Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 244

• 33 249
  • 728
  •   1
Отговори
# 90

За малко да сменя "плочата"...  Simple Smile, но само за малко.  Joy

# 91

То и на артистите не им е лесно.
Опитват се милите да направят някаква по различна роля, да излязат от познатото и обичано амплоа, но тогава пък има съпротива - не ги харесват и не ги гледат.

# 92

newsm51
Engin Akyurek Universal Fans Club
Bi Küçük Eylül Meselesi: Farah Zeynep Abdullah – Oyuncu / Actress.

ФАРАХ ЗЕЙНЕП АБДУЛЛА

Родена и израснала в Истанбул. Завършва гимназия в Обединеното кралство. Следва за бакалавър по драма и френски език в Кентския университет, Кентърбъри.  Фарах Зейнеп изключително много се интересува от музика и театър. Започна да играе с подкрепата на преподавателя си по драма. Когато й предлагат роля в “Oyle Bir Gecer Zaman ki”, известен у нас под заглавието „Времето лети”, тя прекъсва образованието си и се връща в Турция . Серията има много висок рейтинг. Зрителите харесват ролята на „Айлин”, която играе и тя спечелва награда. „Малък септемврийски проблем” е вторият й игрален филм. Скоро ще се завърне на екран в телевизионната серия „Курт Сеит и Шура”.

Филмография и награди:

Скрит текст:
She was born and raised in Istanbul. She completed her high school education in the United Kingdom. She pursued her B.A. degree in Drama and French at the University of Kent in Canterbury. Farah Zeynep was very interested in music and theater. She started acting with the support of her drama teacher. When she was offered a role for the TV series “Oyle Bir Gecer Zaman ki”, she took a break from her college education and came back to Turkey. The series had very high ratings. The viewers admired the role of “Aylin” she played and she won award with this role. “Bi Kucuk Eylul Meselesi” is her second movie. She is coming back to the TV screens soon with the new TV Series “Kurt Seyit and Sura.”

Çalışmaları / Her works include:
====================
Bi Küçük Eylül Meselesi (Sinema Filmi / Movie, 2013)
Kelebeğin Rüyası (Sinema Filmi / Movie, 2013)
Öyle Bir Geçer Zaman ki (TV Dizisi / TV Series, 2010)

Ödülleri / Awards:
============
18.Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü / 18th Sadi Alisik Theater and Cinema Awards – Best Supporting Actress Award, (Kelebeğin Rüyası, 2013)

Antalya Televizyon Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü / Antalya Television Awards – The Best Supporting Actress Award, (Öyle Bir Geçer Zaman ki, 2011)
ГРОЗНО, МНОГО ГРОЗНО
Преглъщайки обидата от встъпителните думи на авторката на компилацията/това не е мръсна дума, а означава съчинение по чужд текст и не е задължително да се посочват авторите/, изчетох с огромно удоволствие размислите на Керем Дерен за изкуството и в частност за телевизионните сериали, за избора на актьори/ в световната практика авторът рядко взема участие в този процес/, за автоцензурата – този бич за високото изкуство, за „летенето над пропастта”.
Разбира се, така пък ми се наложи да преглътна и горчивия хап от послеслова в спойлера, където  списващите тази тема са обвинени в „кражба на интелектуален труд и окичване с чужди лаври”. Аз не помня някой да се е подписал под чужд труд, мисли, колаж, клип или каквото и да било друго. Не помня някой да е „крал”. Знам само, че всичко, поместено тук, е направено с много любов, труд и вътрешно удовлетворение. И може би именно заради това събужда такова желание за очерняне? Точно такива грозни думи хвърлят кал по всички нас и омаловажават честта и достойнството ни. Затова не мога да й благодаря. Винаги съм смятала, че можещият, талантливият човек е незлоблив и стои над дребните отмъщенийца и ненавист.
Не държа и да ми благодарите за преводите – правя го от любов първо за себе си, а после и за вас. Но винаги съм посочвала истинския автор, който стои зад съответния текст. Многократно съм казвала, че не задължавам никого да ги чете. Изборът винаги е бил ваш.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 17:13 от loveofmine

# 93

През последните години производителите на сериали в Турция станаха твърде много и пазарът отесня... Затова най-мощната продуцентска къща Ай Япъм, явно има фирмена стратегия за години напред. Екипът на Керем Чатай  вече се цели още по-високо. След Близкия изток и Балканите, Ай Япъм искат да се наложат и на западния пазар. Сериали като "Son" ("Край"), "20 dakika" ("20 минути") и "Езел"са  направени с много пари от класни творчески състави и с универсални сюжети и послания. Те не се радват на популярност в Турция, но пък се харесват на европейския и на американския зрител. "20 минути" е закупен от филмова компания от Щатите и ще бъде излъчван там в адаптирана версия. А, "Край" счупи всички рейтинги през миналата година в Швеция, където е вървял по най-големия им телевизионен канал. За мене, той е най-добрия и най-интересния турски сериал като кинематография.

Скрит текст:

# 94
Анхела,много интересно четиво и поднесено по най-добрия начин.Мисля,че с постовете достатъчно тежиш на местото си. Нямаш нужда от излишно адвокатстване. Знам,че не си виновна за това.

Ето и тези изразителни очи,които всички обичаме

# 95
  • Пловдив

41 епизод. Да, Фахретин се появи... А Керим - ние си знаем.
.....................
Любов благодаря за превода.  txtloves
Към твоя пост бих добавила - всичко в такива форуми като този в който пишем и творим, е доброволен труд. Спойлерът в пост 74 е обиден и тенденциозен. Когато се отправят такива обвинения, те трябва да са подплатени. Разбира се, че е приятно когато има повече знаещи хора, повече можещи, и широкоскроени, за да споделят своя доброволен труд с нас.

# 96
Много благодаря за материала, свързан с Керем Дерен. Не знаех нищо за него и ми беше много интересно. Освен това, поздравления за професионалния превод и подбора на изказванията!

На мен ми направи впечатление нещо, което свързвам и с информацията, постната за него по-рано днес (или може би вчера newsm78) - за многобройните му дипломи и квалификации. Изводът, до който стигнах, е следният: Явно кино-творци в Турция, които правят наистина стойностни неща, са малко или много възпитаници на не-турска школа. Не искам да обидя никого, просто забележете този човек къде е учил, кои езици говори, каква литература чете.
Вярно е, че основната публика на сериалите им си е тяхната родна, но в същото време, ако не ме лъже паметта, продуцентските къщи в Турция са спечелили над 20 милиона долара от продажба на сериали зад граница за 2012. Някой го беше публикувал, но за съжаление не мога да цитирам източник. Така че, ги интересува какво мислят за тях и зад граница.
Е, и друго е вярно - че основната им задгранична публика е в арабския свят и те не разчитат на Европа или Америка. Но знаят, че ако искат да бъдат признати за наистина сериозна филмова школа (а не някакъв турски вариант на Боливуд), трябва да пробият в Европа. Знаят го поне хора като Керем Дерен. Дано да успеят! Защото недостатъците на техните филми,които той отбелязва, всички ние сме забелязали отдавна - мудното развиване на действието, безкрайното разтягане на историите, нелепите финали и т.н.
А силните им актьори (макар и аматьори) заслужават да заемат малко по-сериозно място и да получат малко по-сериозни награди от "Златна пеперуда"; а и да получават малко по-сериозни хонорари. В момента звездите там (Небахат Чехре, КТ, Енгин, Берен...) получават между 20 и 40 хиляди лири на епизод, т.е. 12-14 хиляди евро (горе-долу). Само за сравнение Сара Джесика Паркър получава по 1 милион долара на серия за Сексът и градът. Поне през миналия сезон. Толкова получаваха и всичките звезди от Приятели през последните два сезона, а и много други. Турските актьори са като крепостни в сравнение с европейските и американските.
А Енгин специално заслужава истинска кариера! Така  ми се иска да има по-свестен мениджър, който да го пласира навън! С тази чувственост и драма в играта ще стои великолепно в италиански, испански или английски филм. Е, езиковата бариера е сериозен проблем, но не неразрешим.
Извинявайте за дългото писане. Явно не мога да пиша кратко  Rolling Eyes

# 97

Все по - близо сме и ще разберем какви ги е "надробил"  КЕРЕМ ДЕРЕМ.  Grinning

ЛЮБОВ Hug и newsm51!
Скрит текст:
"Обичай тези, които те обичат! Уважавай и се довери на тези,
които те уважават и ти се доверяват, и се освободи от всички,
които се мислят за нещо повече от теб, за да направиш място за хора,
които те ценят..."

[/color][/b] [/b]

# 98

Все по - близо сме и ще разберем какви ги е "надробил"  КЕРЕМ ДЕРЕМ.  Grinning

ЛЮБОВ Hug и newsm51!
Скрит текст:
"Обичай тези, които те обичат! Уважавай и се довери на тези,
които те уважават и ти се доверяват, и се освободи от всички,
които се мислят за нещо повече от теб, за да направиш място за хора,
които те ценят..."

[/color][/b] [/b]
newsm51
Тануша, твоята сила е в спойлерите! Незаменима си! А те пък са нашата радост...

# 99
Привет момичета! wavey

Радвам се, че и сценаристките изпращат съобщения за новия сериал,
дано наистина да започне през февруари, а и Енгин да участва, разбира се. Heart Eyes

Марианка newsm51 благодаря за новините!   bouquet

Anairamanairam Hug smile3525 за спойлера.
Моето мнение за Енгин като актьор не се влияе и няма да се промени,
каквото и да се напише за личния му живот. Simple Smile Simple Smile

Ангела Hug newsm51 благодаря ти за страхотно подбрания материал за Керем Дерен.   bouquet  bouquet
Излиза че още преди две години вече е бил написал любовната история
с неочаквано и нестандартно развитие на действието - ''Малък септемврииски проблем''.
А оттогава може да е допълвал нови детайли, кой знае...., за да се получи
най-доброто, с което да ''излезе'' извън Турция. Дано филмът да има голям успех. Simple Smile

Велиянка Hug като каза за татко Фахретин, та се сетих, че и за Текин може да
видим някаква история свързана с баща му, някакъв спомен.
В трейлъра сцената с бръсненето, а има и подсказка, че си спомня как неговия баща
се е бръснел. За да го сложат в трейлъра, значи е много важно за сюжета.
Може Текин да е загубил родителите си и след това да се е усамотил на острова.

А и подсказката за ''.....друг календар...друг сезон'' да важи и за Текин.
Самотен, забравил за времето...и един ден се появява Ейлюл. Heart Eyes

# 100

Направо забравих, че днес има серия.

Любовче   Всяка информация свързана с  "Вi Küçük Eylül Meselesi" е ценна. Дано пуснат и одобрения плакат. Бих се зарадвала и на някоя нова снимка или най-добре още един трейлър.

Елинор имаше още нещо - " Правя го всеки ден, за да  не го забравя "  - Кого или какво ? И нещо за някаква подарена кутия - подскажи точните думи, че не съм си ги "записала". Как ще дочакам някой да разкаже  този филм ...

# 101
Много благодаря за материала, свързан с Керем Дерен. Не знаех нищо за него и ми беше много интересно. Освен това, поздравления за професионалния превод и подбора на изказванията!

На мен ми направи впечатление нещо, което свързвам и с информацията, постната за него по-рано днес (или може би вчера newsm78) - за многобройните му дипломи и квалификации. Изводът, до който стигнах, е следният: Явно кино-творци в Турция, които правят наистина стойностни неща, са малко или много възпитаници на не-турска школа. Не искам да обидя никого, просто забележете този човек къде е учил, кои езици говори, каква литература чете.
Вярно е, че основната публика на сериалите им си е тяхната родна, но в същото време, ако не ме лъже паметта, продуцентските къщи в Турция са спечелили над 20 милиона долара от продажба на сериали зад граница за 2012. Някой го беше публикувал, но за съжаление не мога да цитирам източник. Така че, ги интересува какво мислят за тях и зад граница.
Е, и друго е вярно - че основната им задгранична публика е в арабския свят и те не разчитат на Европа или Америка. Но знаят, че ако искат да бъдат признати за наистина сериозна филмова школа (а не някакъв турски вариант на Боливуд), трябва да пробият в Европа. Знаят го поне хора като Керем Дерен. Дано да успеят! Защото недостатъците на техните филми,които той отбелязва, всички ние сме забелязали отдавна - мудното развиване на действието, безкрайното разтягане на историите, нелепите финали и т.н.
А силните им актьори (макар и аматьори) заслужават да заемат малко по-сериозно място и да получат малко по-сериозни награди от "Златна пеперуда"; а и да получават малко по-сериозни хонорари. В момента звездите там (Небахат Чехре, КТ, Енгин, Берен...) получават между 20 и 40 хиляди лири на епизод, т.е. 12-14 хиляди евро (горе-долу). Само за сравнение Сара Джесика Паркър получава по 1 милион долара на серия за Сексът и градът. Поне през миналия сезон. Толкова получаваха и всичките звезди от Приятели през последните два сезона, а и много други. Турските актьори са като крепостни в сравнение с европейските и американските.
А Енгин специално заслужава истинска кариера! Така  ми се иска да има по-свестен мениджър, който да го пласира навън! С тази чувственост и драма в играта ще стои великолепно в италиански, испански или английски филм. Е, езиковата бариера е сериозен проблем, но не неразрешим.
Извинявайте за дългото писане. Явно не мога да пиша кратко  Rolling Eyes

Barisea Hug  bouquet  bouquet  това и аз го пожелавам на Енгин, за мениджъра много сме писали. Simple Smile
Но такъв талант заслужава много повече. Heart Eyes

# 102

ЛЮБОВ,
Скрит текст:

тези дни много яко беше ме хванал вируса и изглеждах, като това мушкато:
Joy

А сега, след твоя коментар съм ей така:

Joy Joy Joy

# 103
Марта Hug слагам тези подсказки

1. Подсказка:
"Искам веднъж в живота си да повярвам в истинската любов"- каза той.
"Ти бягаш от действителността" - отвърна жената.
2.Подсказка:
"Един ден разбираш, че вече е друг сезон, друг календар… Изведнъж старата болка се обажда отново…"

А и тази

"Няма да се загуби. Вълните ще го понесат и където и да отидеш, те ще го докарат на брега, там където си ти."

И ви оставям засега.

Любов Hug  bouquet  благодаря за превода, оценявам труда!   bouquet

Танушка Hug  bouquet   за танцуващия Кадир.   bouquet

Приятна вечер на всички! Heart Eyes  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 18:12 от elinor-7

# 104
Цитат
За всички вас, които не страдате от графомания, логорея и мегаломания... Които не сте в плен на митоманията и за вас киноизкуството не започва и не свършва с денонощно леене на дитирамби около олтара на един Идол... Които знаете, че Великата илюзия като Великия манипулатор е симбиоза между умовете и таланта на много хора... Достойни за уважение ентусиасти, които в продължение на месеци мислят като един, работят като един и живеят като един... За да създадат екранната магия!

Ангела, позволявам си да цитирам твоите думи, защото те са това, заради което влизам в словесни схватки във форума, и вярвам, че трябва да бъдат наш девиз, цел и верую. Да ги помним винаги, когато коментираме. Ако трябва да отправяме молитви, нека да не са към един непознат за нас човек,(колкото и да му се възхищаваме) а да са тези думи, защото те са истина, проверена от практиката и от времето.

Приеми моите поздравления за постовете ти днес. За труда и вдъхновението, с което си подготвила материала за Керем Дерен, както и за ясната позиция по болни въпроси.

И встъплението, и спойлерът, са съвсем на място. Който е в темата не от вчера и от днес, знае много добре.

serenata, честита Нова Година и за теб!

di...va, поздравления за твоята принципност, честност и постоянство!  Hug Тези качества трудно се намират и трудно виреят в живота, затова ги ценя много.

Поздрав!

Общи условия

Активация на акаунт