МАШИНА ЗА ХЛЯБ-53-та тема

• 54 478
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Снощи по ваша идея тръгнах да търся аз отдолу на стара си Мулинекс вълшебното ключе  Wink, което така и не намерих/ видях и си викам: абе, що не взема аз пак за всеки случай да я включа в контакта и речено-сторено. Тя пък взе, че тръгна  Mr. Green Кеф голям  Flutter

Сега имам две хлебопекарни  Whistling

bouquet  bouquet  bouquet
Кливия, златна си! Ако знаеш колко пъти пробвах да включа умрялата си машина и тц! Обаче  Grinning вчера я измих, приготвих за продаване на части и днес чета мнението ти - и оооо, чудо!!! Тя тръгна!

# 196
Възможно ли е да се включва някаква защита? Въпроса е от какво е се провокира, повече течности, или повече продукти от максималното допустимо  newsm78 Или просто машинката е решила да си почине малко  Mr. Green
Така една косачка стоя две години в гаража, когато решихме все пак да я натоварим на колата и да я занесем на майстор, решихме да я включим - и о, чудо! тя взе, че тръгна. От тогава, когато се коси с нея росна трева винаги изключва, но вече й знаем цаката.
Та в този ред на мисли, може би изключването се провокира от нещо ....

# 197
 Joy  Алис, заливам се от смях на бюрото си  Joy

Ще ми тръгне славата като съживител на "умрели" машини за хляб  Laughing

И аз като теб дни наред я пробвах и не тръгваше, ама на-като купих новата се е уплашила  Crazy

В интерес на истината снощи реших, че накланянето на една страна, разглеждането щателно отзад и отдолу е изиграло роля  Wink

Абе, изводът е, не бързайте да хвърляте машинките, пробвайте пак след време и имате шанс Mr. Green

# 198
  • Варна

В интерес на истината снощи реших, че накланянето на една страна, разглеждането щателно отзад и отдолу е изиграло роля  Wink

Едно време баба ми имаше хладилник, който като спреше да работи и тя го катурваше напред и на следващия ден работи като нов  Mr. Green Това е стар изпитан метод  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Сега остава sinapovaaya да се похвали, че е тръгнала машината  Simple Smile

# 199
Да, ама старите хладилници бяха с антифриз, а не с електроника  Peace

# 200
Да, ама старите хладилници бяха с антифриз, а не с електроника  Peace

Май не бяха заредени старите хладилниците с антифриз , а с амоняк  newsm78

# 201
абе гледайте в днешното време  #2gunfire
електрониката понякога получава бъг  от енергото (ако може да се каже така). за целта е добре да се изключи за няколко часа. някои препоръчват минути , ама аз си знам за часове.   обикновено го практикувам  изключване вечерта и включване сутрин.  ако няма положителен ефект ... пиши бегала техниката.  Joy
пп.това е писано многократно.  hahaha

# 202
Ами не тръгна. Мъж ми писа на техномаркет майл, но няма отговор ( да кажат къде да я занесе) Другата седмица живот и здраве ще е на сервиз.

....... До тогава да ми е жив и здрав миксера и хлебчето е почти изядено от вчера до сега. Накиснала съм овесени ядки утре пак ще пека хляб с квас, овесени ядки, бяло брашно и царевично брашно а може и малко ръжено да забъркам Simple Smile

# 203
Добро утро! Май- сетне имам машина. Тони,  bouquet Имам и много въпроси като начало от къде да намеря рецепти за хляб размер 540 гр. В темата с рецепти почти никой не е писал за колко грама хляб е ? Тони, има ли разлика между двете казанчета....ох колко е лесно когато има бг вариант за четене в упътването, а предимно на немски е малко трудно....

# 204
  • Sofia
Добро утро! Май- сетне имам машина. Тони,  bouquet Имам и много въпроси като начало от къде да намеря рецепти за хляб размер 540 гр. В темата с рецепти почти никой не е писал за колко грама хляб е ? Тони, има ли разлика между двете казанчета....ох колко е лесно когато има бг вариант за четене в упътването, а предимно на немски е малко трудно....
На 100 гр. брашно - 6о - мл. течност. Сол и захар на вкус, мая 1 гр. прясна  на 100 гр. брашно  и си сметни

# 205
Добро утро! Май- сетне имам машина. Тони,  bouquet Имам и много въпроси като начало от къде да намеря рецепти за хляб размер 540 гр. В темата с рецепти почти никой не е писал за колко грама хляб е ? Тони, има ли разлика между двете казанчета....ох колко е лесно когато има бг вариант за четене в упътването, а предимно на немски е малко трудно....
На 100 гр. брашно - 6о - мл. течност. Сол и захар на вкус, мая 1 гр. прясна  на 100 гр. брашно  и си сметни
Благодаря, аз ползвам за сега само суха мая. Иначе вече втори хляб слагам, но за сега ползвам само точни рецепти- имам такива за 900 гр. Вчера ми се стори,че тестото не е много добро, но в общи линии се получи добър хляб. Имаше една жилка клисава, но нито хлътна, което аз очаквах, нито нещо друго, изглежда като нормален хляб и е вкусен. Аз имам един опит и от др машина, която имах за 1 ден, но там имах точни рецепти.  Явно е ,че ще се науча, но основната книжка, особено рецептурната е на немски , малкото ми познания не стигат до никъде, но сега метнахме едно хлебче с нейна рецепта- после ще докладвам.
  bouquet Hug

# 206
Да, ама старите хладилници бяха с антифриз, а не с електроника  Peace

Май не бяха заредени старите хладилниците с антифриз , а с амоняк  newsm78

С фрион, мацки, с фрион бяха...а фриона е газ. Wink

А, честито! Виж в книжката ти на табличките с програмите...мисля, че зад тях са и рецептите...те се разбират по грамажите на продуктите. Най- малкия грамаж, който може да се бърка е с 400 гр. брашно. Да си призная по-малко не съм месила аз в нея. Ani Ka ти е дала добра идея също - може да пробваш и така.

Кръглото казанче бърка с дългата и назъбена бъркалка и е за кексове и по-редки теста за печива. Хляб, теста за пици и разни печива, козунаци меся във високото казанче и малката бъркалка. Peace

Ползвай гугъл преводача - не е перфектен, но върши работа. Wink

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 12:07 от Tony_st

# 207
gundie, честита придобивка! Каква марка е?

# 208
Тони, благодаря ти. разбирам, че почти са взаимозаменими казанчетата (по-редки теста в кръглото, а по-втасващи в продълговатото- това разбрах). Hug Ползвах гугълчо, но при немския има букви, които са не заменими в гугъл, добре, че сестра ми помогна малко. Пробвах с тяхна рецепта- имам книжка отделна за рецепти, ама не се получи добре. Хлябът хлътна и според мен маята беше много, явно тяхното брашно (тип 405) е по- различно. ще се справя с големината, ей сега ще пробвам по малкия размер, в нета има рецепти за 675 гр. все тая е на машината е за 680 гр, според мен ще се получи чудесно.  Hug  bouquet Много ти благодаря още веднъж, много ни харесва машината. Hug
gundie, честита придобивка! Каква марка е?
Като на Тони е, ето тая приказка :

# 209
  • София/Варна
И каква е точната марка на тази приказка? Simple Smile
Че мен скоро ще ми се наложи смяна и се оглеждам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт