Отговори
# 360
колкото и да е невероятно, аз също мисля, че резултатите от цитонамазките се повлияват от честотата на боледувания та . октомври бях втора група с леко възпаление, като преди това не бях боледувала два месеца и не бях пила антибиотици.  декември се разболях от бронхит пих аб, след това ми се възпали ухото и заглъхна и пих аб-общо 25 дни на аб . януари направих контролната цитонамазка-3Б към 4... после конизация
Аз да питам колко време след конизация може да се вземе цитонамазка. чак през май ще ходя на контролен, а ми се искаше по-рано да видя как са нещата. а секс след операцията кога е разрешен, че още ме е страх Embarassed

# 361
Mainatow, поствам инфо от 1 страница, което предполагам си чела.   Peace Hug

PAP III (в България понякога се отбелязва като III А) - неясен (съмнителен) резултат. Тежко възпалено или дегенеративно изменение, което не може еднозначно да бъде класифицирано като доброкачествено или злокачествено. Следователно не може със сигурност да се изключи наличието на карцином. Препоръка: необходима е контролна цитонамазка в кратък срок и / или биопсия (вземане на материал за хистологично изследване[4]).

PAP III D (в България понякога се отбелязва като III Б) - лека до среднотежка дисплазия (ЦИН I или II). Няма наличие на ракови клетки. Измененията могат да се развият до раков процес Карцинома ин ситу (CIS, Carcinoma in situ). Препоръка: нова цитонамазка и колпоскопия в рамките на три месеца.

# 362

Честита баба Марта на всички!Да сте бели и червени,румени и засмени през цялата година и само хубави новини!
Аз да дам отчет,че се преборих с личната за направлението,ходих за цито и вече имам резултат -ПАП II ."Междинен и цилиндричен епител жлезесто ерозио левкоцити бактерии"Според докторката всичко е наред и препоръча да се видим след година ако нямам оплаквания. Да вметна,че и аз си получих резултата първо по телефона,но след като си взех талона на него си пише всичко-и кой лекар те изпраща,и кой е правил изследването,и дори забелязах две нови графи-"риск"(обичаен или повишен) и "препоръки"(повторна цитонамазка и колпоскопия).При мен няма отбелязана препоръка,а на риска пише "обичаен".Като чета как ви дават бели листчета с резултати и настръхвам!Аман от некадърни доктори.

Имам и едно питане-някоя от вас приемала ли е "Femicur N"?На мен ми го изписа за ПМС,който в последно време ми докарва ужасно главоболие,нетърпими болки в корема и кръста,че и кръвно почнах тогава да вдигам или смъквам рязко без видима причина.

Хубав и усмихнат ден на всички Ви!Ще следя темичката и се надявам да чета за повече добри резултати,а и за бебчета,които са на път!

# 363
  • София
pisihrisi, не съм медицинско лице, но според мен резултат, в който пише, че има левкоцити и бактерии не е съвсем нормален. Не ти ли направи докторката микробиологично изследване? Не се притеснявай, не е страшно, но трябва да вземеш мерки и да установиш какви са тези бактерии. Много пъти левкоцитите са "маскирани" трохомони. Най-вероятно имаш някаква инфекция, която трябва да се установи и да се проведе лечение или най-малкото - локално с лактобацили да я пребориш. Казвам го от опит, защото аз така от "нищо ти няма, нормално е" се докарах дотук. Нелекувана инфекци, хроничен цервицит и куп други екстри, които можех да си спестя, ако бяха взети мерки навреме. Съветът ми е да се консултираш с друг гинеколог, който да ти вземе микробиологично изследване, както и за анаеробни бактерии.

# 364
  • Пловдив
Здравейте, преди две седмици си правих цитонамазка /обичайната/ , резултата излезе II група /отрицателен/ , но в обясненията пишеше изразено възпаление.Докторът предписа допълнителни изследвания - Течно-базирана цитонамазка, микробиология и оше едни за търсене на хламеиди, бактерии и др.Вчера ходих да ми взимат материал за тези изследвания и при взимане на пробата за течната цитонамазка прокървих.Резултата ще излезе на 11 март, знам, че трябва да го изчакам, но ще откача от страх.Моля ако на някой нещо подобно му се е случвало за съвет.

# 365
  • София
И аз съм в очакване на колпоскопия след резултат 2Б. Ама трябва да чакам цикъл първо.
А можете ли да обясните защо на някои места делят на 2а и 2б, а на други не? Каква е разликата.
И аз съм притеснена. Може ли да очаквам нещо сериозно при този резултат?
МБ ми е съвсем чиста.

# 366
  • София
Ваня, успокой се. Понякога се случва при вземане на цитонамазка да прокърви жената. Щом имаш възпаление особено. Изчакай си спокойно резултатите. Според мен няма за какво да се притесняваш. Другия път освен цитонамазка и микробиология настоявай и за колпоскопия.  Peace
Весето, не знам каква е разликата. Изчакай си спокойно колпоскопията. Не се филмирай излишно. Пази си нервите.  Hug

# 367
  • София
Много си права. Ама аз все съм паника...И после винаги съжалявам за изгубените нерви и напразните тревоги!

# 368
  • Пловдив
Ваня, успокой се. Понякога се случва при вземане на цитонамазка да прокърви жената. Щом имаш възпаление особено. Изчакай си спокойно резултатите. Според мен няма за какво да се притесняваш. Другия път освен цитонамазка и микробиология настоявай и за колпоскопия.  Peace
Весето, не знам каква е разликата. Изчакай си спокойно колпоскопията. Не се филмирай излишно. Пази си нервите.  Hug

Благодаря за успокоението.За първи път ми се случва, а по принцип имам ужас от болести.За другия път ще послушам съвета.Хубави празници желая.

# 369
  • в Низината
Аз ще попитам отново, защото нищо не казвате...Прегледът ми при другия гинеколог е към края на този месец, затова дотогава ми се иска да знам притеснително ли е това, че според лекаря имам хиперплазия, а в същото време хормоните са ми в норма? Възможно ли е хиперплазията да се обърка с нещо друго, тъй като е в кухината?
Може въпросът ми да е тъп, но ще съм благодарна да споделите мнение!   bouquet

# 370
Слънце в джоба и аз имам хиперплазия. След кюретаж ли ти я установиха? Това е задебеляване на лигавицата. Аз я имам и на цервикалния канал. Казаха ми, че не е нещо притеснително. Ако питаш дали може да я объркат с миома или нещо друго- според мен не. Тя не е някакво образувание, а по- дебела лигавица. Това е което аз знам за нея.
Момичета, в края на месеца ще ми правят конизация в Пирогов. Чакам резултат от цитонамазка от  Ганчева, но тя е против конизация. Аз обаче съм твърдо решена, че вече трябва да се направи. Имам и друг проблем. Сутрин като пишкам и ме заболява корема. Дано да не е свързано с шийката, че много се притеснявам. Вие как мислите? Ще съм благодарна на мнения. Това и преди ми се е случвало, но не съм го свързвала с този проблем, а сега умирам от страх и какви ли не неща си мисля. Направо ще откача. Hug

# 371
ina80, защо не се консултираш и със Славчев? Отдавна следя темата, но май никой не е споменавал за конизация в Пирогов Thinking
Момичетата хвалеха и един лекар от ВМА.

# 372
  • в Низината
ina80, не ми е правен кюретаж. Отидох на преглед заради много, ама много обилен цикъл и извънменструалните кръвотечения, които имам. Установиха ми го с вагиналния ехограф. Обаче лекарят не ми предписа нищо за пиене. Каза 2 месеца да чакам. В края на март съм на преглед при друг гинеколог да видим какво ще каже той. Иначе изследванията на хормоните са ми нормални. И мен именно това ме притесни, защото доколкото прочетох, хиперплазията се предизвиква от хормонални нарушения, които аз явно нямам.
Чудя се защо досега никой не се сети да ме прегледа с ехограф, за да може да се открие по-рано тази хиперплазия и ако трябва да се прави кюретаж, да можеше да го направят заедно с конизацията?

ina80,, болката в корема може да е от цистит. Само предполагам, не съм специалист.

# 373
  • София
докторът от ВМА е Ковачев, работи с Касата.

# 374
  • София
И аз мисля, че дискомфортът при пишкане е от нещо циститно.

Общи условия

Активация на акаунт