Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 166
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
предна плацента не е превя,и моята е предна
 но не съм с болки
Не съм казала, че моята е превия, да не чува дявола дето се казва, но последно докторицата ми каза, че се развива отпред. А в отделна статия четох, че болки по това време и една от причините е плацента превия. Както и да е.

# 496
  • Варна
 Коя друга мама е в Майчин дом във Варна?
Peace Там бях и първия път и там родих.
И аз там бях с госпожицата. И ме е яд на мен самата, че с втората си бременност не отидох пак там, а послушах съвети и за малко не ме умориха. Казвам втора, но тя беше с лош край.

# 497
  • Варна
Цитат
Доки споменавал ли ти е как е плацентата? Моята ми каза, че е започнала да се развива отпред, та си изчетох очите дето се казва... Последно една статия пишеше, че една от причините за болките по това време на бременност е точно тази плацента превия. Не знам, но това но шпа имам чувството, че го пия ей така..., ха с него, ха без него...не, че съм пробвала без него, не ми стиска   ooooh!
До колкото знам нямам проблеми с плацентата. Имах отлепяне и хематом и знам, че в тази ситуация нош па е задължително. В болницата даже ми го биеха в някои седящи части.

# 498

Доки споменавал ли ти е как е плацентата? Моята ми каза, че е започнала да се развива отпред, та си изчетох очите дето се казва... Последно една статия пишеше, че една от причините за болките по това време на бременност е точно тази плацента превия. Не знам, но това но шпа имам чувството, че го пия ей така..., ха с него, ха без него...не, че съм пробвала без него, не ми стиска  ooooh!
До колкото знам нямам проблеми с плацентата. Имах отлепяне и хематом и знам, че в тази ситуация нош па е задължително. В болницата даже ми го биеха в някои седящи части.
[/quote]
Разбирам, явно е, че при всеки е различно. С пожелания за лека бременност и хубаво здраво бебе!  bouquet

# 499
Момичета, тези които сте с Rh отрицателен, планували ли сте anti D imunoglobulin инжекция в 28 сед.?

# 500
  • София
С първата бременност преди 11-12 години (ама, че са много Simple Smile ) даже и мебелите местех в 8 месец...,прихождах до последно ежедневно най-малко по стотина километра, ама сега... хем и на бюро работя, и не прихождам, макар, че имам доста работа - физически не съм натоварена. Не знам на какво се дължи, дали е от годините - на 34 съм, дали от нещо друго.. не знам. Това дъртозата е страшна работа..., че и заразно  hahaha  шегата настрана, супер дискомфортно ми е, бързо се изморявам... и т.н. абе... newsm78 ужас, даже и в мен един, два : Joy
организма се променя, така е, и по себе си го усещам, и на мен ми беше по-леко преди, в деветия месец градинка пред блока правих, копах, за ужас на съседките, макар че и засега не се оплаквам, но сега като че ли самата аз си слагам спирачки и по-леко го давам.
отвреме-навреме при по рязко ставане като забравя че не трябва така, ме рязва нещо като мускул може би, не знам какво е, на корема, кратко и остро, за да ми покаже сякаш да не ставам така, и аз се спирам. просто трябва да внимаваме повече. Peace
отивам след малко да видим бебчо, може и да ни покаже какво ще е  Heart Eyes

# 501
Добро утро мами, измиряваме се от промените не от егн-то. Аз съм на 37 и отивам на работа след малко. Хубав ден

# 502
Добро утро  Hug (не много добро за мен  Mr. Green )
Току що заведох малкия на градина и... хопа всичко говори за ВЪШКИ  Shocked Тръгнах да си го връщам, г-жата каза че нямало смисъл защото бума бил започнал от миналата седмица  Crazy ама защо никой нищо не е казал  newsm78 Е, оставих го,но се чудя дали мога да си купя някакъв лосион против тези гадинки профилактично за мен и детето.Той е с много къса коса и не ми е проблем ама...все пак
Интересно въпреки всичко никой не проверяваше, но пък върнаха 1,2 деца (на едно му се разхождаха чак по веждичките  Shocked
Ужас мислех че тази напаст е отдавна изчезнала...
Хубав ден на всички   bouquet

# 503
  • Варна
Добро утро, макар че и за мен не е добро. Събудих се със силна болка в едното ухо. Моля ви, дайте ми съвети какво да правя, сега съм с памук с ракия в ухото и сякаш ме облекчава, но дали ще е трайно..

# 504
  • Burgas
Момичета, тези които сте с Rh отрицателен, планували ли сте anti D imunoglobulin инжекция в 28 сед.?
Аз съм с отрицателен резу сфактор но не мисля да си бия инжекция. Предния път ми пуснаха изследване за антитела и нещата са нормални. Имам едно здраво родено дете и се надявам да няма проблем. Преди години след прекъсване на бременност по медицински причини си бих такава инжекция. Сега ще слушам докторката Simple Smile
Добро утро  Hug (не много добро за мен  Mr. Green )
Току що заведох малкия на градина и... хопа всичко говори за ВЪШКИ  Shocked

Страхотно, ние сме контактни на Варицела на градината, в Бургас има грипна епидемия, ако имаме и въшки се заформя страховита комбинация. Дано поне ни хващат едно по едно, а не всички гадости на веднъж  Sick
Хубав ден на всички  bouquet

# 505
Добро утро мамчета!

И аз съм с Rh отрицателен, но и ММ е с такъв така че в този случай няма място за притеснение  Mr. Green

# 506
  • София
Здравейте и от мен, за съжаление сега съм си вкъщи, защото дъщеря ми хвана грипа и е с 40 градуса температура от вчера   Close  Едвам успях да я сваля с лекарства и кърпи с оцет и то на 38.2. Направо ще се побъркам с тази гадна температура при нея. От бебе е все с 40 градуса и не сваля дори с Хексалгин и това е нещото, с което не мога да свикна  ooooh!
Вие взимате ли нещо профилактично да не ви тръшне някои вирус? На мен лекарката ми предписа Биозин мама и взимам вече 3-та опаковка, като тя каза да не го спирам през целия зимен период. Педиатърката на детето ми каза същото, както и шефката на аптеката, от която пазарувам редовно. Не че това попречи да изкарам вируса с кашлицата, че и да ме повтори, но се надявам да не ме хване грипа сега, че тогава незнам  Praynig
Иначе доки ми разчете резултатите от БХС-то, риска е минимален 1:9700 за Даун и 1:100 000 за Патау, Едуардс и незнам си какво още. Аз й казах, че на това много много не вярвам, но тя ми обясни, че си има голяма истина в изследванията, все пак да не забравям, че и на видеозон ни гледат лекарите и досега не била имала случай в практиката на нисък риск и да се роди болно бебе  Peace

Относно въшките - има ги отново, лятото имаше бум, дъщеря ми ги беше хванала, няма такава гадост - едвам се спасихме, тия шампоани и лосиони, които ги продават са пълен боклук Crossing Arms Ползвах, както пише на опаковката, повторих на другия ден, въпреки че пише чак след 7 дни да се повтори, много ресане, постригване на косата, за да мога да чистя гнидите, защото те просто нямат чистене освен с ръка една по една, да не ми се връща този кошмар. Накрая прибегнах до маската с газ, мас и оцет. И въпреки всичко после пак повторих и с шампоана и с балсама от аптеката и след три дни извадих пак 2 живи. Абе бях се психясала, а за детето да не говорим. Само като ме видеше с гребена и се криеше.

За болки в ушите - една моя позната се излекува с тампона с ракия, аз лично не съм пробвала, иначе Отипакс капки за уши са много ефикасни и знам, че може и за бременни да се ползват, но все пак се консултирайте с лекар. Но можеш да пиеш и Панадол за болката.

Спирам, че стана много дълго, надявам се тази седмица да се включвам по-често като сме болни вкъщи.

# 507
  • София

Аз съм с Rh-, не планувам нищо да си бия, ако не е наложително. Миналата седмица ми излязоха изследванията за антитела и нямам засега, така че не бия нищо.
През първата бременност ми пускаха същите изследвания, през цялото време всичко си беше ок, бебето ми се роди с Rh+, биха ми ваксината. Ако сега всичко е наред до края и бебето пак се роди с Rh+, пак ще трябва да се бие, ако е Rh-, като мен, няма да се бие.
Таткото е Rh+, предполагам?

# 508
  • Варна
Много интересно, че на всички ви са пускали изследване за антитела. Когато аз попитах, ми казаха чак в 28 седмица, че се правело.

# 509
  • Бургас
Здравейте,
Аз също съм с Rh отрицателен, и още с първите изследвания ми правиха и за антитела и се оказа, че нямам. Доколкото разбрах пак ще повторят тези изследвания по-нататък, незнам точно кога, но за сега доктора каза, че всичко е Ок и едва след раждането ще ми слагат ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт