Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 247
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Nina_88, ако това е календара който Щастлива жена публикува при мен изобщо не се отварят такива картинки .....?
а за термина смятай по последен ден от менструацията! Вече по ехограф ще могат да ти кажат според размерите на коя седмица отговаряш!
Какво стана с командировката ти, прекрати ли я?

# 196
ЗА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО ИСКАТ МОМИЧЕНЦЕ - СНИМКАТА НА ПЪРВА СТРАНИЦА Е ПРОМЕНЕНА!
ДАНО ИМА ЗНАЧЕНИЕ   smile3534

newsm10 smile3525 Eeeee СУПЕР си!!!
На момичетата с тревожни резултати пожелавам всичко да е наред,силно стискам палци  Praynig
И на мен ми излязоха резултатите от БХС, не съм ги видяла,но доки каза че са много добри и няма и минимален риск. Каза че сега следва м/у 20 и 22г.с. Нещо си  Embarassed да сме гледали сърчицето,бъбреците,дробчетата и т.н ама на 7.02. ще разбера какво точно...
  party023 Да ви почерпя с по една тортичка,че ММ ми подари нова кола  Heart Eyes

# 197
  • Варна
Момичета, издържате ли целия месец между прегледите по жк или ходите и някъде странично на консултация? Чудя се дали да е отида на още едно място, че остава толкова много до следващия преглед, а сега като не ми се гади вече, няма как да разбера дали всичко е наред с бебчо. Да не говорим и че постоянно имам коремни болки. Повечето съм сигурна, че са от червата, но някои май не са.

Аз също понякога имам много воднисто течение и даже се бях замислила дали не е околоплодна течност, но е такова по-рядко. Обикновено е малко като пресечено мляко.

# 198
Свалих си календара -отвори ми се -няма проблем,но не съм го разучила  Hug Hug
Първите движения миналия път усетих в 18 г.с. - много добре си спомням,бях в градския транспорт и така се преобърна човека в мен,че подскочих ,възкликнах нещо от рода на "Олеле" и се разсмях на глас - двама-трима ме загледаха ..сигурно съм им се видяла напушена,но чувството беше неочаквано и много,много хубаво  Party Сега усещам нещичко,но не съм сигурна дали точно е бебето,ще чакам сигурен знак  newsm32
Ние със синко нали сме болни ,та отидохме на доктор- той с антибиотик заради синузита (слабото му място),аз само с Проспанче за кашлицата и Осцилококцинум  Tired Питах дали е опасен вируса за бебето - тя каза,че високата темп. е опасна и самия вирус ,но за края на бременността е опасно - 8-9 м. Малко по-спокойна съм  Simple Smile
mama@cvety Честита нова кола   car003 да си я караш без произшествия !
Мимето14 благодаря за снимката на първа страница- аз съм от мечтателките за момиченце
Лек,спокоен и слънчев ден   Nature Partly Sunny

# 199
  • София
Опитах се да кача календара във файл, който да се отваря на ексел, понеже явно иначе е в някаква версия, която не всеки отваря. Ето линк: http://dox.bg/files/dw?a=6c75f55863
На клетка G3 мился, че беше, има опция "дата на зачеване" или дата на последен цикъл". После отдолу в другата клетка пишете ръчно датата. Моята е 25.09.2013г. Оттам автоматично си смята календара сам термина и седмиците ви ги изписва отгоре. Както казах вече, 15 седмица, означава 14+ х дни.  надявам се да сте ме разбрали. Ако някой иска да ми прати на ЛС мейл и дата на термина и ще се опитам да м пратя календара с неговите данни  Peace

Кажете дали се отваря така.

Нина, кажи кога ти беше последния цикъл. Когато ти е горе-долу редовен, обикновено се смята термина по формулата последен цикъл + 7 дни - 3 месеца. Така е общоприетата практика, освен, ако след ехографски преглед не се види, че значително има разминаване с тази дата. Тогава за официален термин се смята, този, който доктора каже според размерите на бебето. Иначе като имаш веднъж официална дата, после винаги може на ефографа да ти дава разлика от няколко дни, защото той смята по статистически размери средно на бебетата.
За това не се обърквайте като всеки път на преглед ви кажат различна седмица. Водете се по ориентировъчния първоначален термин. На мен например предния път постоянно ми вървеше точно бебето по седмици +- 1/2 дни, но накрая  на последния преглед в 9м хем беше станало голямо(над 3800гр), хем излезе по ехографа термин 16.10 или 19.10 не помня, а официалния ми беше 12.10. , да не говорим, че родих на 20-ти Mr. Green За това, приемете една дата и това е, не се обърквайте излишно. Peace

# 200
Момичета, издържате ли целия месец между прегледите по жк или ходите и някъде странично на консултация? Чудя се дали да е отида на още едно място, че остава толкова много до следващия преглед, а сега като не ми се гади вече, няма как да разбера дали всичко е наред с бебчо. Да не говорим и че постоянно имам коремни болки. Повечето съм сигурна, че са от червата, но някои май не са.

Аз също понякога имам много воднисто течение и даже се бях замислила дали не е околоплодна течност, но е такова по-рядко. Обикновено е малко като пресечено мляко.
Това са и моите притеснения- миналият преглед ми беше на 20.12 ,следващият е на 03.02 .Междувременно бях в болница на 6.01 за болничен и ме погледнаха на ултразвук за 30 сек. и ми казаха,че е живо -друго не.И на мен ми се вижда,че е много времето между прегледите,но пък не ми се иска да се вманиачавам ...И на мен така вече не ми е лошо,даже и болки нямам почти- притеснено ми е ....но няма да се изкушавам да ходя на междинен преглед.И аз имам воднисто течение,но не мисля,че е околоплодна течност...Този период е труден, малко ще се изпопритесним докато започнем да ги усещаме мъниците  Tired

# 201
  • София
щастлива, при мен излиза 15 седмица и 3 дни, колкото на лентичката.  Peace мисля че при докторката имаше разлика, беше по-напред, но не е фатално. Simple Smile
и да не пропусна, честита нова кола на мама цвети, със здраве да си я караш и на интересни места да пътувате с нея   bouquet

# 202
  • гр. Варна
Mar_bella-И с първата ми бременност и сега не мога да издържа толкова време без преглед,направо ще полудея от притеснение.А и аз на един лекар вяра нямам и всеки месец си правя и един преглед на частно за мое спокойствие.

# 203
mama@cvety newsm74, честита кола и да возиш в нея само здрави и хубави дечица  Mr. Green

аз пък да ви се оплача от няколко дни както си стоя и изведнъж като ми се повдигне и хайде  Sick
чувствам някаква буца на гърлото си все едно нещо ми е преседнало, вече се чудя да не е от ТСХ и утре отивам да пускам контрола така не се издържа! ooooh!

# 204
И на мен в календара ми дава много разлика в седмиците - 11+4,а аз съм 14г.с.  newsm78

# 205
  • Пловдив
Здравейте! На мен календара ми показва точно, но и аз покрай ин витрото си знам всичко с точност Grinning
По въпроса за прегледите и аз не мога да издържам дълго време без да отида да ме видят, но си имам двама доктора и ги редувам Grinning  Вчера бях на преглед и за първи път го видях вече да прилича на бебе. Оформило се е и всичко му е на ред. Взеха ми кръв за БХС , но доктора каза, че няма за какво да се притесняваме. Предположи, че е момиче и дано да не греши, но и на момченце ще си се радваме.

# 206
  • Бургас
Добро утрро, дами!То вече добър ден станало, но снощи не спах, като хората и днес имах възможност да си наваксам.Събуждам се към 4ч. и, като започна да се въртя и заспиване няма.
На момичетата с не добрите резултати!Вярвам, че при вас всичко ще е наред.Нямах намерение да прява БХС, но и аз незнам защо се съгласих.
За смятането на седмиците и аз на датата на термина си влизам в следващия месец и ми е лесно така.
И за мен месец е много време да видя бебенцето, но се опитвам да не мисля и да не се навивам.Близо до мястото, където живеем отвориха нова болница и се е случвало, както си седя в къщи, обличам се и отивам да видя какво става с бебето.Да ме погледнат на ехографа, за да ми кажат, че всичко е ок.
Честита кола на мама Цвети!
Бебокът мърда, усещам си го.Днес лекарят ще каже колко е порастнал.
Хубав ден, изпълнен с много усмивки!

# 207
Здравейте мами!Аз днес ходих в Майчин дом да давам кръв и там получаваш  и подаръци ,безплатни мостри ,в кутията има и прах тео,крем за подсичане и разни брошурки ,а и такъв шаблон от тези кръглите където ги имат лекарите ,изчислявайки термина.След 3-4 дни са готови резултатите ,дано са хубави ,че каквато съм притеснителна.....
Nina_88 -според този шаблон който го имам вече при последна менструация 4.10.2013 показва термин 12.07.2014 и че сега си в 15 седмица ,от тази седмица пише че се усещат първи движения на бебето ,а в края на 16 седмица се вижда и пола.Дано съм ти била полезна.А шаблончето е розово и си мисля дано си имам момиченце Heart Eyes
Аз имам от баткото тази количка ,но в др цвят http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=61&products_id=263 и да ви кажа мн съм доволна
Стискам палци за добри резултати и да изкараме до края с здрави и сладки бебета

# 208
Здравейте и от мен. И аз не спах добре тази нощ, но нямах възможност за наваксване - от днес съм в отпуска и мишлето не е на градина, та имаше кой да се погрижи да не си поспя.
Вчера официално директорското тяло разбра, че съм бременна и такава тирада ми изнесе за това, че забележете нейната снаха е бременна за втори път и колко лошо било това. Абе луда жена, но... свекърва какво да се прави. Не че имам нещо против свекървите де....
Иначе колегите, които разбраха вчера много се зарадваха. Главната ни счетоводителка дори се разплака.

По въпроса за календара - и на мен ми пасва идеално по дати.

Успешен и усмихнат ден

# 209
  • Пловдив
Здравейте на всички! И Честита Нова Година! Пожелава много здраве, много щастие и късмет, една безпроблемна бременност на всички и здрави бебета и майки месец юли!
Отдавна не съм се включвала и от сутринта не мога да смогна да изчета новата тема.
не смея да се похваля, че при мен гаденето отшумява и вече хапвам почти всичко, но гледам да се храня здравословно, заради проблемите които имам не трябва качвам много килограми.
Относно козметиката, през миналата бременност съм се мазала само по корема с бадемовото масло на Икаров, и то след 4-5 месец. Качих 33 кг, а нямам нито една стрия никъде, бях огромна, от 55 кг влезнах да раждам 88 кг като ги качих основно за 5 месеца. Така, че всичко за мен е до кожа, аз съм реалния пример.
Добре дошли в темата на всички нови бъдещи мами на юлски бебчета! Hug
Честит нов автомобил на Мама Цвети! С много здраве да си я ползвате!
На 02,01 ми мина ФМ при Д-р Добринка Петрова и на 03,01 си правих БХС. Утре съм пак на консултация. В генетиката казаха, че резултатите са ми ОК. Засега не мисля да правя втори БХС, а само втората ФМ, но този път при друг.
Вие момичета от Пловдив при кой лекар се насочихте за ФМ или при кой вече си правихте първата?
Движенията на сина си ги усетих към 18-19 седмица доколкото си спомням, засега няколко пъти ми се е случвало през последните дни да усетя нещо като гъделичкане ниско в корема, но не мога да разбера дали това е бебчо  Simple Smile

Последна редакция: вт, 14 яну 2014, 11:03 от hrisi1303

Общи условия

Активация на акаунт