Моля спешно зо помощ с изпита ми по математика

• 17 056
  • 376
  •   1
Отговори
# 345
А за Киро-водката чували ли сте? Laughing
И за мен,за да е добър един преподавател,трябва да съчетава човешки и професионални качества.Един от преподавателите ми е Ивайло Търнев.Уникален в своята област,просто нямам право и да го коментирам.Свестен човек.Но,като преподавател не е добър,много неразбрано обяснява,объркано.Но все пак,не е завършил педагогика.И въпреки това,не мога да не го уважавам,блестящ ум и добър човек!

За учител или професор говорим ?. Ако е учител ,не може да не е и педагог , за професор не съм сигурна . То не само трябва да ти се обяснява, трябва и да се чете. Аз съм завършила задочно , има хора и не ходят по лекции , защото работят и пак си вземат изпитите .Какво толкова има да ти обяснява , освен ако не  по математика учител , че да не разбираш  Thinking

# 346
Ако професор е педагог, то ще е само, ако е в някакъв университет, в който се изучава педагогика и той   е завършил това и има научни публикации в тази област. Това е просто академична титла - след доцент. Дипломираш се, решаваш да станеш докторант, асистент, гл. асистент и т.н., като за да се изкатериш нагоре имаш определен хорариум и трябва да публикуваш научни трудове. Поне професорите, които аз познавам, са така.

# 347
Куки , знам как професорите стават професори , не бях убедена, че да се преподава в университет не трябва да имат нещо педагогическо изкарано все пак, не съм го изказала като мнение  .

# 348
Ивайло Търнев е невролог,професор.Преподава ми по Човешки мозък.И по този предмет основно уча от учебника и лекциите на доцента,който преподава на другата група.
Просто не се изразих правилно,съжалявам.По-скоро имам предвид,че не е добър като педагог.А и това не му е основната професия,все пак.
Другите му качества,както вече казах,са неоспорими.

# 349
Куки , знам как професорите стават професори , не бях убедена, че да се преподава в университет не трябва да имат нещо педагогическо изкарано все пак, не съм го изказала като мнение  .

Не, тези, които познавам лично, със сигурност нямат нищо педагогическо изкарано, инженери са до един. А, и този, при когото си правих риното, също стана професор, също ме съмнява между операциите и лекциите на студентите да е станал педагог с диплома. Просто студентите се водят възрастни хора, преподавателите им преподават един по-специфичен материал. Мисля, че трябва да си поне доцент, за да можеш да водиш лекции, в противен случай само упражнения можеш да водиш. Докато станат доценти, предполагам, че натрупват някаква рутина.

# 350
Повечето доктори като им се спомене за задължителния брой часове на преподаване ги втриса направо. Един питаше из целия факултет, дали не може да се положи някакъв друг вид обществено полезен труд... hahaha

# 351
Аз лично съм завършила в СУ, но се чудя каква е тази омраза и защо толкова нападате студентите от частните университети...

# 352
[ Мисля, че трябва да си поне доцент, за да можеш да водиш лекции, в противен случай само упражнения можеш да водиш. Докато станат доценти, предполагам, че натрупват някаква рутина.

Аз в това не съм убедена. Задочно съм завършила , упражнения сме нямали .Не знам и дали е задължително всички университетски преподаватели да са професори  Thinking Асистентите вършат основната работа, а дали са били и доценти , нямам идея . Имам познати асистенти , но май не са доценти  newsm78 все още де . То и там една мафия , като масоните са.

# 353
  • София
Аз лично съм завършила в СУ, но се чудя каква е тази омраза и защо толкова нападате студентите от частните университети...

И аз на това се чудих преди няколко страници и ми беше обяснено, че за нищо не стават заради лесния прием и лесното завършване.
Аз обаче си мисля, че е до човек, а не до университет  Thinking

# 354

Никой не напада студенти! Дори и през ум не ни е минавало да ги нападаме!  Laughing

# 355

Аз лично за Американския, който е частен, съм чувала много хубави работи, но за повечето имам впечатления, че това, което правят, не е особено етично. Вътко и Фътко завършили дисциплината Х и преподават по нея в университета У, обаче изведнъж решили, че може и да преподават и по дисциплината Z, която в момента е много модерна, в колежчето W, само защото са изкарали няколкоседмичен курс или са ходили на семинар по темата. Ами поне да са го учили повече време или поне на практика да са го работили и да са реализирали печалба от това, че да имат очи да преподават на тия студенти 3-4-5 години по тази дисциплина. А то единствената печалба от дисциплината Z, на която разчитат, е тази от студентите. Айде, ако Вътко и Фътко преподават нещо, от което имат понятие (да речем, преподавали са го дълго време в държавен ВУЗ), е ясно, че те имат нужда от пари, а студентът има нужда от диплома и учебно заведение, в което по-лесно да влезе. Огромен проблем при частните ВУЗ-ове е и акредитацията, признаването на легитимността на дипломата.

# 356

Аз лично за Американския, който е частен, съм чувала много хубави работи, но за повечето имам впечатления, че това, което правят, не е особено етично. Вътко и Фътко завършили дисциплината Х и преподават по нея в университета У, обаче изведнъж решили, че може и да преподават и по дисциплината Z, която в момента е много модерна, в колежчето W, само защото са изкарали няколкоседмичен курс или са ходили на семинар по темата. Ами поне да са го учили повече време или поне на практика да са го работили и да са реализирали печалба от това, че да имат очи да преподават на тия студенти 3-4-5 години по тази дисциплина. А то единствената печалба от дисциплината Z, на която разчитат, е тази от студентите. Айде, ако Вътко и Фътко преподават нещо, от което имат понятие (да речем, преподавали са го дълго време в държавен ВУЗ), е ясно, че те имат нужда от пари, а студентът има нужда от диплома и учебно заведение, в което по-лесно да влезе. Огромен проблем при частните ВУЗ-ове е и акредитацията, признаването на легитимността на дипломата.
Аз мисля че и двата университета нямат проблем с акредитацията, но пък и аз съм виждала обяви за работа където не се приемат кандидатури на завършили БСУ

# 357
Моят преподавател по статистика е с титла доктор,той си води лекциите.

# 358

То не може да е само това, но значи е поне главен асистент, щом има придобита образователна/научна степен "доктор".

# 359

То не може да е само това, но значи е поне главен асистент, щом има придобита образователна/научна степен "доктор".
Да.

Общи условия

Активация на акаунт