Юлски бебчета 2013 - тема 11

• 24 276
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Sandalke, проф. Трифонова, която цитирах за консистенцията на пюретата преди 8 м, е виден диетолог и педиатър. Известна е, затова я споменах. Доводът е преглъщане.

Агнес, аз си купих Гинипрал от аптеката безпрепятствено, докато бях бременна. Флайчето е спец по тоз илач. Уви, аз съм го хвърлила обаче. Това беше най-мръсното хапченце, което съм гълтала. Имам чувството, че от него ми почнаха проблемите с кръвното, макар че не посмях да пия втори път.

Луиза, като ползваш посредник (превозвач) е далеч по-изгодно. Габиели е 2 лв/кг. Иначе като си пишеш личния адрес, от пощ. клон ти пращат известие и отиваш да си вземеш колета на крака оттам.

Весе, ти беше питала за Детско здраве на ул. Ами Буе. Там е единият вариант за ехография. Другият е Токуда и предполагам големите болници. На мен не ми го предложи педито, но в понеделник ще си го поискам.

Близначе, не знаех, че Боци е с хидроцеле. И тази диагноза ни виси като дамоклев меч. ММ е опериран. Големият му син - също. Имало хомеопатично лечение, но аз така и не се наканих да се захвана с това.

# 76
Мда, с хидроцеле е. В дясно. Ама аз не се тревожа. Не е нещо непоправимо Simple Smile

А за Гинипрала си права, е няма нещо по-гадно. Беше пълен отврат, нищо че ми помогна толкова  Sick

# 77
Ола пак,
някой беше питал защо някои препоръчват банана да се въвежда по-късно (даже след годинка) - ето на какво попаднах по темата:
Цитат
Ананасът и мангото биха могли да се въведат и по-рано в менюто на бебето, защото не съдържат опасни алергени, но се счита, че в ранните етапи на захранването бебето трябва да получава само местни храни, които виреят по географските ширини, от които произлиза. Счита се, че генетично храносмилателната и имунната система да бебето не са пригодени към екзотичните храни, непознати за предците на бебето и ранното въвеждане на такива храни може да предизвика алергична реакция. За това и някои школи отлагат въвеждането на банана, но практиката сочи, че той се приема добре от бебетата и в по-ранните етапи от захранването.
ето от тук (поне за мен доста интересна поредица от статии за захранването, с примерна схема на въвеждане на храните и обяснение коя какво съдържа):
Скрит текст:
http://babysling- bg.com/2010/11/22/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-1/?doing_wp_cron=1389480715.8654830455780029296875
трябва да се изтрие паузата между тирето и .бг, но иначе ми дава, че е рекламен спам Sad
За кръвната група - и на малкия я има в епикризата, но ние нали бяхме в частна болница, та сигурно за това - "безплатен бонус". То не че и частната беше цвете, ама нейсе - мина. За номер две пак ще му мисля къде.

Последна редакция: нд, 12 яну 2014, 01:10 от gemavar

# 78
  • София
Sandalke, проф. Трифонова, която цитирах за консистенцията на пюретата преди 8 м, е виден диетолог и педиатър. Известна е, затова я споменах. Доводът е преглъщане.

...
Бемолче, мерси. Не я знаех, ама аз и кога ли съм се интересувала Simple Smile
Може ли да разясниш обаче, че нещо не разбрах. Преглъщане какво?

Мадлен, където ражда Мъхчето според мен е най-добре в момента, поразпитай я. Аз 30 пъти съжалих, че си стиснах 700 лв да додам за раждане, ама ааайде - следващият път  Mr. Green

# 79
Скрит текст:
трети опит да напиша каквото искам от телефона - ако пак го изтрия, е ще се гръмна
Мадлен, където ражда Мъхчето според мен е най-добре в момента, поразпитай я. Аз 30 пъти съжалих, че си стиснах 700 лв да додам за раждане, ама ааайде - следващият път  Mr. Green
Сандалич, мерси за инфото. Мерси и за инфото за кашите и киноато - все забравям да ти го кажа.
Та, Мъхче, кое е това вълшебно място? Аз, по отзивите ви тук, съм се замислила за Надежда. Не че ми е на дневен ред, да не си помислите нещо. Номер две е планиран за 2016, най-добре пролетта, по възможност овне и то женско. (Душа да му е яка на таткоо) Mr. Green

# 80
  • София
Мадлен, именно Надежда. Нямам почти никакви забележки към тях, освен някакви дребни, колкото да не им е уроки  Mr. Green

Мисти, имам 2 бурканчета на Хип, но търся да си купя по-големи.

Луизе, благодаря за предложението, ще изчакам до сряда и ако не ми се обадят, ще се възползвам най-безсрамно от бурканчетата ти!   bouquet

# 81
Той банана вече не е екзотичен плод, май  Thinking  Така погледнато и дините са тропически плодове, но вече не помним, имаме ги за български. Бабите и дядовците ми са яли банани, майка ми и баща ми също, ние с мъжа ми сме яли банани, детето е четвърто поколение бананоядец. Следва да се е записало в ДНК-то.

Бемол, интересно г-жа Трифонова какво мисли за ЗВБ, където детето не само отхапва само, а и преглъща цяло парче  Laughing 

# 82
Luisa, пюретата и да искаш не ги доставят директно до БГ, затова трябва превозвач, аз ползвам Габко. http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_st?keywords=hipp&qid=138951 … LE&sort=price ето тук може да видиш какво предлагат, като се абонираш има и 15% отстъпка от цената, която виждаш. За съжаление са големи опаковки 6-10-12бр...

# 83

Да вЪ почерпа послучай Танин ден  Sunglasses Кърмещите да си вземат чашки за безалкохолно.

Таничка, честит имен ден  Hug

Седя, блещя се......явно съм ужасно тъпа защото така и не разбрах как се поръчва от чужди сайтове. Имам приятелка която само това прави, то са сайтове, карти, пароли....а аз нищичко не разбирам.  Rolling Eyes И даже Боци да умира от глад, пак няма да се науча, твърде сложно ми се види.

Бананите и за мен не са екзотичен плод. Имах колега, който си отглеждаше у дома. Вярно бяха някакви по-малки, но много по-вкусни от големите.

А аз съм си доволна от Тина Киркова Simple Smile Но не , няма да раждам пак  Grinning Обаче сестрата на ММ стигна до решение, да се прибере от Испания и да роди тук, та ще заведа нея. Надделя желанието и на изписването на бебето всичките и близки да бъдат до нея, което в Испания е невъзможно.

Аз вече закусих с бебешка кашичка, отивам да дам все пак и на бебето  Mr. Green

# 84
Аз съм много доволна от раждането в Майчин дом. Лежах там 2 месеца, в т.нар. Вип стая, в която ми беше много добре-сама с телевизор (не, че ми трябваше), хладилник (много ми беше полезен) и самостоятелна баня. Общите условия извън нея, както и храната не са много добри, но за сметка на това родилното е ремонтирано,наистина - много е хубаво, апаратурата и специалистите  са много добри. По отношение на раждането нямам забележки, освен един неработещ абокат (аз си имах 2). По отношение на неонатология в Майчин дом - стахотни специалисти и много спасени ранороденни, недоносени и много малки на грамаж/развитие бебчета.

# 85
близначе, честит Танин ден  Mr. Green Честито и на останалите Танички  Mr. Green

Що пък за кърмещите безалкохолно  Crossing Arms Аз си пийвам и такива коктейлчета. Днес Ого например пи капучино (с каймак). Аз преди това пих мляко с кафе  Mr. Green Покрай Нова Година му удари една бутилка и крем ликьорче  Mr. Green  Whistling Майка му малко отива към битов алкохоли ама... Не е чак толкова страшно за бебето по малко, но с мярка (не че бутилка е мойта мярка  Whistling )

# 86
Добро утро!
Близначе,Таничка,честит имен ден!  bouquet
И аз не знам кръвна група на бебето.Ако си спомняте бяхме обсъждали преди време епикризите и тук от вас бях разбрала колко неща липсват в този лист с който са ме изписали...Той дори и епикриза не се казава,а “сведение за новородено“ и вътре сведенията са доста оскъдни.Споделяла съм вече и че когато родих не били правили изследвания  на бебето.Установих го,когато на консултацията на четвъртата месечинка на Ади,попитах педито за някакъв документ,изследвания...нещо.Попита ме“Ама та била ли е болничка при раждането?“Отговорих “не“.“Ее ама-казва-те изследвания се правят само на болничките бебета.На здравите -не“На въпроса ми как разбират когато се родят кои са болнички и кои здравички,вдигна рамене и се усмихна под мустак.Успокои ме че се правели в 6-тия месец.
За ехограф на тазобедрените стави ме прати само защото настоях,когато трябваше да отида втори път,както и беше казал преглеждащия на ехограф,ми отказа.
На консултациите мерят и бият ваксини.Док я преслушва за 30 секунди ГОВОРВЙКИ си с мен.Мерят я с дрехите.
На ехограф на вътршни органи не ме е пращал.
За резултатите от изследванията ви казах,че ги получих на четвъртинка А4,ръчно написани.Подаде ми ги сестрата като през зъби изсъска :“Добри са“
И още куп други такива.
Да не говорим,че почти всеки път като ходя на консултация и се карам сякое лице там,защото асансъора не работи,а детското отделение е на 4-тия етаж.Т.е. недостъпно за майки с колички.Обикновенно никой не е виновен,защото не отговарял за асансъора.
Мога да пиша много по темата,но ми свършва батерията.

# 87
  • София
Танче, честит имен да ти е живо и здраво името!
Честито на всички празнуващи - да си изкарате една хубава вечер!

# 88
Агнес, и за теб тогава. Сипи си едно. Simple Smile

Познайте какво прави Боценко....спи. И се чудя да спя ли и аз или да се боядисам. Обаче ще спя.

# 89
  • София
Честит имен ден на Близначето и Таничка! Да сте живи и здрави!  bouquet

Да ми е жив и здрав и мъжът, днес пораства с още една година! Heart Eyes Как ще я карам за напред с този стар човек  newsm78, сутринта не можах да го позная, толкова е остарял. Mr. Green

И на мен не ми се ще да оставя нещата така, ако се окаже, че са си спестили в Шейново въпросната инжекция. Но, да не бързам, нека първо да излезе на Лазар кръвната група, пък тогава ще го мисля. Аз така или иначе повече няма да раждам, но заради други момичета ми се ще да им размътя водата на Шейново.

Руми, ужас е по-малките градове с болниците.  Hug

Джине, какво става при вас, много ви мисля? Hug

Общи условия

Активация на акаунт