Енгин Акюрек в очакване на „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 244

• 33 242
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
marytza ,тотална каша съм направила.Ужас и срам за мен! Peace

# 61
marytza ,тотална каша съм направила.Ужас и срам за мен! Peace

А, споко. За мен кашата е по-голяма. Simple Smile Аз успявам да запомня горе-долу някои лица и - до тук.  ooooh! Нито сериалите съм изгледала, нито творчеството им следя... Мъка. Керем го запомних, погледнах и няколко серии от Езел заради него и Джансу. Белите птици са ясни - 80 серии им се наслаждавахме. Другите две са в мъглата, дето няма намерение да ни пуска. Simple Smile

Пак са оформили харем... този път - около Булута. Някак доволен изглежда Избрания на този колаж, не мислите ли? Wink))

# 62
Що си мисля,че сценарист на Езел беше Керем Дерен,а? Thinking
Шедьовърът Перла не мога да коментирам,щото съм недостоен Mr. Green ,ама бозавия краш тестер там надмина себе си и Бен Търпин ряпа да яде отвсякъде. Joy 2-3 серии гледах,но ме заболя корема от смях!
Между другото дубльорът  му в новия сериал е добър и ако го оставят да играе в  80-90% от времето на героя,може и да се получи нещо,а и няма да се притеснявам за Фара,че може да се контузи при снимките с него незнаейки накъде ще подскочи и наклони набедения за актьор бозав манекен! Hug

# 63
 spam2
Скрит текст:
Браво на Цветана Пиронкова! Да е жива и здрава и да продължава да мачка.

# 64

ВЕЛИЯНКА  Hug, не се притеснявай  Simple Smile,
кашите където си ги забъркваме ще си ги и хапваме и то с настроение.  Grinning Heart Eyes

ФАНТАЗИЯ  Hug, привет! Хубаво е да имаме повече такива българи,
с които да се гордеем!  Grinning Heart Eyes

# 65
Нека да сме точни:

- "Перла" - Едже Йоренч и Мелек Генчоглу.

Дам!  Thinking Хубаво е да сме точни.  PeaceGümüş - Перла.

selfie,добър ти ден!Сценариските са написали Перла,но са написали и Езел,което значи,че за разлика от други две тези се развиват и задобряват.Така че,сигурно в KPA ще бъдат още по-добри. smile3534

Същите пишат и Karadayi и Karagul този сезон.  gydi

Браво на Цвети!  bg

# 66

Браво на Цветана Пиронкова! Да е жива и здрава и да продължава да мачка.

Да,не изпусна шанса и след 8 победи най-накрия взе турнирна победа от WTA! Много пробиви и направи,а и германката накрая се предаде! Дано стигне поне полуфинал на Австралия опен! Wink

# 67

И още КАДИР.  Grinning Само, като си помисля колко много време прекарах и се смях с него.  Simple Smile
За съжаление качеството на филма, качен от БТВ е под всякаква критика.
 И затова сега се наслаждавам на тези прекрасни кадри, за които благодаря на ДЖЕЙН. 
bouquet

Скрит текст:
[/b][/color]

# 68
  • На изток от рая...

Берен Саат пак е взела награда за 2013 год. Споко, не е за мъж на годината!  Stop Wink Пише İyi Kadın.  Peace  Grinning Клик.

selfie, наградата е за най-добра актриса в игрален филм (за "Моят свят"). Да и е честито на Берен!!!!  Аз никога не съм крила, че ми е любимка и се радвам за всеки един неин успех.
Сори, но за мен това е темата на Енгин, Берен и КВФ, независимо от заглавията, които и слага Мариана. Беше започната като тема за КВФ (за протокола - не от Мариана), така е редно да продължи и може би да приключи някой ден.

Между другото не съм се включвала скоро, затова - Честита нова 2014 година! Надявам се тя да е по-добра и успешна за всички вас!

# 69
  • Пловдив

От мен с любов....
.............
На 1 страница на темата има хронология - за протокола.

# 70
Скрит текст:
В момента следя сериал на тези две сценаристки,който върви по Диема Фемили.Да си призная едва го гледам,но аз започна ли нещо,може с едно око да надничам,но го гледам до края.Слаб филм,грозни ,бездарни артисти.Виж с Хулигана е друго нещо,което ме кара да мисля,че се развиват към добро.Явно криминалния жанр им е слабост.  А за нашето момче дано покажат всичко ,на което са способни.Искам да видим нещо стойностно във всяко отношение.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 18:22 от milkaradeva

# 71

СЕРЕНАТА  Hug, нека да е добра и успешна годината и за теб!  smile3525

# 72

Здравейте, момичета!  Hug

За всички вас, които не страдате от графомания, логорея и мегаломания... Които не сте в плен на митоманията и за вас киноизкуството не започва и не свършва с денонощно леене на дитирамби около олтара на един Идол... Които знаете, че Великата илюзия като Великия манипулатор е симбиоза между умовете и таланта на много хора... Достойни за уважение ентусиасти, които в продължение на месеци мислят като един, работят като един и живеят като един... За да създадат екранната магия!
     Предлагам ви, да си прекараме полезно и приятно времето в компанията на Керем Дерен. Човекът, от когото очакваме да ни изненада, предизвика, провокира и шокира...

Кой е той?

За писането като изкуство и като занаят...

"Във всеки писател живеят двама души. Единият е мързелив, фриволен, палав и креативен. Другият - дисциплиниран, организиран, подготвен и знаещ. Този дуализъм на писателското "аз" и  вечната борба между двете му същности, не бива да позволява едната от тях да доминира.  Актът на писане е спойката, която ги обединява - кара ги да диалогират помежду си и да работят в синхрон, за да създадат заедно чудото "художествен текст..."

"Не е лесно да си писател, защото всеки път трябва да преодоляваш бариерата на очакванията. А , те са за творба, хем класическа, хем изключителна... Но аз не държа, непременно да се вместя в "клишето на вечността". Искам да създам нещо свое, нещо различно! И в този смисъл писането е много трудно. Но, когато седна пред белия лист, забравям за тази своеобразна автоцензура. Защото текстът ми идва отвътре..."

- Започнали сте творческия си път с писане на пиеси. Това предимство ли е или недостатък за работата ви като сценарист на телевизионни сериали?

- Има и плюсове, и минуси. Театърът е изкуство, което показва човешките емоции в дълбочина. Драматичният текст трябва да улавя и да усилва чувствата. В сценариите за сериали, това не е водещото. Но, театърът не е истинския живот. Телевизията е истинския живот, тя е като отпечатък на реалността.

За разковничето на успеха в сериалната индустрия....

- Какво научихте от телевизионните сериали, на които сте сценарист?

- Телевизията е специфична област. Тук техниката на писане е много по-различна от литературата и киното. Необходимо е да се владеят "математиката и формулите"  за създаване на телевизионен сериал. А, те се научават само в практиката, след като поработиш в тази област. Не трябва да се пренебрегват и особеностите на националната ни култура. Рецепта за успешен сериал няма, но ако успееш да съчетаеш добре "формулата" и местния манталитет, може да спечелиш зрителското внимание.

- Участвате ли в подбора на актьорите за вашите проекти и държите ли да имате решаващата дума в избора им?

- Представата за всеки герой и неговата визия се раждат в съзнанието на сценариста още по време на писането. Ето защо, смятам, че именно той трябва да има решаващата дума при каста. У нас предложенията на автора винаги се зачитат, но в крайна сметка продуцентът определя окончателния актьорски състав.
  ( Борбата между сценаристи и режисьори от една страна и продуценти - от друга, е една от хроничните болести на киното. Дори и в Холивуд, на пръсти се броят авторите, успели да включат в договора си клауза да имат "вето" върху каста. - Бележката е моя.)

-  В морето от "клиширани" сериали вие винаги изненадвате с нещо различно...

- Клишето е добра основа, върху която може да стъпиш в началото на творчеството си. Но, аз не споделям максимата, че "стереотипът на стереотипа"  винаги е печеливша карта. Майсторството на сценариста е, да "маркира" най-далечните точки на един познат, тривиален сюжет и да заинтригува зрителската аудитория като ги приближи максимално до нея.

- Кое е задължителното условие за добрия турски телевизионен сериал?

- Една добра история. Ако тя е истинска, ако звучи достоверно, тя вълнува и хората я гледат. Ако им предложите нещо, "съшито" с бели конци, те съзират в него една голяма лъжа и това ги отблъсква. Турците много държат на семейството и искат да видят на телевизионния екран  такъв тип връзки и отношения. Затова, сценаристът трябва да пречупи филмовото действие през народопсихологията и моралните ценности на обикновените хора.

- Като творец, усещате ли натиск върху себе си в телевизионния сектор?

-  Досега, никой не се е опитвал да ми "диктува" в писането - нито продуцентите, нито телевизионните канали, с които съм работил. Но, тъй като, това е среда с големи ограничения за творчество, често се случва да се автоцензурирам.

- Следите ли родните сериали?

- Повечето турски сапунки са отегчителни. Ако първият сезон е интересен, през втория много често се губи доброто творческо темпо и интригуващият ефект на изненадата...

За себе си, за живота и за умението да се надскочиш...

- Всеки от нас има моменти, в които е стигнал ръба на "скалата". ( Използвана е игра на думи, асоциация с едноименния сериал по сценарий на Керем Дерен - Бележката е моя.) Как си представяте усещането?

-  Знаете, че претърпях сериозен здравословен инцидент, който ме сполетя ей така, от нищото. (На 10 март 2010 година, сценаристът внезапно е спукал  мозъчна аневризма и е оцелял като по чудо, след навременната операция. - Бележката е моя.) Дори не съм и предполагал, че може да ми се случи нещо такова. Сега, в "живота си след смъртта", най-силно осъзнавам, какво е да летиш над пропастта... Това, колко сте успешен, прочут и богат няма никакво значение. В един момент сте на върха на живота, а в следващия може да се сгромолясате в бездната. Това се отнася за всеки от нас и е нещо страшно...

- Когато трябва "да презаредите батериите", как го правите?

- Предпочитам да се откъсна от ежедневието си, като отида в чужбина за няколко дни. Любимият ми град е Флоренция.

- Какви книги обичате?

- До неотдавна четях само чужди автори. Но, преоткрих и турската литература. Изненадах се, колко стойностни, но не толкова известни, литературни образци има  в нея.

- Как се забавлявате в свободното си време?

- Не съм от хората ,които обичат да излизат всяка вечер. За мене, смисленото развлечение е интересен разговор с приятели в добър ресторант и с добра храна. Страня от шумотевицата.

- А, къде прекарвате годишната си почивка?

- Почти всяко лято съм по два месеца на Тенедос (Бозджаада), Когато имам възможност, разбира се. Обожавам този остров.

- Освен работата ви за телевизията, имате ли и други писателски занимания? Може би, планове за игрален филм?

-  Темповете на снимане в телевизията "разтеглят" работния ми ден до 14-15 часа. В малкото време, което ми остава, пиша разкази. Да, готов съм с един филмов сценарий. Това е една  любовна история, която се случва през септември и е с неочаквано и нестандартно развитие на действието.

- А, интересът ви към киното, ще отиде ли по-далече? Имам предвид - към режисурата...

- Мисля, че сценарият се получи и много си го харесвам. Затова искам аз да режисирам филма. Снимките ще бъдат през лятото, избрани са и актьорите. (Тези думи на Керем Дерен са казани през януари 2012 г. Вероятно, финансови причини са отложили с една година филма. Възможно е и актьорският състав да е бил друг тогава. - Бележката е моя.)

- Смятате ли, че това е най-доброто, което сте написал досега?

- Когато се отнася за този филм, да. В живота на всеки творец идва момент, в който достига "тавана" в родината си и се амбицира да създаде нещо, с което да прескочи границите й.

Скрит текст:

Това са извадки от интервюта с Керем Дерен, които съм превела и съчетала в тематична компилация. Тъй като тук, кражбата на интелектуален труд и окичването с чужди лаври са на почит, умишлено не посочвам линкове към публикациите. Ако, някой проявява интерес към тях, да ми пише на "Лични".

Сватбата на Керем Дерен и Пънар Булут, състояла се през август 2012 година на любимия им Тенедос.

Последна редакция: пт, 10 яну 2014, 14:48 от ангела 33

# 73
ангела 33, супер материал!  Hug

# 74

Здравейте, момичета!  Hug

Кой е той?

Скрит текст:
За писането като изкуство и като занаят...

"Във всеки писател живеят двама души. Единият е мързелив, фриволен, палав и креативен. Другият - дисциплиниран, организиран, подготвен и знаещ. Този дуализъм на писателското "аз" и  вечната борба между двете му същности, не бива да позволява едната от тях да доминира.  Актът на писане е спойката, която ги обединява - кара ги да диалогират помежду си и да работят в синхрон, за да създадат заедно чудото "художествен текст..."

"Не е лесно да си писател, защото всеки път трябва да преодоляваш бариерата на очакванията. А , те са за творба, хем класическа, хем изключителна... Но аз не държа, непременно да се вместя в "клишето на вечността". Искам да създам нещо свое, нещо различно! И в този смисъл писането е много трудно. Но, когато седна пред белия лист, забравям за тази своеобразна автоцензура. Защото текстът ми идва отвътре..."

- Започнали сте творческия си път с писане на пиеси. Това предимство ли е или недостатък за работата ви като сценарист на телевизионни сериали?

- Има и плюсове, и минуси. Театърът е изкуство, което показва човешките емоции в дълбочина. Драматичният текст трябва да улавя и да усилва чувствата. В сценариите за сериали, това не е водещото. Но, театърът не е истинския живот. Телевизията е истинския живот, тя е като отпечатък на реалността.

За разковничето на успеха в сериалната индустрия....

- Какво научихте от телевизионните сериали, на които сте сценарист?

- Телевизията е специфична област. Тук техниката на писане е много по-различна от литературата и киното. Необходимо е да се владеят "математиката и формулите"  за създаване на телевизионен сериал. А, те се научават само в практиката, след като поработиш в тази област. Не трябва да се пренебрегват и особеностите на националната ни култура. Рецепта за успешен сериал няма, но ако успееш да съчетаеш добре "формулата" и местния манталитет, може да спечелиш зрителското внимание.

- Участвате ли в подбора на актьорите за вашите проекти и държите ли да имате решаващата дума в избора им?

- Представата за всеки герой и неговата визия се раждат в съзнанието на сценариста още по време на писането. Ето защо, смятам, че именно той трябва да има решаващата дума при каста. У нас предложенията на автора винаги се зачитат, но в крайна сметка продуцентът определя окончателния актьорски състав.
  ( Борбата между сценаристи и режисьори от една страна и продуценти - от друга, е една от хроничните болести на киното. Дори и в Холивуд, на пръсти се броят авторите, успели да включат в договора си клауза да имат "вето" върху каста. - Бележката е моя.)

-  В морето от "клиширани" сериали вие винаги изненадвате с нещо различно...

- Клишето е добра основа, върху която може да стъпиш в началото на творчеството си. Но, аз не споделям максимата, че "стереотипът на стереотипа"  винаги е печеливша карта. Майсторството на сценариста е, да "маркира" най-далечните точки на един познат, тривиален сюжет и да заинтригува зрителската аудитория като ги приближи максимално до нея.

- Кое е задължителното условие за добрия турски телевизионен сериал?

- Една добра история. Ако тя е истинска, ако звучи достоверно, тя вълнува и хората я гледат. Ако им предложите нещо, "съшито" с бели конци, те съзират в него една голяма лъжа и това ги отблъсква. Турците много държат на семейството и искат да видят на телевизионния екран  такъв тип връзки и отношения. Затова, сценаристът трябва да пречупи филмовото действие през народопсихологията и моралните ценности на обикновените хора.

- Като творец, усещате ли натиск върху себе си в телевизионния сектор?

-  Досега, никой не се е опитвал да ми "диктува" в писането - нито продуцентите, нито телевизионните канали, с които съм работил. Но, тъй като, това е среда с големи ограничения за творчество, често се случва да се автоцензурирам.

- Следите ли родните сериали?

- Повечето турски сапунки са отегчителни. Ако първият сезон е интересен, през втория много често се губи доброто творческо темпо и интригуващият ефект на изненадата...

За себе си, за живота и за умението да се надскочиш...

- Всеки от нас има моменти, в които е стигнал ръба на "скалата". ( Използвана е игра на думи, асоциация с едноименния сериал по сценарий на Керем Дерен - Бележката е моя.) Как си представяте усещането?

-  Знаете, че претърпях сериозен здравословен инцидент, който ме сполетя ей така, от нищото. (На 10 март 2010 година, сценаристът внезапно е спукал  мозъчна аневризма и е оцелял като по чудо, след навременната операция. - Бележката е моя.) Дори не съм и предполагал, че може да ми се случи нещо такова. Сега, в "живота си след смъртта", най-силно осъзнавам, какво е да летиш над пропастта... Това, колко сте успешен, прочут и богат няма никакво значение. В един момент сте на върха на живота, а в следващия може да се сгромолясате в бездната. Това се отнася за всеки от нас и е нещо страшно...

- Когато трябва "да презаредите батериите", как го правите?

- Предпочитам да се откъсна от ежедневието си, като отида в чужбина за няколко дни. Любимият ми град е Флоренция.

- Какви книги обичате?

- До неотдавна четях само чужди автори. Но, преоткрих и турската литература. Изненадах се, колко стойностни, но не толкова известни, литературни образци има  в нея.

- Как се забавлявате в свободното си време?

- Не съм от хората ,които обичат да излизат всяка вечер. За мене, смисленото развлечение е интересен разговор с приятели в добър ресторант и с добра храна. Страня от шумотевицата.

- А, къде прекарвате годишната си почивка?

- Почти всяко лято съм по два месеца на Тенедос (Бозджаада), Когато имам възможност, разбира се. Обожавам този остров.

- Освен работата ви за телевизията, имате ли и други писателски занимания? Може би, планове за игрален филм?

-  Темповете на снимане в телевизията "разтеглят" работния ми ден до 14-15 часа. В малкото време, което ми остава, пиша разкази. Да, готов съм с един филмов сценарий. Това е една  любовна история, която се случва през септември и е с неочаквано и нестандартно развитие на действието.

- А, интересът ви към киното, ще отиде ли по-далече? Имам предвид - към режисурата...

- Мисля, че сценарият се получи и много си го харесвам. Затова искам аз да режисирам филма. Снимките ще бъдат през лятото, избрани са и актьорите. (Тези думи на Керем Дерен са казани през януари 2012 г. Вероятно, финансови причини са отложили с една година филма. Възможно е и актьорският състав да е бил друг тогава. - Бележката е моя.)

- Смятате ли, че това е най-доброто, което сте написал досега?

- Когато се отнася за този филм, да. В живота на всеки творец идва момент, в който достига "тавана" в родината си и се амбицира да създаде нещо, с което да прескочи границите й.

Това са извадки от интервюта с Керем Дерен, които съм превела и съчетала в тематична компилация.

Сватбата на Керем Дерен и Пънар Булут, състояла се през август 2012 година на любимия им Тенедос.

smile3525, за МАТЕРИАЛА!

Общи условия

Активация на акаунт