Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 244

• 33 248
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте.  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Ангела, благодаря за материала.  newsm51 Беше ми интересно да чета разсъжденията на Керем Дерен за изкуството и много се радвам, че те се доближават до моите собствени разбирания и предпочитания.  Simple Smile Simple Smile

- " Повечето турски сапунки са отегчителни. Ако първият сезон е интересен, през втория много често се губи доброто творческо темпо и интригуващият ефект на изненадата...

Този цитат на Керем Дерен ме впечатли най-много, защото човекът в едно изречение обясни колосалният проблем на сценарно ниво в Турция. Разтеглянето на сюжета, който се наблюдава в много турски сериали, просто ги съсипва.

Но специално внимание искам да обърна на втората част от изречението- " интригуващият ефект на изненадата"-точно това мисля, че е много подценявано в турските сериали. Сериал, който в 20та  серия знам как ще завърши е просто губене на време за мен. в КВФ нещата бяха малко по-различни, защото основното беше каузата и беше ясно, че Фатмагюл трябва да победи Яшаран в името на тази кауза.

Но попринцип един хубав сценарий  според мен трябва бъде стегнат, с динамично действие, с много обрати и неочакван край. Последното е задължително.  Peace

# 76

Аз веднага ще благодаря!

Нямаше нужда от предисловието, но хайде няма да издребняваме.

# 77

Скрит текст:

# 78
ангела 33,благодаря за супер интересното интервю на Керем Дерен и твоите добавки към него.Явно интелигентен и нестандартен човек е този К.Дерен.Много ми беше интересна тази част,която касае писането на сценарии-явно не му е лесно на човека-от една страна,за да се гледа трябва да се съобразява с масовия зрител,от друга пък за него сценарият става скучен.Да се надяваме,че освободен от тези задължения наистина е дал полет на фантазията си във филма.Наистина го очаквам с голямо нетърпение. newsm51

Дейзи,добър ден!Когато се публикуват такива дълги и интересни материали се изисква време човек да ги прочете, да помисли върху тях,да реагира и не всеки има това време през работния ден.

# 79
Здравейте на всички почитатели на Енгин  Hug

mariana51 Благодаря за инфото за потвърждението за сериала от сценаристките  newsm51

ангела 33 много интересна статията за Керем Дерен, мерси че я поста тук  smile3525

newsm74 baloni

# 80

Ангела 33,

Познавам повърхностно Керем Дерен  и ми беше приятно да прочета, за което благодаря.

# 81
Започвам да ставам голям фен на Керем Дерен. Обичам хора, които " think out of the box" (използвах този термин, защото много точно илюстрира какво исках да кажа, а именно  " да мислиш извън кутията(рамката)".  Дай боже повече широкоскроени и нестадартни хора като него и вярвам, че нещата с турските сценарии ще се оправят.

Желая на всички прекрасен и позитивен ден, изпълнен с усмивки.  newsm51

# 82

А аз продължавам...  Joy, но пък ми е хубаво... Grinning
.......................................................................

Скрит текст:

# 83
komet ,много интересен колаж-някакси ми напомни в какви бурни води трябва да плува Енгин,за да оцелее в тази сурова среда на конкуренция.

Eх,момичета,в днешната серия се появи "моето момче"-тате Фахретин. Joy Joy

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 16:11 от velijana

# 84

Благодаря ви, приятели!  Hug

Отново уточнявам за протокола, че интервю в този вид няма. Това са извадки от няколко журналистически разговора с Керем Дерен, които аз съм харесала, подбрала и обединила тематично по моя преценка. След тази масирана задгранична реклама, която му спретнах, най-малкото, трябва да ме покани за съсценарист...  Joy Joy Joy

# 85

Привет момичета !

Вчера го казах, днес ще го припомня - "Ей, така обичам ! Да е празник всеки ден !"

Още от снощи са започнали прекрасните новини свързани с  „Kara Para Aşk” - Мариянка ; актуалните за деня чужди мнения преведени от Любовче ; страхотните думи на Ани-Мариани в спойлера ; тематичната компилация на Ангела за Керем Дерен

Също така ме радват и  многото, прекрасни колажи, снимки и подарени усмивки от всички вас - момичета

Само едно уточнение искам да направя - винаги е редно да се посочват източниците на всяка една информация, която се публикува в темата. Първо от коректност към първоизточника и второ за достоверност.

Скрит текст:
И от мен малко светлина, която да "огрява" пътя към вечността на Гого. Мир и покой на душата му !

# 86

Всичко от казаното  е много интересно, но защото не им се получиха нещата с "20 минути"- имам предвид рейтинга. Само не казвайте, че е без значение. Един път е без значение, а друг път - да.

Разбира се може да има много други причини, но аз каквото съм чела от момичетата в тяхната тема основно обвиняваха сценаристите.

Аз мисля, че в игрален филм наистина може да покаже творческите си възможности в по-голяма степен. А и когато участва Енгин!

# 87

Велиянка , 

И на мен много ми хареса. Имам чувството, че  Енгин е върху картина на руския маринист Айвазовски, /дано не греша/ . Колажа  взех от Фейса, но не виждам автор. Качен е от Нели Дамяновска.

# 88

Благодаря ви, приятели!  Hug

Отново уточнявам за протокола, че интервю в този вид няма. Това са извадки от няколко журналистически разговора с Керем Дерен, които аз съм харесала, подбрала и обединила тематично по моя преценка. След тази масирана задгранична реклама, която му спретнах, най-малкото, трябва да ме покани за съсценарист...  Joy Joy Joy

Няма да е лошо, тъй като ще имаме достоверна информация за всичко случващо се в едно кинопроизводство.  Joy Joy Joy

Ангела, smile3501 smile3501 smile3501 благодаря за информацията за Керем Дерен! Адмирации за сборния начин  на извадките от журналистическите разговори с него. Страхотен материал! Изключително съм доволна от това, което споделяш за този творец.

newsm51 newsm51 smile3525 smile3525

# 89
Всичко от казаното  е много интересно, но защото не им се получиха нещата с "20 минути"- имам предвид рейтинга.
Аз мисля, че в игрален филм наистина може да покаже творческите си възможности в по-голяма степен. А и когато участва Енгин!
Ани-Марияни, от "20 минути" гледах много малко.

Първо, че без превод е много трудно да прецениш за какво иде реч и дума / знаем, че всяка една думичка има своето място и значение в действието / и второ може актьорският състав да е бил супер професионално подбран, но лично мен на първо "гледане" не ме ли грабнат с нещо - трудно гледам.

Аз имам едно свое мнение, за не дотам високия рейтинг. Масовият зрител е турския. Като зная как аз възприемам Т.Б. - гледала съм  почти, да не кажа всичките и сериали -  амплоато  и е друго. Това мило създание как да го възприема  като евентуална престъпница.

Виж за игралния филм "Вi Küçük Eylül Meselesi" Керем Дерен  наистина надскочи себе си и да видим едно наистина достойно за извън пределите на Турция произведение !

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 16:55 от Марта_49

Общи условия

Активация на акаунт