Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 244

• 33 328
  • 728
  •   1
Отговори
# 510

Защо "кауза" в кавички? Да не би да отричаш наличието на кауза в сериала КВФ?  

Rolling Eyes Ами нямаше кауза, Валентина. Какво толкова протестираш?!
Аз не мога да гледам сериала с очите на турския зрител, а според моята култура и ценности.
Хайде кажи какво видяхме - една история, която по традиция и обичай  продължава да се повтаря в съвременна Турция - принудително омъжват "опетнената" жена за насилника, щото никой друг няма да я погледне даже. И се мъчиха да ни втълпят, че Фатмагюл ще се влюби и ще го обикне. Ами не се получи, то и в живота е невъзможно, а във филма - поради слабата и неубедителна игра на Берен. Енгин поне успя да ни "излъже", че е възможно да съществува такъв всеотдаен, любящ, кадърен, търпелив до няма и къде повече мъж като Керим.

Чак сега разбрах, че не е имало кауза в КВФ. Едно изречение  ме смъкна на земята. hahaha hahahaЯзък за часовете, които се отделиха за снимането на сериала, за излъчването му и за гледането. Много изгубени години....... Joy Joy Joy Жалко, че и терапевтки в Америка лекуваха чрез образите в КВФ , посланията на сериала и най-вече каузата му, която  сега разбрах, че я няма. Язък! Joy JoyВсички са за  #2gunfire #2gunfire дето ни заблудиха, че има кауза.
Какво сме гледали тогава? Сетих се: - емоциите на Енгин. Всъщност той не направи ли  чрез тях каузата на сериала? Доколкото си спомням той лично в интервю го заяви, но нейсе.....

Димана, наистина Енгин говореше за каузата в интервюто с Шафки, ама то ако няма кой да поска да чуе, и 10 интервюта да направи все тая....

# 511
Наистина ми е странно, ако не е имало кауза, какво сте гледали??  newsm78 newsm78 newsm78 Все пак това беше идеята на филма- каузата. Във втори сезон малко я позагубиха, но все пак това беше основната идея на филма. Ако някой ми каже, че е гледал любовна история, направо ще падна.  Crazy newsm78

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 14:19 от daizy_g

# 512
Защото дори любовта на Керим и Фатма е основана на каузата.

# 513
Цитат
успя да ни "излъже", че е възможно да съществува такъв всеотдаен, любящ, кадърен, търпелив до няма и къде повече мъж като Керим.

Мен не е успял!  Grinning  Нито за миг!!! Имаше такава дискусия на няколко пъти през онлайн гледането и деликатно се отказвах да споря с дами, които твърдяхя, че мъжете им са Керимовци!

Но смятам, че актьорите с блестящата си игра в сериала КВФ дадоха максимума за да не бият на очи сценарните недоразумения!  Всъщност, смятам, че ако каста не беше безупречен - филма щеше да е провал, без значение каква с каква кауза се е захванал.
Затова сложих "излъже" в кавички, мисля по същия начин. Енгин се справи блестящо, но в живота, нещата не стоят така. И за актьорите като цяло съм съгласна. Харесах всички с изключение на Берен - във втори сезон, в който тя сякаш игра без желание... или просто толкова може. Това е моята оценка за нея.  За първи сезон - почти нямам забележки, вярвах й.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 14:45 от AureliaFelix

# 514
Защото дори любовта на Керим и Фатма е основана на каузата.

Не разбираш, Дейзи.
Целият сериал е направен с една-едничка идея и цел - да покаже на света какъв невероятен актьор е Енгин Акюрек. Това е Каузата.
В божествената светлина на Енгин Акюрек се смалиха и сценаристи, и режисьор, и Берен Саат, и всички останали. Смалиха се, смалиха...и изчезнаха.
Остана само талантището Енгин Акюрек. Който обслужва ненаситните фенски мераци. Който устоява на вперените погледи в лицето МУ, косите МУ, ръцете МУ, дънките МУ.
От преклонение към таланта МУ.

Амин!  Peace

А сега сериозно- едно е да кажеш, че каузата е зле представена, друго е да кажеш, че въобще не е имало кауза в сериала. Crazy Peace Енгин говореше за каузата и в интервюто и направо би бил изумен, ако за 80 серии зрителите не са разбрали посланието на сериала. Че той и Берен какво са играли 80 серии?  newsm78 newsm78

# 515

Здравейте  девойки и момък,

Скрит текст:
/в една друга тема ми писаха на лични, че имало и момци - а, аз още не се бях озърнала достатъчно Embarassed ,  и затова си оправям грешката Peace/

Скрит текст:
Наистина от скоро съм тук и в началото се впуснах, по наклона, но имало още много да уча. Затова напоследък се ориентирах само към четене, за да влеза поне малко в релси.
Както писах вече, влезнах в този форум заради една злополучна покупка направена от мен ooooh! Crazy ooooh!, но се застоях  Heart Eyes

Тъй като в момента /поради свободно време през деня/ се загледах в три сериала - по нашата телевизия: 1001нощи /това ми е втори път - отдавна съм го гледала/,  Пепел от рози и Езел.
И като влезнах в този форум - сега открих, че е толкова весело и  разнообразно.

Открих тази тема за Пепел от рози, но за Езел - се връщам много, много назад. Ще обходя и темата за 1001нощи Peace

Но тук се застоях повечко и се натъкнах на едни дрязги, които меко казано, няколко девойки - просто прекаляват - извинете за откровението, но така го чувствам.

Едно натрапване на един друг артист - КТ . Ами защо като той си има -както гледам 3-4 теми???
Аз си се чудя.  newsm78Ама такъв бил, онакъв - защо не си пишат в неговите теми.
Аз лично съм гледала и то много малко един сериал с него - ЗП. Много малко серии и то още по-малко от сериите. Е, не ми направи особено впечатление - ама сигурно е и от малкото гледане newsm78 Там харесах само Небахат Чехре - не съм сигурна дали изписвам правилно и името й! Embarassed

Виждам, че се спекулира с посещаемостта на тази тема и темата за новият сериал -на КТ.
И снощи отделих време и си направих няколко извадки:

Темата за "Курт и Шура"  - нали така беше - нов сериал и темата новия проект на ЕА.
За един и същ период от време - от 10.22часа на 04.11.2013 - до 20.13часа на 13.01.2014г -
2 месеца и 9дни /до часове не съм ги смятала :

"Курт и Шура" - една тема №3 - 735поста - гледания на темата - 21 351 пъти

"Мръсни пари, любов" -  11броя теми - от №234 - от пост 19/часа съм гледала/ до 244 тема -до 20.13ч
- общо гледания 125 025

На мен това най-вече ми говори Peace
В споровете няма да се намесвам, защото още има да наваксвам  и с другите сериали на Енгин. Peace

Харесах си го Енгин-като Керим е неотразим / за мен Embarassed/, заразихте ме с тези трейлъри, гледам си КВФ и ще чакам и аз с Вас Малкият септемврийски проблем"

Ще продължа да следя тази тема. Толкова много новини, снимки, преводи - и най-вече смислени писания намирам тук - благодаря, за което smile3525

# 516

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 08:36 от AureliaFelix

# 517
Така е Валя! За мен тук се оскверни един чудесен сериал като КВФ, от който започна и тази тема, претърпяла много промени. Надали има по-гледан сериал при онлайн излъчването му от КВФ? Тогава балконът буквално се срутваше от посетители, които няброяваха цифра от 400 нагоре.
Този брой хора споделяха своите чувства, породени точно от каузата, така добре пресъздадена от творческият екип. В началото на темата има две преведени статии за терапия на жени, пострадали от насилие и много теми с размисли по каузата на КВФ и не само.

Моля ви, нека не принизяваме и отричаме този сериал "Каква е вината на Фатмагюл", който сме гледали до зори, писали сме си по нощите, плакали сме заедно и сме повярвали, че има кауза. Повярвахме и на думите на Енгин, че в живота винаги можеш да срещнеш човек, който да ти подаде ръка/тук перифразирам/ и никога не трябва да се губи надежда.
Пиша тези редове и нещо започва да ме стиска за гърлото......

# 518
  • Пловдив

Ако някой не е видял новата снимка.....

# 519
Моля ви, нека не принизяваме и отричаме този сериал "Каква е вината на Фатмагюл", който сме гледали до зори, писали сме си по нощите, плакали сме заедно и сме повярвали, че има кауза. Повярвахме и на думите на Енгин, че в живота винаги можеш да срещнеш човек, който да ти подаде ръка/тук перифразирам/ и никога не трябва да се губи надежда.

Angry НЕ принизявам и НЕ отричам сериала. Щях да използвам точно тези думи ако исках да кажа това. Вярвам на думите на Енгин, НЕ ми приписвай обратното. Просто отговори кратичко на въпроса, който зададох.

# 520

Angry НЕ принизявам и НЕ отричам сериала. Щях да използвам точно тези думи ако исках да кажа това. Вярвам на думите на Енгин, НЕ ми приписвай обратното. Просто отговори кратичко на въпроса, който зададох.

Отговорих ти, чрез думите на Енгин и това е достатъчно!Нищо не ти приписвам, ти, сама го направи.  Беше споделила преди, че не си изгледала до край  КВФ. Сега изгледа ли го?

# 521

Отговорих ти, чрез думите на Енгин и това е достатъчно!Нищо не ти приписвам, ти, сама го направи.  Беше споделила преди, че не си изгледала до край  КВФ. Сега изгледа ли го?

Не си ми отговорила!
Принудително омъжиха "опетнената" жена за насилника, щото никой друг в тяхното общество няма да я погледне. Това ли разказа филма? Да или не?

# 522

Отговорих ти, чрез думите на Енгин и това е достатъчно!Нищо не ти приписвам, ти, сама го направи.  Беше споделила преди, че не си изгледала до край  КВФ. Сега изгледа ли го?

Не си ми отговорила!
Принудително омъжиха "опетнената" жена за насилника, щото никой друг в тяхното общество няма да я погледне. Това ли разказа филма? Да или не?

Явно не си изгледала сериала до край!

# 523
Вчера писах по повод АБО, но виждам, че същото важи и за КВФ.

Цитат
Други обаче избраха различен път. Решиха, че щом сценарият и образите не отговарят на техните очаквания, значи не са убедително и правдиво изградени. И ги подложиха на унищожителна критика.

Много опростенческо решение - да отричаш което не разбираш.

# 524
Бихте ли ми обяснили каква е каузата? Какво изключително невиждано до сега послание видяхте и каква е историята която ви разказаха - нещо, което не се е случвало вече ли? Може и да бъркам, но пък вие отговорете след като сте толкова впечатлени.

Справка Уикипедия, много е просто:
Каузата е общо дело, идея или интерес, мащабността и значимостта на което предопределя обединяването на усилията на повече хора, с оглед постигане на желаните резултати.

Да, омъжиха я за насилника. Нямаше да има кауза, ако нещата бяха свършили до тук. Но....
Разгласяването на случая на Фатмагюл, вкарването на дело за изнасилване в съда предизвика серия от верижни реакции на жени, преживели насилие и ги провокира да не мълчат, да не крият случилото се, да говорят, да изискват справедливост, да съдят. Йозге, стотиците писма, подкрепящите Фатмагюл жени пред съда....
Каузата не е любовна история, не е 'тамам' и замятане на коси, а идеята, целта за промяна на обществото по отношение насилието над жени. Поне във филма се придържаха към нея.

Общи условия

Активация на акаунт