Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 942
  • 435
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Благодаря ти, Stenk!

За Маями мисля, но не е узрял момента, обаче ако искам да пътувам например през декември, кога е момента да започна организацията за виза?

Както каза stenk преди да отидеш на интервю не е желателно да резервирваш билети,така че когато и да е ,попълваш си формуляра в нета,запазваш си дата за интервю и ако ти дадат виза веднага можеш да започнеш с организацията.Колкото по рано по добре според мен за да имаш време да организираш всичко и да следиш за промоции. Peace

А за Маями добре си се ориентирала Декември,аз бях два пъти,единия от които Ноември и водата беше студена и вечер си беше доста хладно....

# 196
  • Сф
Благодаря за идеята да питам в другата тема, regina di cuori  Simple Smile

# 197
  • София
Miraj*  Виж това:
Скрит текст:
Заминаване: San Diego - Denver   26 Януари 2014 г.
United Airlines  Евро 139,14
UA 484
Тип самолет Boeing 757-200   
Заминаване   06:15    Lindberg Fld, San Diego   
Терминал 2
Пристигане   09:35   Denver Intl, Denver   -
Продължителност на полета   02:20      Икономична класа
Относно въпроса...дали да чакаш още? Това е относително, ако питаш мен, ние винаги чакаме, ако цената е висока в момента. Но...гаранция няма, ако останат места ще ги пуснат на ниски цени, по-добре малко отколкото празни седалки.
Пример, последното ни пътуване към САЩ. Билетите бяха купени два дена преди полетите, като бяха резервирани още два дена преди това, тоест четири. Цената беше изключително ниска, бях писала по въпроса.
С това не те карам да чакаш, ако пътуването ти е належащо и няма място за риск.

Kezaja Какъв е проблема да си подготвиш визите, да си спокойна. Ние се върнахме съвсем скоро от Маями. Мога да ти подскажа за визите и за пътуването до там, но сега силите ме напускат, връщам се от Сърбия.

Много се изписа по темата за прикачването. Имайте предвид, че всяко летище има лимит-минимум на време за всяко прикачване. Ако всичко е нормално, то се спазва и няма проблем.
Ето как изглежда това примерно за AirCanada:
http://www.aircanada.com/en/travelinfo/airport/connectiontimes.html#none
Чукнете върху плюсовете и ще видите минимума за този регион.....
Прикачването при определени условия и на най-големите летища може да стане за минути. Пак ще ви натрапя нашата история от последните полети:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=754166.msg27021561#new
Минимума за това летище в Ню Йорк е 1,40мин. Ние имахме по разписание 1,50 мин., но за съжаление това време го загубихме в закъснение и пак успяхме.
Специално, на много летища в САЩ/а и на други места/, не е нужно да си с часове там преди полета. Самолетите свалят и качват пътниците в последния момент, като в автобуси. Скъсахме се да тичаме в един от първите си полети там, оставаха 1,15м. и ние си мислехме, че оставаме. Като стигнахме, нямаха и хабер да качват пътници, отвориха 20 минути преди тръгване, качиха ни за нула време и излетяхме.
Проблема е, ако не познаваш летището и започнеш да се луташ и панираш. Запознавайте се предварително с терминалите, за всяко летище се намират подробни карти.
Чекирайте багажа винаги до крайна точка, да не ви пречи при прикачването. За съжаление за САЩ това за сега не се получава, багажа винаги се сваля на първа спирка и се прехвърля от съображения за сигурност.

Последна редакция: сб, 18 яну 2014, 00:24 от Bled

# 198
  • Софето
За САЩ виза, съпруга ми мина интервю без отговор (за бизнес виза). Предимства за него работа, доходи, имоти, деца, покана от голяма американска компания. Обажда се след един месец в посолството, казват че документите са във Вашингтон и от там чакат отговор  Shocked. След малко повече от три месеца, получи паспорта с 10г. виза. Срещата за която му трябваше тази виза, вече беше минала. Но от познати беше убеден, че за 2 седмици се взима виза. Та най-добре си е първо виза в паспорта, след това планове.

# 199
Официалната препоръка е някъде около три месеца преди предвидено пътуване да се кандидатства за визата.
Както се вижда по-горе явно и това понякога не е достатъчно.
Мислех , че дават само 10 годишни визи , но се оказва , че не е точно така , а имало  и по-кратки.

# 200
  • Сф
Bled, май ще изчакам още няколко дена. Онзи ден като гледах ги нямаше билетите на Frontier za $139, след няколко дена може да пуснат пак нещо, което до сега не се е появявало.

Malena, доста съм изненадана за визата за мъжа ти. Защо и въобще са ходили документите до Вашингтон?  newsm78 Моята бизнес виза я издадоха точна за няма и седмица, а след още една и летях. Имах покана от американската компания и се бяха обаждали на БГ работодателя ми да го питат дали наистина работя при тях и имам командировка. Издадоха ми 10годишна, но съм чувала, че ако няма предишни пътувания в САЩ се издава 1годишна, като за начало.

# 201
  • Варна
Ами аз нямах предишни пътувания до САЩ и ми дадоха 10 годишна,за 3-4 дни беше готова. Така че е много относително,няма как да знаеш...

# 202
  • София
Американска виза - мечта, тъга или реалност.
Stenk го каза ясно, три месеца са достатъчно.
Има разбира се и други случай. Ето нашия…
Никога не сме си давали зор да получим US визи. Случи се така, че трябваше да ги изкараме в последния момент. Беше преди доста време, но това няма значение, тогава беше още по-трудно.
Трябваше да отидем на годишнина. Приятели, американци въобще не знаеха, че от тук не се тръгва лесно за САЩ.
Имахме две седмици да вземем визи, билети и да се подготвим за пътуването. Мисия невъзможна ! За един ден подготвихме документите за кандидатстване, снимките, таксата и т.н. Приготвихме и три папки/по съвет на приятели/. 1-Семейно положение и имоти- 2-банки, задължения/нямаше/ и средства - 3-фирми и работа. На следващия ден формуляра беше пуснат към посолството. Пускайки и искането за дата-интервю, спотаихме дъх-сигурно ще е след месец – два.
Не, беше петък, а датата за вторник. Учудване и радост, първата стъпка беше преодоляна. Тук трябва да отбележа, че ако не е студентска кампания, сезон или други фактори, датата може да е много близка. Казах, че имаме 2 седмици, а не беше минала и една.
Интервюто, трябва да знаете, тези хора, които работят там не са случайни и са твърде компетентни. Нашенски номера трудно минават, не се хабете.
Имахме определен час, заедно с нас бяха още доста хора. Подаваш си документите и чакаш повикване. Когато-тогава, тишина и напрежение. Хората си работят нормално, ние си мислим, че е бавно. Не знам причината, но останахме към края, казахме си, дали е за добро. Преди нас един по един, цели семейства, отпадаха... Личеше си по изражението, беше неприятно. Някои се бавеха много, други по-малко.
Дойде и нашия ред, извикаха ни, бяхме много спокойни, много е важно. Симпатична жена ни погледна усмихнато, погледна и документите. Зададе ни само два въпроса !!! Всичко продължи, не повече от пет минути. След което ни пожела приятно пребиваване в САЩ и ни каза, че до три дни ще си получим паспортите с визи. Не ни каза за колко, а и не беше важно за нас. Бяха за десет години……….
Трябва да отбележа, че в документите имаше резервации за полет и хотел, които разбира се не бяха платени, но реални.
А трите подготвени папки въобще не бяха отворени, тоест хората са си свършили работата предварително.
Визите варират от 6 месеца до 10 години. Има случай в които един от семейството получава по-малък срок от този на друг.
Нищо не пречи да кандидатствате за виза, когато още въобще не сте решили да ходите в САЩ. Дори да получите отказ/въобще не го пожелавам/, няма да имате такова сътресение, което бихте имали ако всичко вече сте премислили и подготвили. Но разбира се трябва да имате отговор на въпроса, какво ще правите там ?

# 203
От днес си наумих, че започвам дългосрочно пестене (но не усилено), за да стигна до Нова Зеландия. И попаднах на тази тема. Ако някой се е разхождал до там ще се радвам да сподели.
През пролетта организираме пътуване до Рига и Талин. Учудващо малко (почти никаква) информация от българи не откривам, чета основно в tripadvisor- има както ревюта на хотели (с допълнителни снимки от посетители), така и местни атракции.

# 204
За САЩ имам опит само със студентски визи, но както казва Bled - моето интервю също трая максимум 5 минути. Втория път (втората година от следването) не съм се явявала на интервю, а минах по drop box процедурата. Потвърждавам, че са много опитни в това да различават мотиви за пътуване/учене от емиграция - това им е работата.

# 205
И аз получих за 10 години- питаха ме какво смятам да правя там, не повече от 5- 10 минути. Не ми казаха за колко време ще е визата, като си видях паспорта разбрах. Но колкото по- рано толкова по- добре.

Не го смятам за голямо благоволение от тяхна страна, все пак отивам да си харча парите там.  Bled малко го описа все едно трябва да сме им благодарни, че са се смилили да ни дадат шанса да им посетим страната. Пълни глупости са им процедурите, отдавна вече няма толкова много големи мераклии да се изселват нелегално там.
На мой приятел, който се залюби с една американка, 2 пъти му отказваха виза, при все че си има много добра работа тук. А той просто искаше да и отиде на гости.  ooooh!

egonna за Нова Зеландия от време на време мяркам оферти за много изгодни самолетни билети. Следи туристическите сайтове, може да ти попадне нещо.  Peace

# 206
Със сигурност имат наичн да се подготвят много добре предварително. Той Сноудън ненапразно не смее да се върне в САЩ Simple Smile
Преди броени дни излезе инфо , че получават инфо за около 1.6 млн. граждани преминаващи границите ежедневно. Та едва ли е сложно да засекат дали нещо си излъгал.

Правото обаче си е тяхно , все пак животът си тече дори и да не стигнеш до САЩ... останали са толкова малко "труднодостъпни" кътчета по света . От цивилизованите се сещам само за САЩ , Канада , напоследък пак е леко сложно с Австралия ... и май това е .

# 207
  • София
Stenk Абсолютно правилно и за подготовката/всичко се знае предварително/ и за кътчетата по света.
US визата никога не ми е била фикс идея, казах го няколко пъти.
Да, благодарих при получаването, както благодаря за всяко друго нещо. За какво друго мога да съм благодарна? Описах подробно какво се случва, какво трябва, какво не трябва, с единствената цел, кандидатите да не правят грешки.
Минавали сме US границата 9 пъти, процедурите са такива, каквито трябва да бъдат, в посолството също. Това, че на нас не ни харесва е съвсем друг въпрос, защото не можем да се поставим на мястото на всичките тези зачернени семейства, заради небрежност.
За един живот човек не може да обиколи всичко, което предлага света. Значи трябва да сме благодарни, ако някъде ни откажат посещение, ще отидем другаде.
Благодарна съм на себе си и половинката си, че успяваме да обиколим голяма част от света.
Благодарна съм и на всички тук, че ме връщате отново в кътчетата по света където сме били, че ми показвате местата, които сме пропуснали.
Благодаря Ви…….

# 208
Bled, разбрала си ме погрешно, не те обвинявам теб, че си благодарна за визата.  Peace
Просто ме дразни американския манталитет, че едва ли не сме им длъжни за нещо, че са благоволили да ни дадат визи. И отказват на абсолютно нормални хора туристически визи. Далеч са от върха на сладоледа по всякакви параграфи и малко пресилени ми идват всички процедури, при все че и вече сме членове на ЕС.

# 209
Да се запиша в темата .
Самостоятелното организиране на пътувания е тръпка-веднъж и не може да се сравни с организираните..всичко си зависи от нас Simple Smile ...чувствам се като в онази ТВ игра в която събират няколко двойки участници ,дават им карти и им казват :от тук трябва да стигнете до тук ...оправяйте се сами:)

Общи условия

Активация на акаунт