Очакваме с копнеж, Мартенски бебевалеж!

• 44 596
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Момичета, вие киселини имате ли, от 10 дена ме измъчват много, незнам с какво да ги овладявам.Казаха ми газирана водя, ама аз газирано не обичам и не пия. С първата бременност не съм имало такова нещо, вечер не мога да заспивам въртя се до късно сутрин ставам рано. За кг +8 съм засега, храня се нормално ама сладкото не ме привлича избщо( винаги е било така де). Още малко остана, ама взе да ми се увижда. Бебето е хипер активно,още ходя на работа(до 31,01) и направо понякога едва издържам на стола. Вече е обърнато с главата надолу и всичко е нормално. Така и не можах да се  спра на някаква количка, а кошарка купихме тази
 http://www.patilanci.bg/multifunkcionalna-koshara-cangaroo-relax-jylt  Дано да е сполучлива.
sysonka, аз съм с киселини всеки ден. Момичетата от форума ми препоръчаха Гавискон и да ти кажа върши ми работа. В упътването пише, да се дъфчат 2 капчета наведнъж, но истината е че установих, че и само 1 ми върши работа.

# 182
Засега, мисля че ги успокоявам с чаша прясно мляко и пепси, пък да видим ако стане сериозно ще се замисял за Гавискон. За изписване съм взела боди с къс ръкав, ританки и блузка и шапка- до тук в зелен цвят. Не мога да си намеря подходяща пелена( памучна) или порт бебе,което наистина да ми хареса. А иначе пък имам 2 бр порт бебе от каката, ама като не съм мислила за второ съм се захласнала по розовият цвят, та сега няма да ми влезнат много в употреба, добре че спалните комплекти са в зелено и жълто. Момичета купихте ли кошчета за кола да споделите на какво сте се спрели.

# 183
Привет и от мен! Да се отчета и аз - днес бях на преглед и отново потвърдиха, че бебка е 1,5 кг. в 30 седмица, което явно е нормално. Казаха ми, че мога да спра магнезия, но не ми се иска. С него съм си по-спокойна. Simple Smile
За педиатъра - сега ми е лесно - избирам този на баткото, но си спомням, че първия път го избрах чак след раждането и пак нямаше проблем. Обадих му се и дойде някъде около 3-тия ден след изписването. Честно казано, на мен тогава ми беше много полезен.
За изписването съм взела комплект, който включва: памучни блузка с дълъг ръкав, ританки и шапка, доста плътен, ватиран гащеризон без ръкави, яке с качулка, което е със същата дебелина и ватирана пелена.
Йо, аз пък не мога да определя как е застанала бебка, въпреки че ми е втора бременност. Дори не различавам крак от ръка, все още, камо ли да определя дали е слязла към таза.  Laughing
За обиколниците - изобщо не са задължителни. Използват се повече за разкош и предимно при дървените кошари, за да предпазят бебчо от удар. Аз си харесах много свежо спално комплектче, което е само с един обиколник /за едната дълга страна на кошарката/. Утре ще го получа и ще мога да се похваля.  Wink

# 184
  • Бургас
За така наречените комплекти за изписване Май понякога има излишни елементи. Според мен нужно е бельо, дреха, одеало или ескимос, шапчица и  ръкавички.
Бугас, ще разглася за срещата, нека по-ранните да кажат кога излизат в отпуски.
Мен още вятър ме вее на бял кон, не съм решила къде да раждам. Само знам, че искам да е нормално и неиндуцирано и тези двете в комбинация изключват избор на екип. Иначе се следя при Ризова и може би ще отида в Черноморска като настъпи момента, но и Окръжна ми харесва, че имам хубав спомен от предния път. И на Дева нищо й няма. Иначе в Черноморска като лежах лятото за кървенето в началото, всички ми бяха симпатични. Сега не е като преди 6 години, има конкуренция и полагат старание навсякъде.

# 185
За комплекта за изписване-в повечето има излишни елементи, с цел да се оскъпи.За мен, може би най важна е пелената(тя и най-дълго време се употребява), за да си я ползвам и след това с количката.Та гледам да е достатъчно плътна и да си отиват с количката на цвят.Някой пишеше , че ще слага направо гащеризон, но според мен, винаги отдолу трябва да има боди.
Йо, и аз уещам бебето , че е слязло по-на ниско newsm78;но то си върви и по-големичко, че може действително да му е тясно.Преди няколко дни ходих на преглед, нищо не им казах по въпроса, а те нищо обезпокоително не казаха.Но комуникацията с моята докторка в последно време не е добра, така че и аз не знам какво да кажа newsm78.Настроила съм се, че преди термин ще раждам, но всичко е божа работа.Аз също останах на варианта-естествено и неиндуцирано.Нямам търпение да раждам , че много ми увидя тази бременност.Знам, че после ще търся тези мързеливи дни, но поне тялото ще си е само мое Simple SmileСега все нещо не ми е наред-тежи ми, ходя като патица, все съм уморена...а нощем място не мога да си намеря.Особено като последната нощ, когато малката щерка искаше да спя в нейното легло.Цяла нощ се пазих да не ме ритне, тясно ми беше, киселини....а бе много екстри.

# 186
  • гр. София
Добро утро,

scrye, ходих през здравен фонд Доверие, защото имам допълнително осигуряване там, но работят и със здравна каса. Най-добре е да им се обадиш, за да не те подведа нещо.

~Анджела~, бих те посъветвала да отидеш въпреки по-малкия диоптър, защото доколкото разбрах той не е изцяло определящ.

За изписването при нас бабата е поела агажимента да осигури дрешките, така че за мен ще е изненада до тогава, но й имам доверие Simple Smile

Приятен ден! Simple Smile

# 187
лора др, щом не е казала, че има повод за притеснение, явно всичко си е в рамките на нормалното  Peace Имало различни степени на спускане на бебето в таза, докато се ориентира съвсем къде трябва да застане, за да излезе  Laughing Още им е рано  newsm78
bubeto77   Hug

# 188
  • Велико Търново
hera25 благодаря, аз имах в предвид друго, чудя се кой да ми даде направление, вероятно личния лекар или лекаря, който ме следи по ЖК трябва да ме прати  newsm78

# 189
  • гр. София
scrye, извинявам се, не те разбрах първия път Simple Smile мисля, че лекаря по ЖК трябва да е, но не съм 100% сигурна.

# 190
  • София
Засега, мисля че ги успокоявам с чаша прясно мляко и пепси, пък да видим ако стане сериозно ще се замисял за Гавискон. За изписване съм взела боди с къс ръкав, ританки и блузка и шапка- до тук в зелен цвят. Не мога да си намеря подходяща пелена( памучна) или порт бебе,което наистина да ми хареса. А иначе пък имам 2 бр порт бебе от каката, ама като не съм мислила за второ съм се захласнала по розовият цвят, та сега няма да ми влезнат много в употреба, добре че спалните комплекти са в зелено и жълто. Момичета купихте ли кошчета за кола да споделите на какво сте се спрели.

Аз след доста търсене на информация накрая се спрях на Recaro http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00AZLGD1Y/ref=oh_details_o02 … ie=UTF8&psc=1
Столчето е с много награди и успешно преминава краш тестовете (пази Боже!). Снощи ми го докараха и наживо мога да кажа, че е още по-хубаво. Материята е невероятна и изглежда много комфортно. Каката има на същата марка, но столче за по-големи и наистина е много удобно.

# 191
Здравейте момичета, аз до скоро много исках обиколници, даже с всеки комплект, ама като ви чета май ще е ненужно. Все пак съм поръчала един, да си имам, но е само с единия комплект чаршафи. Ако се окаже полезен, винаги може да купя още един.
За късмет нямам киселини, само ако ям нещо - примерно Макдоналдс..
Вече съм болнични и сега започнах да се чудя от къде да започна с подреждането и чистенето. Ще ходя и на лекции, поне да се запозная с част от вас Simple Smile

# 192
Моят комплект за изписване включва пелена портбебе , боди , пътен гащеризон , шапка , ръкавички и пантофки . Всичко ще се използва и след това .
Леглото ни пристига тази седмица , а още не съм купила спални комплекти . Мисля само един да е с обиколници . Бубе ще чакам да видя твоето комплектче  Party

Педиатър вече си имаме  baby_neutral

# 193
bubeto77, и аз ще се радвам, ако покажеш линк или снимка на твоето спално комплектче, че аз нещо все не мога да харесам.

geri_koleva, ще споделиш ли кой педиатър си избрала, ако е за София? Ще се радвам, ако и другите мами от София, които са избрали вече, споделят, че аз съм в голяма чуденка..

Иначе аз започнах от миналата седмица да ходя на лекции за бъдещи мами (миналата седмица на 1 и днес на още 1) и съм мн доволна, страшно полезно е, особено за хора като мен, които още не са минали по този път. Simple Smile

# 194
Здравейте отново,
Много си харесвам спалното комплектче. Нямах търпение да го сложа на кошарката и да снимам.  Grinning

Ето го и него:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=704249236282139&l=022d319007
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=704249282948801&l=8a5ca16d6b

Общи условия

Активация на акаунт