Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 164
  • 735
  •   1
Отговори
# 480
 Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала все чаках резултати, още съм с болки и все още ходя на работа...направо да ме убие човек..
Пия 3х2 Но шпа, утрогестан 2х2, фолиева киселина+желязо, сега и магнезий ми предписа. Обачеее на мен ми каза да пия Нутримаг, но си взех добавка магнезий, дали бъркам?! Като мг са повече, но поне е чист мг...не знам дано не греша. Както и да е, най-сетне дългоочакваното бхс ми излезе и е наред, с пожелания за същото облекчение на мамите, които чакат такива резултати, както и на мамите, които ще правят амнио. УСПЕХ!
Колкото до килограми, така ми личи, че просто не е истина...., а уж съм качила само 2 кг...
Сега четох за пелените и гащичките за многократна употреба. Аз съм мама на голяма кака, която ще стане на 11 год., когато бебо се роди - живот и здраве, и такова чудо не съм виждала Simple Smile))
Та въпросът ми е някой ползвал ли е, доволен ли е, позитиви, негативи?!
Поздрави!   bouquet

Последна редакция: нд, 19 яну 2014, 16:09 от delizabeth

# 481
  • София
Здравейте,
аз се отбивам да споделя, че все пак успяхме да отидем до един магазин, харесах си креватче, количките ми се сториха ужасно скъпи и не чак толкова хубави, но пък си купих възглавница за бременни (кърмене) на доста прилична цена - 18.59лв. Да, пълна е със силиконов пух и 100% бързо ще се сплеска, но поне ще знам дали ми е удобна и дали си заслужава да дам пари за скъпа. Не знам дали е редно да казвам кой е магазина, но ако някой го интересува ще пиша на лични.

# 482
  • София
delizabeth, ти наистина си за бой, момиче. Заеби я тази работа и се прибирай у дома да си почиваш и да се пазиш, да не вземеш, на дай си Боже, да направиш някоя беля.. Никоя работа не го струва това..

pival е права, че в 20-21 е най-добре да се прави втората ФМ Аз видях, че и миналият път ходех в 20+2 г.с.

за коремчето, на мен не ми личеше грам покрай НГ, ама сега вече си личи. И да, нормално е сутрин да е по-малък корема, отколкото вечер Simple Smile

# 483
  • Варна
И на мен сутрин не ми личи. Но вечер си личи доста. И наистина, който не ме познава ще си помисли просто, че съм със шкембе. Сещам се и при предишната бременност този период ми беше кофти - да се чуди човек бременна ли съм или дебела. Simple Smile))))

Ние преди два дни пътувахме дълго с колата и изведнъж усетих някакви здрави ритници или преобръщане ли беше. И от тогава нищо. Бях напълно убедена, че е бебето. Сега започнах да си мисля, че съм се заблудила.

Марбела, радвам се за хубавите резултати. И аз призовавам да си следите гърдите, дори и да нямате фамилна обремененост.

# 484
  • София
delizabeth, аз до последно си ходех на работа предния път, но си бях добре, мисълта ми е ако не си ок, наистина не си заслужава да правиш такива жертви, пази се Peace
за многократните пелени, и аз не съм ползвала а днес цял ден ми изскача една форумска за тях, та и аз се присъединявам към питането някоя мама ползвала ли и какви са отзивите?
за личенето - според мен си личи, но мога да мина и за окръглена след празниците  Laughing явно някои хора са забелязали, други не, но скоро няма да има съмнение де Simple Smile
днес цял следобед кръстосвахме магазина на декатлон и видяхме мн хубави неща, имаще и намаления, обзаведохме дребния за ските другия месец, както и с други джаджи, направих си и карта за отстъпки, доволна съм, обслужването е супер, цените са силно приемливи.

# 485
Здравейте и от мен момичета Simple Smile

На мен си ми личи доста, вижда се голям закръглен корем с леко връхче  Laughing. Дори ми личи като съм с палто(което не е вталено). Бях с плосък корем преди и сега така ми опъва, че имам чувството, че ще се пръсна и затова се мажа 2-3 пъти на ден.

Отскоро ми стана и неприятно навеждането, сгъването, седенето изправена. Някакси ми се притиска долната част на корема и пикучния мехур и ми е страшно неприятно. На някой дали му се е случвало?

Иначе ритници още няма!  Crossing Arms

Днес минах през H&M и имаше намаления на някои дрешки за бременни, разбира се са останали малко номера, но все пак има. Взех си много хубави панталони за 20лв и една блузка за 10лв. Много съм доволна.

Приятна неделна вечер на всички !  Hug

# 486
delizabeth, аз до последно си ходех на работа предния път, но си бях добре, мисълта ми е ако не си ок, наистина не си заслужава да правиш такива жертви, пази се Peace
за многократните пелени, и аз не съм ползвала а днес цял ден ми изскача една форумска за тях, та и аз се присъединявам към питането някоя мама ползвала ли и какви са отзивите?
за личенето - според мен си личи, но мога да мина и за окръглена след празниците  Laughing явно някои хора са забелязали, други не, но скоро няма да има съмнение де Simple Smile
днес цял следобед кръстосвахме магазина на декатлон и видяхме мн хубави неща, имаще и намаления, обзаведохме дребния за ските другия месец, както и с други джаджи, направих си и карта за отстъпки, доволна съм, обслужването е супер, цените са силно приемливи.

С първата бременност преди 11-12 години (ама, че са много Simple Smile ) даже и мебелите местех в 8 месец...,прихождах до последно ежедневно най-малко по стотина километра, ама сега... хем и на бюро работя, и не прихождам, макар, че имам доста работа - физически не съм натоварена. Не знам на какво се дължи, дали е от годините - на 34 съм, дали от нещо друго.. не знам. Това дъртозата е страшна работа..., че и заразно  hahaha  шегата настрана, супер дискомфортно ми е, бързо се изморявам... и т.н. абе... newsm78 ужас, даже и в мен един, два : Joy

# 487
  • София
Относно личенето - аз ви казах във ФБ, че съм свалила 14кг от началото на бременността (това е инфо от преди 2 седмици, но не мисля, че имам промяна), всички дрехи да ми големи, особено панталоните, но забелязвам, че са ми адски широки в краката, а в корема са ми добре. Което означава, че на корем раста, а не се смалявам. Корем съм си имала винаги, но сега е един такъв изпъкнал напред " с връхче" както каза Monik@ Simple Smile ММ също твърди, че ми личи и аз много се радвам Simple Smile

Иначе много често се задъхвам, изморявам се бързо и често ми се завива свят. Обхванал ме е един огромен мързел и мога да не правя нищичко по цял ден. Добре, че ме глезят вкъщи - готвят ми, простират и като цяло много ми помагат и майка ми и ММ, живи и здрави да са ми, че ме разбират, защото никога не съм била глезана или мързелива, особено в домакинската работа.

# 488
И на мен ми личи корема.Той си и остана след първото раждане, но като нося блуза си си ми личи.
Аз непрекъснато вдигам дребния, клякам, гоня го и всичко, за което се сетите.Даже не се усещам кога ги правя тези движения.
За обслужването в Надежда, няма две мнения, че там са безупречни и апаратурата е последна мода. Бях навита там да си платя следенето, но докито, при който искам да съм, не води ЖК там. Така или иначе ще правя там втората фетална.
За многократните пелени - бях навита първия път, но добре, че не се излъгах. То това си е пране по 7 пъти на ден поне.Та къде ми излиза файдата - като пускам пералня и хабя ток и прах, хич не излиза по-евтино. Това,разбира се, си е мое лично мнение.
Хайде лека вечер на всички!

# 489
  • Варна
На мен вече и сутрин и вечер си ми личи. Няма мърдане. Сутрин може да се поколебае човек дебела ли съм, бременна ли или преяла, ама вечер няма място за грешка.
Аз също вдигам малкия постоянно. Но не съм и усещала особен дискомфорт. Гледам обаче да не прекалявам и да не го нося, че преди и това правех. Едно е да го вдигна за нещо, но да го нося е съвсем друго.
Иначе като цяло неразположенията ми са свързани май май само с умората, запъхтяването и мързела. Ама гледам много много да не им се поддавам, че по-зле става.  Laughing
За втората ФМ предния път ходих в 20г.с., сега пак там някъде я планирам.
Пелените не се перат една по една, та спокойно може да се мине и с една пералня на ден. Моя "опит" обаче е по-скоро чужд - две близки мами ползват. Едната без проблем от както ги е взела, та до отучването от памперс, другата - не успяла със сина си, но с дъщеричката и се получило. Май често съм срещала отзиви, че с момчетата все протичали, все проблеми.. може и съвпадение да е било. Иначе то идеята не е само да е по-евтино.

# 490
  • Варна
На мен и сутрин и вечер си ми личи, Аз и без това съм заоблена, сега съвсем. С дъщеря ми чак в 6-я месец си пролича, ама то и тогава бях по финна. Продължавам с утрогестана и нош -па. Не вдигам нищо тежко, не чистя и не простирам. За това си имам мъж. В болничен съм отдавна след като лежах в болница. И сега чакам да дойде 4.02 да видим как е положението. Коя друга мама е в Майчин дом във Варна?

# 491
Добър вечер, момичета-кокичета   bouquet
За пелените незнам защо ама си предпочитам памперсите.
Днес с ММ решихме да се разходим от едната ни къща до другата пеша,което е разстояние от 1.5км-2км и направо като стигнахме неможех дъх да си поема-изведнъж се почувствах изморена,а не сме бързали,ходихме си нормално  newsm78
После се прибрахме с дечко и си легнахме да поспим 2 часа, станах напълно заредена,изпратих мъжо на работа(нощна смяна) и се развилнях  newsm79 wash hang 1ironing 1dishes  food002
Накрая се изкъпахме,хапнахме и така... Simple Smile
За ритничетата на мен на 2 пъти ми се стори че го усетих преди около седмица, а сега нищо,явно ми се сърди за нещо Crossing Arms
Нощес сънувах страхотен сън... Heart Eyes стискайте ми палчета да се сбъднееее  Heart Eyes
А за личенето ММ вечер като слагаме вечерята само ме обикаля и ми се подсмива и вика,че съм имала коремче като на ,,Бременна лисица" hahaha иначе някой от приятелите ни ,който още не са научили не забелязват докато ние не им кажеме(или поне се правят,ама какво да кажат:,,Абе нещо понапълняла ми се виждаш да не си бременна" Joy) и наче и аз съм така сутрин малко коремче,вечер голямо коремище  preggo
Малко май се поувлякох  Blush
Лека нощ и хубави сънища  newsm46

# 492
  • Варна
 Коя друга мама е в Майчин дом във Варна?
Peace Там бях и първия път и там родих.

Отскоро ми стана и неприятно навеждането, сгъването, седенето изправена. Някакси ми се притиска долната част на корема и пикучния мехур и ми е страшно неприятно. На някой дали му се е случвало?
И при мен е така, вкл. много ми е некомфортно при прегледа с ехограф. Едвам се сдържам да не се прегъна на две. Преди не беше така. Отдавам го на това, че за разлика от първата бременност, при тази плацентата е на предната стена. Но може и да не ми е правилна логиката.

# 493
На мен и сутрин и вечер си ми личи, Аз и без това съм заоблена, сега съвсем. С дъщеря ми чак в 6-я месец си пролича, ама то и тогава бях по финна. Продължавам с утрогестана и нош -па. Не вдигам нищо тежко, не чистя и не простирам. За това си имам мъж. В болничен съм отдавна след като лежах в болница. И сега чакам да дойде 4.02 да видим как е положението. Коя друга мама е в Майчин дом във Варна?
Доки споменавал ли ти е как е плацентата? Моята ми каза, че е започнала да се развива отпред, та си изчетох очите дето се казва... Последно една статия пишеше, че една от причините за болките по това време на бременност е точно тази плацента превия. Не знам, но това но шпа имам чувството, че го пия ей така..., ха с него, ха без него...не, че съм пробвала без него, не ми стиска  ooooh!

# 494
предна плацента не е превя,и моята е предна
 но не съм с болки

Общи условия

Активация на акаунт