Отговори
# 765
Малко по късно ще имаме нова тема, от мен, нека тази която
мина 50 страници се заключи от модератор и
бъде най отгоре , а аз ще се постарая за
възможно най много работещи линкове  Laughing

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=776247.msg27939050#msg27939050

Последна редакция: пт, 11 апр 2014, 19:26 от Анонимен

# 766
Здравейте.Много съм притеснена.На дъщеря ми - 20 годишна цитонамазката й е 2 група,клетки в норма,няма лезии...но биопсията показа сквамозен папилом.Нямам представа какво е това и как най добре да го лекуваме,не е раждала...има ли някой да помогне с нещо по този въпрос,някой със същата диагноза или компетентен по този въпрос,спешно се нуждая от съвет и разяснение,благодаря ви предварително

# 767
Росица, има нова тема, точно над твоя пост е линка.

# 768
Темата видях,и прочетох всичко много внимателно.Цитонамазката е много добра,но така и не разбрах какво точно значи сквамозен папилом.Малък е - 2 мм. и трябва ли да се обгаря или може само да се проследи - също не разбрах.Исках някой с подобна диагноза да ми даде съвет от личен опит

# 769
  • София
Пиши в новата тема, ако искаш да получиш отговор и постът ти да се прочете от повече хора.

# 770
  • Wolwedans
Темата видях,и прочетох всичко много внимателно.Цитонамазката е много добра,но така и не разбрах какво точно значи сквамозен папилом.Малък е - 2 мм. и трябва ли да се обгаря или може само да се проследи - също не разбрах.Исках някой с подобна диагноза да ми даде съвет от личен опит
Сквамозен папилом означава полип, изграден от клетки, които приличат на клетките на кожата(многослоен плосък вроговяващ епител). Обикновено такива са гениталните брадавици. Вероятно се касае за инфекция с ЧПВ- нискорисков тип (6,11....)
Направете колпоскопия, евентуално изследване за ЧПВ, контролна цитонамазка...
Ако папилома е отстранен с биопсията може и с това да се приключи. Ако има инфекция с ЧПВ се пият имуностимуланти. Младите и здрави жени със силна имунна система обикновено се самоизлекуват сами напълно без лечение. Не бързайте с горене, туширане ако колпоскопията и цитонамазката си останат добри.

# 771
благодаря много,проблема е,че съм нова тук и незная как точно да пиша в новата тема,трудно открих дори как да пиша изобщо.Ако ме посъветвате как,ще го направя

# 772
благодаря много - колпоскопия беше направена,там видяха папилома,отначало изразиха мнение и съмнение за ЦИН.Направиха цитонамазка,която беше с прекрасен резултат,но после взеха биопсия,която потвърди сквамозен папилом.Дъщеря ми иска да го махне,но аз не съм много убедена,че трябва,защото не е раждала,обгарянето е все пак интервенция на шийката...след празниците ще отидем при доктора,да видим какво ще я посъветва да направи.Ние ходим при доцент Никола Василев - завеждащ обща и онкологична гинекология във ВМА.

# 773
  • София
Момичета,пишете в новата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=776247.msg27939050#msg27939050

# 774
# 775
  • КиТ
Аз да питам,че днес спорихме с една приятелка,може ли да се прави цитонамазка на девствени момичета,аз мисля,че не може Thinking А тя твърди,че можело  Crazy Joy

# 776
Аз да питам,че днес спорихме с една приятелка,може ли да се прави цитонамазка на девствени момичета,аз мисля,че не може Thinking А тя твърди,че можело  Crazy Joy
За моженето, може, през отворите на химена, по същия начин се прави и микробиология.
Отделен е въпросът има ли смисъл от цитонамазка при virgo intacta.  Thinking

# 777
Здравейте! Реших да пиша във някой форум,въпреки че не съм от тези хора,които споделят подобни неща във форуми. Искам да разкажа своята история с надеждата, че има някои от вас, които са по-запознати и биха могли да дадат някакъв съвет.
И така... След ходене при няколко гинеколога и при установени поликистозни яйчници,реших да потърся професионално мнение,само че в столицата. Разбира се поразпитах и ми препоръчаха Проф. Найден Пранчев,отидох при него, направи ми преглед,цитонамазка,микробиология и прочие. След прегледа ми каза,че и той както колегите му е установил поликистозен ляв яйчник. След известно време изследванията бяха готов. Цитонамазка -ОК, микробиология- с леки забележки ииииии лечението за яйчниците, бе с неговите процедури, на които ходих 2 години. Да не говорим,че за тези 2 години, както отидох с цитонамазка 1ва група, станах 2ра по едно време-той ми изписа отново от неговите процедури,ходих и на тях и уж я сведе до 1ва група. След определен период трябваше да отида отново на преглед и изследвания,странно защо но отново неговите процедури бяха задължителни в това лечение, а и да не говорим,че изследването Цитонамазка беше 3та D група, от което аз се втренчих. Отново ми изписа неговите лазерни процедури,ходих-свърших ги, направиха контролна цитонамазка-1ва група.... След 3 месеца аз отивам отново на контролни изследвания и отново цитонамазката е 3та D ГРУПА. Той реши,че трябва да ме изпрати на биопсия, но пък аз реших да отида при друг лекар,направи ми Цитонамазка и ...познайте 1ва ГРУПА. Много ви моля,дайте някакво мнение,защото ще ходя и за 3то мнение, а при онзи мошеник Пранчев ,не искам и да се сетя !

# 778
  • Wolwedans
За какви процедури става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт