Моля спешно зо помощ с изпита ми по математика

• 17 067
  • 376
  •   1
Отговори
# 45
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Въобще не ме занимава какво ти е впечатлението, Лиляна, няма нужда от извинения Laughing. За формули от училище идеше реч- никой не е длъжен да ги помни доживот.

# 46
  • Ямбол
Когато учим все пак трябва да ги знаем или поне как можем да ги използваме, ако ги намерим и как да ги намерим.
Това да ти стигне акъла само как да попиташ в бг-мамма говори за много ниско ниво изобщо.

# 47
  • вятър в маслините, вятър над хребета
С това вече съм съгласна Peace.

# 48
Има някои неща в този живот които просто НЕ се правят. Сред тях са например, да пребиеш инвалид, да спиш с мъжа на сестра си, да крадеш от дарения, да си изплющиш изпита в Клюкарника...

# 49
Ох, ама какви сте!!! Аз сега отварям и честно, бих помогнала за поне   две от задачите, нищо, че не съм била много добра по математика, то ако бях по-добра и за останалите бих помогнала, но съм забравила кое какво. Не е добре да се търси такъв начин за помощ, но ако изпитът е просто формален да се мине нещо, защо да не помогнем. Моят бивш учеше икономика като  второ висше след медицината, за да  има повече възможности в работата си - на 30+ беше и направо му се беше стъжнило точно от математиката (висша) За нищо нямаше да му послужи, просто това се изисква. Да,  елементарни са задачите сигурно, да - учени са в училище, ама чак пък такъв позор, че е потърсила  помощ, не е (това ако наистина не е важен предмет за специалността, по която смята да работи).

# 50
Съчувствам искрено за математиката - и мен тя много ме мъчеше, НО в училище. Хубавото на висшето образование е, че можеш да избираш какво да учиш и какво да не учиш после. Поради тази причина избрах хуманитарна специалност.

Та, при възможност за такъв избор ми се струва адски нагло да продължиш по линия на най-малкото съпротивление, да преписваш, още повече - върхът на наглостта - по време на изпит да си чатиш в някакъв форум. Що за университет и що за преподаватели/квестори са това?!

# 51
Най-добре тази тема да се заключи.И тя се превърна в плювалник,както доста от темите в този раздел... Tired Авторката и тя как реши точно тук в Осилника са пусне тема...
Защо го възприемате като плюене?
А как ще ви се стори този път да бъдем обвинени в подпомагане на нещо незаконно? Не е ли преписването по време на час нещо съвсем нередно? И редно ли е БГ Мамите да влизат в ролята на пищов? И не е ли срамно и крайно нахално малката хитруша да не си подготви предварително пищовите, а да ни юрка да помагаме с елементарни формули?
Защо да толерираме преписвачите? И то на фона на детето, на което не искат да му зачетат знанията, защото не било ходило да преписва в училище.... ooooh!

Аз също ненавиждах математиката в училище. Затова и записах специалност, в която да съм сигурна, че няма да ми се налага да се мъча с нея и да се излагам като кифладжийка на изпитите.
В крайна сметка, който не знае го късат. Сяда да поучи малко, явява се пак и връзва някоя тройка поне. То ако за всяка дисциплина, която го затруднява, човек се предава толкова лесно, представям си какви специалисти ще излязат от тези университети.

# 52
Моят бивш учеше икономика като  второ висше след медицината, за да  има повече възможности в работата си - на 30+ беше и направо му се беше стъжнило точно от математиката (висша) За нищо нямаше да му послужи, просто това се изисква.

Виж сега, който има големи амбиции, да си им шета и да си им насмогва. Като не е Алберт Швайцер, да си е кютал "само" с медицината. Да не говорим, че ако наистина учиш медицина, не би следвало да ти остава време за нищо друго.

А девойката в случая, става за смях, най-вече защото с две ръце и със смартфон с НЕТ (!) пак не смогнала да си реши задачките, опряла до бг-мамите...!
Е, това вече е елементарна глупост.

# 53
  • out of space
Или програмата е супер тъпа и е време да се осъвремени, или Алисън е едно безочливо копеле, което иска да мине без да учи.
Преди години мой приятел влиза да учи дизайн, приемаха с 3 изпита по рисуване и още първия семестър го застрелват с 2 математики. Кой идиот е преценил, че художниците ще се справят с математиката? Защото, съвсем логично, те изкарват високите оценки по рисуване. И после се почва едно влачене и тройки помилост, ужас.

О да. Аз така влязох в Лесотехническия, Интериорен дизайн, с два изпита по рисуване. Само рисуване.
Първата година, две висши математики и една физика.
Е на двете изкарах 3, на третото 2, хванах си багажа и отидох да кандидатсвам в Академията. Слава Богу, че ме приеха.  Laughing

Абсолютно същото се случи и на мен! Тази дискриптивна геометрия ми разказа играта. Само че не отидох в Академията, а завърших икономика  Simple Smile

Бях наясно, че ще уча ВМ и Дискриптивна, по първото се справих задоволително, но с геометрията не- не съм си и помисляла, че може да бъде толкова сложно за мен.

# 54
Да не разводняваме кое за какво е нужно - бившият ми беше фармацевтичен представител, медицина за това е задължителна като образование, икономиката като   бонус -  за висши постове....Пак казвам, че не считам учещ човек да използва лесното чрез каквото и да е,  , но  като разбиращ човек пък, знам колко  ненужни неща се усвояват по програми, щото няма  кой да ги промени. Та като на едните не им се занимава да направят образованието качествено, нормално е и на други да не им се занимава да учат качествено.

# 55
Та като на едните не им се занимава да направят образованието качествено, нормално е и на други да не им се занимава да учат качествено.

И какво пак става "мижай да се лажем". Сега така, после ще стане "те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работя". Всичкото ни през куп за грош, но на нас тъй и си ни харесва.
Нищо нормално не виждам аз. Като не и харесва програмата да си намери свестен ВУЗ, който да отговаря на критериите и за кохерентност.

# 56
Щом икономиката е бонус, а не ти се отдава математиката, просто оставаш без този бонус, нещата са прости. Избираш професия, пътят към която ще ти носи удоволствие, радост от ученето и няма да ти се налага да преписваш.

Не говоря просто така, романтически и идеалистично, а от собствен опит - не ми се отдаваше математиката, завърших филология, докторат защитих даже. И сега ако видя студент/докторант да си чати във форум по време на изпит, да преписва, мигновено ще анулирам работата му.

# 57
Моите уважения към потребителките, на които им е призвание математиката, но да не се възмущават, че Алисън не е могла да реши 4 елементарни задачи. Може би не беше най-доброто й решение да изтипоса изпитния вариант тук, но нека да не забравяме основното, и то е: Че, ако не упражняваш дадено нещо, колкото и лесно да е то, се забравя. Особено пък, ако не ти идва от вътре да го правиш. Нито е твоето призвание.

Скрит текст:
П.С: Приемате ли още един член в клуба "Мразя и нищо не разбирам от математика." Grinning

# 58
Моля спешно за помощ!!!
Пускам ви една екселска с 34 шийта, всички трябва да се попълнят, има формулки, споко, няма да е много трудоемко.
До утре в девет трябва да е готова.Ще почерпя на заплата - моля виииии. Joy Joy Joy

# 59
Ох, добре последно ще намеся бившия - той си завърши  "сложната" икономика, всъщност нищо не му беше сложно, освен  математиката, която беше  сигурно забравил - сега е  шеф на голяма фармацевтична компания и до математика никога не е стигал, за да се справя повече от добре... Честно казано, сигурно не обяснявам добре, затова спирам.

Общи условия

Активация на акаунт