Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 19

• 45 502
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
Добро и снежно утро Simple Smile
 blessed** и на мен също в епикризата, която е написала Силвия за ФАР, също пише неверни неща-но там се разбрахме с докито. Спермограмата на мъжа ми е добра, но ми казаха че за ФАР , този процент не го приемат за мн. добър. аз съм с една проходина тръба и една половин отрязана-написаха и двете непроходими. Та да не би така да е написала след констатиране с твоя доктор?
 Също така подкрепям mi_ni . Аз съм за това да има резултат. Както са казали старите хора : " Бързата работа срам за майстора" . На някой места не ти и правят всички необходими изследвания, пропускат много неща. тук към всеки подхождат индивидуално, правят всички изследвания преди да почнат каквото и да е, за да са сигурни къде е проблема например. Аз нямам друг опит с друга клиника. "Надежда " ми е първата. И друг път съм тук съм споменавала  за моята сестра . Тя беше при Щерев-ужас-никакво внимание, претупване, после отиде при Владимиров- не й направи всички изследвания, направо почнал да й прави ин витрото и най много бързал да й вземе парите , защото те тогава се самофинанскираха. До ден днешен като се сети за него  й става лошо.... До брече се прехвърли в " Надежда" , за да се радваме сега на две малки палави хлапета Simple Smile Имаме много познати, които също в други клиники нищо- една такава 10 години борба, сестра ми й каза да дойде тук и сега има момченце на 1 г. , други с по близнаци- поне знаем 3 семейства ..... Но избора наистина си е твой. Успех Simple Smile
 П.С. Аз също не съм от София , но и да съм всеки си има ангажименти и не може да отделя един цял ден и накрая да го объркат нещо с графика/случи ми се / или нещо друго. Да, прави си, администрацията не е перфектна. Забелязах.

# 661
Много голяма заслуга да сме ядосани или поне подразнени има администрацията. За всичко. За това,че трудно се свързвам, за това, че трудно се разбираме с тях за час или за информацията в системата им...Като добавим паркинга, който е също административна работа. ОК, да паркират само пациенти, пък има начин  да се избегне да платиш като за луксозна вечеря.
Но да сме рационални и да преценим, кое ни е по-важна организацията или професионализма на екипа Simple Smile Аз съм за второто! И за това съм тук. Бях в клиника с много мили хора, с време за мен и без отлагане или закъснение. С три неуспешни опита и безброй неоткрити проблеми...
Пожелавам скоро да си имаме по-важни мисли  newsm30 newsm30

# 662
Благодаря на всички за мненията.
Не искам червен килим като отивам в клиниката, да и аз бих висяла пред кабинета с часове, ако съм от София или живея в София, но уви не съм, но и желание нямам да съм.
Не желая и специално отношение, но искам когато имаш разговор с един човек той да бъде двупосочен, а не монолог.
Искам когато попитам какво следва или защо не стана /т.е. къде може да е причината/ да не ми се казва "Нямам представа" и едва ли не нищо повече не може да се направи, не искам да чакам цял месец, за да благоволи някой да ми каже какво става с резултата ми от направена биопсия и накрая поради това че не ми се дава отговор да си запазя час за преглед, за да разговарям с доктора относно тази биопсия и като за капак на всичко да получа sms 4 месеца по-късно, че биопсията е добра, но трябва да се направи нова, при все това, че съвсем в друга посока сме решили да тръгнем преди това.
Определено не искам да съм специална, но искам когато докторът ми /без значение кой е той и от коя клиника е/ като говори с мен да знае какво е положението ми, какво е правено и като решим какво следва - това да е наискина, а не само да се лутаме това, не онотва - нали затова са тези досиета, за да е ясно по всяко време всичко.
Спирам с темата до тук, но не ми се вярва, че всички сте супер одовлетворени от обслужбането в клиниката и че поне веднъж не сте се ядосвали на нещо

Каспърче, и ние искаме същото. Не се обвинявай. Не мога да ти дам съвет, на всички ни трябва повече търпение и всички не знаем от къде да го вземем. В краен случай, ако не се чувстваш спокойна, винаги можеш да смениш клиниката. За себе си съм преценила, че не мога да се доверя на друг екип в България - това ми мнение е от години и дори новите клиники, които се появиха напоследък, не могат да го променят. И затова търпя безумната администрация, пропуските на някои акушерки и лаборантки, чакането и т.н. Подскачам, подскачам, пък ми минава, като се сетя защо ходя там.
Прегръщам те  Hug

# 663
Това за "Факултето" и мен успя да ме разсмее! Тамън ще облекчим работата на докторите!!!
Относно висенето и чакането, наистина идва в повече, последното, което успя да ме изкара извън равновесие беше отлагането ми на часа за ЦС за следващия месец, заради грипната епидемия! А се оказва, че в понеделник са правили такива процедури...е от петък до понеделник да си е отишла епидемията  newsm78 освен като са се изнесли софиянци по родните места за уикенда и да са си я откарали в провинцията  newsm78
Но мина ми! Щом трябва, ще чакам! Така или иначе толкова сме чакали, сега за няколко месеца...сами в къщи с проблема трудно ще се справим, а на други доктори не смея да разчитам! Не че имам голям опит, но съм се наслушала и нагледала!!!

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 13:40 от Буцигном

# 664
  • София
Krasima84, на мен това ще ми е трети опит по фонда и картинката е достатъчно отчайваща и без тези свободни съчинения, така че се съмнявам това да е обсъдено с докторката ми. Притесненията са ми, че от ФАР ще ми звънят и ще ми изискват допълнителни документи, защото предишните два пъти са разполагали с друга информация.  Thinking

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 10:38 от blessed**

# 665
  • София
blessed, звъниш и на силвия да си оправи каквото е надробила, щом отговаряте на някои критерии не е нужно да се измислят нови  ooooh!
а администрацията не е виновна за положението, те са изпълнители, каквото им се каже това правят, дори и часове не отменят по свое решение, лекарите казват кой кога да бъде отложен.

# 666
Това с чакането пред кабинета не е проблем за мен,въпреки,че пътувам 450 км в едната посока, но  това постоянно "НЯМА ЧАСОВЕ" или "ГРАФИКА Е ПЪЛЕН"  мен това ме побърква.

# 667
  • София
Бамба, съгласна съм, но тя телефони не вдига... ooooh! Цяла седмица се мъчих да се свържа с нея и накрая отидох на място... Сега ще трябва да направя същото.  Thinking

# 668
blessed** , да разбирам те! И е гадно... гадно е , че трябва постоянно да им звъним да им напомняме, а и те наотгоре на всички и не вдигат.Пък и нали това им е работата!
 Преди на мен Силвия да ми оформи документите, на предния преглед като бях при докито, тя ми даде тел. си номер и ми каза да й пратя смс предния ден преди следващия ми преглед/които беше след 3 дни/ с данните ми и тя да подготви разчитането ми на ЦС -аз имам от миналата година направена от друг доктор и клиника. Пращам й, пиша и за какво става на въпрос , да не се чуди, че надали съм само аз... Та отивам в деня на прегледа, търся я , обяснявам й-тя ме гледа като чели съм паднала от някъде другаде , но не и от земетя. Казвам й-нали ви пратих смс. Тя- " кога сте пращали? на кой телефон?Ако сте пращали на стационарния, не отговарям... " . Боже, та тя ми го даде. Аз тръгнах да вадя телефона си да й покажа и тя : " добре, остави! " . Та ми взе каквото й трябва от моите изледвания и прочие и ме накара да чакам . Та се поразшета малко и после ме търси из чекалнята .... Ама те!!!!

# 669
Каспър, 90% от проблемите които описваш при мен се реших с решението ми да се прехвръля при д-р Шефкетова, защо не опиташ това /или при някой от другите лекари/ вместо излишно да си късаш нервите! И пак ще си пациент на Надежда Peace

# 670
brumburi истината , че имах и донякъде все още имам доверие само на Стаменов.
Krasima84 при мен се получи по същия начин с договора за замразените ембриони - пращах sms-и, звънях, накрая отидох и на място и ме гледаха като "купено куче". Питаха ме защо не съм си изпратила предварително данните, че договора да е готов и да не се занимават сега с него, и аз така почнах да вадя телефона и да обяснявам, че съм пращала съобщ на еди си кой номер няколко пъти и че този номер са ми го дали те и накрая отговор - е да ама на този номер отговаря колежката, а тя е от 1 месец в отпуск, ами защо тогава преди един месец ми дадохте нейния номер.
Исках разчитане на биопсия - от адм-ята ами не може, защото резултатите от вашите изследвания са наша собственост. Попитах Стаменов защо не мога да получа резултата от това изследване, а той ми отговаря, че няма проблем - проста трябвало да си го поискам. Е върнах се поисках си го и ми казаха - след седмица ще е готово и като го получих - написани 2 реда, пълно с грешки, а да не говорим, че дори и смисъл няма в изреченията.
Ще правим хистеро, запази си час - запазвам час на адм-я от там "ааааааа не може, защото преди това трябва да говорите със Стаменов" опитвам се да говоря - звъня по телефони, пиша sms-и и накрая - получавам отг - няма да стане, питам за следващ месец - отговор никакъв. Сега съм си запазила за др седмица час за преглед, за да изясним ситуацията и комуникацията - с него или с адм-ята, защото се къса така нишката.
Трябва да ходя за ПМБС в 10 часа, а ми се обаждат че пункцията ми ще е в 7,30 часа.
Наистина нека спрем до тук, да д-р Стаменов е може би най-добрия, но денонощието е 24 часа, не 48 или повече и той е човек не бог за да огрее на всякъде и трябва веднъж за винаги да го проумее и може би тогава ще се пооправят нещата.
На Шефкедова не и вярвам изобщо, защото доста грешки станаха и с нея при отсъствието на Стаменов, а Персенска обърка цяла стимулация на моя позната и от 3 фоликула не остана нищо, защото ги извади преди да са узрели, а сага се цупи като че ли друг й е виновен.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 14:08 от каспър

# 671
Разбира се, изборът е твой и наистина въпросът с доверието е от най-важните! Желая ти успех Peace

# 672
Каспър и на мен са ми звънели за трансфер, а аз бях в същото време в клиниката за РВМС  ooooh!
Ембриолози и доктори не са в много добър синхрон или поне не винаги.

# 673
  • Ст. Загора
Момичета, току що прочетох, че грипната епидемия в София се отменя на30.01. поради снижаемост на заболелите.
Дано и в клиниката възстановят процедурите още от петък.

# 674
каспър ако мислиш , че някъде другаде ще ти обърнат внимание от вратата  и направо за краката ще те почнат-ок, успех. Винаги има неуредици и е нормално. Все пак тук е клиника с най голяма натовареност, но и успеваемост. Аз съм съгласна да почакам повече, но да имам резултат, отколкото да ме претупат и да ми вземат парите. Е, всеки сам си решава, животът и телата са си наши. Успех!
аз лично смених клиниката с друга и съм щастлива от това. в новата клиника прегледите бяха по час, а не две минути със събличането и обличането и не съм чакала повече от 5 мин. закъснение. така, че който има нерви и търпение да чака, който не и в други клиника има доктори и успеваемост. да не говоря, че епикризата, която получех, бе писана от администрацията или и аз не знам от кой, защото са 7 години лечение, операции, инсеминации, опити и т.н. се състоеше от три реда, с безброй грешки. никъде не се упоменаваха неупогени, вливки, промивки, биопсии и др. останах меко казана покрусена и добре, че "уврях" навреме и вече прегръщам своята мечта. пожелавам късмет и успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт