Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 150
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, отдавна съм влизала, успях да прочета, че сте писали за ритници, аз нищо не усещам все още и понеже ми е за първи път и не знам какво ще усетя, т.е. не знам какво да очаквам какво ще бъде това ритане, като болка ли, като гъделичкане ли newsm78

Иначе ми се върти доста един въпрос и искам да ви попитам за мнение. Вие одобрявате ли бебето да спи в самостоятелна стая от самото си раждане? По принцип аз съм против, поне в началото, докато се буди нощно време, но забелязвам, че повечето ми познати го практикуват. Вие какво мислите?

# 511
На мен ми казаха, че ще следим антителата през цялата бременост, но не знам за каква честота на изследването става дума, първите резултати още не са ми готови, но ми обясниха, че е задължително да се бие в 28сед и при нужда след раждане, но първатяа доза била наложителна. Който вече я е бил може ли да сподели дали е имало някакви особености по поставянето, нежелани реакции след това и т.н. Hug

# 512
Здравейте, дами,

моля, препоръчайте ми възможно най-бързо къде да отида на мануален масаж при професионалист в София, тъй като имам болки в кръста и мога да спя само на възглавници. Благодаря ви предварително! Лека бременност!

# 513
  • Телиш/Плевен
Привет и от мен! Hug
Върнах се от ЖК, всичко с бебчо е наред, развива се добре и си отговаря напълно на седмиците. Не пожела да си разкрие пола, постоянно стискаше крачетата. Laughing Първо докторката каза, че прилича на момиче, но докато го изричаше и май й се привидя да "стърчи нещо", та каза, че не иска да дава прогноза, защото не се вижда добре. На следващия преглед ще се опитаме да разгадаем мистерията. Този път мисля, че ще можем да отидем двамата с таткото, понеже и той ще си е тук, та току-виж наистина точно тогава разберем какво бебче чакаме. Heart Eyes
Хубав ден на всички мамчета! Hug

# 514
  • Варна
Сега ми стана много криво. Нито за токсоплазмоза ми пуснаха изследвания, нито за антитела. Четох, че при RH- задължително се следи за антитела в 4, 8 и 9-ти месец и се наблюдава плода за изменения. На всичко отгоре тези антитела струват 30 лв. да се пуснат, още толкова за токсоплазмозата. И като включим допълнителните пари за прегледи, защото лекарят ми мълчи като пукал и не ми показва бебето, май вече съжалявам, че не си се записах на жк при моята си лекарка, макар и на частно. Тая ЗК пълен батак.  Close

# 515
  • Там някъде
Хайде и аз да се включа Grinning На мен определено си ми личи и сутрин и вечер и права и легнала и.... абе добре съм се заформила  Blush
За проблема с ушите - аз като малка имах страхотни проблеми и ми капеха топло олио. Да, беше преди доста години, но определено ми помагаше.
За спането на бебето в отделна стая - ние мислихме този вариант, тъй като по принцип имаме детска стая. Мисълта обаче по колко пъти на нощ трябва някой от нас (основно аз) да става до другата стая сякаш ни разколеба. Засега сме решили бебето да е при нас, но ако е спокойно мислим към 5-6 месец да си го оставяме в детската.
Момичета, имам въпрос към тези от вас, на които има пада кръвното. Аз по принцип съм с нормално, сега с по-ниско кръвно, но в събота ми беше 90/40 и не беше приятно. Главоболие чак до гадене. Ядох шоколад и явно ме е отпуснало защото съм заспала доста дълбоко. Мисълта ми е какво предприемате вие в такива моменти?

# 516
Момичета, отдавна съм влизала, успях да прочета, че сте писали за ритници, аз нищо не усещам все още и понеже ми е за първи път и не знам какво ще усетя, т.е. не знам какво да очаквам какво ще бъде това ритане, като болка ли, като гъделичкане ли newsm78

Иначе ми се върти доста един въпрос и искам да ви попитам за мнение. Вие одобрявате ли бебето да спи в самостоятелна стая от самото си раждане? По принцип аз съм против, поне в началото, докато се буди нощно време, но забелязвам, че повечето ми познати го практикуват. Вие какво мислите?
Ритниците отначало се усещат повече като газове или пърхане на пеперуда, така че отначало трудно можеш да бъдеш сигурна какво е. С порастването обаче стават все по-отчетливи и по някой път са си направо крошета в ребрата или бъбреците  Laughing
Колкото до отделната стая, при нас няма избор и трябва да е в нашата, и с голямата дъщеря бяхме така. В началото така или иначе през 3 часа се буди и ако е в същата стая, е най-удобно. Единствено за спане в нашето легло не съм съгласна,  Naughty защото някои и това правят.

# 517
Здравейте момичета , относно за личенето на коремчето бих казала че е издуто постоянно няма сутрин няма вечер а и съм нашишкавяла така че ми личи . Ритничета усещам вече все по често .
А за спането и баткото и бебе ще спят при нас защото сме при родителита на мъжът ми и няма къде ще се бутаме в една стая и силно се надявам това да е до краят на година защото иначе ще е мъчение и само бутане на акъл  Simple Smile

# 518
Да за спането и аз мисля в нашата спалня и няма да слагам леглото плътно до моята страна, а по средата на стаята, с идеята не толкова, че ще ми е по-лесно да ставам, а да не ставам само аз Wink Защото всички ми дават акъл да залепя леглото плътно до моята страна на спалнята, но добре че това няма как да стане поради капацитета на стаята.

# 519
Привет и от мен.
На ма цвети да кажа, че въшките не ходят по боядисани коси. Демек, ако се боядисваш, няма да те харесат. Ако не, можеш да сложиш една боя в твоя си цвят, че с лосионите не си е работа.
За коремчето, на мен ми отстъпват място в градския транспорт, така че, наистина съм си preggo
Иначе ей сега се връщам от ФМ и всичко е ок. Като питах за пол, док каза, "по-скоро не е мъжко", така че, дано не се е сбъркал Praynig. Единственото е че плацентата е ниска, което не рзбрах какво значи, но явно е проблем. Някой да знае нещичко повече newsm78

# 520
  • Пловдив
 bebe2, има доста време и може да се вдигне. Ако е ниско, май препоръчват секцио. При предишните ми бременности съм била с ниска плацента, но към 5-я месец всичко е било наред.

Кошарата мисля за начало да е в спалнята, страх ме е да не се задави..

# 521
bebe2 и на мен ми е ниска и ми се води плацента превия но фоки каза да пия но шпа и по внимателно с ласките защото съм можела лесно да прокървя но не било опасно в последствие можела да се нормализира

# 522
  • Ispania
В нашият слу4ай бебето ще спи при нас в на4алото. Идеята е , кьм 6-7 месец да го преместим при "сегашното"бебе Laughing, но да видим как ще стане номера, 4е ако пла4е как ще спят двамата заедно не зная Rolling Eyes.
Малкото ми дете го преместихме само в другата стая , когато стана на 8 месеца. Мислехме да го преместим на 6 месеца, защото от вторият месец не се будеше, но не ни се полу4иха нещата.
Татко му искаше да сложим леглото от неговата страна, но там имаше те4ение, така 4е беше от кьм моята страна.

На мен ми ли4ат пове4е килограмите в пове4е , от колкото корем4ето Confused.

# 523
  • София
Това за биенето на ваксината задължително в 28-ма седмица го чувам за първи път, а съм се консултирала с доста лекари по въпроса. Нали именно заради това се прави изследването за антитела, ако е започнало образуването на такива, тогава се бие по време на бременността, ако няма антитела, нищо не се бие до раждането. А и ако е първа бременност е много малко вероятно да се образуват такива. Обикновено се образуват след раждане (аборт) и бебето е Rh+, ако не се бие ваксината, тогава се образуват антитела срещу Rh+ и при втора бременност организма просто отхвърля плода.
ОСвен това изследването се поема от касата, аз поне не платих за него  newsm78

За спането в друга стая - аз имам познати, които го практикуват от раждането, но просто и майката спи там на друго легло, до 6-я месец на бебето някъде, когато го оставят вече само. Но пак зависи, че има и случаи в 6-я месец да се буди на всеки 30 мин. и тогава този процес се отлага.
В моя случай бебето ще си е с нас, защото другия вариант е да е в стаята на кака й, което ще стане, като спре да се буди през нощта  Peace

# 524
  • София
ето ме и мен
върнах се от жк, всичко е на ок, бебчо се развива спрямо седмиците в които съм, беше заспало и го събудихме с доктора, и взе че размаха крака и ръце насам-натам.  Heart Eyes д-ра много беше внимателен, пусна ми изследвания за кръв и урина, не мисля че ми е пускал за токсоплазмоза, но не мисля че има и нужда. те ще са готови в четвъртък и следващото ни рандеву го определи за февруари по същото време.
за пола на бебчо, той каза че още било рано да не бързам но понеже настоях той се загледа и каза че на този етап му прилича по-скоро да е момче, а не момиче, но да опитаме пак 20-21 седмица. Sunglasses
попитах доктора специално мисли ли да поема още бременни по жк, той каза че няма проблем, така че която мама иска, нека ми пише на лични да й дам мобилния му.
Mrs Raven  за кръвното се наливам като луда с айряни със сол, друго не ми помага и пак хода като пиян морков понякога, като днес например.
за спането в друга стая - честно казано съм против минимум до 6 месеца, както можеш да го научиш на самостоятелност на 6м-1г. така можеш и на по-късни години, не виждам никаква драма, а при нас ще е въпрос и на допълнително правене на детска и изнасяне на мен и мъжа ми от там, така че предстои да го мислим, но за начало беб ще си е с мен.

Общи условия

Активация на акаунт