Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 595
  • 435
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря на отговорилите, аз се интересувах дали имам възможност да получа виза на влизане в страната. Четох, че има такъв вариант, но не знам дали е вярно. Ако е вярно, ще спести формалности, а и таксата я дават по-ниска. Ако някой е влязъл така в Тайланд, нека пише.

Има ли по-надежден източник от тяхното Външно министерство ?
Ето , че България я има в списъка и ако искаш си го разпечатай за собствено успокоение  Simple Smile

http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15393-Visa-on-Arrival.html

Най-отдолу се вижда на кои летища и гранични пунктове може да получиш VOA.

# 256
Имам един въпрос за резервация на хотел през Booking - когато закуската не е включена  в цената, тя задължително ли се плаща? На практика цената на стаята пада, но закуската -не и някой път доста натоварва крайната цена. Нещо такова :
 Резервирай сега - плати веднага      € 168.36 

Закуска € 20

# 257
  • София
сиси Не, закуската се плаща само, ако решиш да е използваш. Цената е без нея...

# 258
Stenk, мерси!

# 259
Прекрасна тема , точно по моята част  Wink В момента съм на вълна Хонг Конг и Макау.
Отивам да чета  kaffeetrmker_2
Аз съм правила хонг конг и макао самоорганизирано. Освен дисниленд посетете задължително Оушън парк и не забравяйте да посетите "шоуто на танцуащата вода" в Макао. Едно от най-добрите в момента в света. Писала съм пътепис в магеланци за пътуването. Уникално преживяване си спретнахме. Ако имаш някакви конкретни въпроси съм насреща.
И само да кажа, че дисниленд в Хонг конг е доста малък... Да няма разочаровани...

# 260
  • Sofia
Богиня, благодаря ти   bouquet
За момента съм купила билети и набелязала хотели / 2 нощувки в Макау , 3 в Дисниленд и 5 в Хонг Конг/ . Дисниленд знам, че не е от най - добрите, но останалото ще компенсира.
Отивам да търся пътеписа Wink

# 261
Shantal , ако изберете делничен ден за дисниленд за 1 ден сте изтръшкали всички атракции. Ако решите да ги повторите 2 дни ви стигат. За 3 нощи там и предполагам толкова дни ще научите датите на раждане на работещите там  Joy Joy Joy. Разгледай го добре, преди да букнеш нощувките, че освен нощувките на Лантау няма какво толкова да правиш.

# 262
Bled, благодаря за отговора!

# 263
  bouquet цопвам се и тук, няма да преча, само ще събирам опит  Grinning Embarassed

# 264
На Лантау има и други атракции като например http://www.np360.com.hk/en/  ... и летището Simple Smile

# 265
Летището няма как да не го видят  Mr. Green

# 266
Здравейте,
следя ви от доста време, и ето че и аз имам въпрос.

Някой пътувал ли е самостоятелно до Норвегия, интересува ме специално Лисефиорд (Lysefjord).

Има го като дестинация на круизи ... но аз искам да отидем, да го разгледаме (trekking tour) и обратно в къщи.

Всякакви идеи са добре дошли Simple Smile
Благодаря Simple Smile

# 267
И аз се интересувам от подробности за самостоятелно пътуване до Норвегия.
Ако може, без трекинг.  Laughing

# 268
  • София
delusion22
wilian
Нашето посещение е с круизи и без, но ако мога да помогна.
Зависи къде ще пристигнете, трябва да се отиде до Stavanger. Ако сте в Берген, може да стигнете до там по суша/и вода/ или по вода. Има и самолет, около 30-40 минути, сте там. След това трябва да стигнете до Lauvvik, може с автобус. След това най-добре по вода/с фери/ да стигнете до Lysebotn. Така ще се насладите на Lysefjord, и вече сте близо до целта, ако тя е Preikestole и Kjerag.
Друг вариант е с фери от Stavanger до Tau и после автобуси.
Още по далечния вариант е от Осло, но километрите са повече. Може да се ползва автобус, влак и самолет до Stavanger/около час/.
Това го казвам, ако целта е Preikestole и Kjerag, а след фиорда Lysefjord това е важното. Невероятна красота, не е за описване.
На път са ви още Ryfylkevegen, Solbakk, Ланда, мелниците The Old Mill и какво ли още не. Красота и пак красота.

# 269

Общи условия

Активация на акаунт