Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 247
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • София
elpet  Hug ще пиша. Но със сигурност знам, че лабораторията изпраща изследванията в чужбина, обясниха ми го, защото трябваше да давам кръв точно преди празниците и ми казаха, че ще я замразят и изпратят на 02.01 за изследването, след което чаках до днес за резултата. Имах си код, с който да проверя резултатите по интернет, и точно поради тази причина сигурно нищо не ми говорят. Като ме гледа на ехографа лекарката не ми каза колко е гънката като размер, или поне не си спомням, само ми обясняваше, че всичко е наред, за таза също, за крачетата, но размери наистина не помня да ми е казала.
А за ритането, искате да кажете да се оглеждам вече  Mr. Green И аз си държа лаптопа на корема, но вече не ми е много удобно честно казано. А изобщо не си спомням с първата бременност кога усетих първите движения. Не е истина как се забравя  Embarassed

# 181
  • София
........А изобщо не си спомням с първата бременност кога усетих първите движения. Не е истина как се забравя  Embarassed
значи не съм само аз  Laughing Laughing нищо, ще си припомняме в крачка

# 182
  • София
Като гледам и термините ни са с разлика от 1 ден, значи тази вечер специално ще се наблюдавам за ритничета Flutter

# 183
заедно с радостта от побутването от бебчо съм и много притеснена защото ми е много воднисто течението,може ли да е някакво изтичане на околоплодна течност

# 184
Здравейте, момичета,

Името ми е Радка и ще ви се представя с няколко думи. И аз очаквам юлско съкровище - термина ми е 27.07.2014. Това ще е второто ни дете. Имам малка госпожица на 1 година и 2 месеца. От София съм. Първото бебче родих нормално, в Тина Киркова. Сега смятам пак там да раждам.

Да кажа и аз, че не си спомням кога усетих беб за първи път, но сега мисля, че ми е рано. При по-пълните, като мен, се усеща малко по-късно, пък и аз съм чаааааак края на юли, така че ще си почакам Simple Smile

Леко бременеене на всички и безпроблемна!

# 185
  • София
Здравейте и от мен!

Искам да се включа за гестационните седмици, лунарни и календарни месеци. Разликата, за която някой беше споменал, че на лентичката е примерно 15 г.с., а при доктора е 16 г.с. идва от там, че в единия случай се счита първата седмица за 0 г.с. +, а във втория случай се счита първата седмица за 1 г.с. +. Много точно са го описали момичетата, че когато си 15 г.с + ти реално си в започната 16-та седмица.  По този повод се разрових и намерих един много хубав екселски календар на бременността. Не мога да прикача файла тук, за това давам директно линка, от къде всяка от вас може да си го свали и да си попълни данните. Мисля, че с него ще ви се изясни. Даже може Мимето, ако иска да го добави на главната страничка  Peace
http://office.microsoft.com/bg-bg/templates/TC103427610.aspx

Между другото, аз за по-лесно грубо си смятам календарните месеци спрямо термина. Например както моя термин е 02.07, всеки месец на втори си смятам,че влизам в нов месец от бременността. Естествено, това е грубо и не е съвсем точно, според калкулаторите, но пък ми е по-лесно като ориентир, особено като ме пита някой в кой месец съм и най-удобно ми е да кажа, че в началото на месеца влизам в еди-кой си  Mr. Green Най-вече така се ориентирах преди за деветия месец. Термина ми беше на 12.10 и си бях приела условно, че на 12.09 влизам в 9-ти месец. реално си е точно един календарен месец до термина  Peace

# 186
  • София

Първо на всички момичета с обезпокояващи резултати от скрининга искам да стисна палци, и да ви пожелая успех. Вярвам, че всичко ще бъде наред с бебетата ви!

Я сега тези дето са бутали вече колички да си кажат мнението за този модел http://prodavalnik.com/detska-kolichka-bebetto-filippo-i29654041

На снимка изглежда добре, притеснява ме само, че е нов модел, не тествам от никого в БГ. Няма да можеш да чуеш мнения на майки, които са я ползвали ... И, ще се повторя, задължително трябва да я видиш на живо. Ето ти още един вариант с горе-долу същите характеристики и цена Simple Smile http://www.novobebe.com/bebeshki-kolichki/kombinirani-chetrikolk … chka-unlimit.html  Бих те посъветвала да потърсиш някоя комбинирана количка, поне 2 в 1 - заедно с кош за новородено, защото ако го купуваш отделно ще ти излезе по-скъпо

Сега видях поста ти за другите колички - Зиппи - изглеждат добре, потърси мнения на майките из разни форуми и ги виж на живо. Нека в магазина ти поккажат как се сгъват, как се сменят кошовете, как се маха плата за пране, и се опитай сама да г направиш. Това важи за всички колички, не само за тези Simple Smile
Радулитка  Hug (искам да се похваля на момичетата тук, че съдбата ни бе сложила с Радултика в една стая в ТК с предното раждане, и ето ни отново заедно си бременуваме, и общо взето заедно ще си раждаме отново. Много се радвам, че така се случиха нещата Simple Smile

# 187
  • Ispania
При пьрвата бременност, усетих бебето около 18-19 седмица. При втората в 13 седмица. А сега... по мои из4исления в 12 седмица  hahaha.
Но сьс сигурност мьрдането на бебето се разли4ава коренно от каквото и да е било. Е.... на мен ми трябваха три бременностти да го разбера hahaha. За 4етвьрта няма да се глася ве4е Blush.

# 188
  • София
добро утро и вируално кафенце от мен, забравила съм как се постваха картинки, ще го отиграя друг път  Crazy
Щастлива исках да тествам шаблона, но макар да го свали като иконка на екселски файл разширението не е такова и не ми се отваря, някаква идея какво не правя добре? newsm78
plama4ence, от това което пишеш и по нелекарската ми преценка не ми се струва да е околоплодна течност, случва се да имаш засилено течение, поне на мен ми се е случвало докато съм бременна, но ако е много, все пак се консултирай с лекаря си, надявам се просто да си се притеснила повече  Hug
Val, и всички майчета с повече от две дечица, вие сте за мен героини, как се справяте  bouquet винаги като сме си говорили с мъжа ми и приятели сме казвали че искаме много деца, но като се замисля реално, не виждам как ще ми "остане' време да родя още едно Rolling Eyes вече съм на 35 и с много интензивна работа, уви, не мисля че бих се справила. освен това ако всичко е наред и родя секцио, ще трябва да почакам за следващо.... просто не виждам как ще стане. но от мен имате само адмирации, определено  Heart Eyes
днес започвам без мигренозен пристъп, слава богу, не ми се ще да се тъпча с капки и дано да си остана така, стискайте палци  Praynig
на всички, усмихнат ден и ще се видим по-късно  Heart Eyes

# 189
  • Варна
Ей заразни сте май, да, да за вас НОЕМВРИЙКИТЕ говоря.  Mr. Green Laughing Колко станахте вече?! Чудесно е! От моята стара отчетна има няколко мами, които се похвалиха с две черти, но чак пък толкова и то пак със сходни термини.. Пак казвам прекрасно е!  Hug
pival стискам палци всичко да е наред! Мисли позитивно. И аз за БХС съм чувала повече отрицателни мнения и стреснати бъдещи родители, отколкото положителни такива. Дори мислех да не го правя, ама не знам какво ме удари като бях в болницата- размислих. Все още си чакам резултата и дано не е плашещ. Хубавото е, че има какво да се направи и да спиш спокойно до края на бременността.  Hug За всички, на които предстои амниоцентеза.   fingerscrossed

Я сега тези дето са бутали вече колички да си кажат мнението за този модел http://prodavalnik.com/detska-kolichka-bebetto-filippo-i29654041

Това, което ми се наби на очи е, че не е никак компактна сгъната - 88см на дължина ок, ама 35 на височина са много. Само за сравнение моята количка от баткото е 70см на 20см.  Peace

Варненки, с една от пишещите тук бъдещи юлски мами и с една такава юнска се уговорихме да отидем на лекцията на 16ти в мол Варна. Ако има и други желаещи, ще се радвам да се присъединят към нас.  Wink

# 190
момичета слушах за 15 минути моцарт и  усетих беб4о 3 пъти smile3504
Браво и аз нямам търпение вече

# 191
Здравейте и от мен!

Искам да се включа за гестационните седмици, лунарни и календарни месеци. Разликата, за която някой беше споменал, че на лентичката е примерно 15 г.с., а при доктора е 16 г.с. идва от там, че в единия случай се счита първата седмица за 0 г.с. +, а във втория случай се счита първата седмица за 1 г.с. +. Много точно са го описали момичетата, че когато си 15 г.с + ти реално си в започната 16-та седмица.  По този повод се разрових и намерих един много хубав екселски календар на бременността. Не мога да прикача файла тук, за това давам директно линка, от къде всяка от вас може да си го свали и да си попълни данните. Мисля, че с него ще ви се изясни. Даже може Мимето, ако иска да го добави на главната страничка  Peace
http://office.microsoft.com/bg-bg/templates/TC103427610.aspx

Между другото, аз за по-лесно грубо си смятам календарните месеци спрямо термина. Например както моя термин е 02.07, всеки месец на втори си смятам,че влизам в нов месец от бременността. Естествено, това е грубо и не е съвсем точно, според калкулаторите, но пък ми е по-лесно като ориентир, особено като ме пита някой в кой месец съм и най-удобно ми е да кажа, че в началото на месеца влизам в еди-кой си  Mr. Green Най-вече така се ориентирах преди за деветия месец. Термина ми беше на 12.10 и си бях приела условно, че на 12.09 влизам в 9-ти месец. реално си е точно един календарен месец до термина  Peace
Поставих го на 1 страница - Календар на бременността, но и аз не можах да го отворя с ексел и го отворих с опън офиса но пък не разбрах от къде да променя датата на последния цъкъл!?

# 192
Здравейте,прекрасни Hug

Аз се скатавах досега/въпреки ,че си ви чета ежедневно/,но исках да мина ФМ и БХС.Слава богу,на този етап нещата са добре Heart EyesТака ми е притеснено с тази бременност. ..С дъщеря си  Heart Eyesнямах никакви терзания ,просто бях уверена, че всичко ще е ок.Може би възрастта си казва своето.Тогава бях на 28 , сега на 35 Grinning

Относно движенията на бебо,първия път  ги усетих в 5-ти месец,около 17 седмица.Сега се ослушвам вече,защото си мисля, че  ще е по-рано...

Относно количките,този път знам какво ми е необходимо,остана да намеря такава количка, но още ми е раничко.Не се заглеждайте по супер ,хипер модерните скъпи такива, в които бебето/детето не може да мръдне наникъде,нямат грам място за багаж и отстрани изглежда все едно ,че ще се строполят всеки момент...Разбира се това е мое мнение на база опит    Wink

# 193
Здравейте!Успях да прочета малко по-назад притесненията на мамчетата за БХС...аз имам резултатите но нищо не разбирам, в петък ще ги нося на доки.Чесно да ви кажа,нямам им вяра...не им се вързвайте много...навсякъде чета колко неточни са!Не бързайте да се тревожите, все пак това са само вероятности...

Добре дошла dbojidarova78!!   bouquet

Свалих си екселския календар, но момичета голяма разлика има с моя термин...   newsm78  Така и не успях да разбера кога съм заченала, затова моля за малко пояснения...Моля за помощ...
Последния ми цикъл е бил на 04.10.2013 , имали сме полов контакт на 14 и 19.10 , а овуто ми е била на 13 число т.е. 16.10. Ето и снимка на календара ми:
http://prikachi.com/images.php?images/992/6952992U.png

По моите изчисления и тези на тукашния калкулатор съм в 14г.с. + 4 дни , а в екселския излиза 12г.с. 6 дни...А Моят доки, както бях казала по-назад така и не ми разясни...термин юли,но нямало точна дата....
Ще бъда много благодарна,ако някой ми разясни Simple Smile   bouquet

# 194
Аз ще си ползвам старата количка и старото дървено креватче от сина ми , ще спестя от тези покупки , само трябва да си взема една преносима кошара защото много  пътуваме и е по удобно . Дрешки имам в изобилие от първото ми дете не че няма да купя нови ноо все пак ще са ми от помощ, ако пък е момиче от леля ми която има близначки имам купища с розови дрешки купувано всичко по 2 и много дори с етикет . Аз гледам от сега да си организирам всичко и да си купя защото после с мижавото майчинство ще ми дойде изнанагорно , че правим сметка с мм да се изнесем от свеки и вече да си живеем отделно ноооо като гледам и наемите на жилища ми става лошо.
 Wink Sad

Общи условия

Активация на акаунт