Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 150
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
bleizi : И аз нищо не съм качила  newsm78 А съм вече почти 17г.с. и си имам голям корем, бебето го видяхме миналата седмица и е наред. Все си мисля, че е от техния кантар. Но да и на мен ми се стори странно.

Момичета мисля , че усетих бебето !! Но кажете ми дали е възможно да е това? Снощи като си лежах и усетих нещо ниско в корема. Не знам какво беше то. Не мога да го определя. По-скоро беше нещо, което ме подтикна да си сложа ръката именно там. Като напипах мястото имаше една твърда бабунка. Много се изненадах, опипах я и след 10-15 секунди изчезна. Възможно ли е да е било бебето според вас? Crazy

# 541
  • София
elpet да не става въпрос за Биозин мама, което аз пия вече 2 месеца? Това не са витамини, а е за повишаване на имунитета и желязото  Peace
хм, тогава няма да го купувам докато другия док не каже. тя по принцип е против да се дават допълнително витатмини и добавки, и ще я питам и тогава. досега никога не съм приемала, вкл. като бременна. само фолиева киселина и до преди 2-3 седмици утрогестан.

# 542
  • София
Питай, но както казах вече, аз питах доки, педи, личната ми и тя му е голяма фенка, както и шефката на аптеката, от която пазарувам.  Peace До колкото си спомням имаше и коластра вътре, като го напишеш в google не може да не ти излезе инфо.

# 543
Здравейте мами! Може ли да ми кажете дали д-р Янчева от пол.Владиславово води ЖК? И мнения за нея? Благодаря   Hug

# 544
Monik@, според мен 99% това трябва да е било бебето! Сега очаквай ново включване Simple Smile
И аз имам корем, макар и не голям. Миналата бременност само 8кг качих, но тогава ги качвах равномерно и ми се струваше нормално. Утре съм на преглед, дано всичко да е наред и все пак ще питам и за килограмите. Иначе аз си се меря вкъщи, не може грешката да е в кантара.

# 545
Момичета, тези които сте с Rh отрицателен, планували ли сте anti D imunoglobulin инжекция в 28 сед.?

Аз съм с Rh-, не планувам нищо да си бия, ако не е наложително. Миналата седмица ми излязоха изследванията за антитела и нямам засега, така че не бия нищо.
През първата бременност ми пускаха същите изследвания, през цялото време всичко си беше ок, бебето ми се роди с Rh+, биха ми ваксината. Ако сега всичко е наред до края и бебето пак се роди с Rh+, пак ще трябва да се бие, ако е Rh-, като мен, няма да се бие.
Таткото е Rh+, предполагам?
Тъкмо щях да пиша и по същия начин щях и да отговоря  Wink

# 546
  • Варна
Нашият татко е RH+, а аз RH-. Точно заради това се притеснявам. Но на никой не му пука... Явно ако сама не се задействам, никой няма да ми помогне.

# 547
  • София
elpet, при Илиев ли беше? Ако да - доволна ли си? Просто събирам мнения, да съм малко по-обективна Simple Smile Биозин мама е добавка хранителна за бременни, много я препоръчвам, да чукна на дърво не съм боледувала изобщо от както съм бременна.

За спането: пумпал го сложихме да спи в своята стая (всъщност на брат ми стаята) от самото начало. Истина е, че първите 4-5 месеца са си истинско мъчение - аз "спях" в нашето си легло, ставах за всяко кърмене, цедене, миене - спането ми беше по 40' на всеки 4 часа, нещо такова .. Зор голям, няма да лъжа, когато ММ си беше у дома, както и първите 2 месеца, докато мама също си беше у дома, често ми го носеха само за кърмене, за да си почина малко, няколко пъти съм спала на дивана в неговата стая за да може ММ да си почине, че той се будеше със всяко мое ставане. Моята логика беше, че мама и татко си имат свой личен живот, и, колкото и да си обичат бебето, трябва да имат време/място, което си е само тяхно. Леглото на мама и тати не е леглото на детето. Оставах го самичък да се приспива, и много се радвам за което, защото и досега като го оставя в леглото му си знае, че е време за сън - може да си поиграе 20-30', но без мрънкане и рев и после заспива, и не го е страх да си седи сам в стаята. Етърва ми роди 4 месеца преди мен, и все още спи с племенника заедно, а мъжът й спи на дивана в хола .. не е правилно според мен. Макар, че се опитват да го преместят поне в неговото легло, в същата стая - е не се получава.
Сега като се роди новото бебе мислим ММ да спи в детската стая с пумпал, за да може да се наспива, а аз с бебето в нашата спалня - не искам да развалям неговите навици и режим; пък като започне малкото да спи цяла нощ ще го преместим при батко му. Все още имам съмнения, защото винаги съм мислела, че мъж и жена трябва да спят винаги в едно легло, независимо от нищо, но не знам как още ще могат ММ и пумпал да издържат. Че и аз също.
Да отбележа обаче, че аз много държах да си купим бебефон с камера, повечето скъпи неща ни ги подариха за бебето - количката моите родители, леглото от баба ми, разни други джаджи на погачата получих.. реших че може да си позволим 350лв да дадем за камерата, която работи постоянно, когато бебето си е в стаята. За отвиването .. той почти не спи завит, завивам го като заспи, веднъж преди да си легна и това е - много се върти и постоянно се развива. Оставям го така.

# 548
  • София
elpet, при Илиев ли беше? Ако да - доволна ли си? Просто събирам мнения, да съм малко по-обективна Simple Smile Биозин мама е добавка хранителна за бременни, много я препоръчвам, да чукна на дърво не съм боледувала изобщо от както съм бременна.
pleasure-че, да днес бях при него, доволна съм разбира се, а освен това и много бързо приключихме, не в лошия смисъл., че ме е претупал, а че не губи излишно време с глупости. Simple Smile назначи ми изследванията, отидох дадох кръв и урина, взе ми микробиология която също оставих в лабораторията, прегледа ме на УЗ, каза ми че според него е рано да се гледа пола, но понеже аз настоях, човека ми уйдиса и заключи че макар че е рано, прави като първо предположение, че ще е момче  Grinning за цитонамзаката каза че той никога не взима, аз му показах тази от преди да забременея и той каза ок, според него също докато жената е бременна няма как да се прави профилактика на шийката, но има доктори които го правят явно.
бебчо беше смешен понеже спеше и го събудихме и извведнъж размаха крака и ръце милото човече.
д-р илиев се оказа че се познава с моята лекарка от тина киркова и така. аз доволен. резултатите в четвъртък, той ще ми ги разчете по телефона каза, а за преглед- 17.02.
за биозина ще изчакам да питам и другата лекарка, писах че тя по принцип е против такива добавки, и аз никога не съм пила, не само като бременна, ами изобщо, та не знам....

# 549
Нашият татко е RH+, а аз RH-. Точно заради това се притеснявам. Но на никой не му пука... Явно ако сама не се задействам, никой няма да ми помогне.
Mar_bella, ако ти е първа бременност, няма какво да се притесняваш. И ние сме с такива резус фактори. Организмът бавно образува антитела, така че докато се роди бебето няма проблем. Проблем би имало само ако и то е с Rh+, както беше при нас. И проблемът би се проявил чак при повторна бременност, при която плодът пак е с Rh+. Но ако след първото раждане ти сложат анти D гама глобулин, проблем няма да има.
Моята лекарка само ме пита сложили ли са ми такава инжекция и повече нищо, явно това е достатъчно.

# 550
  • Телиш/Плевен
За килограмите - и при мен днес на консултацията нямаше промяна от предния път, но като се меря вкъщи съм си с две кила отгоре. Peace
За фолиевата киселина - точно питах днес, понеже имам още половин блистер. Докторката каза да си го изпия и после да не продължавам.
Днешните ми изследвания са перфектни според докторката, което ме зарадва много. Дано докрая всичко се развива така добре! Heart Eyes
Малко ме е яд, че не успяхме да видим пола, понеже се бях настроила и сега пустото любопитство ще ме изяде, но ще си почакам. Blush
Иначе съм много доволна от прегледа днес, беше си една мини фетална морфология. Огледа му всички органи и направи измерванията; каза, че се развива идеално. Heart Eyes Чухме му и сърчицето и много се развълнувах... newsm76 Просто прекрасни емоции имах днес и съм много щастлива!!! pregnant

# 551
Miss Pavlova имам една книжка за бременността по седмици и там пише, че след 16 г.с. мощността на сърцето (нашето) се увеличава с приблизително 40 процента и поради това е възможно кървене на венците (което аз вече имам) и кървене от носа. Не мога да бъда абсолютно достоверен инточник на инфо, но това е което четох. За венците ползвам вода за уста, а края на месеца ще питам зъболекаря ми. За носа обаче си мисля, че ако ти тече доста или на често ще е най-добре да се обърнеш към док.

Благодаря ти за информацията Simple Smile
Ще се обадя на лекарката да я питам.

# 552
Момичета, днес звънях за час в Тина Киркова и ми обясниха, че се ходело без час , с направление следобед,  без направление прееи обяд, но не се сетих да питам дали пада голямо чакане, някой ходил ли е така на преглед? Rolling Eyes
При нас таткото е Rh+ , първа бремнност ми е и гинекологът ми в Англия ми обясни, че там поставят инжекцията задължително  Shocked ,като било по преценка на болницата, дали на 2 пъти или само веднъж в 28 сед. Тази задължителност ме изненада, но да се надяваме, че е в ползана пациента  Grinning newsm78   Simple Smile

# 553
Добро утро   food010
Аз съм с Rh-,a таткото ни е RH+ сина ми се роди с моята кръвна група и не се наложи да ми я слагат и по време на бременноста не са ми я слагали. След аборта обаче,който беше април месец м.г. ми сложиха,тъй като не се знаеше бебето коя кръвна група е било. Сега още не съм пускала кръвни изследвания освен БХС, но ще се изследвам за анти тела, но и аз мисля че се бие инжекцията чак след раждането(ако се наложи).
Ох като ви чета за прегледите така ми се иска да отида да го видя малкото човече... Heart Eyes И пола искам да знам със сигурност... Blush
Днес освен въшките в градината имаше и карантина за скарлатина и реших край на градината-докато не мине всичко си оставаме вкъщи  Crossing Arms
Някой знаели за колко време най-много ЛЛ може да му пусне извинителна бележка на малчо???  newsm78
Предварително ви благодаря  Hug
Хубав ден Simple Smile

# 554
  • Варна
Добро утро, мацки!

Относно спането, а и всичко друго, свързано с отглеждането на бебенцето, е най-добре да забравите за всякакви планове и сред всичките не поискани съвети, с които ще бъдете засипани, да откриете своята истина и да се доверявате единствено и само на интуицията си.  Peace Peace Peace

Всеки има различни виждания и за всеки те са най-добрите и винаги се мисли за прав. Включително и аз си мисля, че моите методи са най-добрите и си ги защитавах яростно доскоро, но разума ми казва, че не е точно така, затова гледам да си трая.  Laughing Laughing Laughing Просто, маменца, бъдете по-уверени в себе си и стойте далече от приятелски и роднински акъли, колкото и да си обичате своите хора.  Joy

Аз се върнах от почивка с 1 кг. и половина отгоре.  Cry От днес съм на диета (разбирайте никакво преяждане и глезотийки).

Хора, само мен ли ме наплаши лекаря за варицелата и рубеолата?! Каза, че до 20 г.с. е много опасна за плода. Вкл. имам позната, която прави аборт в 5 месец, тъй като се разболя от варицела. Хвана ме шубето и спрях сина ми от градина засега. Тези, които имате градински деца, пускате ли ги? Или само аз се ошашках (въпреки, че имам голямо доверие на лекаря си).

Общи условия

Активация на акаунт