Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 162
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Ооо аз преди да родя какви планове имах, пък какво стана.. Виках си няма да го уча на ръце, а кажете като се гърчеше милото от колики нон стоп как да не го гушкаш, та това е най-малкото, което можех да направя.  Confused Казвах си още ще си спи в неговото легло - елате да ме видите как още на втория месец, вече умираща за сън вечер само ставах вземах го и лягахме на спалнята да го кърмя и той суче, пък аз заспивам.  Laughing И така за какво ли още не. Всъщност обаче предпочитам да е в стаята при нас, отколкото мъжът ми сам, а аз в стаята на бебето. А и не виждам вече нищо лошо в това да спи дори на спалнята. Само да видим с баткото как ще го нагодим, че и аз се чудя като ревне единия как оцелява другия.  Laughing
За въшките хубаво се посмях.  Laughing Не бях чувала в днешно време да ги има, ама аз едно време мнооого често имах.  Embarassed
Marbella за ухо единственото, което и аз съм чувала е Отипакс или олио. Не знам обаче доколко съвместими са с бременност. А за ЖК по здравна каса не се ядосвай, ядосвай се на лекаря си. Убедена съм, че понякога е въпрос на добра воля да се пуснат въпросните изследвания по каса. От друга страна не чакай да ти предлагат каквото и да е на консултации, изисквай го, питай, разпитвай и така.  Hug
За резус факторите никакво инфо нямам, моя е положителен.

# 526
Момичета ето нещо за нашите дечица относно варицелата защото в нашата градина от октомври в групата има ,но ние все още не сме я хванали и дано ни подмине защото ме е страх да не я лепна и аз saveti.framar.bg/лекувайте-варицелата-с-природни-средства

# 527
  • София
Забравих за кръвното да пиша и аз - моето доста дълго време се задържа 80/40, беше ми супер лошо, болки в главата, пищат уши, гадене, ужас просто. Даже се обадих на гинеколожката ми да я питам не може ли да ми предпише някакви хапчета. Тя естествено отказа  Laughing, но ми каза да пия много айрян със сол или подсладени напитки, НЕ чиста вода. И естествено шоколада и кока-колата помагат  Peace Вече започвам да се чувствам по-добре и мисля, че нещата с кръвното предстои да се нормализират.

# 528
  • София
забравих да пиша за ухо - затоплен зехтин/олио, капки отипакс.
за варицелата - питайте си лекарите до кога според тях е опасно да се прихване, доколкото знам аз е до 12 г.с и след това непосредствено преди раждането са най-рисковите периоди. самите пъпки няма как да се лекуват, може да се облекчават, аз ползвах цикабио пускам линк, като то като го намажеш е прозрачно, после побелява:
http://apteka.framar.bg/30016833/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%B5% … -40-%D0%BC%D0%BB-
малкия я изкара миналата зима, а аз в у-ще, сравнително леко я карахме и двамата, дано не ви се налага да разбирате.

# 529
  • София
То самото каране на Варицелата и при дъщеря ми мина леко (доста по-леко от колкото при мен, аз също бях ученичка, като я карах и още го помня като голям кошмар), но проблема е после с имунитета, той спада много от нея. При дъщеря ми една от пъпките от Варицела стана цирей и от тогава като се почна - едни ечемици, имаше периоди по 3 наведнъж, така цяло лято, докато накрая и излезе цирей в носа и се наложи да лежим в болница, та се оказа, че всичко е в следствие на Варицелата, та просто няма да е лошо да помислите за засилване на имунитета  Peace
Като гледам само през колко неща сме минали дотук, някак като ги напишеш и виждаш всъщност през колко неща е минало детето (и майка му)  Thinking

# 530
Момичета, аз забравих сега на последния преглед да попитам лекаря дали да пия още Фолиевата, а съм на следващ преглед чак в края на февруари. Вие взимате ли я още?

# 531
  • Ispania
За всеки слу4ай който има болки в ухото, да се посьветва с лекар преди да слага олио Simple Smile.
Като малка имах 4есто болки в ушите, родителите ми така ме лекуваха 4есто. Наистина ефект има по4ти веднага, но ако болката продьлжава  трябва да се види от лекар. При мен вси4ко завьрши с операция, добре 4е ме заведоха на лекар Laughing, ина4е до сега щях да си слагам олио.

За крьвното Thinking, моето винаги е било ниско. Сега ви 4ета , да видя какво да правя ако падне още пове4е Laughing. НО за мен 80/50 си е било винаги нормално ooooh!.

Фолиевата киселина на мен ми казаха да я пия през цялата бременност.

# 532
  • София
Момичета, аз забравих сега на последния преглед да попитам лекаря дали да пия още Фолиевата, а съм на следващ преглед чак в края на февруари. Вие взимате ли я още?
аз да, като доктора днес ми каза да я пия още месец и ми изписа някакви витамини biosin нещо си, по схема.

# 533
  • София
elpet да не става въпрос за Биозин мама, което аз пия вече 2 месеца? Това не са витамини, а е за повишаване на имунитета и желязото  Peace

# 534
Здравейте момичета Simple Smile
Всяка сутрин ми тече кръв от носа. Това нормално ли е при някой бременни или не?

# 535
  • Там някъде
Miss Pavlova имам една книжка за бременността по седмици и там пише, че след 16 г.с. мощността на сърцето (нашето) се увеличава с приблизително 40 процента и поради това е възможно кървене на венците (което аз вече имам) и кървене от носа. Не мога да бъда абсолютно достоверен инточник на инфо, но това е което четох. За венците ползвам вода за уста, а края на месеца ще питам зъболекаря ми. За носа обаче си мисля, че ако ти тече доста или на често ще е най-добре да се обърнеш към док.

# 536
Привет!

Момичета и аз съм на биозин мама. Дано има ефект, че са толкова скъпииии  Naughty Когато питах доки последния път дали не е по-добре да пия витамини от сорта на пренатал или други отрече категорично.

Относно ушите и аз знам за леко затоплено олио, но според мен е добре да се види първо от специалист УНГ.

Относно фолиевата киселина моя лекар ми каза да пия Огестан до края на бременноста, а той съдържда фолиева киселина.

Мен днес много ме боли глава и едни други болежки се обадиха, направо ужас. Дано мине, че едва издържам вече.

ХУбав ден на всички!

# 537
Здравейте момичета - покрай празнуването на рождения ден  на малкия не влизах и едва ви изчетох Simple Smile

Аз съм с болки от сутрин до вечер от спирането на прогестерона, а организма още не се е наситил с магнезия и е голяма мъка- пия си но-шпа то че иначе голяма мъка. Ама така ще е
За личенето си имам ясно очертан корем и огромен бюст - така че трябва да си сляп за да не забележеш че съм бременна.

За спането в другата стая - аз лично не го препоръчвам - защото пада голямо тръмбоване между двете стай особено първите месеци - малкия спеше в нашата стая,но не е бил залепен за спалнята. Сега си спи в другата стая и пак като сънува чат пат тръмбовам.

За възглавниците - голями облекчение са си - но аз не виждам смисъл да се дават безбожни пари за целта- в почти всички онлине магазини има от възглавниците за кърмене подходящи за спане и сега за по 20-на лева.

За антителата
- аз съм RH-, но и мъжа ми е " -" и въпреки това и първата бременност и сега ни пускаха антитела - макар че няма как да стане положително - няма задължителна инжекция- такава се бие само ако почнеш да произвеждаш антитела- защото в този случай организма ти възприема детето като заплаха и се стреми ч/з тези антитела да го премахне- на сестра ми и биха понеже мъжа и беше положителна и тя почна да произвежда антитела.

За кръвното и моето пада по време на бременност, но по-добре да пада а не да е високо- при ниско кръвно не се налага секцио а при високо.За вдигане, кола , айрян с повечко сол и кафе.

За вдигането откакто разбрах че съм бременна не съм дигала малкия- макар и да нямаше 3 и да плачеше отначало - има жертви които трябва да правим за да са здрави бъдещите ни деца- а и ако недай си боже стане нещо и вляза в болница няма кои да се грижи за сина ми - така че поне за себе си реших че така е най-добре и разумно

За фолиевата киселина тя се пие до 14 та седмица - сега пия витамини пренатал , но забелязах че и те я съдържат  но и да я има тя не вреди.

За кървене  на венците и моите почнаха да кървят като си мия зъбите и днес си взех вода за уста- пък ще видим.И първата бременност бях така и после спря.

Моник дано се оправиш бързо   bouquet

Хубав ден от мен - ама какво слънце мисля да поизлезем Simple Smile

# 538
Дъщеря ми (на 3 години) още спи в нашата спалня, нямам сили да се разхождам до другата стая по няколко пъти на нощ, все ще я мисля дали е отвита или не ако не ми е пред очите като се будя. Като дойде бебето обаче ще трябва вече да я преместим. За фолиевата киселина знам, че не вреди и не може да се предозира. Количеството, което не е необходимо, огранизма го изхвърля.
Момичета, нищо не съм качила още, вече 15г.с. започвам... Леко се притеснявам дали е нормално. Истина е, че нямам апетит, но все пак трябва някак да расте това бебе+плацента+околоплодни води. Как мислите, дали е проблем?

# 539
Спрях фолиевата като влезнах в 4 м. ,док. ми изписа СуплеМаман - витамини,които съдържат фолиева (опаковката е за 2 месеца) После ще видя -решила съм поне зимните месеци да пия витамини,после пролетта ще паса треволяци  Mr. Green салатки,зеленчуци....

Общи условия

Активация на акаунт