Полша

• 48 411
  • 426
  •   1
Отговори
# 135
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Сподели още какво те впечатли, какво те изненада, нещо вкусно за хапване, такива неща  Hug
Пък и някой снимка няма да откажем, също  Mr. Green

# 136
Много неща ни впечатлиха Simple Smile Всъщност нашето пътуване беше свързано с състезания по спидуей и обикаляхме различни градове да гледаме състезания като най много останахме в Краков. Че и до Прага стигнахме за едно гранд при Simple Smile
За храната не сме много критерии че сме на хранителен режим цялото семейство след прекаран преди година Хепатит. Та залагахме на сигурно- пица и паста. Аз прегреших с около 4 вида сирник( ако така се пише), с малините беше вълшебен, опитах и сладкиша с мед който ми сервираха с сметана и обра точките. Беше невероятен, хареса ми повече от сирника.
Хапнахме и гъбена супа в хлебна питка( но не помня къде, може и да е било в Чехия).
Като цяло за храната повече не мога да кажа...
Какво ме впечатли- реда и спокойствието. Нашия английски е ниво трети за четвърти клас и всеки полагаше усилия да ни помогне. Било посока, било място, било транспорт. Ходихме до единия стадион с трамвай, един човек ни написа на карта кой номер да хванем, на коя спирка да слезем. В трамвая хората ни видяха че сме изгубени и в превода и в транспорта Simple Smile и следяха спирките с нас и ни казаха кога да слезем Simple Smile  Имат изграден ред който всеки си спазва, щом веднага след като се прибрахме усетихме разликата въпреки че ни нямаше две седмици....  Задръстванията бяха кошмарни, но като се замисли човек и те са за добро. На входа на Краков единия мост е в ремонт но не ремонтират повърхностно ами събарят моста и правят нов. По магистралата навсякъде косяха от страни хора, влизаме на Русе и виждаме три коли 10 човека общо- 2 косяха другите си говореха....и много други такива примери мога да дам...
Не знам как да го обясня но се усещаше спокойствието на хората- приветливи  и усмихнати.
Снимки има много но идея си нямам как да ги кача Simple Smile

# 137
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Много ти благодаря за споделените впечатления, много обичам да чета как хората виждат и усещат местата, които посещават.
Цяла Полша е красива, а от допира ми с поляците имам добри впечатления. Отдавна си мечтая да я посетя и все ми минава котка път.

# 138
Прочетох темата на един дъх. Има страшно много и полезна информация. Лошото е, че е отдавна писана  Laughing

Това лято планираме пътуване до Полша. Ще пътуваме с автомобил. Държа да посетя солната мина и Аушвиц. Само дето ще сме с дъщеря ни (8 г) и незнам дали ще ни пуснат с нея в Аушвиц  newsm78

Някой разполага ли с актуална информация за цени .....

# 139
  • София
За Аушвиц бих те посъветвала да се разтърсиш и да видиш онлайн да си резервираш билети.
Ние миналата година бяхме юни месец и отидохме ей така , защото не очаквахме да има толкова много хора и , че ще има проблем с влизането .
Съответно не успяхме да влезнем, всичко беше разпродадено, не помня на какъв интервал влизаха групите , ама не може в нета да нямат страница и часовете на влизане  Peace

п.п. Ето страницата , има календар с дати и свободните места  Peace
http://www.auschwitz.org/

Също бих ти препоръчала и Краков да посетите невероятен град  Heart Eyes

# 140
kimbolina, много благодаря!
 Току що направих резервация в сайта, а около месец преди пътуването и билети ще резервирам.
Идеята е да отседнем точно в Краков. Един ден за солната мина Величка и един ден за Аушвиц. Това е засега плана. Simple Smile

# 141
Здравейте,
Не знам дали питам на правилното място. Предстои ми пътуване до Вроцлав със самолет. Прикачването е във Варшава на летище Шопен. Имаме около 50 минути престой. Не познавам това летище и организацията му и се притеснявам това време дали ще е достатъчно, ако разбира се няма закъснение на първия полет. Багажът ни ще е чекиран до крайната точка, което прави нещата малко по-лесни и бързи.
Благодаря предварително!

# 142
Шопен не е чак толкова голямо летище, има около 50 гейта, може и по-малко да бяха, сравнение с други в Европа където съм ходила не е кой знае какво и не мисля че ще имате проблем с прекачването. Отделно ако летите с една и съща компания тя ще ви зачака докато дойдете, тъй като ще видят че сте летели от друго място преди това. На мен ми се е случвало да ме чакат час и отгоре в самолет за София, тъй като предния ми се забави заради буря, но бях с едни и същи авиолинии  Simple Smile

Не съм чела темата, но съм била веднъж в Полша, по семейно на гости.
Беше хубаво, организирано, хората не бяха толкова вежливи, колкото ги описа някой по-нагоре. Английският ми е много добър, отличен бих казала, но въпреки това или не говореха грам английски, или въобще не искаха и да ме чуят. Добре че бях там с полско говорящи.
Бяхме в Бъдгошч, Лудж, Чиехочинек, Торун и няколко по-малки градчета/селца. Беше хубаво като цялостно преживяване, но  не съм и посещавала кой знае колко на брой известни места. И аз ако ида пак ще искам да отида в Гданск, Гдъня и Сопот (триграда им), както и Аушвиц и солните мини във Виеличка и дворците във Варшава.

Имам много приятели поляци, така че ако имате въпроси питайте и ще ви отговоря (с помощ от приятел, разбира се–  bouquet

# 143
Сърдечно благодаря за бързия и полезен отговор. bouquet
Аз ще пътувам с група ученици, участващи в международен обмен и всичко по престоя е организирано и ясно. Тревожеше ме само времето за прикачване. Авиокомпанията е една и съща и при двата полета - на Полските авиолинии и се надявам всичко де е наред.

# 144
Лот са едни много подредени хора, така че не мисля че има място за притеснение тук. При нашият полет имахме организиран бус от Варшава до Лудж. Изпратиха ни смс как се казва шофьора, кой е номера на буса и някакви такива подробности. Той ни чакаше търпеливо на паркинга, показа неговия телефон с нашите имена на него, да не си помислим че ни отвлича случайно Grinning и после ни закара на една пресечка от мястото където останахме да спим в Лудж вместо просто да ни остави на гарата. Мнението ми за тях е крайно положително. Но все пак действайте бързо и отговорно и се постарайте по най-бързия начин да отидете на следващия полет.

# 145
Полските авиолинии имат и телефон /софийски стационарен номер/, винаги добре обясняват, например, че гейта е написан на билета и не може да не го намерите във Варшава, за да се прикачите към Вроцлав. Също, че слизате само с ръчния багаж. Чекираният е тяхна грижа при прикачването до крайната точка.

# 146
Благодаря, момичета!

# 147
  • При елфите ...
Здравейте... имам нужда от помощ, затова пиша в темата... Трябва да пътувам от Варшава до Хелм... във Варшава пристигам около 15.40 часа... с какво мога да се придвижа (автобус, влак) до Хелм същият ден?!?

# 148
Здравейте... имам нужда от помощ, затова пиша в темата... Трябва да пътувам от Варшава до Хелм... във Варшава пристигам около 15.40 часа... с какво мога да се придвижа (автобус, влак) до Хелм същият ден?!?

Автобусите са сравнително често:
https://www.busradar.pl/szukaj/?From=Warszawa&To=Che%C5%82m& … Ridesharing=false

проверих за дата 4 декември - след 15:40 има от 17:10, 18:00, :18:40 часа... Предполагам, че и в останалите делнични разписанието е подобно, но можеш да провериш с конкретна дата.

Има и влакове:
https://www.google.bg/search?q=warsaw+chelm+train&oq=warsaw+ … rome&ie=UTF-8

Последна редакция: нд, 03 дек 2017, 15:41 от кукумицинка

# 149
  • При елфите ...

Автобусите са сравнително често:
https://www.busradar.pl/szukaj/?From=Warszawa&To=Che%C5%82m& … Ridesharing=false

проверих за дата 4 декември - след 15:40 има от 17:10, 18:00, :18:40 часа... Предполагам, че и в останалите делнични разписанието е подобно, но можеш да провериш с конкретна дата.

Има и влакове:
https://www.google.bg/search?q=warsaw+chelm+train&oq=warsaw+ … rome&ie=UTF-8
Благодаря! А имаш ли представа автобусите от Централната автогара на Варшава ли тръгват или от някоя друга, че не мога да разбера?!?

Общи условия

Активация на акаунт