Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 19

• 45 644
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
  • София
allaya, ако няма нужда да ти пипат тръбите няма да ги махнат.
аз отидох за лапароскопия за махането на едната, оказа се че нямало нужда, бяха почистили някакви сраствания и понеже е пропуснала и е била добре не са я закачали.
никой не маха тръби ако няма нужда, поне там.

# 316
  • Варна
...запушени са, ще се махат, запази час за лапаро и подавай документи и чао.

Значи на практика са ти казали за какво е лапарото. Друг е въпроса, че ти не си съгласна с диагнозата. В този случай едва ли някой от нас може да те посъветва. Ти трябва да си решиш какво да правиш. Преди самата процедура няма да имаш повече от 5 мин. за въпроси към док. Ти си прецени дали ти стигат.
Исках само да ти кажа, че никой няма да ти отстрани тръба, ако не е наистина запушена.
Аз имам правени две цветни снимки. На първата казаха "Напълно проходими". На втората казаха " Напълно НЕпроходими". Накрая Шефи отсече: "Хистеро и ако наистина са НЕпроходими - махам! Съгласна ли си?" Два пъти ме пита за съгласие, ако са запушени, да ги махне. Легнах в операционната напълно убедена, че ще се събудя без тръби.
Когато се събудих, Шефи каза, че все пак пропускат и ги е оставила и двете!
Така че лекаря си знае работата, но пък и ти имаш право да решиш. Ако кажеш "не", ще е "не".

# 317
Аз също имам 1 напълно НЕ проходима и 1 слабо проходима лекарите казаха 99% извънматочна така че ин витро и аз какво да правя като нямам друг шанс ама нали съм си твърдоглава не се отказвам.Преди няколко дни се ровех в един форум и една девойка беше писала, че нейните са напълно непроходими и е била с множество кисти на яйчниците отпушила е тръбите за 4 месеца с билки и е неутрализирала кистите.Сега аз следвам нейната рецепта да видим дали ще се отпушат  Hug

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 10:54 от Mimetyy89

# 318
Здравейте момичета успешна нова 2014година и от мен пожелавам ви много късмет и много EFP чертички. Към тези които са минали вече по този път имам 2 въпросчета.

1. Първоначално кандидатствах в друга клиника, сега ми предстои да получа заповед за ин витро, та въпроса ми е сега искам да се преместя в Надежда, направо нося заповедта там и казвам че съм сменила желанието си ли или трябва да уведомя Фонда?

2. Когато си занесеш заповедта в Надежда, кога започва стимулацията и след колко време ти назначават връщане на ембрионите?

1. Отиваш първо в Надежда, за да ти дадат бележка, че те приемат за пациент, след което с получената бележка във фонда. Хубаво е като ти се обадят от фонда, ако все още не са, да ги уведомиш, че ще сменяваш клиниката. Няма проблем и ако не си. Аз смених заповедта след като вече я бях взела и това отне малко повече време. Но в твоя случай мисля, че ще стане в същият ден.
2. Няма как да ти отговоря, защото аз все още не съм стигнала до процедура. Искам първо да отстраним всички възможни причини за неуспех.

Успех!

# 319
Mimetyy89, на твое място не бих си правила подобни експерименти, разбира се, решението е твое. На втория въпрос, който си задала - първо трябва да станеш пациент на клиниката и да минеш поне един преглед, на който ще се прецени състоянието ти и дали няма нужда от предварителни изследвания/процедури, преди да се пристъпи към ин витро, т.е. няма кой да ти отговори на този въпрос преди прегледа.
allaya, щом има каквито и да е съмнения, то лапаро трябва да се направи. Съветът ми е - отиваш си на процедурата, коментираш с доктора добре да се убеди дали не могат да се спасят тръбите, и ако да, тогава да ги прекъсва. Не мисля, че имаш нужда от предварителен час за коментар.

# 320
Вие кой номер сте?

# 321
А момичета, възможно ли е запушена тръба, която няма хидросалпингс да предизвика мисед аборт? Защото при мен ЦС показа, че едната е запушена, но док. прецени да не я маха.

Mimetyy89, моля те, дай линк към този форум с рецептата за отпушване на тръби. Simple Smile

# 322
  • София
Вие сериозно ли ще отпушвате тръби с билки ooooh! ooooh!

# 323
Надеждата умира последна! Дано не ти се случи да попадаш на некадърни лекари, тогава ще те питам няма ли да опитваш всичко за да си помогнеш сама само и само да не стигаш до тях!

Вие сериозно ли ще отпушвате тръби с билки ooooh! ooooh!

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 13:43 от Mimetyy89

# 324
Мисля, че по-некадърно от некадърен доктор, е да отпушваш тръби с билки..... В случая просто сменяш доктора и отиваш при кадърен.

# 325
  • Sofia
Mimetyy89, точно в тая тема не е най-подходящо да си мериш изживянанията и опитът. За да сме стигнали до тук доста от нас са преминали през многооо лекари, манипулации, болки и неуспехи. Аз самата имам 8 опита ин витро и 3 мисед аборта, не съм загубила надежда и съм се доверила на д-р Стаменов, а не съм тръгнала да отпушвам единствената си тръба с билки  Crazy Тук не става на въпрос за надежда, а за реалност и илюзии, защото това е безумно  ooooh! То иначе и непорочно можем да си се надяваме да заченем, ама ...

# 326
  • Ст. Загора
Момичета, в понеделник ми предстои първа пункция. Моля ви да споделите опит Hug
Благодаря  bouquet

# 327
Благодаря ви много момичета за съветите, аз лапарото няма да го откажа, няма кой да ми направи инвитро с тези съмнения. Исках само изрично да кажа на док., че искам да се спасят ако има шанс и да се махнат сраствания ако има. Но щом казвате че така или иначе това ще се случи, започвам да правя опити в понеделник да се свържа.
Само не знам, ако нямат свободни часове за следващия месец, как ще изчисля за след това 10 ден от цикъла, че да запазя?  newsm78

Отново ви благодаря. И ме извинете, но заповедта ми още не е дошла и все си намирам причини да отлагам, пък видиш ли чудото се случило докато чакам.  Embarassed

# 328
  • София
последно за пункция преди или след се плаща  newsm78
и сутрин рано дали им работи разплащането с карти?

# 329
последно за пункция преди или след се плаща  newsm78
и сутрин рано дали им работи разплащането с карти?

Касата работи от 7,00 ч. Може да се плаща и кеш и с карти.

Общи условия

Активация на акаунт