Моля спешно зо помощ с изпита ми по математика

• 17 125
  • 376
  •   1
Отговори
# 285
След началното образование, когато имахме две учителки общо по всички предмети, започнахме да изучаваме отделно, с различни учители, различните дисциплини и тогава имахме една много строга учителка по български език и литература. Благодарение на нея всички, дори и тройкаджиите, успяхме да се научим да пишем що-годе грамотно и да мислим, когато пишем съчинения. Двойкаджиите просто повтаряха класа, докато усвоят минимума, не преминаваха като комети от клас на клас. После имахме един ужасен учител, който по литература ни караше да учим наизуст. Имах поне 3-4 двойки при него, защото не смятах за нужно да уча "Орел, рак и щука" наизуст. Напълно разбирам и одобрявам защо е нужно да знаеш химна на страната си наизуст, но не и басните на Лафонтен.

# 286
На мен ми е най- чуден факта, че обсъждате колко е абсурдна ситуацията да си качиш изпита по математика във форума, а в същото време изписахте 19 страници за по малко от два дни  newsm10
Може би трябва да благодарите на авторката, че ви е дала поле за изява /има хора в този форум, които дебнат за подобни теми, за да могат да изсипят своята злоба и комплекси под формата на възмущение/  Peace
А и никъде не виждам авторката да казва, че иска някой да и реши задачите, а моли за помощ, за насока  Peace
Не съм чела цялата тема, а само отделни коментари /простете за което/!
Аз поглед над всички университети в България нямам, за да мога да изразя становище за образователната система във висшите учебни заведения на страната, но съм учила в СУ, за който се изписаха суперлативи.
Вие, извинете, ама защо си мислите, че в СУ не се преписва и не се разрешават смартфони? Именно благодарение на тези смартфони мои колеги си взимаха изпитите по език и литература без проблем и без грам усилие! Да в СУ! Още си спомням как колеги търсеха филмирани версии на "История славянобългарска" /да!!!  ooooh! /, за да не се прецакат да я прочетат, гледането на филми по книги е все пак по- лесно, а преподавателите знаеха, че книгата не е била прочетена и въпреки това пускаха по изпитите, защото някои колеги се изхитриха и да назубрят лекциите на преподавателя дословно, с което си осигуриха минимум 4-ка  Party Да, за СУ говоря! Не знам как стоят нещата с другите университети, но аз лично детето си в СУ не бих го пратила да учи  Peace
Хубав ден  Wink

# 287
Това, че се случва масово и в други университети/училища означава ли, че трябва да го приемем за нормално?

# 288
В друга тема имаше мнения колко малко висшисти има и как трябва да се увеличи приемът на висшисти и да им се дадат всевъзможни улеснения за целта, а истината е, че вероятно никога не е било по-лесно да завършиш училище или университет, отколкото в момента. Може би в бъдеще ще става и още по-лесно.

# 289
Beruška, това с нечетенето на книги е масов проблем, не само в България; просто книгата отстъпва място на други занимания.

С голяма носталгия го казвам.
И никой тук не сипе суперлативи за СУ; на фона на други български университети обаче е вероятно по-високо ниво; което никак не е високо в по-голям, световен контекст.

# 290
В друга тема имаше мнения колко малко висшисти има и как трябва да се увеличи приемът на висшисти и да им се дадат всевъзможни улеснения за целта, а истината е, че вероятно никога не е било по-лесно да завършиш училище или университет, отколкото в момента. Може би в бъдеще ще става и още по-лесно.

Ще става по-лесно, защото местата са повече от студентите.

# 291
Вече споменахте ли преписвачите от Харвард?

# 292
Сакън!Там няма такива.

# 293
За ''История славянобългарска'' имаш предвид, че са свалили във формат за слушане ли?

Навсякъде се преписва. Но това си е избор на студента - ако държиш да научиш нещо, няма да преписваш, а ще научиш. Преподавателите няма да ти пречат.  Simple Smile

# 294
Сакън!Там няма такива.

Няма, няма, но изключиха 60 човека заради преписване.  Laughing

# 295
Сакън!Там няма такива.

Няма, няма, но изключиха 60 човека заради преписване.  Laughing

Само американци или интернационални преписвачи са били?

# 296
  • София
Аз зная за един случай нашенски, когатоо заради откровено преписване и плагиатстване студент е помолен да напусне специалността.

Аглая, може да е по-високо, а може и да не е. Вицът за магарето пред ректората.  Wink

# 297
Преписвачите в Харвард са рядкост и рискуват адски много. Не може да сравняваме единични случаи някъде с масова практика, преподаватели, които си затварят очите и т.н. По тази логика, понеже навсякъде се намират крадци и убийци, хайде да приемем, че е нормално да се краде и убива, човещинка.

Не би трябвало да е личен избор дали да преписваш - нали университетът си слага името върху дипломата ти, а тя би трябвало да означава пакет от знания/ умения... Аз съм сигурна, че архитектът на жилището, в което живея в момента се е скъсал от преписване и препиване в университа. Понеже ми е съсед, имам и потвърждение на това мое подозрение. Подозирам и някои лекари, счетоводители, адвокати... И все по-зле ще става като гледам как запада образованието всяка година. Allison се вълнува много повече от Николета Лозанова отколкото от математика, това е ясно, за какво и е диплома?  Просто трябва да намери правилните мъже и цвят на косата, а не един ден да се опитва да играе ролята на психолог, учител или счетоводител, например, за ваша сметка.

# 298
Не би трябвало да имаш избор, но така се получава - преподавателят няма 100 чифта очи, за да хване всеки. За откровено нагло преписване не мисля, че има преподавател, който да се направи на разсеян.
Имам познат, който преди 1,2 год. разправяше, че има от онези слушалчици и е опитвал да преписва с тях, но неуспешно, защото връзката се развалила. Не ми е близък и не знам дали в последствие е имал успешен опит, но няма как да хванеш някой със слушалка, поне така си мисля.

# 299
Не би трябвало да имаш избор, но така се получава - преподавателят няма 100 чифта очи, за да хване всеки. За откровено нагло преписване не мисля, че има преподавател, който да се направи на разсеян.
Имам познат, който преди 1,2 год. разправяше, че има от онези слушалчици и е опитвал да преписва с тях, но неуспешно, защото връзката се развалила. Не ми е близък и не знам дали в последствие е имал успешен опит, но няма как да хванеш някой със слушалка, поне така си мисля.
Има как,има как Wink

Общи условия

Активация на акаунт