Самостоятелно организирани пътувания из света

• 71 543
  • 435
  •   1
Отговори
# 315
Не знам точните дати , но спокойно може да се докара София-Лондон и Лондон-Рейкявик общо за около 500 евро за двама с easyJet .
Неудобството е , че ще се наложи нощувка в Лондон която оскъпява нещата.

Друг вариант е София - Лондон с Wizz или EasyJet и оттам с wowair.co.uk.
Например за 11-18 .10 цената на Wow е 388 евро общо за двама и остава да нагодите полетите до Лондон . Дори с нощувка пак ще е по-изгодно ... зависи разбира се дали цената за вас има значение Sunglasses

Та поразгледай датите и цените на
http://www.easyjet.com/
и
http://wowair.co.uk/

С http://wowair.co.uk/ може да видиш и връзките през Берлин който е още по-достъпен от София.

# 316
Благодаря ти за подробното описание. Гледах и тези варианти през whichairline и skyscanner. Всъщност и аз обмислях варианти с преспиване, но според мен излиза дори и повече като цена. Хотелите в Лондон не са от най-евтините и достатъчно мизерни за високата си цена според мои проучвания при едно отпаднало пътуване до там. И като включа багаж 1 бр. (понеже нося и статив), дебели дрехи за тамошния климат и нещата загрубяват.
Беше се появил и някакъв полет от Бристол до Рейкявик за 270 лв. двупосочно, но пък до Бристол няма лесно и достъпно стигане от София Simple Smile
Признавам също, че никога не съм летяла с нискобюджетни, моите впечатления са, че все има някакви брутални закъснения, които мен не ме ентусиазират макар и само хипотетично. Знам, че сега много хора ще скочат, че на тях не им се е случвало никога Simple Smile

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 03:11 от egonna

# 317
Благодаря ти за подробното описание. Гледах и тези варианти през whichairline и skyscanner. Всъщност и аз обмислях варианти с преспиване, но според мен излиза дори и повече като цена. Хотелите в Лондон не са от най-евтините и достатъчно мизерни за високата си цена според мои проучвания при едно отпаднало пътуване до там. И като включа багаж 1 бр. (понеже нося и статив), дебели дрехи за тамошния климат и нещата загрубяват. Признавам, че никога не съм летяла с нискобюджетни, моите впечатления са, че все има някакви брутални закъснения. Знам, че сега много хора ще скочат, че на тях не им се е случвало никога Simple Smile

Колко скъпо ти е скъпо? Ако искаш разгледай http://www.travelodge.co.uk/ . Прилични са за бюджетна верига, а с късмет можеш да намериш стая в ситито за 15 паунда.

# 318
Е щом нямаш опит  , но имаш предразсъдъци няма смисъл да те убеждаваме  Simple Smile
Иначе Бристол е съвсем лесен за достигане от Лондон било с влак или автобус .

То иначе какво му е самостоятелното организиране ? Минаваш през две - три агенции и  за полет и евентуално хотел  си ОК.

# 319
Е щом нямаш опит  , но имаш предразсъдъци няма смисъл да те убеждаваме  Simple Smile
Иначе Бристол е съвсем лесен за достигане от Лондон било с влак или автобус .

То иначе какво му е самостоятелното организиране ? Минаваш през две - три агенции и  за полет и евентуално хотел  си ОК.

Само искам да добавя - с влак е много удобно да се пътува из Англия, но е добре билетите да се резервират предварително. От Лондон до Бристол може да излезе 15 паунда, ако се резервира по-рано, но ще е поне двойно по-скъпо, ако се прави на същия ден/на място. За някои дестинации разликата е 20 срещу 100 паунда в полза на ранното резервиране. Резервации може да се правят онлайн и на място си принтираш билет от машината с кода, който получаваш по имейл.

# 320

Влака между терминалите е Heathrow Express, но трябва да влезеш в страната (да минешпаспортен контрол). Автобусите са ако не влизаш.

И аз в това се загледах, че пишеше за влакове, а ще й утежни. Иначе ако идеята е да се стигне до Кингс Крос, примерно - с Piccadilly line.

# 321
Още нещо за влаковете в UK - случвало ми се е да ми трябва еднопосочен билет, а двупосочният да е по-евтин. Купих двупосочния естествено Grinning

# 322

Ааа никъде не е дефинирано, че самостоятелно организирано пътуване означава да си с нискобюджетни компании Wink
Но разлика от 1500 лв. е сериозен фактор за размисли. За 200 не си струват главоболията. А аз ги имам в изобилие при полети, така че гледам да си улесня деня в такъв момент.

Devorah, благодаря, ще разгледам и тези опции за нощувки.
neuromancer , пропуснах коментара ти, минах и през тези варианти. Имате ли спомен колко е таксата за моста Оресунд, минавала съм го преди 12-13 години?

Параход
и на мен ми се е случвало да правя подобни "гимнастики" Simple Smile

# 323
Леле, каква тема. Браво за страхотната идея. Аз съм организирала до сега само разходка до Будапеща и почивка в Испания, в увеселителния парк Порт Авентура. Много ми се иска догодина да сме на някое различно място - нещо екзотично, или някой остров. Не знам и аз къде, но съм тук за събиране на идеи и ако мога да помагам с нещо.

# 324
  • София
Имате ли спомен колко е таксата за моста Оресунд, минавала съм го преди 12-13 години?

egonna Много добре си спомням, цената на моста беше като за ферибот ?, малко под 50 евро на преминаване за лека кола.
Има карти, които са значително с по ниска цена за преминаване, но като минаваш само веднъж, не си струва.

# 325

Имате ли спомен колко е таксата за моста Оресунд, минавала съм го преди 12-13 години?

46 eвро за лек автомобил

# 326

46 евро за лека кола

# 327
Здравейте,
според Вас възможно ли е самостоятелно организиране на екскурзия в Египет? Не съм привърженик на почивки тип ол инклузив, просто не ме свърта на едно място. Предпочитам да скитам от сутрин до вечер. Заради това не ме устройват предложенията на туроператорите. Освен това обичам да организирам всичко сама и да съм независима. Интересува ме дали е възможно да организирам сама 2-3 дни в Кайро и след това круиз по Нил за 3 дни. За Кайро е ясно, но след това... круиза... Някой минавал ли е по този път?
Ще бъда благодарна на всеки, който има мнение, независимо какво е то   bouquet
Да си призная все още не съм чела достатъчно, но от това, което видях ми се стори сложно  newsm78

# 328
Напълно е възможно и аз бях подготвил такова самостоятелно пътуване , но преди събитията от арабската пролет.
Сега не бих го направил.
По-добре купи пакет на някой от големите европейски туроператори. Често излизат страхотни оферти , но без Кайро. Вече не го включват.
Ако ти се рискува все пак давай.

# 329
Потърси и последната тема за Египет там има огромно инфо !!!

Общи условия

Активация на акаунт