Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 619
  • 435
  •   1
Отговори
# 240
Когато влезем в магазин, ние избираме: количество, качество на продукта, както и дали да купим, или не.

Когато влезем в туристическа агенция, ние даваме другиму да избира, а и да не забравяме, че това е пазарен субект, който трябва да прави пари, а не да ни прави кефа. Друг избира вместо нас, друг ни предлага виртуален продукт. Да де, ама когато си избираме мъж или жена, това, най-често, е нашият избор. Докато в организирания туризъм най-често получаваме некомпетентност, много некоректни практики и тълпи недоволни туристки.

И именно тук идва удоволствието от самостоятелно организираните пътешествия по света. В това отношение, без да правя и грам реклама, ви препоръчвам горещо най-добрия в момента български сайт за самоорганизирани пътешествия: http://magelanci.com/ Неговият основател и обществото там дават отлични съвети и мнения.

Ето, преди месеци четох статия там за Исландия, после дойде полезна информация за самолетните билети и с жена ми си организирахме сами едно чудесно пътешествие в Исландия, точно както искахме, с избрания от нас ритъм и обекти, които искахме да видим. И всичко това на цена, която бе поне с 2000 лв. по-евтина от родните "туроператори". Не оставяйте другиму да ви мами и да ви продава лоша стока! Бъдете умни момичета!

А Исландия е една фантастична идея за пътуване. Хвърлете едно око на моя Рейкявик http://www.izlitane.com/gallery/%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BA%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D0%BA/ и Исландия, както я видях http://www.izlitane.com/gallery/%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D … 0%B0%D1%81%D1%82/

Поздрави!

# 241
  • Варна
Копирам поста си от друга тема, но предполагам, че и тук може някой да ми помогне:
Здравейте, има ли някой, който е  резервирал апартамент чрез сайта House tripe? Бихте ли ми обяснили механизма, чрез който се резервира, плаща и дали е надежден. Харесах апартамент, изпратих запитване, хазяинът ми отговори положително, но оттук нататък малко се страхувам да потвърдя. Има ли някаква гаранция от сайта, ако нещо се случи, ако хазяинът например откаже резервация в последния момент или изобщо не се появи в Барселона, иска ни и депозит 200 евро, който щял да върне като си тръгваме. Моля ползвалите услугите на този сайт да споделят опит.

ЗДРАВЕЙТЕ ,
Nie  ползваме
http://www.homelidays
Там ни излизат примерно 100 предложения
По Гугълкартата си ги сортираме по харесвани райони и цени и понеже там ми дават личните мейли на собствениците им пращам лични еднотипни писма , свързвам се с тях и си уточняваме условията , банкови сметки ,дни на престой , комуникаций , секюрити депозити , почистване , консумативи-ток,вода , газ ,бельо , кърпи , всичко което се сетим и т.н.
харесваме си студио , плащаме по банков път капаро и се срещаме на уговореното място в Париж или където е там по света.Там в повечето случай не искат секюрити депозит за който има случай дето възникват разногласия , например да се опитват да задържат сума за незначителни или несъществуващи повреди .Помнете , при възникване на конфликт заплашете че ще звъните в полицията.Обикновено в чужбина заплахата за викане на полиция действа безотказно защото почти всички са малко нередовни , нелегални , спестяват си по някой данък и т.н.Никъде сайта посредник не е гарант за нищо , а само крайния доставчик на услугата както при нашите сайтова за колективно пазаруване.
това е
Готови сме пак да помогнем , ако нещо не се получава , специално за Париж пазя цялата кореспонденция и ако дадете мейл ще в пратя:) Ползвали сме още 1 -2 резервациони сайта , но не и този за който вие питате.
Петър

# 242
  • Варна
Естествено в много неща leoluca е прав има и неща които са малко по други.Има много и много хора които не могат да пътуват сами , например :не знаят езици , страх ги е , целта на пътуването е именно да си намерят компания  или просто искат да са с компания , макар и непознати...........Има и други неща които оправдават съществуването на ТА - например големи ТА  предплащат сезона много рано със огромна отстъпка и преотстъпват част от нея на туристите и по този начин силно поевтиняват услугата от рецепционите цени .Например плащали сме 20 евро за НВ в ТА , при рецепциона 28 за ВВ.Никога не казвайте никога , често живита е много по обилен от нашите навици Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 243
Наистина, за всеки влак си има пътници. Щом съществуват туристическите агенции още, значи имат пазар и дълго още ще съществуват. И аз съм ги ползвал, но то беше много отдавна.
Вече не само те могат да организират пътуване, не само те са източник на информация, а има и други начини, каквото е самоорганизираното пътуване и за което пишем тук. Впрочем, всеки от нас го може, та ако щем и да не ползваме чужди езици. Ние, българите, сме доста оправни. За българките не говорим... Simple Smile

Когато се престраших да се самоорганизирам, видях (тук ще говоря за себе си) какъв кон с капаци съм бил. Важното е да имаме избор. "Свободата, Санчо ..."

Що се отнася до цените, когато си ровим насам-натам, можем да открием великолепни попадения. А и екскурзоводите често не са на нужното ниво. Попадал съм на такива тъмни и доморасли субекти, че ми е идвало от яд да хвана микрофона, но съм се въздържал... Grinning

# 244
Истината е някъде по средата Peace От 10 години организираме почти всичко сами /след няколко издънки на ТА/  и то на нечувани дори и за агенциите места Laughing Имаме агентка на която се доверяваме и в някой случай получаваме много по-добра цена за хотели или билети от всички сайтове, коментирани по напред в темата Wink
Просто трябва да се знае как да сравняваш и с какво и което от където е най-изгодно го купуваш!

# 245
Въпрос към пътувалите самостоятелно в Тайланд:
Кандидатствахте ли предваително за виза или получихте такава на влизане в страната?
Гледам информация, че има и опция за виза при влизане, но не съм сигурна колко е коректна...

# 246
  • София
Въпрос към пътувалите самостоятелно в Тайланд:
Кандидатствахте ли предваително за виза или получихте такава на влизане в страната?
Гледам информация, че има и опция за виза при влизане, но не съм сигурна колко е коректна...
Кандидатстване за виза е силно казано. Няма проблем да я получиш. Можеш сама да си подадеш документите на Парчевич май беше newsm78

# 247
Дори може  да пратиш паспортите с куриер и също така да ви ги върнат с положените визи,

# 248
  • Sofia
Прекрасна тема , точно по моята част  Wink В момента съм на вълна Хонг Конг и Макау.
Отивам да чета  kaffeetrmker_2

# 249
В момента съм на вълна Хонг Конг и Макау.

И аз съм към Хонконг , този път ще пропусна Макао.

# 250
  • Sofia
На нас ни е за първи път и основната цел е "Дисниленд" /на дъщеря ми/ , така че ако имам въпроси , ще питам  Blush

# 251
Aз Дисниленд само го знам къде е , но Хонконг е наистина невероятен мегаполис ...
Когато мога ще се връщам.

# 252
Дори може  да пратиш паспортите с куриер и също така да ви ги върнат с положените визи,
А има ли значение с кой куриер? Доколкото ми е известно само DHL са оторизирани да пренасят такива документи.

# 253
Благодаря на отговорилите, аз се интересувах дали имам възможност да получа виза на влизане в страната. Четох, че има такъв вариант, но не знам дали е вярно. Ако е вярно, ще спести формалности, а и таксата я дават по-ниска. Ако някой е влязъл така в Тайланд, нека пише.

# 254
Дори може  да пратиш паспортите с куриер и също така да ви ги върнат с положените визи,
А има ли значение с кой куриер? Доколкото ми е известно само DHL са оторизирани да пренасят такива документи.

Няма нужда от DHL . Може да ги пратиш с всеки куриер  , но те работят мисля с Eконт или Спиди.
Един от двата беше , но може да ги питаш по телефона. Някъде 3-4 лева платих за доставката.
Аз като ходих в консулството на бюрото имаше една камара пакети и още толкова подготвени за връщане.

Ето номера им : (02) 9600933
Просто се обаждаш и казваш  , че ще изпратиш документи за виза , като  желаеш да ти ги върнат пак с куриер. Служителката е много любезна и ще ти обясни всичко за две-три минути.

Общи условия

Активация на акаунт