Полша

• 48 327
  • 426
  •   2
Отговори
# 420
В сайта може и да няма, но вчера бях там и знам какво пишеше на гишетата и когато чакахме на входовете имаше различни пътеки, като опашки имаше само пред английското и френското знаме. Пред другите явно са в различни часове и към 15 ч бяха празни. Имаше немско, италианско, испанско, полско и украинско знаме, нямаше чакащи хора в този час
И на повечето автомати за транспорта, за влаковете, дори и в една книжарница, в която плащах на каса за самообслужване има триезично меню: полски, английски, украински.
Скрит текст:
Но не това е важно. Тяхна си работа. Политика на държавата. Да не забравяме, че 5 милиона бежанци от Украйна вече живеят в Полша. И това вече е немалък процент от населението на страната. Много добре беше организирано всичко, изчаквахме предната група да се отдалечи, да не става блъсканица, имаше възможност за снимки, аз бях в англоезичната група, около мене имаше едни гръмогласни сърби, които не млъкнаха. И вместо да чувам гида в слушалките, трябваше да им слушам техните коментари и как си превеждат един на друг думите от английски на сръбски. Най-много ми хареса подземната църква, оказа се че там се правели и сватби, и концерти... почти 100 м. под земята. Имаше и ресторант, нещо като закусвалня, с wi fi, хаха... пишеше the deepest restaurant in the world Grinning

# 421
  • Бургас
Църквата е уникална, да.
Снимахте ли се на мястото под полилея, човек излиза като с ореол, много е забавно
Simple Smile
Руският тур е само веднъж на ден - в 13 ч. И без знаме. Затова не си видял.

# 422
Не, под полилея не съм. Не ми хрумна изобщо Wink Половин ден отиде в тази Виелѝчка.
Днес часове наред отидоха при Вавел.  Много неща има за гледане.  Schindler's Factory (Fabryka Oskara Schindlera) май ще отпадне от списъка. Някой има ли впечатления?

# 423
Не, под полилея не съм. Не ми хрумна изобщо Wink Половин ден отиде в тази Виелѝчка.
Днес часове наред отидоха при Вавел.  Много неща има за гледане.  Schindler's Factory (Fabryka Oskara Schindlera) май ще отпадне от списъка. Някой има ли впечатления?
Този музей беше най-интересните, от всички музеи, които сме посещавали. Експозицията е направена много интересно. Препоръчвам да го посетите, при възможност, заслужава си. Ние обаче отидохме по-рано сутринта, защото после опашките бяха огромни.

# 424
  • Бургас
Стигнахме до него, не влязохме. Но пък обиколихме гетото, някои от местата, където е сниман филмът, ядохме в еврейски ресторант... Паметникът на героите от гетото е впечатляващ - празните столове... Съвсем близо е до фабриката.

# 425
Днес съм в Катовице. Тотал щета, то съвсем няма нищо за гледане. Или каквото е имало, просто е разрушено от войната. Оставям настрана, че цял ден вали.

# 426
Купих билети за 31.12 за Краков. Търся идеи и препоръки за новогодишната нощ. Работят ли изобщо заведения, ресторанти на 31.12 и на 01.01

Общи условия

Активация на акаунт