Отговори
# 720
  • София
Минах днес при Станков.  Случайно срещнах и моят си док в коридора, този който ме оперира от ендометриоза преди години и оттогава съм му пациантка, та даже и с бременността той се занимаваше.
Та дойде с мен до кабинета и обсъдихме заедно какво ще се прави. Ще пусна и ЧПВ и като ми дойде ще звъня за час пак. Станков каза, че имам два варианта. Единият е да се изчака, защото  60 % от случите търпят обратно развитие. Другият е да направим обгаряне с термоелектро"не знам си какво". Та се реших на това, за да решим проблема и да не го мисля.

# 721
Весе, всичко ще се оправи. Вземи такова решение, което ще ти даде спокойствие. Hug

# 722
  • София
Ами той каза аз да избирам. Та така реших.  Hug

# 723
На един въпрос не мога да намеря отговор. След като голяма част от хората са заразени с ЧПВ този вирус остава ли в  организма до живот да ''спи'' или напълно се изчиства? Навсякъде чета, че ако не се изчисти от организма за 2 години тогава създава проблеми. И значи ли, че ако не се изчисти за тези 2 години никога не може да се изчисти? Защото ако е така трябва цял живот на имуностимулатори да я караме. Също така при конизация понякога се изрязва, а понякога остава в съседните тъкани и продължава да съществува. Това така ли е? Май станаха много въпросите, но ще се радвам ако споделите вашето мнение, защото ми е много объркано какво е положението с този вирус.  newsm78 Hug

Човешкия папиломен вирус (Human Papillomavirus, HPV) е ДНК вирус, който атакува епителните клетки на кожата и лигавиците на човешкото тяло. Познати са около 200 различни типа на HPV, всеки от които се характеризира със специфичност във въздействието си върху тъканите. Въпреки, че голяма част от тези типове не предизвикват симптоми при повечето хора, някои типове могат да предизвикат брадавици, докато други водят - в малко случаи - до рак на маточната шийка, вулвата, вагината и ануса при жените или рак на ануса и пениса при мъжете.

ЧПВ са причинители на една от най-разпространените полово пренасяни вирусни инфекции в света.  Известни са над 30 типа HPV предавани по полов път, от които 18 са с доказан онкогенен потенциал. Други разновидности на вируса се пренасят чрез физически контакт/допир и могат да доведат до формирането на брадавици, лишеи, както и опасни злокачествени кожни образувания. ЧПВ са основен причинител за развитието на рак на маточната шийка. Гениталната ЧПВ инфекция се предава основно по сексуален път. Използването на презерватив като предпазно средство, чувствително намалява, но не елиминира риска от заразяване

Времето между началната ЧПВ инфекция и развитието на  рак  обикновено е десетилетия. В по- голямата си част ЧПВ инфекциите протичат безсимптомно. След настъпване на инфекция с HPV, 80 % от здравите индивиди успяват да я елиминират в рамките на 1-2 години. В останалите случаи наблюдаваме продължително присъствие на ЧПВ.
Обикновенно се предписват имуномодулиращи и противовирусни средства,чиято цел е да потиснат вирусното размножаване и да подпомогнат имунната система в процеса на самоизчистване от вируса. Специфично лечение се прилага само при установени тъканни нарушения, като лечението е насочено към болестите, които вируса причинява - гениталните брадавици, цервикалните, вагинални и вулварни предракови и ракови състояния.
При конизация понякога се изрязва, а понякога остава в съседните тъкани и продължава да съществува , но след това организма или се самоизчиства или  се предписват имуностимулатори , които да го подпомогнат при самоизчистването.

# 724
Здравейте,
изчетох доста от темата, но ще съм благодарна, ако някой ми помогне с разчитане на резултатите от цитонамазката,тъй като лекарката днес не пожела да коментира нищо и почти ме изгони, заявявайки ми, че само й губя времето с излишни въпроси 

Резултатът ми е следния:
"обилно количество слуз, паваж от левкоцити, единични еритроцити, клетъчен детрит, голи ядра, цитолиза! желателно  изследване след противовъзпалително лечение! ПАП 2.

На прегледа след взимането на пробата, ми бе назначено лечение с полижинакс 12 дена, но според гинеколожката нямало нужда се прави повторно изследване.... Thinking

Само да добавя, че имам и раничка с размверите на левче, за която ми бе препоръчано за премахна.

Благодаря предварително!  Simple Smile

# 725
  • София
Му и аз уж знам, че ПАП 2 е нормално, но при мен излезе проблем.
Още повече щом имаш и раничка те съветвам да отидеш на колпоскоп, за да ти е мирна главата. С размер на левче ми звучи доста голяма.

# 726
да, и аз така мисля да направя, че последните седмици изчетох доста неща и се ужасих какви последици може да има....
другата седмица се заемам активно с прегледи и изследвания и дано всичко е ок Simple Smile
пожелавам на всички хубави резултати!  Simple Smile

# 727
  • София
Един леко страничен въпрос. Снощи след секс получих леко зацапване. Възможно ли е да не е възстановена още шийката от биопсията? Станков ми каза около седмица въздържаниие, а мина повече...
Да се допълня. Имам резултати от Геника. Всички високорискови типове са отрицателни. Е добре де, тогава откъде идва проблемът?

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 11:01 от Veseto*

# 728
Veseto- Може да има дисплазия/ерозио и без ХПВ, а може и да имаш нискорискови. Още по-добре за теб, че нямаш от високорисовите гадинки  Hug Напълно възможно е да имаш след биопсията такова прокървяване, особено ако по-бавно ти се възстановяваа шийката или просто от дисплазията..

# 729
  • София
Дисплазиата съм с я имала от извествно време, но за пръв път се случва. По-скоро го отдавам на биопсията.

# 730
Да, Кремика е права  Peace

# 731
  • София
Здравейте,
имам известни притеснения и се надявам на да успея да ги разсея с ваша помощ.
В края на декември месец миналата година си направих цитонамазка, резултата беше IIIB. Последва колпоскопия, на която не се видя нищо обезпокоително. Направиха повторно цитонамазка с уговорката, ако резултатът е същия да ми махнат спиралата, която ми е поставена преди 2 години и да ми направят кюретаж. Резултатът беше същия. Направиха ми кюретажа на 5 март. Казаха че цикълът ми трябва да дойде както обикновено./обикновено при мен е на 25-26 дни/
Мисля че е важно и да спомена, че две седмици след интервенцията с партньорът ми имахме контакт, протектиран.
В момента не съм в БГ и затова се допитвам до вас. Дали да изчакам още? Възможно ли е, според вас, забавянето да е следствие от кюретажа или да потърся лекарска помощ тук?

# 732
Момичета имам резултат от конизацията. Говорих с доктора по телефона- ЦИН 2, изрязано до здраво. Отдъхнах си малко, но сега не знам как да следя положението. Нямах колпоскопски данни за проблем, а от 4 цитонамазки само течно- базираната хвана проблема и то я гледаха двама различни лекари,като само единия сложи 3-та група. newsm78 Аз винаги съм от редките и трудни за разрешение случаи. Даже онкогинеколозите не искаха да ме оперират,защото нямаше индикаций за такъв проблем, но аз на своя глава реших, че трябва конизация.
Искам да ви попитам и дали е нормално да имам жълто и миришещо течение?Вече нямам кървене, то и веднага след операцията беше съвсем слабо, но за това течение не знам дали е нормално с тази миризма. Конизацията беше скалпелна, т.е. не съм обгаряна.  bouquet

# 733
  • София
Ина,аз бях с електроконизация и също имах такова жълтеникаво течение,но без миризма.Спокойно,това ще премине.От канала ли е цин 2 ? Всъщност вече няма значение щом е изрязано до здраво! PeaceСега спокойствие и почивка! Hug Hug

# 734
Мисля, че е от канала, но ще знам със сигурност като се срещна с лекаря. Иначе на колпоскопа нямаше нищо. Дано всички да сме добре. Hug

Общи условия

Активация на акаунт