Полша

• 48 400
  • 426
  •   3
Отговори
# 330
Жалко, че темата не е много активна.
Да, май повече се пише в темата за Вроцлав. На мен Полша много ми харесва, досега съм бил само във Варшава, Вроцлав и Ополе.  През пролетта имам ходене в Познан. Та да видим Wink
Никога не съм имал злоти в себе си и не са ми били необходими.
Но това е субективно и зависи от вашите намерения. Примерно ако ще искате да си купите плодове от сергия, ще ви трябват.
И аз плащам всичко с карта (т.е. с телефона). Но примерно в църквите, на литургия (особено уикенд или празник ако е) ... за дискоса е хубаво да има човек 5 злоти да пусне. С ПОС терминал там не става, хаха.  За пазари и т.н. , ясно.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 23:32 от diziler

# 331
Ръчният багаж при полет с полските авиолини LOT до размер общ 115 см ли е или 118 см. Не мога да намеря актуална информация - кое от двете е.
Куфарът е 55/40/22 и ми е важно. Ако е 115 см, не става за ръчен багаж.

# 332
115 няма как да е за ръчен, разбира се. Той няма как да влезе и горе над главите на хората. Само чекираните куфари са с тези размери, те отиват в корема на самолета.

# 333
115 няма как да е за ръчен, разбира се. Той няма как да влезе и горе над главите на хората.
Под 115 см общ размер във въздухоплаването се има предвид сбор от трите дименсии, или точно 55 x 40 x 20.
(55 + 40 + 20 = 115). Може да е и например 55 x 35 x 25.

# 334
115 е сбора от трите.  Къде съм писала, че куфара е висок 115?
 Куфарът в висок 55 см, ползван е за ръчен багаж за Ryanair.
Въпросът ми е дали на ЛОТ лимитът от сбора е 115 или 118 см?

# 335
Въпросът ми е дали на ЛОТ лимитът от сбора е 115 или 118 см?
Не знам толкова ли е недостъпен гугъл за ползване. Точно три клика отнема. Влизате в размерите.

https://www.lot.com/gb/en/journey/baggage/short-haul-baggage

# 336
  • Бургас
Да питам и тук. Някой наемал ли е кола през сайта на Райън Еър? За летището в Краков ме интересува, но може и за други летища в Полша да споделите опит, ако имате такъв.

# 337
  • Бургас
Повдигам темата с въпрос за билетите за Солна мина ,, Величка ". Задължително ли е да се купят предварително или може на място? В сайта на мината има опции за избор на час, но в конкретния за нас ден почти няма варианти с празни места по групите.

# 338
Миналата година точно по това време беше абсолютно задължително да се купят предварително. Месеци по-рано ги купих , защото гидът, който бяхме наели ме предупреди,че свършват бързо.
Погледнах си сега билетите- летяли сме натам на 2.04, а билетите съм купила  на 19.01.

# 339
  • Бургас
В събота се върнахме от Полша.
Билетите за мината купих ден по-рано през сайта.  Места имаше.
Групите на английски са през половин час.
Може и на място, но наистина няма гаранция, че ще има места точно за часа, за който искате.

# 340
Зависи за колко човека става въпрос ,най- вероятно.  Както и езикът,де
Ако са малко и на английски и  според мен все някакъв вариант ще се намери.

# 341
Ние купихме на място, с руски. Почакахме малко да стане време. Но преди няколко години.

# 342
  • Бургас
Та докато се наканя билетите с английски свършиха. Има с полски, въпросът е, че нищо няма да разберем. Децата е ясно, че на какъвто и език да бяхме избрали, щеше да е все тая. Мисля да купя с какъвто език има, пък ще си подготвя инфо предварително. То самото влизане си е атракция. Поне така се надявам Simple Smile

# 343
  • Бургас
Вземете с руски, ако има и го разбирате.

# 344
  • Бургас
От замъка Вавел има ли безплатна част, която може да се разгледа?

Общи условия

Активация на акаунт