Очакваме с копнеж, Мартенски бебевалеж!

• 44 597
  • 775
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Чета и си мисля, само аз ли все още нищо не съм купила и приготвила за бебо?Термина ми е на 19 март и все ми се струва че има време. При положение че вече всичко има по магазините за ден, два всичко може да се накупи не ми се струва необходимо от толкова рано да приготвям всичко. Не си мислете че това е от суеверие. Може би аз съм в грешка незнам, но има ли мами който мислят като мен?

Зависи колко си капризна. За ден два може да се обиколят магазините, но и нищо да не харесаш. Ако примерно искаш определен десен количка, може да се наложи да се чака доставка. Аз поръчвах неща и от чужбина (включително дървената кошара и столчето за кола), та трябва да се предвиди време докато дойдат. Иначе за общи неща и дреболии и по Интернет може да ги поръчаш за няколко часа. Аз лично по магазините в Бг не съм ходила.

# 211
  • Бургас
Привет и от мен.
Аз най-накрая се въодушевих да пазарувам. Гледахме всеки месец да взимаме по нещо, че иначе на веднъж си е доста пара. Последно купувахме дрешки и честно да си призная  Embarassed май се олях... Толкова са ми сладурски, че не оставих за бабите да купуват. Ще ги инструктирам да взимат по-големи размери. Wink

Последната седмица, две имам болки в срамната кост. Четох, че е нормално - тялото се подготвя за раждането, а аз за бастун.  Rolling Eyes Най-боли като вдигам крак да се обуя примерно. Търпи се, но просто исках да споделя. Естествено първо обвиних ММ, че ме е сритал вечерта докато спя Wink Laughing и получих най-неразбиращата физиономия тип "Как можеш дори да го кажеш?!?!"  argue

Само на мен ли ми идва да се самоиронизирам за болежките от бременността?  newsm78 Simple Smile

# 212
Здравейте и от мен тумбачета  Hug

Относно покупките ,аз съм почти готова поне така мисля.Остана само да си купя 2-3 неща за мен за болницата и дрешки за звездичката който ще ги копувам след седмица като ида до Джъмбо

# 213
Аз също смятам по рано да си купя и приготвя по важните и необходими неща, а не да чакам да родя пък тога тепърва да тичам по магазините. Тези дни ще си приготвя списък и към средата на другия месец ще се активизирам, защото като чета вас и взех да се плаша малко, че аз съм в грешка и губя ценно време. Иначе сте ми много полезни понеже на мен ми е първа бременост и не съм много на ясно какво е нужно и кое е по-добрия избор. Брагодаря ви мамчета!

# 214
Привет мами,
Ние напреднахме с покупките - вече имаме кошарка, завивки, количка, разни други неща като хигиенен комплект за бебчето, помпа за кърна и т.н.
Оставих около 250 лв за дрешки за новородени в Mothercare и H&M, с което вече се чувствам гузно. Но какво да се прави, толкова са хубави всички малки парцалки, че няма как им се устои.

А иначе ММ казва, че клякам и ставам като щангист докато се обувам и картинката е потресаваща Simple Smile Чувството на болки в таза е доста неприятно. Fervour, и аз съм като теб, даже усещам болка като все едно съм карала колело няколко часа например с твърда седалка. И разбира се, походката е един път - като малко патенце, поклащайки се и олюлявайки се ту в ляво, ту я дясно.

Мъжа ми като се загледа веднъж в заглавието на темата ни, веднага даде предложение за следващата" Скоро ли ще се случи, мама мартенка да се окучи..." Явно вече и на него му е дотегнало вече от хилядите болежки и охкания в тази бременност Joy #Crazy

# 215
Steli P , мъж ти е изключително поетична натура  Joy
Добре дошли на новите мами   bouquet
Относно покупките: Започнах след 7-мия месец и всеки месец си набелязвах какво да купя. Проучвах и си избирах. Вчера купих всичко за родилното - за мен и бебето, защото малко ме стресна тези дни и реших, че е по-добре вече да се подготвя, в събота ще купим кошара и количка и сме напълно готови  Peace Мисля, че разпределението на разходите и времето за покупки е по-скоро положително решение и аз лично не бих чакала последния момент Simple Smile
Относно мокрите кърпи: Купих едни на "Бочко" и едни на "Памперс", ще опитам и с двата видя и ще реша...
Някоя мама беше писала по-назад в темата, но не мога да върна страницата, че и нейното бебче вече се е разположило в таза... а не ти ли изписаха нещо за задържане?  newsm78 Че аз днес бях на преглед и ми изписаха хапчета... Ще ги пия до края на първата седмица от 9-ти месец.

# 216
Йо, аз съм тази , на която  бебето се смъкнало в таза,но нищо не са ми изписали newsm78Аз , както казах, говоря с докторката си на различни езици....след няколко дни ще ходя за болничен, ще видим тогава какво ще каже.
Аз също не съм доволна от кърпичките на Бочко(и като качество, и като миризма).Останалите им продукти(особено кремчето против подсичане) са доста по-добри.
И моя мъж чака с нетърпение да родя, че е поел основно грижата по децата и вече му идва в повече.Ама то не е само да направиш бебето и да си щракаш с пръсти докато аз ходя като патица, едвам се обувам, имам болки, киселини, гъби и каквото още се сетите.Ами на него са спестени тези ''красоти'', да не говорим за раждането. Thinking
Иначе за покупките, не съм проявила никакъв ентусиазъм.Сигурно, защото не ми е първо дете и не се разтапям от малки дрешчици Grinning.Дори не съм прегледала какво има от каките, но май почти нищо, че всичко по-сносно съм раздала.Ама и след раждането ще купувам, все ще мога да изляза за някой час навън.Тъкмо това ще повод да оставя бебето за малко на мъжа ми.А тези, които имат баби са съвсем облекчени.Няма от март в затвора да влизаме, я Laughing

# 217
Моята госпожица си е забила главата надолу, но не бих казала че бебето се се спуснало в таза.Това е друго нещо. Притиска ме и непрекъснато имам усещане, че ми се ходи до тоалетна, дори когато излизам от тоалетната.  Rolling Eyes Но ден, дори часове преди раждането бебето се спуска към таза и се приготвя за излитане. Моята не е там още, слава Богу! Пия Магнерич, 1-2 на ден като усетя болка или контракции. Докторката ми каза, че вече съм напреднала и нямам право на Но-шпа за болка, защото помагало на шийката да се отпусне и разшири, и ще си докарам беля. Shocked
Стели, това беше много добро!  Laughing
Изпрала съм вече всички дрешки от баткото, изгладих ги и ги сортирах. Изпрала съм количката на баткото, одеалата, чаршафите. Използвам хубавото време, че след ден-два дават да застудява.. Остава да си купя комплектче за изписване, да докупя малко бодита и ми малеят одеалцата, пораздадох бебешките одеалца на баткото.

# 218
Мами , имам въпрос за секциото .
Изобщо никога не ми е минавало през главата идеята за секцио , но господинът както в 25та седмица беше с главата надолу, сега я е вирнал гордо към ребрата ми и се извъртял седалищно  Cry
Понеже много ме шокира и разстрои вестта , забравих изобщо да питам докторката защо вадят бебета със секцио 2 седмици преди термин ... Искам да си дочакам термина с надеждата пак да се врътне... той и без това не спира да мърда .

# 219
лора др, странна връзка имате с твоята лекарка  Joy
Ivoventa , при първа бременност бебчето се спуска в таза /това е различно от обръщането му с главата надолу, моята от 6-ти месец си е обърната/ към 37-ма седмица от бременността. Обикновено след спускане на бебето в таза, раждането е от 2 до 4 седмици след това. Някои бебета така и не се спускат в таза и се налага извършването на секцио, други се спускат в последния момент или със започване на контракциите /при всеки е индивидуално/, а пък при втора и следващи бременности е непосредствено преди раждането  Peace
Но определено в 34-та г.с. не е никак хубаво бебчето вече да иска да излиза /както е при мен/, но ще си я "позадържим" малко  Flutter
Emalfy , наистина може отново да се обърне... сестра ми се е обърнала часове, преди да "резнат" майка ми, а аз съм се обърнала седмица преди раждането  Party

# 220
Здравейте мами Simple Smile
Не пиша много много, то тъй като вече си почивам вкъщи имах време да прочета всичко, което сте изписали.
Относно пазаруването - аз не бързам, тъй като терминът ми е в края на март и съм решила да пазарувам към края на февруари. Иначе кошарка и количка съм харесала-двете баби ще ги взимат. За прах за пране мисля да пробвам с Тео бебе- поне сестра ми казва, че е много доволна от него. За омекотителят от вас разбрах, че не се използва за бебета- беше ми много полезно!
За козметиката мисля да се насоча към мустела. Поне използвам техният крем против стрии и досега нямам нито една ( а съм +20кг). Но всъщност бях по-пълна в пубертета и си имам стриите от тогава (затова все тая).
Моят мъник се беше обърнал с главичката надолу още предния месец. Тази седмица ми отмениха консултацията заради грипната епидемия, че чак на 27ми имам час. Иначе и той е много активен- прави мексиканска вълна по корема ми, даже мъжът ми ме пита дали съм сигурна, че това е бебето  Laughing Доста ми тежи като легна на дясно, а през последните 2 дни и а ляво взе да ми тежи. Но както някой нагоре беше писал- много мина, остана малко.
Киселини имам още от 3ия месец- лекувам ги с чаша кока кола (преди не близвах)-лошото е, че после ставанията ми нощем до тоалетна се удвояват #Crazy
Относно диоптрите- аз съм  с минус 3. Ще си взимам направление за очен- да ми измери очното налягане- то е опасно за отлепване на ретината при напъните, не толкова диоптрите. Предпочитам си нормалното раждане и дано с очния сме на едно мнение.
Не знам дали сте коментирали епидуралната упойка. Много се двоумя дали да съм с такава или не. Моля някоя мама, която има опит да сподели. Съвсем скоро предстой да подам заявление за раждане в болницата, която съм избрала и трябва да реша.
П.С. За срещата в Бургас пишете и на мен - ще умра от скука вкъщи (изледах около 20 детски филмчета вече  Joy )

# 221
Emalfy не знам дали е задължително 2 седмици по-рано . Моя приятелка роди секцио по нейно желание 5 дни преди термин. Може наистина в последния момент да се обърне

# 222
 За секциото-  когато е в планов порядък се прави 10-тина дни по-рано  с цел да не започне естествено раждане.

# 223
Мерси момичета !  Hug
Ще пробвам първо да повися с главата надолу, лакти на земтята и колене на дивана ...
изкопах си ей това http://spinningbabies.blogspot.com/2007/02/how-to-do-inversion.html
 но май моят малкият си решава сам .... дори да го обърна , гаранция нулева ,че пак няма да се извърти .
Някой казвал ли ви е ,че е противопоказно да се спортува в осмия месец ? Аз продължавам да си ходя на спиннинг , като гледам да не въртя толкова интензивно . Но в последно време таткото все ме плаши ,че трябвало осмия месец да почивам . Знам че всичко си е строго индивидуално ,но дали движенията спомагат за подобряване на кръвопритока към матката и съответно спомагат за задържане или по-скоро водят до контракции

# 224
Ох да ви кажа дано устискам поне до 37, че нещо се стреснах. Малката взе да шава много настоятелно и нестандартно. От снощи е страшно активна, сякаш неспокойна и понеже няма място, корема ми се движи във всички посоки, докарва ме чак до болка. Реших, че нещо не й е наред и отидох до болницата. Казаха, че бебето си е супер, тоновете са перфектни, но имам регулярни леки контракции на 3 мин. и се чудеха дали да оставам или да си ходя. Незнам колко са леки, но ги усещам! Все пак като чуха, че пия Магнерич по 1 на ден и то само при нужда, като усетя контракции, се хванаха за главата и взеха бързо решение. Предписаха ми 3х2 Магнерич и да лежа вкъщи. Sad

Общи условия

Активация на акаунт