Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 244

• 33 324
  • 728
  •   1
Отговори
# 525

"Един грозник ще се влюби в една красива жена..."

# 526

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 13:44 от AureliaFelix

# 527
Бихте ли ми обяснили каква е каузата? Какво изключително невиждано до сега послание видяхте и каква е историята която ви разказаха - нещо, което не се е случвало вече ли? Може и да бъркам, но пък вие отговорете след като сте толкова впечатлени.

Справка Уикипедия, много е просто:
Каузата е общо дело, идея или интерес, мащабността и значимостта на което предопределя обединяването на усилията на повече хора, с оглед постигане на желаните резултати.

Да, омъжиха я за насилника. Нямаше да има кауза, ако нещата бяха свършили до тук. Но....
Разгласяването на случая на Фатмагюл, вкарването на дело за изнасилване в съда предизвика серия от верижни реакции на жени, преживели насилие и ги провокира да не мълчат, да не крият случилото се, да говорят, да изискват справедливост, да съдят. Йозге, стотиците писма, подкрепящите Фатмагюл жени пред съда....
Каузата не е любовна история, не е 'тамам' и замятане на коси, а идеята, целта за промяна на обществото по отношение насилието над жени. Поне във филма се придържаха към нея.

gphilipova, хайде да се четем преди да си цитираме Уикипедия, а?
Казах, че НЕ мога да гледам филма с очите на турската публика. Което означава, че за мен е най-нормално едно дело за изнасилване да вкара престъпниците в затвора и да предизвика негодуванието на цялото общество, не само на жените. Но ако в съвременна Турция това е чудо невиждано и нечувано досега - ОК, за тях сериала сигурно е кауза. Няма да споря.

# 528
Моля ви, нека не принизяваме и отричаме този сериал "Каква е вината на Фатмагюл", който сме гледали до зори, писали сме си по нощите, плакали сме заедно и сме повярвали, че има кауза. Повярвахме и на думите на Енгин, че в живота винаги можеш да срещнеш човек, който да ти подаде ръка/тук перифразирам/ и никога не трябва да се губи надежда.
Пиша тези редове и нещо започва да ме стиска за гърлото......

Angry НЕ принизявам и НЕ отричам сериала. Щях да използвам точно тези думи ако исках да кажа това. Вярвам на думите на Енгин, НЕ ми приписвай обратното. Просто отговори кратичко на въпроса, който зададох.

Отговорих ти, чрез думите на Енгин и това е достатъчно!Нищо не ти приписвам, ти, сама го направи.  Беше споделила преди, че не си изгледала до край  КВФ. Сега изгледа ли го?

Не си ми отговорила!
Принудително омъжиха "опетнената" жена за насилника, щото никой друг в тяхното общество няма да я погледне. Това ли разказа филма? Да или не?

Явно не си изгледала сериала до край!
Значи няма да отговориш, но само ще правиш квалификации по мой адрес.
Ами... благодаря, какво друго да ти кажа...

Кога ще изгледаш сериала? И не ти правя квалификации, излишно се пренавиваш.
Филипова ти отговори това, което мисля и аз. Повече няма какво да ти кажа.

# 529
Бихте ли ми обяснили каква е каузата? Какво изключително невиждано до сега послание видяхте и каква е историята която ви разказаха - нещо, което не се е случвало вече ли? Може и да бъркам, но пък вие отговорете след като сте толкова впечатлени.

Каузата е общо дело, идея или интерес, мащабността и значимостта на което предопределя обединяването на усилията на повече хора, с оглед постигане на желаните резултати.

Да, омъжиха я за насилника. Нямаше да има кауза, ако нещата бяха свършили до тук. Но....
Разгласяването на случая на Фатмагюл, вкарването на дело за изнасилване в съда предизвика серия от верижни реакции на жени, преживели насилие и ги провокира да не мълчат, да не крият случилото се, да говорят, да изискват справедливост, да съдят. Йозге, стотиците писма, подкрепящите Фатмагюл жени пред съда....
Каузата не е любовна история, не е 'тамам' и замятане на коси, а идеята, целта за промяна на обществото по отношение насилието над жени. Поне във филма се придържаха към нея.

gphilipova, Hug благодаря за този отговор! Не можах да напиша своя, но смятам твоя и за мой, с което искам да отговоря на въпроса към мен.

# 530

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 08:29 от AureliaFelix

# 531

Казах, че НЕ мога да гледам филма с очите на турската публика. Което означава, че за мен е най-нормално едно дело за изнасилване да вкара престъпниците в затвора и да предизвика негодуванието на цялото общество, не само на жените. Но ако в съвременна Турция това е чудо невиждано и нечувано досега - ОК, за тях сериала сигурно е кауза. Няма да споря.

Не е и нужно да си турски зрител. Съвсем лесно смилаемо сериалче със съвсем ясна цел и с един Керим за разтуха, ако много се натовариш от невъзможната за разбиране кауза.  Thinking

Скрит текст:
Добре, че не гледаш ВВ. Там се избиват, тровят братя, сестри, бащи за "добро утро".  Peace

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 15:42 от gphilipova

# 532

Не е и нужно да си турски зрител. Съвсем лесно смилаемо сериалче със съвсем ясна цел и с един Керим за разтуха, ако много се натовариш от невъзможната за разбиране кауза.  Thinking

Rolling Eyes Кога споменах, че сериалчето е сложно и е невъзможно да го разбера?!
Много интересен похват за дискусия имате - бягате от темата и приписвате собствените си фантасмагории на отсрещния.

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 08:26 от AureliaFelix

# 533
...

И точно тези писма и спомена за подкрепящите я жени пред съда, Керим и Мерием, адвокат Кадир с обещанието си,че ще защити Рахми в съда - НЕ бяха в състояние да променят решението на Фатмагюл да загърби всичко и в името на освобождаването на брат си от затвора да  се откаже от делото за изнасилване. На практика тя щеше да  оневини престъпниците.

Повлия и единствено брат и с телефонното обаждане.  Ами ако беше закъснял ?

Тя беше категорична в решението си.

Лично нея не я интересуваше друго освен брат и.

В този момент тя самата предаде каузата - да се бори до край.

Керим и Мерием, както и адвокат Кадир бяха по-заинтересуваните  и решени да продължат борбата.

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 15:47 от Марта_49

# 534

За разлика от теб, аз отговорих на gphilipova и се опитах да обясня защо мисля така.  А ти щом няма какво да кажеш, да не беше ме коментирала изобщо.

Напротив, аз имах какво да кажа и те попитах нещо, на което ти не ми отговори. Когато изгледаш сериала ,можем да си говорим, ако искаш и на лични, за да не натоварваме повече с виртуалният си разговор останалите.

# 535
Цитат
успя да ни "излъже", че е възможно да съществува такъв всеотдаен, любящ, кадърен, търпелив до няма и къде повече мъж като Керим.

Мен не е успял!  Grinning  Нито за миг!!! Имаше такава дискусия на няколко пъти през онлайн гледането и деликатно се отказвах да споря с дами, които твърдяхя, че мъжете им са Керимовци!

Но смятам, че актьорите с блестящата си игра в сериала КВФ дадоха максимума за да не бият на очи сценарните недоразумения!  Всъщност, смятам, че ако каста не беше безупречен - филма щеше да е провал, без значение каква с каква кауза се е захванал.
Затова сложих "излъже" в кавички, мисля по същия начин. Енгин се справи блестящо, но в живота, нещата не стоят така. И за актьорите като цяло съм съгласна. Харесах всички с изключение на Берен - във втори сезон, в който тя сякаш игра без желание... или просто толкова може. Това е моята оценка за нея.  За първи сезон - почти нямам забележки, вярвах й.

Смятам, че нашето "усещане" за слаба игра е малко субективно! За мен и Фатмагюл и Керим и бягащите от закона братовчеди бяха на моменти доста "уморени", а да не забравяме и Налчалъ!
Когато на нас ни се струва, че не вярваме достатъчно на актьора, може би трябва да имаме предвид, че сценаристите толкова са заложили в образа, който играе актьора, а не че актьора толкова може.
Имаше много моменти във втори сезон, в които смятах, че Енгин е уморен, освен напълнял!  Mr. Green Обаче след дългото си откъсване от сериала и повторното му гледане, не виждам непълнокръвни образи, но виждам сценариини недостатъчности.  Peace

# 536
И точно тези писма и спомена за подкрепящите я жени пред съда, Керим и Мерием, адвокат Кадир с обещанието си,че ще защити Рахми в съда - НЕ бяха в състояние да променят решението на Фатмагюл да загърби всичко и в името на освобождаването на брат си от затвора да  се откаже от делото за изнасилване. На практика тя щеше да  оневини престъпниците.

Каузата затова е общо дело или цел. Ако един се разколебае или усъмни, поради заплахи и всякакви подобни похвати, друг да го подкрепи, вкара в коловоза, замени и прочие. Фатмагюл никога не е била сама в каузата си.

# 537

Последна редакция: ср, 15 яну 2014, 08:24 от AureliaFelix

# 538

Каузата затова е общо дело или цел. Ако един се разколебае или усъмни, поради заплахи и всякакви подобни похвати, друг да го подкрепи, вкара в коловоза, замени и прочие. Фатмагюл никога не е била сама в каузата си.

Абсолютно подкрепям! Да, Фатмагюл никога не е била сама и затова всичко е кауза. И тук пак ще спомена мнението на Енгин за вярата и надеждата, после подкрепени с любов.Разбира се, че е съвсем нормално тя да има разколебавания и да приема вини, насадени от обкръжаващите я хора. Не напразно и името на сериала е "Каква е вината на Фатмагюл". И през всичките серии се изчистваше на порции точно тази й насадена вина.

# 539

Общи условия

Активация на акаунт