детето или с още една майка и дете. Банята е обща за две стаи, но при нас беше така че другата стая беше празна. Топла вода би трябвало винаги да има. Със спортни дрехи сте вие, няма нужда от нощница( освен за спане) За бебето дрехи с предно закопчаване - бодита и ромпъри всичко с предно закопчаване. Ако е без вас в болницата също му подгответе - плюс чорапи и биба

# 747
Диагнозата е трикуспидална атрезия, транспозиция на главните артерии и междукамерен дефект. Казаха ни, че се очаква бебето да няма нужда от простагландинова терапия след раждането, но ще бъде в интензивно отделение най-вероятно.
От асоциация "Детско сърце" ни бяха казали, че ако бебето се храни с кърма, има вероятност да ме приемат и мен в кардиологията, така че целта ще бъде такава след раждането.

# 748
Ох да, вие писахте наскоро. Еми аз не виждам как такова бебе ще може да се кърми, но то ще си покаже. На мен ми бяха казали че ще мога да му нося кърма да му дават през сондата, но и това не се случи. Моя син 1 ден след раждането го преместиха в НКБ и беше без мен, на 10 ден го оперираха и докато беше в реанимация отново беше сам. Чак като излезе от там, го свалиха в отделението и ме викнаха. Не се настройвайте за нищо предварително, като се роди детето ще се види какво ще е положението. Диагнозата е една от най-тежките, възможни са множество усложнения и последици. Аз не се бях информирала предварително за почти нищо, по препоръка на Др. Маринов, който ми каза да не влизам никъде нищо да чета,
което го отчитам като грешка, защото после всичко ми дойде като гръм, състоянието на такива бебета е наистина сериозно.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 11:49 от AlisonParker

# 749
А когато бебето е в реанимация, и свиждания ли няма? Информация от къде се получава за състоянието на бебето и за това какво се случва с него ако родителите нямат достъп до отделението?

Общи условия

Активация на акаунт