Отговори
# 705
Момичета, може ли да ви помоля за коментар от цитонамазката, изглежда ми притеснителен Sad
Адекватност на материала: добър
Порцио: плоски епителни клетки- повърхностни, интермедиерни, средни групи от неутрофили, коки.
Канал : групи от цервикални епителни клетки, групи от плоски клетки,средни групи от неутрофили, малки групи от еритроцити.
Цитологична диагноза:
Група по Папаниколау -II
Клетъчни промени при наличие на коки и малък до умерен брой левкоцити в порциото и в канала.

Последна редакция: пн, 31 мар 2014, 14:39 от RbigsmyleR

# 706
Веси, казах ти аз, че няма страшно, сега или ще се разминеш с мазане/или с имуностимуланти засега. Всъщност може и ЛИЙП ако толкоз искат да се застраховат.

# 707
  • София
Змия, при теб цин 1 ли беше резултатът?
Дрийм, да...беше права!  Hug

# 708
  • София
Змия, при теб цин 1 ли беше резултатът?
Аз бях с ЦИН 2 и въпреки това докторът ми каза, че, ако съм била по-млада, сме щели да чакаме да се справи организмът сам.

# 709
  • София
Змия,аз бях с умерена дисплазия/мисля,че отговаря на цин2/,която не  навлизаше в канала.Гориха ме с ток,със Солкожин и това 5 години и така и не успях да се оправя.Миналата година ме конизираха и за сега всичко е наред.Така,че твоят лекар най-вероятно ти е спестил много нерви и притеснения. Peace

# 710
  • София
Ами каквото трябва ще се прави. Все пак не е най-лошото...

# 711
  • София
Веси,всичко ще се оправи. PeaceНай-вероятно ще минеш само с обгаряне. Hug

# 712
  • София
Змия,аз бях с умерена дисплазия/мисля,че отговаря на цин2/,която не  навлизаше в канала.Гориха ме с ток,със Солкожин и това 5 години и така и не успях да се оправя.Миналата година ме конизираха и за сега всичко е наред.Така,че твоят лекар най-вероятно ти е спестил много нерви и притеснения. Peace

При мен нещата се развиваха с години. Имах периоди с подобрения и с влошавания.
Сега съм в последните си години,когато мога евентуално да забременея.
Смятайте, че 10 години си играем на котка и мишка с дисплазията. И още съм жива и смятам да съм така още поне 50 години.

# 713
  • София

При мен нещата се развиваха с години. Имах периоди с подобрения и с влошавания.
Сега съм в последните си години,когато мога евентуално да забременея.
Смятайте, че 10 години си играем на котка и мишка с дисплазията. И още съм жива и смятам да съм така още поне 50 години.

newsm10 newsm10 newsm10

# 714
Veseto- не са толкова страшни нещата, видя ли в най-начална фаза на дисплазията си  Hug Не е казано, че всичко  най-лошо трябва да ти се случва. Дано вземат най-правилно решение за теб,че да се отървеш бързо и лесно от това   bouquet

# 715
На един въпрос не мога да намеря отговор. След като голяма част от хората са заразени с ЧПВ този вирус остава ли в  организма до живот да ''спи'' или напълно се изчиства? Навсякъде чета, че ако не се изчисти от организма за 2 години тогава създава проблеми. И значи ли, че ако не се изчисти за тези 2 години никога не може да се изчисти? Защото ако е така трябва цял живот на имуностимулатори да я караме. Също така при конизация понякога се изрязва, а понякога остава в съседните тъкани и продължава да съществува. Това така ли е? Май станаха много въпросите, но ще се радвам ако споделите вашето мнение, защото ми е много объркано какво е положението с този вирус.  newsm78 Hug

# 716
  • София
Аз знам, че не се изчиства.
Обаче аз се чудя друго. Преди 4 години моят тест за ЧПВ беше отрицатален, а сега има проблем. Как става заразявването? Мъжът ми също си пуска тогава. Не съм сменяла партньора. Или тестовете показват (-) и когато вирусът не е активен?

# 717
Аз си задавам същите въпроси. Чувала съм освен по полов път, този вирус може и чрез кожата да се пренесе. Колко е вярно незнам.Аз от 13 години не съм сменяла партньора /за него се надявам същото Simple Smile / но ето че го имам вируса. И ако наистина не се лекува, тогава не виждам смисъл от тест.

# 718
Не съм сменяла партньора. Или тестовете показват (-) и когато вирусът не е активен?

Така е мисля. Проявява се като (+) чак като се "разболееш".

# 719
Вирусът остава в латентно състояние в организма /спящо/ и при спад на имунната защита може да се активира. Също и при някои други фактори. Например разкъсвания на шийката по време на раждане.

Аз оставам с впечатлението че дисплазиите се лекуват абсолютно по преценка на лекаря. И въобще не е задължително да се прави каквото и да било. Искам да кажа, че един лекар преценява едно, а друг може да прецени съвсем друго.

Момичета много положителни мисли от мен!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт