Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 554
  • 435
  •   1
Отговори
# 285
Богиня, Не знам как ти звучи, но си е съвсем реалистично. От доста време гледам цените до Азиатските страни. Wink Ще се опитам да намеря отново такава цена, но това беше преди няколко месеца. Беше ми хрумнало да видя цените от Дубай за да мога да съчетая нещата. Това зададох първоначално- Дубай-Банкок-Шанхай-Дубай и ми изскочи цената. Но така и не резервирах, защото компанията не е много добра, а и трябваше да правим евентуално нощувка в kunming. Hug

# 286
Понеже и аз гледам цените на азиатските страни и съм горе дору наясно, та затова не ми звучи реалистично 7 полета за тея пари. Това, че на мен не ми звучи реалистично, обаче, не значи че наистина е така. Ще се радвам такива попадения като попаднат да ги споделяме тук, че темата замря.

# 287
Ако намеря нещо ще пусна. Пак ще спомена за Oman Air Милано-Банкок за 827лв. на човек, може да проверите, ако ви се ходи в Тайланд.  Всъщност летял ли е някой с тях? Мненията за тях са доста смесени, а и с това прекачване в Muscat.... Whistling Whistling Stop

П.С. Някой има ли мнение за railay bay? Красиво е, ама голяма лудница ли е?

# 288
За мен тия финтове с прекачванията имат смисъл само ако се екстремно евтини. Примерно с това на Oman Air , като се сметне и трансфера през Милано който ще  е едни 200 лева  ( 15x2 =30 евро е двупосочен трансфер между летищата ) и загубеното време вече не изглежда никак изгодно. Колко спестяваш спрямо директен полет от София който при катарска промоция пада на около 500 евро ???
Виж ако се хване някоя грешка и полета Милано - Банкок излезе на около 200-250 евро вече има някакъв смисъл.

П.С. За справка летял съм София- Банкок /Хонконг- Букурещ за 394 евро с "Qatar"  Sunglasses

# 289
Не знаех, че е толкова скъп трансфера. Simple Smile
Така е, съгласна съм. Qatar Airways пускат World sale с по 25% off. Simple Smile
Всъщност има ли други компании, който да пускат такъв вид промоция за всичките си полети. Знам единствено за Etihad, който пускат 30% off?

# 290
Не се сещам , но аз следя само няколко които ми вършат работа от София.

Относно Wizz - 5 eвро е от "Орио" до Милано и оттам още 10 евро до "Малпенса" , та стават 15 евро в едната посока.
Щеше да е супер ако Wizz имаха редовни полети до Малпенса , защото наистина е възлово европейско летище ... със сигурност ключовото в южна Европа. Оттам кеф ти Африка , кеф ти Азия или Америка ... само за южна Америка отстъпва на  Мадрид.

# 291
 Hugизчетох ви на един дъх. Доста линкове си запазих, много са полезни. Благодаря на всички, които споделят. Харесвам самоорганизацията, но нямам много време за нея EmbarassedТрябва си солидно четене и ровене. Така, че предлагам се в темата за Wink т.нар. "споделено пътуване"  Mr. Green, ако някой иска може да ни вземе/мен и ММ/.  Joy- поемаме си разходите и осигуряването на храна за всички, чрез ловене на риба.
 Имам и питане :насочила съм се към Стокхолм, някой, ако е ходил може ли да сподели какво си заслужава да се види в града. Ще сме за една седмица, така, че приемам предложения и за съседни дестинации с ферибот или влак.

# 292
  • Пловдив
Аз да попитам за Гърция, Аспровалта.
Ще ходим през май - какво наоколо можем да посетим? С кола сме.
Благодаря!

# 293
  • Sofia
Има теми за Гърция, по - добре попитай там , http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=772967.0

# 294
Здравейте момичета нова съм тук и ви моля за съвет или предложение. Ще пътувам до Словения до гр. Айдовчина, който е на около 200 км. до Венеция. Естествено ходи ми се до там, но не знам дали си заслужава блъскането на път само и само да се посети най-романтичният град в света. Посещение за 1 ден във Венеция какво мога да видя. Дайте съвет, ще пътуваме с кола и няма да нощуваме там. Приемам всякакви мнения и споделяне на опит!

# 295
be.free - май е по-добре да попиташ майките в Швеция, Стокхолм  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=733807.0

# 296
be.free, в Стокхолм според мен си заслужава разходка из стария град Gamla stan, а при наличието на толкова много вода- задължително ферибот между островчетата. Имай предвид, че феритата са им и като градски транспорт, така че ги има и за кратки разстояния, примерно има между Gamla stan и Gröna lund (един увеселителен парк- http://www.gronalund.com/en/) и обратно. Има и друго пристанище за други, малко по-далечни места. Аз например съм ходила до едно островче Fjäderholmarna http://www.fjaderholmarna.se/english/start.4.1a2467a10ad032dc26800015081.html, стигането до което е доста красиво, а на него има един-единствен ресторант и може да е романтично преживяване Simple Smile Из града могат да се видят много големи паркове, има дворец, много музеи и магазини, Absolut Ice Bar Wink

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 13:58 от egonna

# 297
Зависи какви са интересите ви Simple Smile Аз съм ходила много пъти и признавам, че не съм ходила в много музеи въпреки това. Възможно е да ви хареса посещение на Skansen например http://www.skansen.se/en/kategori/english .

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 13:54 от egonna

# 298
Цената на trip.bg е крайна. Няма да имa допълнителни такси за разлика от шмекерите eSky.

Какво ще рече шмекери? Някакъв проблем ли сте имали с тях?

# 299
Здравейте момичета нова съм тук и ви моля за съвет или предложение. Ще пътувам до Словения до гр. Айдовчина, който е на около 200 км. до Венеция. Естествено ходи ми се до там, но не знам дали си заслужава блъскането на път само и само да се посети най-романтичният град в света. Посещение за 1 ден във Венеция какво мога да видя. Дайте съвет, ще пътуваме с кола и няма да нощуваме там. Приемам всякакви мнения и споделяне на опит!

Можеш да видиш абсолютно всичко за няколко часа, примерно 3 - 5 часа (без да се разхождаш по всички малки криволичещи улички). Погледни забележителностите около Сан Марко и Двореца на Доджите (самите те са много интересни, особено Доджите) и си начертай маршрут. Всичко е много близо. За 1 ден с пътуването спокойно може да се разгледа. Имате и пътуване по Гранде Канале обаче, което отнема около 40 минути по спомени.

И ако все пак ти е натоварен графика по принцип - според мен Венеция е хубава, но прехвалена. Лично мнение.

Общи условия

Активация на акаунт