Очакваме с копнеж, Мартенски бебевалеж!

• 44 599
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм в Плевен и тук грипната епидемия продължава до понеделник.Отменени са само ЖК по каса,т.е. като си плащаш те преглеждат веднага Crossing Arms.Хемоглобин може да се проследи като се пусне кръвно изследване(няколко лева) и без да е назначено от лекар.Аз така проследявам моят, защото все е нисък.А на консултациите в последно време само ме теглят и мерят, та не виждам особен смисъл от тях.Мен ме притеснява бебето да не се обърне пак седалищно и да имам изненади в последния момент.Гъбите си ги отглеждам;решила съм последния месец пак полижинакс да си взема, макар че ефекта му преди беше няколко дни.
Аз децата съм ги мазала първоначално с олио...и сега мисля да е така.Бебешката кожа е много нежна и винаги може да поднесе изненади.Няма универсална козметика, която да е била добра за всички бебоци.
Едната ми щерка е контактна на скарлатина, та и тази екстра очаквам ooooh!Добре, че поне сме към края и органите вече са оформени.То с какво друго човек да се успокоява.

# 271
Ама аз вчера отидох в кабинета при доктора съвсем на време, колкото ми беше часа, даже бях помъкнала и детето, но доктора го нямаше, нямал други прегледи... Sunglasses, а сестрата ме отпрати по живо, по здраво с уговорката да се чуем за час. Confused schandy, от София съм. В крайна сметка, днес сутринта се чухме с доктора, взе ме сутринта, взе ми секрет, издаде ми болничния 45 дневния и така. Всичко е наред с беба, с главата надолу е. Следващият преглед е чак на 20 февруари. Явно нещата са се променили от преди 5 години. Едно време прегледите по това време бяха 2 пъти в месеца и се поемаха от НЗОК. Стели, аз ходих на тонове по мое желание преди 1 седмица, защото бях със страшни контракции и си платих 25 лева. Ако трябва през 2 седмици да цакам по 25 лева.......Почвам да се замислям дали на частно не излиза по-евтино?? newsm78

# 272
  • София
Ама аз вчера отидох в кабинета при доктора съвсем на време, колкото ми беше часа, даже бях помъкнала и детето, но доктора го нямаше, нямал други прегледи... Sunglasses, а сестрата ме отпрати по живо, по здраво с уговорката да се чуем за час. Confused schandy, от София съм. В крайна сметка, днес сутринта се чухме с доктора, взе ме сутринта, взе ми секрет, издаде ми болничния 45 дневния и така. Всичко е наред с беба, с главата надолу е. Следващият преглед е чак на 20 февруари. Явно нещата са се променили от преди 5 години. Едно време прегледите по това време бяха 2 пъти в месеца и се поемаха от НЗОК. Стели, аз ходих на тонове по мое желание преди 1 седмица, защото бях със страшни контракции и си платих 25 лева. Ако трябва през 2 седмици да цакам по 25 лева.......Почвам да се замислям дали на частно не излиза по-евтино?? newsm78

Много пари ти взимат за тонове. Някои тук казваха, че по 20лв., а на места о 15лв. плащали. В 8-мия месец се ходи 2 пъти, а в 9-тия всяка седмица.

# 273
Ivoventa, нещата не са се променили, явно твоя доктор процедира така. Аз ходя на ЖК по ЗК и прегледите ми са на 2 седмици още от 8-ми месец.

# 274
Някой знае ли какво се случва с тази тайна фейсбук група? Има ли активност там? Аз бях помолила администратора в миналата тема още да ме адне, но уви. И въобще какъв е смисъла от бг-мама като ще си говорим в фейсбук? аз предпочитам тук да си комуникираме. малко глупаво го намирам това раздвояване

# 275
Здравейте,   bouquet
как сте момичета, аз отново съм с нисък хемоглобин  Cry и до края на февруари ще съм на Б12 и феро фолгама... оплаках се...  и малко ме наплаши хематоложката да не се стигало до кръвопреливане Cry  някой в подобна ситуация?
До къде стигнахте с покупките аз съм на тема колички, все още чета не съм се спряла окончателно харесала съм на бебетто нико+, моля някой ако има впечатление от нея да сподели  newsm78
И още нещо какво ви е мнението за Арниката, ще я приемате ли? Приятен следобед и извинявайте за дългият пост   Hug

# 276
И аз все още съм без количка,но съм си заплюла една.Ще я купувам по-натам.
И осмия и деветия месец моите прегледи ще са през 2 седмици, вече и часове са ми дали.А с анемия съм още от началото, явно така ще си е до края.Вече свикнах.
Цената за тоновете е съвсем ''нормална''.При моята докторка са по 30лв.
Арника преди не съм ползвала, сега съм решила да пробвам, но 1-2 седмици преди термин(ако не родя по-рано)

# 277
budeshtamama, Арника си купих и мисля да пробвам, надявам се да не навреди. Една приятелка много ми я изхвали,а и чета добри отзиви и в нета, така, че когато започна 9 м. ще пия.

За количката- нашата е Бебетто - Соларис, отзиви още не мога да кажа, едва когато започна да я ползвам. Иначе е много гъзарска - червена, широка за бебчето, с помпащи гуми - да минава през всякакви неравности. Надявам се най-вече да ми е удобна за бутане  Simple Smile

Да ви питам, на ЖК продължават ли да ви гледат на ехограф след 8-ми месец или следят само тонове? Последното ми посещение беше на 30.12, а сега съм на 03.02. и много се надявам да видя бебка - дали е добре, как е застанала, колко е пораснала, а док. спомена миналия път, че следващия път ще слушаме тонове, та се чудя само това ли ще е  newsm78

# 278
Здравейте, момичета! И аз съм една от майките с термин март. Исках да попитам за движенията на плода как са при вас? Моята мартеничка е хиперактивно, с прекалено много движения усещам го постоянно. Не ме притеснява това естествено, но дали е нормално? С всеки изминал ден още по активно става ми се струва!

# 279
Здравей, galena Simple Smile
С предната бременност беше така при мен, бебето не спираше да се мята навсякъде, а корема ми заемаше странни форми. Роди се доста оплетено в пъпната връв, реших, че се беше оплело заради всичкото мяткане. Този път ми е много спокойно бебето, да видим дали ще е спокойно и като се роди Simple Smile

# 280
  • Бургас
Привет от мен.
Днес помолих да ме включат във фейсбук групата. Леле мале  Shocked нещата там са повече от активни. Не мисля, че ще имам време за всичко изписващо се (за изписаното преди дори и дума не може да става Crazy). Но всички са много мили Hug

А за какво пиете Арника? Аз съм чувала май само за такъв крем...или се бъркам newsm78

Още един въпрос: Слушането на тонове не е ли безплатно когато се случва на ЖК по ЗК? А какво точно представлява? Поради малко проблеми все на ехографа ме гледаха досега, но вече всичко е ОК и сигурно ще минем само на прослушване. Със слушалка ли слушат? А как разбират дали бебето наддава нормално?

Нашият човек не рита и не се върти, само бута и мърда. Днес много се смях докато бях на работа. Седя и пиша на компа и усещам упорито бутане в горна част на корема. Да не остана по-назад бутнах и аз (май беше краче)  Laughing И ми върнаха с още едно ритниче на същото място. Така е като се закачам  Laughing Heart Eyes

# 281
Здравейте, вчера бях и аз на ЖК, взимаха ми  кръв и урина, днес ще видим какви са показателите. Нашият калпазанин предният месец беше вече с главата надолу, а сега се е обърнал по дупе,това малко ме притеснява,то вярно че има още време, на 10.02 ще го видим пак. Незнам защото е момче ли ама такава хиперактивност първата бременност не съм усещала, даже и мъжът ми го усеща като е с гръб към мен Laughing.В тези студени дни взе да ми писва. Още мъничко остана лека бременност на всички.

# 282
~Анджела~ , и аз си купих Арниката и като вляза в 9-тия месец я почвам, и да не помогне няма да навреди Simple Smile .  Как се насочи към тези колички?

Fervour, Арниката е хомеопатично, помага за много неща, аз ще го пия за леко раждане д-р Михайлов пише доста за Арника от там може да прочетеш повече  Simple Smile

лора др, каква колика си заплюла ако не е тайна де  Grinning Rolling Eyes

# 283
~Анджела~ и нашата количка е Бебетто соларис
След последните изследвания хемоглобина ми е 109 , док каза , че е добре , но не мен ми се струва нисък и продължавам да си пия желязо

И аз мисля да си взема Арника

# 284
Момичета,и аз си купих арника 5 CH,но сега прочетох тази статия,в която докторката казва,че е хубаво да се пие чак след раждане... Чудя се дали да я пия сега!!!  newsm78 http://www.9m-bg.com/?p=news_inner&sub=357

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 10:08 от sunny:*kiss

Общи условия

Активация на акаунт