Отговори
# 690
Здрасти  bouquet
Моята конизация беше 5 дни преди цикъл и знаех със сигурност кой ден ще ми дойде, защото пиех противозачатъчни тогава. Наистина се усеща кога идва цикъла, защото кървенето се засилва доста. Важното е да не е по-обилно от менструация и да не боли повече. Вече минах три цикъла след конизация и мисля, че кой знае какви промени няма.
Престоя в болницата беше два дни.
За групи цитонамазка все още ясно обяснение нямам-коя е опасна коя не. .. Само мога да кажа, че една година ходих на преглед през три месеца и през цялото време бях 3А група.  октомври миналата година бях втора, след три месеца бях 3Б-4. Така че при всеки е различно. Най-важно е да не се мислят лоши неща, защото човек и да е здрав от много мисли може да се разболее   Naughty
Изпитала съм всяка една тревога, знам как се чувствате  Hug И ТОВА ЩЕ МИНЕ   bouquet

# 691
Гери, за по сигурно отиди до доктора. И аз мисля, че това ти е цикъла и е възможно да е по- силно кървенето, защото раната не е зараснала още, но ако продължава да е силно кървенето отиди да видиш от какво е.
Весе, знам какво ти е, защото и аз съм голяма паника и се побърквам от чакане на резултата, но може даже да не стигнеш до конизация. Не всички промени на шийката са дисплазий. Стискам палци всичко да е наред.
На мен ми казаха, че трябва да отида да ми свалят конците. newsm78 Не знам какви са моите конци, но лекаря ми каза, че е по- добре да ги свали. Сърцето ми се е свило от страх за резултата.

# 692
  • София
Забравих да ви кажа какво се случи с мен днес, което много ме притесни. Както си шетах из къщи, в един момент усетих как ми тече много обилно, отидох до тоалетната и се изплаших, превръзката беше преляла, едни големи съсиреци имаше, ужас. Следващата превръзка се напълни за половин час точно. Обадих се на лекаря, който ми прави конизацията, той ми каза че може да ми е цикъла, който трябва да ми дойде на 2-ри, и ми каза да пия метергин. Наистина, след второто хапче значително намаля. Сега се притеснявам много, защото това за мен си е кръвоизлив. Надявам се на никоя от вас да не се е случвало, но все пак, ако има такива, моля ви, кажете при вас как беше. Вчера и днес много се претоварих, възможно ли е да съм вдигнала нещо тежко, без да се усетя, или...ох, незнам вече

Аз си мисля, че е нормално цикъла да е по-обилен след конизация. След моя лийп цикъла ми подрани с 10-12 дена, беше доста по-обилен и доста по-болезнен. И аз се бях стреснала тогава, звънях на д-р Ганчева, каза, че е нормално.  От следващия месец всичко беше ок.

Пожелавам хубави резултати на всички!

# 693
  • София
Весе, стегни се, сериозно, минаваш границата на здравословните тревоги. Теоретично всичко е възможно, ама ти реално си мислиш САМО за най-лошото, изобщо не допускаш да е нещо дребно. Не е добре това. Rolling Eyes 2Б не е нищо страшно засега.

Напълно си права! Просто понякога като влезеш в кофти серия и нещата се натрупат едно след друго, положителните мисли започват да бягат...

# 694
Здравейте, момичета моля препоръчайте гинеколог за цитонамазка с направление. Аз имах гол група и след абразио и биопсия се оказа полип минаха 2г и сега симптомите са същите а от тогава все 2 ра гр. За София питам.

# 695
  • София
Имам резултат - цин 1. Утре отивам при Станков да говорим, да видим какво ще каже.

# 696
  • София
Имам резултат - цин 1. Утре отивам при Станков да говорим, да видим какво ще каже.
На колко години си?

# 697
Благодаря ви за отговорите, момичета. Още вчера след второто хапче метергин, кървенето ми значително намаля, остана само лекото кървене, както след конизацията. Днес се обадих на хирурга, който ме оперира, за да му кажа как съм и да ми даде час за преглед, но той каза, че щом метергина е подействал, значи няма нищо страшно, и на преглед да отида както се бяхме уговорили месец след конизацията. Малко се поуспокоих да ви кажа, макар че още съм в неведение, защо се получи този кръвоизлив. Аз наистина не се спрях след конизацията, даже и болнични не си взех. А работата ми е доста интензивна. Ама аз съм си виновна, сега така или иначе сега пак ще почивам.
Веси, какво стана с твоята биопсия, нали днес щеше да се обаждаш?

# 698
Благодаря ви за отговорите, момичета. Още вчера след второто хапче метергин, кървенето ми значително намаля, остана само лекото кървене, както след конизацията. Днес се обадих на хирурга, който ме оперира, за да му кажа как съм и да ми даде час за преглед, но той каза, че щом метергина е подействал, значи няма нищо страшно, и на преглед да отида както се бяхме уговорили месец след конизацията. Малко се поуспокоих да ви кажа, макар че още съм в неведение, защо се получи този кръвоизлив. Аз наистина не се спрях след конизацията, даже и болнични не си взех. А работата ми е доста интензивна. Ама аз съм си виновна, сега така или иначе сега пак ще почивам.
Веси, какво стана с твоята биопсия, нали днес щеше да се обаждаш?
Извинявай, не видях че си писала.
Извинете ме, трябваше да го редактирам, вместо да го пускам два пъти, още не съм свикнала.

# 699
Гери, щом Метергина е подействал е добре. Почивай си повече.  Все пак това е операция.
Весе, спокойно. Ако проблема е само отвън, а това се вижда на колпоскопа вероятно само ще те обгорят. Повечето гинеколози при ЦИН 1 и изцяло видими изменения, без да навлизат в канала това предприемат. Сигурна съм, че нещата ще се разрешат без проблеми. Peace

# 700
  • София
На колко години си?
26.

# 701
  • гр.Варна
Здравейте,момичета.Признавам си,че не съм прочела цялата тема,но ви моля да ми препоръчате гинеколог за Варна.Срам ме е да каже,че не съм си правила цитономазка от няколко години,но сега вече се реших.Задължително ли е да си направя и колпоскопия?

# 702
  • София
На колко години си?
26.

Моят доктор ми каза, че ако съм била на твоята възраст, е щял да ми предпише някакво лечение, защото младият организъм в повечето случаи се справя сам. Обаче аз съм дърта Wink и при мен шансът за спонтанно оправяне е малък и нямало смисъл.

# 703
Веси, надявам се, сега да си по-спокойна. Някои лекари при цин1 препоръчват обгаряне, други прилагат медикаменти само, защото доколкото съм чела, цин 1 може да претърпи обрат, зависи от организма. А има и лекари, които залагат на сигурно и препоръчват конизация. Виж утре какво ще ти каже доктора, дано да умее да обяснява, защото това е важно за твоето спокойствие. Няма нищо страшно, това е един напълно поправим резултат според мен.

# 704
  • София
Блaгодaря ви много. Ще видя утре Станков какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт