Очакваме с копнеж, Мартенски бебевалеж!

• 44 597
  • 775
  •   1
Отговори
# 225
Според мен бебетата има още да се въртят.. или поне при мен. Предните месец-два моята госпожица си беше все главично, но последния път миналия петък при моя доки се беше врътнала седалищно.. и се стреснах. На другия ден обаче бях на ЖК и се оказа, че пак се е врътнала главично, та общо взето се успокоих. И понеже е страшно активна, както при вас, на моменти ме изпъва чак до болка.. та затова ми се струва, че ще има още да се върти, колкото иска, явно не й е толкова тясно, а съм в 33 седмица.

Иначе днес не се стърпях след лекцията за бъдещи мами и пак купувах дрешки. Simple Smile Вчера поръчах и два комплекта спално бельо, които чакам до 1-2 дни. Simple Smile

# 226
Здравейте. Чета ви редовно и вече съм в 34г.с. С всеки изминал ден се чувствам по - притеснена и все повече въпроси изплуват в главата ми. На мен докторката не ми е изписвала магнезии предполагам защото не е видяла нищо притеснително. Бебето шава доста предимно вечер, все едно чака баща си да се върне от работа, за да чуе гласа му и започва играта. На няколко пъти на консултациите споменах за по - обилното бяло течение което имам - казаха ми че било нормално при бременните - имате ли този проблем? По принцип не съм бъзла, но адски ме е страх от предстоящото главно защото не знам какво да очаквам, първа бременност ми е. Притеснявам се от всичко - навреме ли ще стигнем до Русе и до болницата, ще мога ли да се справя с болките и изобщо с цялата ситуация, всичко наред ли ще е, какво се усеща по време на тези контракции, ще ги разпозная ли веднага...? и много други такива въпроси. Знам, че не трябва толкова да се шашкам, но наистина съм голяма паника дори вече няма нощ, в която да не сънувам, че раждам. Вие как се справяте с тези страхове или аз съм една от малкото, която е толкова стресната?   chef  33uu

# 227
Marissa_ със сигурност не си само ти Simple Smile
Аз както до миналата седмица хич не мислех за раждане и ми беше ,,ясно " всичко , така откакто разбрах , че бебо се е обърнал с дупето надолу и само за раждане мисля .
Добре че още ходя на работа и успоредено с това ме чака сесия , та поне има накъде да си пренасочвам мислите . Все се намира с какво да се развлича човек  . Не мисля ,че е много добре да се вглъбяваме само в мисли за бебето и раждането ... казах аз отваряйки форума за 100тен път днес

Момичета , имам странен въпрос - ориентирате ли се сами , опипом кое къде му е на човечето ? След упражненията за обръщане днес съм сигурна че се завъртя нанякъде ама не мога да го разбера накъде  newsm78

# 228
Моята сесия приключи и сега съм съвсем свободна да се шашкам колкото си искам хихихих  Wink Днес имам някаква странна болка в кръста с леко парене. До сега не ми се беше случвало. Хубав ден   bouquet

# 229
И мен ме заболя от ляво, в областта на бъбрека, ще наблегна на водата:-))))

# 230
Здравейте,мамчета.И аз,като някои от вас имам болки ниско долу в корема,все едно имам синини.АГ каза,че това са кости там и те болят така,а също и мускулите.Много е непрятно особено,ако стоя права по-дълго време или ако просто се разхождам.Също,като лягам и ставам и се преобувам и вдигам краката си пак е така,но още малко остана,само с бебка всичко да е наред Praynig Иначе от другата седмица излизам в 45-дневния болничен и нямам търпение вече,защото много ми е тежичко и ми се почива повечко...А,да попитам някоя от вас ползва ли хомеопатични капки за нос ЕУФОРБИУМ?Препоръчаха ми ги в аптеката,а личната не си вдига телефона/за кой ли път #2gunfire/ та за това питам и вас. Иначе ние повечето неща купихме вече за дребосъчето,остана ни още малко...Поздрави на всички Wink

# 231
Marissa_ , аз не искам да си призная, че ме е страх...  Flutter Че мисля за всички неща, които си споменала и се моля постоянно и двете да сме добре! Искам, както винаги, поне да изглеждам спокойна, позитивна и да очаквам най-доброто!  Praynig Вярвам и пожелавам на всяка една от нас да има леко раждане и да гушкаме прекрасните малки бебчета, които са в нас  Peace
Относно болки - до сега нямах никакви /освен от шутовете и мушкането с главичката/, но от тази нощ ме заболя тазът и кръстът  ooooh! Не мога да си седна на Д-то, не мога да легна, много е неприятно, но предполагам, че са нормални болежки за края на бременността. Дори не ми тежи коремът, не ходя и като "пате", както очаквах, гледайки други бременни, а много ми се искаше, изглежда ми забавно  Laughing Аз скачам и шавам като шило... дори все ми правят забележки докторите и близките, ама характер...  ooooh!  Blush
За секциото - наистина се прави по-рано, за да се избегне започването на естествено раждане, но дори такова да настъпи, винаги може да се извърши спешно секцио  Peace

# 232
galeto83sf, Еуфорбиума можеш да си ползваш, става за бременни, ползвах и при първата, и при втората бременност, но не върши особено работа  Simple Smile Аз бях с много яка хрема мин.месец, промивах с физиологичен разтвор Стеримар, а за запушването ми помагаше тампон с ракия и вода в носа... общо взето бабини девитини. Чувала съм, че и лимон можеш да си капеш, също отпушвал носа, аз не съм го изпробвала на себе си.
ЙоТо, радвай се, че не ходиш като пате. Никак не е секси.  Rolling Eyes
За стреса от раждане, настройвайте се положително, не слушайте гадни истории за раждане, само хубавите слушайте, и така.
Аз бях много положителна на раждането, хилих се до последно, въпреки болките, мина леко наистина. Надявам се и сега да е така!
Emalfy, убедена съм къде са краката, непрекъснато ги усещам и да не искам. За главата мога само да предполагам.

# 233
Само да кажа, че намерих в youtube много интересно предаване на БТВ- Такъв е животът Шейново. може би сте го гледали, аз не бях. Подейства ми някак успокояващо да видиш нещата толкова отблизо...и емционално.

# 234
Borovinka, много са готини тия серийки, изгледах ги с голям интерес с предната беменност Simple Smile

# 235
Аз не съм ги гледала и ще ми бъде много интересно. Благодаря   bouquet

За болките - имам ги отдавна, вече свикнах. Болката в таза и между краката ми се появи може би към 6-7 месец и постепенно се усилва. При мен е по- силна в ляво, все едно ще ми падне целия крак, не знам как точно да го обясня, но е гадно. През нощта едва се обръщам, когато се обувам ми е много трудно, а рязането на нокти на краката си е истински кошмар, поне болките в кръста намаляха леко, но няма как, остана още малко, ще търпя. Радвам се, че нямам контракции и успявам да си върша домакинската работа и да ходя на разходка, но на моменти като се изморя и аз вървя като пате  Joy

# 236
И аз имам болки и то почти от началото,тогава бяха слаби след 6ти месец се увеличиха.А за рязането на ноктите на краката  ooooh! цяло приключение.Кръста също ме боли ужасно,не спя по цели нощи,не ми е удобно ама както всички казвате малко остана  Simple Smile newsm44
А да ви попитам момичета,къде сте решили да раждате (София)аз с първото дете бях в 2ра градска,но съм останала с много лоши впечатления #Cussing out и въпреки,че ще ми е второ раждане колкото повече наближава все повече ми е притеснено.Казват,че като веднъж си минал по този път било по лесно,уви не...аз като знам какво ме очаква ...ужасно се плаша. newsm17

# 237
и въпреки,че ще ми е второ раждане колкото повече наближава все повече ми е притеснено.Казват,че като веднъж си минал по този път било по лесно,уви не...аз като знам какво ме очаква ...ужасно се плаша. newsm17
И аз съм така. Първия път не знаех какво ме чака и не се притеснявах, даже нямах търпение. Сега обаче знам какво е и се притеснявам много Simple Smile

# 238
и въпреки,че ще ми е второ раждане колкото повече наближава все повече ми е притеснено.Казват,че като веднъж си минал по този път било по лесно,уви не...аз като знам какво ме очаква ...ужасно се плаша. newsm17
И аз съм така. Първия път не знаех какво ме чака и не се притеснявах, даже нямах търпение. Сега обаче знам какво е и се притеснявам много Simple Smile
"Много добра идея" е да го споделите и всяка, на която й е първо раждане да започне да трепери още повече и да се притеснява  newsm78

# 239
  • Бургас
А мен и предния път и сега не ме е страх. Дори сега като знам какви хубави емоции са, го чакам с още по-голямо нетърпение. Предния път бях нормално индуцирано, за което взех решение 4 дни преди термин. Сега искам да е съвсем естествено, искам да усетя и емоцията на изненадата.
Добре дошли на новичките мами!

Общи условия

Активация на акаунт