Моля спешно зо помощ с изпита ми по математика

• 17 045
  • 376
  •   1
Отговори
# 360
tin4ety може да си казала по-горе, но къде учиш ти ?

# 361
Един ученик, ако толкова много желае да следва в университет, то ще седне и ще се подготви за приемните изпити. Тези, които са завършили средно без много знания и не са се подготвили за приемните изпити е нормално да се насочат към частните университети - там критериите са доста занижени. Но нека да предположим, че са се осъзнали и са решили сериозно да учат след като са ги приели, което е наистина възможно, но малко вероятно.
Какво предлагат частните университети? - Лесна програма и лесни изпити, защото ако започнат да са много взискателни, студентите ще избягат и няма кой да плаща.
Имали база и преподаватели - много хубаво, но това не е достатъчно!
Накрая студентите получават дипломи, но за съжаление тези дипломи може официално да са признати, но неофициално не са.
За мен едно такова следване е загуба на време и пари.

# 362
  • София
Много се радвам, че навремето нашите ме навиха да кандидатствам само и единствено в СУ. Спестили са ми дискриминацията, ако бях решила да уча другаде  Laughing

# 363
Ииии,сегаааа,слагам си дъждобранааа:
Уча в НБУ! Mr. Green
Плюйте на воля! Laughing

# 364

Devorah благодаря ти за отговора . До някъде се бях досетила , но ми стана интересно конкретно за кой университет говориш  Hug Разбира се това е лично и е твое решение дали да го споделиш  Wink .

Не ми се иска да конкретизирам. Дори не съм сигурна дали бих могла да дам адекватен съвет на ученик, който се готви да кандидатства в Щатите. Първо съм завършила доста отдавна. Нямам идея какви са цените, т.е. колко скъп е животът там сега. Второ съм учила в държавен, а не частен, нямам база за сравнение, освен че таксите ми бяха в пъти по-ниски и покрити от стипендия. Трето университетите са с различни политики. В моя можеше да ти намалят поведението за какво ли не, което примерно намалява шансовете ти да кандидатстваш за специалности като право (което се учи след бакалавър). И много още. Да кажем, че имам наблюдения върху АУБ и нещата са сходни в много отношения.

# 365
И как е - като общо приетите разбирания ли е ? Смисъл наистина ли толкова лесно ви дават изпитите?

# 366
И как е - като общо приетите разбирания ли е ? Смисъл наистина ли толкова лесно ви дават изпитите?

При положение, че:

Но,като преподавател не е добър,много неразбрано обяснява,объркано.

предполагам, че изпитът е бил ужасно труден и е било много трудно човек да се подготви за него Rolling Eyes Mr. Green

# 367
Накрая обаче реално почти всичко опира до връзки, каквото и да си говорим Laughing Не в 100% от случаите, но в почти толкова. Шуробаджанащина или да даваш дупе на шефа. Или до това доколко си гъвкав, адаптативен...иначе казано как умееш да комуникираш с правилните хора, така че да извличаш необходимите неща. Някакъв страхотен късмет е да си намериш работа без връзки, сравнително добре платена и без да трябва да правиш това онова с управителя.
Парадокса е, че хората, които са най-натрапвани и давани за пример едва ли не в Бг, са изключително елементарни същества, много под нивото дори на третокласник. Не пробиват тук само много учените и много трудолюбивите, ако не притежават гореизброените "качества". За тях най-добре да емигрират, където ще виреят по-добре, за да не се окаже, че са се трудили на вятъра.

# 368

Тя като няма база за сравнение , как ги дават другаде , как да ти отговори ?

AQUА, то за това не е важно само кой къде какво е учил , ама и академията на живота ако не ги поучука  хората , остават ниво зубари или академици  Mr. Green

# 369
B & C Този пост съм го пропуснала  Laughing Но се сетих, че едно момченце беше дошло при нас на стаж - лично за мен с връзки,но това е друг въпрос. Та то учило в НБУ и беше много горд, че има само отлични оценки, а изобщо не сядало да учи... Shocked Просто като го слушах, колко беше доволен от себе си ми призля.. Замислих се това ли ще е бъдещето ни ...

# 370
Те един изпит като искат да ти го дадат си личи Laughing Я дали квестора ще се прави на луд и че не вижда преписването около него,дали ще подсказва, дали ще се прави че не вижда джаджите на всички в залата или просто ще ги пусне без изпит с някой колоквиум или на база оценки от упражнения, които пък са написани на базата на нищо.

# 371

При положение, че:

Но,като преподавател не е добър,много неразбрано обяснява,объркано.

предполагам, че изпитът е бил ужасно труден и е било много трудно човек да се подготви за него Rolling Eyes Mr. Green
Колко оригинално! Mr. Green
Ами,предметът е труден,да,и?! Както вече написах,по този предмет уча основно от учебника и лекциите на преподавателката на другата група.
А изпитването беше да пишеш по 2 теми.Учиш взетия досега материал и после ти дават 2 теми,по които да пишеш.
Ивайло Търнев си ни пазеше.Изгони двама за преписване.
Да добавя,че говоря за контролно.Понеже и на двете контролни съм присъствала и имам петици,съм освободена от изпит.Естествено,ако съм доволна от оценката-е,доволна съм.
Принципно,при повечето преподаватели има такава опция за освобождаване,но изискват поне четворки,за да те освободят.Ивайло Търнев иска 5.

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 01:56 от tin4ety

# 372
Те един изпит като искат да ти го дадат си личи Laughing Я дали квестора ще се прави на луд и че не вижда преписването около него,дали ще подсказва, дали ще се прави че не вижда джаджите на всички в залата или просто ще ги пусне без изпит с някой колоквиум или на база оценки от упражнения, които пък са написани на базата на нищо.

Защото в държавните не правят така ли !? В  СУ не знам , но иначе и пари под маса и на тоя и оня човек си вървят навсякъде . Или масата турци които напълниха МЕИ Варна и ВИНС  и учат и завършват и не знаят ни български ни английски като хората . В държавните приема е труден за завършването не съм убедена. В МЕИ сами се отказват много заради математиките и трудната реализация после , иначе за ВИНС имаше виц , че и чадър да забрави някой , пак излиза с диплома .

# 373
А изпитът беше да пишеш по 2 теми.Учиш взетия досега материал и после ти дават 2 теми,по които да пишеш.
Ивайло Търнев си ни пазеше.Изгони двама за преписване.
Ау, две теми...много! Shocked ooooh!
Сигурно си се измъчила докато ги напишеш  Crazy
А поне можеше ли да си избереш една от двете или ви накараха да пишете и по двете?

# 374
B & C  Mr. Green Сега ще си помисли вече, че много се заяждаш  Mr. Green
adelinda не съм казала обратното. Навсякъде има и такива неща, но имах предвид, че това може да каже поне дали се случва. Дадох няколко предположения.

Общи условия

Активация на акаунт