Всяка мама чака с нетърпение на Юлското бебче първото движение!

• 27 207
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Pival, не мога дори да си представя какво ти е, но силно се надявам, че всичко ще е ок. И то ще бъде. Много бременилки са минали през амнио, всеки ден десетки. Не се притеснявай. Важното е да отидеш при някой, на който можеш да се довериш. Аз лично те съветвам, разбира се, за Майчин дом.

Mira: Първа ми е, да. Всъщност май е нормално. Май съм много нетърпелива Simple Smile

Относно храненето : И аз в началото трудно поглъщах месо , манджи. Но наистина трябва всяка една от нас да се опита максимално добре да се храни, защото бебето също се храни от това, което ние поглъщаме. Една мазна баница може да заменим с 2 филии черен хляб с нещо, например. Да си правим фрешове и смутита, ако не ни се ядат плодове и зеленчуци в естествен вид и т.н. Ако качим много килограми проблемът не е в свалянето, а в това, че е вредно за бебето, за неговото развитие и за това, че няма да диша добре.

# 361
  • Там някъде
Monik@, на мен също ми е първа бременност и още не усещам бебето. Миналата нощ май го усетих, нещо като гъгел, но отвътре. Днес питах док и тя каза че ще започна да усещам бебо да не се тревожа. За първа бременност около 17 гс седмица (според ехографа съм 17+1) било нормално да се усети за първи път. 

# 362
Na men mi e vtora bremnnost I go usestam bebcheto postoianno.moga da zaiavia cge ne se spira Simple Smile

# 363
Monik@, на мен също ми е първа бременност и още не усещам бебето. Миналата нощ май го усетих, нещо като гъгел, но отвътре. Днес питах док и тя каза че ще започна да усещам бебо да не се тревожа. За първа бременност около 17 гс седмица (според ехографа съм 17+1) било нормално да се усети за първи път. 
[/q uote]. 

Az bih go opredelila, kato mnogo leko pochukvane. Gadel, hvarchasti peperudi ne gi oprilichavam  Simple Smile

# 364
Ето един доста подробен калкулатор на тегло
http://www.baby2see.com/pregnancy_weight_calculator.html

Pival, наистина много тежък момент на избор, който със сигурност трябва да вземете ти и мъжа ти и никой друг.
Съчувствам ти, незнам как бих постъпила на твое място. Истината е, че с ММ директно отказахме да правим БХС, защото знаехме, че дори и да му има нещо на едното човече /недай си Боже/, не можем да рискуваме и другото..Стискам ти палци, дано всичко да се окаже напразна тревога  да си гушнеш здраво детенце накрая.  Hug

# 365
  • София
Ето един доста подробен калкулатор на тегло
http://www.baby2see.com/pregnancy_weight_calculator.html
мда, поне при мен средното тегло си отговаря на седмиците. така или иначе, както казах килограми се свалят, дори и да бяха в повече, те не ме тревожат, важното е да сме здрави Simple Smile

# 366
Здравейте и от мен! Връщам се от преглед, всичко с бебчо е наред. Докторката каза, че е мома Simple Smile Май розовото щъркелче от първа страница има ефект. Още не съм усетила движение на бебето или поне не съм сигурна дали е било то.
Относно храненето, откакто забременях изобщо не мога да хапна месо, никакви манджи. Ядат ми се само тестени неща и плодове. Качила съм 1-2 кг.
Pival, стискам палци всичко да е наред, каквото и решение да вземеш.

# 367
Записах се на ЖК видяхме бебчо ,добре е и съм качила 1 кг .По калколатора трябваше да съм повече килограми Grinning.Изследвах ТСХ е 0,790 и ФТ4 е 18,83 .Дали са добре резултатите за 12 седмица?

# 368
Здравейте и от мен!

Искам да се присъединя към поздравите за рождения ден на слънчицето на мама Сънчо, много хубави емоции ви пожелавам:)

Miss Pavlova аз ходих в Марков, падна ми се доктор Андреева, много подробно обяснява, много приятно съм изненадана. Прегледа струва 90 лв., от там те изпраща в Медицинска академия за да ти вземат кръв за БХС.

Излязоха ми резултатите и са 1:6000, което звучи отлично, разбира се ако е вярно.

Относно килограмите - до тук съм +2, надявам се да не кача много, защото предишната бременност финиширах +30 от които 5 изобщо не свалих.

# 369
1:9563 e dobar rezultat nali taka momicheta

# 370
Здравейте и от мен!

Искам да се присъединя към поздравите за рождения ден на слънчицето на мама Сънчо, много хубави емоции ви пожелавам:)

Miss Pavlova аз ходих в Марков, падна ми се доктор Андреева, много подробно обяснява, много приятно съм изненадана. Прегледа струва 90 лв., от там те изпраща в Медицинска академия за да ти вземат кръв за БХС.

Излязоха ми резултатите и са 1:6000, което звучи отлично, разбира се ако е вярно.

Относно килограмите - до тук съм +2, надявам се да не кача много, защото предишната бременност финиширах +30 от които 5 изобщо не свалих.
Чудесни резултати!  bouquet

# 371
Пивал, много стиснати палчета имаш от нас и дано всичко е наред с бебчо!
За  кг. - с първата бременност качих 8 - 9 кг, като от нищо не се ограничавах( само дюнер не ядох, но сега прияде ли ми се...). От тях не можах да сваля около1,5 кг. Лятото бях около 48,5 кг., а сега се мерих 49,5 кг. Ще видим този път колко ще финиширам, но това не ме безпокои особено.
За храненето - ми ям си и сладки неща, и тестени, и газирано пийвам като ми се допие.Само алкохол не пия никакъв, въпреки че имаме прекрасно домашно червено вино....
За усещането - мисля, че го усещам бебо, ама не съм сигурна. Та се зачудих нормално ли е?

# 372
Момичета, искам и аз да се присъединя към вас! От София съм, на 32 години, втора бременност, термин 21 юли. Чета ви от самото начало, но исках да понапреднат нещата малко и да се успокоя. Още не съм се регистрирала за ЖК, няма места този месец... нямам и стандартните изследвания на кръв, урина и тн. Надявам се, че не е фатално.
Всички сте чудесни и се надявам да изкараме спокойни и щастливи месеци докато гушнем сладките бебета.

# 373
  • София
pival Стискам палци силно всичко да се нареди, но все пак не е ли по-добре да направиш амниото и да се приключи, вместо да ходиш от специалист на специалист и да се притесняваш до раждането? На колкото и ехографа да отидеш, и БХС пак да си правиш, няма да имаш отново 100% гаранция. Така поне отиваш и се свършва. От страни ми е лесно да говоря, но все пак понякога страничната преценка е по-трезва  Hug

# 374
Момичета,някои от вас описаха разни болки които усещат.Аз досега не съм имала такива проблеми,но днес към обяд почнаха като спазми ли,болка ли,не съм сигурна как точно да го определя,защото е много кратко за няколко секунди през някакво време!Чух се с моята лекарка,каза,че било нормално и почти всички бременно усещали такива контракции и ми изписа магнезии,но ето,че не ми минава и пак го усещам от време на време,а и знам ли дали са контракции или нещо друго...Мисля да почакам още малко и ако продължи,да отида някъде на преглед,че взех да се притеснявам

Общи условия

Активация на акаунт